Kiinteät ruoat

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2015' aloitti Mashnu, 4 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Täällä toi lusikka on hiukka eksoottinen vielä.. Noh, sillon tällön kokeillaan sen käyttöä niin tulee tutuks :joyful:
 2. Mariel Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Tammikuisista kyselen kun piti antaa tytölle velliä eilen josko pitäisi kylläisenä vähän kauemmin kuin pelkkä maito, mutta pettymykseksi tuo Valio Onnin riisivelli oli yhtä litkua kuin tavallinen korvikemaito ja kun tytöllä käytössä Nutrilon AR maito, joka on niin paksua,että vaatii vellitutin ja tyttö refluksivaivaisena tarvitsee paksumpaa tavaraa.. Ovatko kaikki kaupan vellit yhtä litkuja vai löytyykö vellitutille sopivaa merkkiä?
 3. sanna Ihastunut foorumiin

  Kyllä ne vähän tuppaa olemaan ainakin maissivelli ja peruna-porkkanavelli :/ Jos haluut sakeempaa, maidon sakeuttajalla saa ainakin paksumpaa ja sit jos itse tekee korvikkeesta ja soseesta. Silloin saa itse säätää paksuutta ainakin.

  Muoks: meillä tulee kaikki vielä MAM:n 1-koosta läpi vaikkakin hitaasti. Käytetään velliin 2-koon tuttia, kun se vellitutti on selkeästi liian nopea.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 4. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Onhan ne aika lirua ne Onni-vellit. En sit tiiä mimmosia ne samanlaisessa tetrassa olevat Onni-puurot olis. Ei oo tullu kokeiltua moisia ku niissä lukee että 5+ kk ja jäbä on vasta 3 kk ni en oo kehdannu vielä kokeilla :grin Mutta jos Valion käsitys vellistä on noin liru niin puuro saattais ehkä vastata normaalia käsitystä vellistä o_O

  Meillä myös 2 tutilla vellin syönti. Se varsinainen vellitutti oli kyllä niin vauhdikas, että sama ku ei olis ollu tuttiosaa ollenkaan :eek:
 5. sanna Ihastunut foorumiin

  Hei mikä se sellanen apu oli tuohon kiinteiden syömiseen? Sellainen muovinen pallo, missä on reikiä. Sisään saa tuttipullon ja vaikka banaanin. Se on siis sellanen "ontto pieni jalkapallo", mistä lapsi saa hyvin kiinni niiden reikien ansiosta.

  Muoks: ja mistä niitä saa Suomesta?
  Muoksmuoks: löyty jo https://youtu.be/ovjekzzU9FY
 6. Edit Peruskäyttäjä

  Haha eipäs ollutkaan noita miten meninki aivan sekaisin.. Imetys sulattaa aivot. :D
 7. Metalshade Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Maissi onnia kokeiltu eilen illalla, onnia 40ml ja maitoa 120ml,kaikki meni. 23-5.15 unta ja kiljuvaan nälkään maitoa 120ml. Unet oli hieman pidemmät, mutta maitoo meni ihan normaali tahtiin
 8. sanna Ihastunut foorumiin

  Meillä näky hiukan myöhemmin vellin aloittamisesta "vaikutukset". Pari viikkoa vellin aloittamisen jälkeen ovat nukkuneet nyt ekan pätkän pidempään. Usein klo 20-02/03. Siitä sitten eri aikaan heräten 4h pätkiä. Yhtenä yönä nukkuivat koko yön 10h mutta se oli vain yksi yö eikä ole sen jälkeen toistunut. Eli kannattaa vielä odotella "vaikutuksia" :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 9. sanna Ihastunut foorumiin

  Miten Mashnu jäbä kasvaa? Miten te ootte antanu niitä vellejä nyt? Entä soseita?
  Ollaan tänään siirtymässä peruna-porkkanavellin blissaamattomaan versioon kun taas nää syö 1,5h välein ja yöllä heräsivät syömään 2h välein...huoh... Jospa apua löytyis velleistä taas :)
 10. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Maitoa menee n. litra vuorokauteen. Sen lisäks yks tetra velliä ja puolisen purkkia jotain sosetta per päivä. Aamu alkaa 1,5 desillä maitoa. Tunnin päästä 1,2 dl maitoa. Pari-kolme tuntia väliä ja taas on nälkä. Sillo laitan 80ml velli+40ml maitoa seoksen. Päikkärit 2-3 tuntia. Sitte 1,2 dl maitoa ja puol purkkia sosetta koska päikkäreiltä herättyä jäbän nälkä on jäätävä... :nailbiting: Eilen oli tarkoitus pitää soseeton päivä mutta ku ensin otettiin 1,2 dl maitoa ja Vielä 80 ml lisää eikä piisannu niin annoin muutaman ensilusikallisen hedelmäsosetta jälkkäriks. Sitte oli tyytyväinen poika :smug:

  Maitoa iltaan asti ja viimesenä ruokana 120ml velliä "raakana" ennen ku menee yöunille. Kaikkia Onni-vellejä 4kk syö paitsi sitä banaani-mustikkaa (ei tykänny ilmeestä ja syömisajan pituudesta päätellen). Soseista noita ensimakuja. Bataatti-kesäkurpitsa on herkkua ja banaani-persikka. Tarkoitus oli tosiaan että ei joka päivä soseita mutta poika päätti nälällään muuta :joyful:

