Voi hitsi, palas muistoihin mun eka täytekakku. No, eipä sen tekemisestä on vasta reilu kaksi vuotta mutta mieluusti voisin kyllä sen jo unohtaakin.
Tein sen miehen pojan 2 v synttäreille ja siitä piti tehdä munaton ja maidoton miehen tytön allergian takia. Selailin netistä ohjeita ja päädyin jonkunlaiseen sekoitukseen useammasta ohjeesta (virhe!). Pohjasta tuli kuin lateksilevyä, sitkeää ja painavaa. Makukin oli imelä ja lattea. Täytteeksi laiton banaania (virhe!!) koska moni hedelmä ja marjakin oli kiellettyjen listalla. Se tummui ruskeaksi limaksi ja korosti entisestään pohjan sitkeyttä ja imelyyttä. Kuorrutteeksi tein margariini-sokerikreemin ja se lätkittynä sitkeän ja imelän kakkutekeleen päälle teki siitä rasvaisen, sitkeän ja imelän.
Koristeetkin päätin tehdä yhdessä miehen muksujen kanssa. Ostin sokerimassaa ja koitin värjätä sitä jauhemaisella värillä (virhe!!!). Lapsien into ei oikein riittänyt niin pitkälle ja "koristeet" näyttivät pilkullisilta kirjavilta, perunoilta. Lätkin ne kuitenkin kakun pintaan. Jääkaapissa koristeet vielä vettyivät ja valuivat ällön värisinä raitoina pitkin kreemiä.
Tällä herkullisella juhlapöydän kruunulla olikin sitten hyvä tehdä vaikutus miehen vanhempiin ja siskoonsa perheineen, jotka tapasin noissa kemuissa ekaa kertaa. Rohkeitä kyllä olivat, kaikki uskalsivat kakkua ottaa ja suurin osa taisi saada palansa jopa syötyä
(Onneksi nykyään tyttö kestää jo kypsennettyä munaa, voi tehdä normaalin kakkupohjan)