Lapsen terveys

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Ronja89, 25 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Catjus Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Kyllä meillä typy hikoilee päästä syödessään, varsinkin aamuisin. Samallalailla on muutkin hikkoillu ja vieläkin iltasin nukahettuaan hikkoovat.
 2. Ronja89 Tuttu foorumilla

  No eiköhän se sitten ihan normaalia ole kun muillakin vastaavaa. :)
 3. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Täällä ollaan oltu parina päivänä todella itkuisia.. Välillä huudettu ihan kurkku suorana kipuitkua! En tiedä mistä johtuu, mutta särkylääkkeellä rauhoittuu. Mietin että voisko olla korvatulehdus. Syliin ainoastaan rauhoituttu nukkumaan, vaikka se ei yleensä kelpaa. Yleensä nukahdetaan vain omaan sänkyyn tai tissille. Yöt on edelleen mennyt hyvin, viime yönä yksi syöttö. Päivällä ei saa nukuttua kuin 30 min kerrallaan. Saa nähdä miten ens yö menee, pitääkö huomenna suunnata lääkäriin. Lääkärineuvola ois tosin torstaina.
 4. Unikko^3 Tuttu foorumilla

  Tulihan se sieltä.. flunssa pikku neidille. Itsellä ollut viikon verran kurkku kipeä eikä ole millään meinannut tulla flunssa päälle. Vauvalla vuotaa nenä ja isosiskonsa heräsi juuri itkien että sattuu korvaan... jippii. Tää onkin ensimmäinen kunnon flunssa tänä talvena, hyvin ollaan säästytty.
 5. Lilla Näsan Aloittelija

  Meillä jyllää nyt RS-virus ja sen aiheuttama ahtauttava keuhkoputkentulehdus. Poikaa yskittää ja hengitys rohisee, muuten vointi on hyvä ja maito maistuu. Kurkku on kai myös vähän kipeä kun viime viikolla aloitettuun bataattisoseeseen piti ottaa tauko kun tuntuu että ruoan syöminen saattaa sattua (tai sitten se ei vaan muuten vaan maistu :wink). Tiistaina käytiin lääkärissä jossa tämä todettiin. Tähän ei ole sen kummempaa lääkettä, kestää pari viikkoa ja jos menee pahempaa suuntaan ja yleisvointi huononee pitää mennä takaisin Lastenklinikalle. Hengityksen rohina vaan vähän pelottaa, että poika saa varmasti tarpeeksi happea. Sen takia tässä koko ajan arvon että pitäiskö mennä uudelleen lääkäriin keuhkoja kuunteluttamaan ja nenää imemään...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 6. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Voi ei ! Tuntuu kyllä että on nyt hirveesti liikkeellä jos jonkinmoista tautia... pikaista paranemista sinne pikkuiselle Lilla Näsan !
 7. Stork Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Jep jep. Flunssa täälläkin. Tänään lääkäriin kun jässikkä oli niin itkuinen eilen. Onneksi ei vielä ole ollut räkäinen, mutta yskii ja silmät kiiluu ja itkettää. Voi pientä. Ettei vaan olis korvatulehdus kun helpotti olo yöksi panadolilla.
 8. Stork Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Ei ollut korvatulehdus. Huh! Kausiflunssa ilmeisesti ja mahdollisesti hampaita tekee ja ne itkettää.
 9. Unikko^3 Tuttu foorumilla

  Hyvä stork ettei ollut korvissa! Ikävää kuitenkin jos toinen on kovin kipuinen ja itkuinen :sad001
 10. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  No ni, nyt se taitaa olla täällä. Flunssa nimittäin. Neiti yskii ja on räkäinen ja aivastelee. Hän kyllä myös hankaa silmiä ja toinen silmä vuotaa vettä että vois olla jotain siitepöly/katupölyallergiaakin. Kuumetta ei ole ja on lähes normaalin pirteä. Täytynee antaa yöks suppo jos menee mahottomaks ja huomenna soittaa neuvolaan.
 11. Autumn Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Täällä kans hangataan silmiä kovasti ja rähmäpalleroitakin saa usein kalastella silmistä. Aivastelee myös mutta ei normaalia enempää... Varmaan jotain pölyallergiaa, nythän on katupölyä ihan hirveästi ja siitepölykausikin alkamassa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Unikko^3 Tuttu foorumilla

