Lapsen terveys

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Ronja89, 25 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Voi vitsi mä säikähdin että meillä on tultu kipeäksi.
  Aamuyöllä alko vauvalla kauhee rohina ja yskiminen. Jouduin ihan nostamaan ylös kun kuulosti niin pahalta. Syötiin ja laitoin takasin nukkumaan. Hetken päästä alko taas rohina ja yskintä kuulua. Noustiin sitten taas ylös 5.30. Hetken pystyssä olon jälkeen tuntu että alkoi helpottaa. Mittasin lämmönkin, mutta ei ollut kuumetta ja ihan hyväntuulinen sekä söi hyvin.
  Oliskohan vaan rohissut ja yskinyt maitolimaa kurkusta? Nyt nukkuu pinniksessä eikä kuulu mitään röhinää.
 2. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meillä ollu nyt tota röhinää ja yskimistä 4vko. Välillä pahempi jolloin niistän ja huuhdon ahkeraan ja välillä laitan vaan keittosuolatippoja. Ei vaan millään tunnu menevän ohi. Lääkäriasäkin on käyty kahdesti ja kaikki kunnossa, maitolimaa siis luultavasti vaan.
 3. tiiia Aloittelija

  Saattaa hyvin olla että ollut jtn limaa vaan. Jos pienellä kumminkin yskä yllättää, nosta pinniksen päätyä vähän laittamalla patjan alle esim vähän vaatteita pinoon tai muutama kirja niin että vauvan pää ja selkä nousevat hieman. :)
 4. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Juu, pinniksen pääty onkin ollut nostettuna alusta asti lievän refluksin takia. Luulenpa että tämäkin ilmaisuus sen syytä kun maidot nousee kurkkuun rohisemaan. Ei kylläkään vielä noin pahasti kun tänä aamuna :/ nenä ei kuitenkaan onneksi ole tukkoinen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Autumn Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Täällä myös on rohistu muuan viikko, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ei ole siis nenä tukossa vaan lima tuntuu olevan enemmän tuolla nielun puolella. Muuten poika ei ole vaikuttanut flunssaiselta yhtään.
 6. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Nonni! Kyllä sitä vaan kipeiksi tultiin.. :sad001 nyt on jo nenäkin tukossa. Keittosuolatippoja laitettu ja höyryhengitelty. Aamulla tarvii käydä ostamassa joku jolla saa räkää imettyä. Onks se nenä-friida paras? Ainakin siitä oon kuullut positiivista palautetta. Kamalaa kuunnella toisen rohinaa ja ei tässä kyllä itse unta saa. Voi pientä:Heartred
 7. Unikko^3 Tuttu foorumilla

  Nenä-frida on ehdottomasti paras! Mä epäilen et meillä ollaan kans tulossa kipeeka kun on muutamana yönä rohissut ja kuulostanut et nenä olis myös tukossa. Itsellä on myös kurkku aamuisin ollut kipeä :sad001
  • En tykkää En tykkää x 1
 8. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Meilläkin oltiin kuun alussa kipeitä. Röhäisiä ja tukkoisia, lämpöäkin oli ja yhtenä iltana 38 jollon käytiin päivystyksessä.
  Höyryhengittelystä oli meillä apua, suihku kuumimmalle ja suihkuhuoneeseen typyn kanssa sylittelemään. Pinniksen päätyä kohotettiin silloin ja on kyllä kohotus jäänyt paikoilleen :D Päiväunet typy sai hyvin nukuttua masullaan pinniksessä kun makasi osittain kovemman sohvatyynyn päällä. Oli sitä toisen tukkosuutta vaikee katsoa ja tissittely alotettiin sillä että suolatippoja nenään. Meillä on ainu niistäjä, aluksi tuntu että sillä ei saa mitää pihalle mutta sitä pitiki vaa oppia käyttämään. Nenä-friida taitaa olla kuitenki markkinoiden helpoin niistäjä, mutta ei olla vielä vaihdettu.
  Räkäsyys vähä jääny päälle ja niistäjää pitää edellee välillä käytellä. Itse olen taas kipeenä ja pelkään et typy tulee taas kipeeksi :/
 9. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Ei ollut apteekissa nenäfriidaa :eek: otin sit tollasen apteekin oman niistäjän. Nyt on pojalla kulkenut henki paremmin. Varmaan noi yöt pahimpia...

