^ Me ollaan myös käytetty tuota kauramaitoa/kermaa silloin tällöin, eihän sitä lisättyä rasvaa saisi antaa vielä mutta kun ei nyt joka päivä syö. Ja sehän on kasvistuote, eli ei sisällä kolesterolia. Eilen just syötiin pastaa, jonka kastikkeeseen tuli vähän sitä kaurakermaa, kanasuikaleita, purjoa, sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa + mausteet. Kaurakermaa oli niin vähän, että se oikeastaan imeytyi pastaan ja ruoka oli tosi näppärää sormin syötäväksi. Meille aikuisille paistoin mukaan myös pekonia, mutta lisäsin sen sekä suolan vasta, kun pojan osuus oli otettu erilleen. Ja aikuisille parmesania päälle.
Mulla nämä kuumat kelit ovat aiheuttaneet päänvaivaa ruokahuollon kannalta, kun tosi moni hyvä "yhteisruoka" pitäis tehdä uunissa ja sen lämmitys tekee meidän koko kämpästä saunan. Ja samaa ilmiötä, kuin mitä Sophie kuvaili, on näkynyt meilläkin: ruoka ei aina maistuisi pojalle tai sitten hän syö parhaat päältä. Tein lihapullia tässä joku päivä, ja ne menivät kaksin käsin, potut ja kasvikset vasta, kun kaikki "parempi" oli syöty. Lihapullia ei myöskään pudonnut lattialle, toisin kuin kaikkea muuta
Täytyy varmaan tehdä joko niin, että antaa mieluisimmat palat vasta, kun muuta ruokaa on jo syöty (joo, en ole erityisen periaatteellinen sormiruokailun kanssa
), tai sitten antaa yksi kasvisannos joka päivä ihan perinteisenä soseena, jolloin menekki on meillä ollut vähän parempaa, kun voin lapata ruokaa vähän vauhdikkaammin kitaan
Poika siis kyllä tykkää kasviksista, mutta sormiruokaillessa ne jäävät vähän paitsioon.