  Oon lukenut ja kuullut et vaatii yhden kevään/kesän altistumisen siitepölylle ennen kuin pienellä lapsella voi puhjeta varsinainen siitepölyallergia.. toki tota katupölyä on aivan älyttömästi ilmassa nyt!!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 13. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Mites muilla, onko muuten kyynelkanavat tukossa? Meillä silmät syntymästä asti rähminy pahasti. Oikea aukesi onneksi itsestään, mutta vasen on edelleen tukossa ja rähmii ja vuotaa runsaasti. Silmä rähmii umpeen useita kertoja päivässä. Silmänympärysiho on tietty kovilla kokoajan. Ei auta ees ämaidolla puhistaminen. Keitetyllä vedellä puhdistetaan. Neuvolasta sanoivat että 6kk asti seurataan, sen jälkeen mahdollisesti avaaminen edessä jos ei itsestään avaudu. Huomena 4kk neuvola, katsotaan miten lääkäri ottaa kantaa.
 14. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Meillä myös rähminyt syntymästä saakka. 4kk lääkärineuvolassa kehotti putsaamaan vaan ihan hanavedellä ja neuvoi miten silmäkulmaa hierotaan että kyynelkanavat aukee. Ei kuulemma tehdä mitään ennen seuraavaa 8kk lääkärineuvolaa, vaikka terveydenhoitaja aiemmin sanoi myös meille että 6 kk katsotaan mitä tehdään. Toivon toki et tuo hieronta auttaa! Silmät ainakin vuotaa tuon hieronnan jälkeen, silloin kun tyttö antaa tehdä sen kunnolla. Luin myös et äidinmaitoa tippa silmään niin paranisi, ei kyllä olla kokeiltu :O
 15. Unikko^3 Tuttu foorumilla

  Meillä rähmi ensimmäisen kuukauden, kevyt hieronta silmänurkasta pikkurillillä auttoi eikä ole enään rähmineet :) toivottavasti menee teilläkin ohi ettei tarvitse operoida!
 16. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Meillä ei oo tuo ämaito eikä kyynelkanavan hierominenkaan auttanut. Tai sit ei osata tehdä oikein, neuvolassa kun täti sanoi että ei itse ole omiltakaan lapsilta saanut mitään niin tulemaan. Joten voi olla ettei osata oikeaa tekniikkaa miehen kanssa. Tänään kahdelta neuvola, niin mielenkiinnolla odotan mitä lääkäri sanoo. Jos operoimaan joutuu niin parempihan se mitä vanhempi lapsi on, kun avaus täytyy tehdä kevyessä nukutuksessa. Meillä tuo tähmiminen on alkanut haitata typyä, hieroo kovin paljon tuota rähmivää silmää oitkin päivää ja joskus kesken unien herää hankaamaan :S Viime neuvolassa toinen täti ehdotti antibioottikuuria, mutta en turhaan halua syöttää sellaista lapselle kun silmä eo selvästi ole tulehtunut. Noh kohta ollaan taas viisaampia, toivottavasti.
 17. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Kerrohan ttiuhti mitä lääkäri tuumasi. Meillä rähmii molemmat silmät. Välillä tuntuu et on vaan lisääntynyt vaikka on hierottu. Kai siitä hieromisesta on jotain apua ollut kun välillä sen jälkeen silmät vuotaa. Ei tosin joka kerta..
 18. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Velvetia, nl lääkäri tuumasi meille että ensin kokeillaan silmätippakuuria. Se voi hyvässä lykyssö liottaa kyynelkanavaa auki, sillä ne voi olla niin tukossa että eivät itse aukea ilman pientä avustusta. Jos kuitenkaan tästä ei apua, niin sanoi että 6kk neuvolassa hän kirjoittaa lähettee silmälääkärille. Ei jäädä myöhemmäksi odottelemaan kun silmä niin pahasti rähmii ja häiritsee jo kovasti lasta. Käski th:lle sanoa että jos hän ei ole paikalla että meille on luvattu lähete eteenpäin.
 19. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Meillä se rähmiminen ei juuri näytä häiritsevän tyttöä eli siksi ilmeisesti riittää nyt näin. Jospa teillä ois silmätipoista apua!
 20. röpelö Tuttu foorumilla

  Meidän pikku murulle on tullut flunssa. Toissapäivänä kun olin nukuttamassa neitiä, pieni oli tosi levoton ja havahtui kokoajan hereille unestaan. Oli kovin tukkoinen ja kun mittasin lämmön, sitä oli asteen enemmän kuin normaalisti, ei kuitenkaan mitään varsinaista kuumetta. Siinä sitten huuhdeltiin nenää keittosuolaliuoksella ja imetin aina kun neiti vain rinnan huoli. Pulloa ei huolinut lainkaan. Pieni oli tosi itkuinen kun väsytti ja oli ihan kipeä. Lopulta nukahti mun syliin ja koko yö nukuttiin milloin missäkin asennossa, jos vaan neiti siten pystyi rauhottumaan.

  Eilisen päivän typy vain nukkui. Tosi pitkiä päikkäreitä ja heräsi vain silloin tällöin tunniksi syömään ja vähän yritti siinä myös seurustella ja kattella leluja. Yhtään ei nää päikkärit vieneet yöunia vaan neiti nukkui kepeesti puoli kuuteen asti aamulla ja sitten alkoi tuttu höpöttely. Tänään neiti on nukkunut tavallista pidempiä päikkäreitä myös ja on edelleen kovin tukkoinen, mutta on pirteämpi ja jaksaa leikkiä enemmän.

Jaa tämä sivu