  p.s turvauduin vanhaan konstiin ja nyt tuoksahtaa "lievästi" valkosipuli makkarissa :D
 10. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Me saatiin lääkärikavereilta sellainen BabyVac lahjaksi. Se kiinnitetään siis imuriin ja niistetään. Se on kyl todella hyvä!! Sopiva vauvan nenään, erittäin teholas, mutta hellävarainen. Mie saan sillä paremmin tulemaan kuin friidalla. Mutta friidakin miulta löytyy ja tykkään siitäkin. :D
 11. Autumn Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Me saatiin tänään ne kaksi rokotepiikkiä, yksi kumpaankin reiteen. :sad001 Katsotaan nouseeko kuumetta tai muuta nyt illaksi. Toivottavasti ei tulis kovin kurjaa oloa!
 12. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Täällä mennyt pojalla tukkoisuus jo ohitse :) tosin.... se on nyt siirtynyt muhun :sad001 eilen illalla tuli älytön kurkkukipu ja yön jälkeen nenä vuotaa ihan solkenaan. Kuumetta ei onneksi ole, mutta silti olo surkea. Kaitpa tää tästä ohi menee ! :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Voi meidän reppanaa :sad001 eilen alko limaisuun ja se vaan paheni yöllä. Typy kun nukkuu levottomampaa niin oikein kuulee miten limaa menee kurkkuun. Herättiin molemmat yöllä kun säikähdettiin että typy tukehtuu kun alko yskimää ja vähä kakomaan. Pikku reppana ♡ Onneksi sai nukuttua kun oltiin korotettu pinnistä ja korotettii vielä lisää. Ei typy tukkone, syönti onnistuu, mutta hirmune rohina kuuluu nenästä. Niistäjällä ja keittiksellä ei saa mitään irti kun räkä on jossai syvällä. Minultahan se neiti tämän taas sai ku oon ite yks räkänokka. :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 14. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Meilläkin on ollut ilmassa parin päivän ajan erinäistä röhinää. En oo ihan varma, mistä se tulee (nenästä, kurkusta..?) Nenästä oon saanut jonkin verran juurikin tuolla Baby Vacillä räkää pois (on muuten loistava vekotin!) ei kuitenkaan mitään kamalaa määrää. Enemmänkin röhisee yöllä kun on selinmakuulla. Nukkuu kuitenkin hyvin, syö ja on oma itsensä. Ei siis varmaan tarvitse mitään lääkäriaikoja soitella? Mietin, pitäiskö soittaa tänään neuvolaan, mutta soittoaika meni just! Millon pitäisi olla yhteydessä lääkäriin? Jos alkaa tuntumaan kipeältä? Meillä kun ei vielä mitään tällaisia ole ollut. Ei tosin nytkään mitään kummempaa..
 15. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Mar-mil me käytiin tammikuussa päivystyksessä kun typyn lämpö oli 38 pyllystä. Neuvolasta sanoivat että hyvä tarkastuttaa herkästi, mutta typy oli silloin alle 3kk.
  Lääkäri sit sanoi että kotona voi seurailla jos vauva on virkeä, jaksaa jutustella ja syödä. Jos veltto ja ei ruokahalua niin sit lääkäriin, oli tai ei kuumetta/lämpöä.
 16. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Me saatiin tänään verikokeista huonoja uutisia :sad001 Hemoglobiini on noussut ja rautalisä saadan lopettaa. Myös muut veriarvot oli kunnossa, MUTTA maksa-arvot on koholla. Joudumme perjantaina sisäelinten ultraäänikuvauksiin ja uusiin verikokeisiin.

  Epäili että voi olla joku virus (meillähän oli silloin pari viikkoa sitten yli viikon kestäny tummanvihree ripuli ja taas on ollu masu löysällä), mutta pelottaa kovasti jos tytöstä löytyiskin jotain rakenteellista vikaa sisäelimistä (maksa/sappi).

  Milloin tää huolehtimiskierre loppuu?? Keltaisuudesta kun päästiin tuli hemoglobiinin lasku ja nyt tämä. Vitsi että väsyttää!!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 17. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Kiitos tiedosta tttiuhti, näin vähän arvelinkin :) Voi kurja MaMa! Tsemppiä, toivottavasti ei löydy mitään.
 18. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Voi tätä meidän pikku pöllöä. Eilinen meni oikeastaan itkien ja nukkuen. Flunssa + rota teki tehtävänsä. Ruokakaan millään maittanut. Yökin oli osittain kovin levoton :sad001 Nyt on sentää vähän virkeämpi, pystyy laskee sylistä pois. Eilen vietti kokopäivän sylissä nukkuen :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 19. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Ultrassa ja verikokeissa käyty. Radiologian lääkärin mukaan ultrassa ei mitään poikkeavaa. Nyt oottelen täällä ihan hermostuneena labratuloksia ja lastenlääkärin mielipidettä. Lupas yrittää soittaa tänään, jos kiireiltään ehtii... On tää kauheeta tää epätietoisuus oman lapsen voinnista ja varsinkin kun ulkoisesti näyttäs voivan oikein hyvin ja on iloinen ja pirteä!!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 20. Sintsi Tuttu foorumilla Tammikuiset 2021 Marraskuunmammat 2014

  Mama tsemppiä, on tosi raastavaa odotella ja miettiä onko jokin vialla.. Toivottavasti saatte hyviä uutisia!

  Täällä neiti 2kk vesirokossa.. esikoinen sairasti saman pari viikkoa taaksepäin, ja näköjään ei neiti säästynyt taudilta. Onneksi näppyjä on ollu maltillisesti, eikä kuumekaan näytä pahemmin nousevan. Toivottavasti menee pian ohi!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4

Jaa tämä sivu