  Mitään masuongelmia ei oo ollu. Kakka tulee joka päivä 1-2 kertaa. Meillä on neuvola ens viikon tiistaina, mutta kotivaa'alla äsken käytiin niin näytti 6,3 kiloa ja neuvolassa viimeks 30.3. paino ollu 5,8 kiloa. Pituuden kehityksestä en osaa sanoa mutta ihan tasapaksulta pötkylältä tuo jäbä näyttää :grin
 11. sanna Ihastunut foorumiin

  Kuulostaa hyvältä rytmiltä! Soseita ei olla vielä aloitettu mutta varmaan ehkä pitäis. Porkkanaa meillä ois tuolla jääkaapissa, senkun vaan keittelis sieltä.
  Uskomattomia määriä nää jaksaa kyllä syödä kun meilläkin saattaa mennä 150ml kerralla. Toki aina huolestuttaa se että vatsalaukku venyy. Siks oon antanu hiukan vähempi ja vaikka useemmin.
  Meillä siis aamurytminä 130ml maitoa, sit saman verran 1,5-2h päästä. Sit velliä 2h päästä blissattuna 70ml+50ml maitoa.
  Sitten taas maidolla mennään aina iltaan saakka, jolloin saavat 130ml maissivelliä. Ehkä tosiaan vois uskaltautua jo antaa noita soseita kun ovat kohta 3kk.
  Painoa näillä on noin 7kg ja 5,5kg. Ja ensi viikolla myös meillä 3kk neuvola.
 12. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mä oon joutunu tutilla huijaamaan. Ku maitopullo imastaan tyhjäks niin tutti tilalle äkkiä, ku välillä protestoi maidon loppumista ihan vaan protestoimisen ilosta. Yleensä auttaa, mutta jos kuuluu hetikohta että "Plop" niin sitte on Oikeesti vielä nälkä. Isimies kyllä lähtee heti lämmittämään lisää ku poika vähän inahtaa, sitte täällä puklaillaanki aina isin syöttövuoroilla eli kyllä ne "ylimääräiset" ruoat aika tehokkaasti tulee heti ulos :joyful:

  Tosin nyt viikonloppuna jäbä ei edes suostunu syömään isin kanssa. Kauheeta huutoa koko ruokailun yritys. Äiti ainoastaan kelpas pullon pitelijäks... :wideyed:
 13. sanna Ihastunut foorumiin

  Siinä ois eka satsi mangososetta pakastusta vailla :)
  Aika hyvää tuli ainakin kokin mielestä :) Huomenna pojat saa sanoa mielipiteensä :)

  Attached Files:

  • Tykkää Tykkää x 7
 14. Pivi1989 Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Me aloteltii sitä korviketta pari viikkoo sit.. Sit ei kakannu viitee päivää ni annoin vähä luumusosevettä.. Ei auttanu neidille mitään.. Nyt ollaan taas oltu 3 päivää kakkaamati. Se kakkapäivä on ain yhtä kiukuttelua. Tää ei nyt tänne kuuluis mutta, mikähän sen tekee että kakka tulee nii harvon, ja kiukuttelun kera kakka sit tulee. Mutta kakka on ihan normi löysää jne. Ettei kovalla ainakaan ole. Voiko jotkut vauvat vaan olla harva kakkaajua?
 15. sanna Ihastunut foorumiin

  No se sääntö on et kakka 10kertaa päivässä tai kerran 10 päivässä. Mut onko jotain vatsavaivoja muuten?
 16. Chipmunk86 Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  Täällä pojalla on ollut 4 päivän väli kakkimisessa. On rintaruokinnalla ja korviketta saa lisäksi about 200-400ml vuorokaudessa. Itse en ole aloittanut mitään kiinteitä vielä ja poitsu on nyt 10 viikkoa vanha. Kaksi kuukautisneuvolassa kysyin kannattaako milloin aloittaa, mutta neuvolatäti sanoi, että vielä ei ole mikään kiire. Kuulemma puhutaan niistä sitten kun sen aika on. Itseä hermostuttaa välillä saako poitsu tarpeeksi ruokaa, mutta toisaalta poika on kuitenkin kasvanut tasaisesti ja nukkuu yötkin ihan hyvin.
 17. sanna Ihastunut foorumiin

  Suositus on et aikaisintaan 4kk iässä sanoi meidän neuvolatäti. Meillä kuitenkin pojat vetää niin paljon ruokaa ettei se ole hyvä kun vatsalaukku venyy. Ei neuvolantäti oikeen tykänny ku sanoin että aloitellaan soseita kohta.
  Ollaan menty velleillä ja korvikkeella tähän saakka ja nyt kokeillaan ekoja makuja.
  Rintaruokinnalla lapsi saa sen minkä tarvitsee varmimmin. Jos on tyytyväinen ja kasvaa niin ole huoletta, hän saa kaiken, mitä tarvitsee.
 18. mannikka Ei muuta elämää Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2016 Elomammat 2018 Syysmammat 2016

  Meillä 2kk neuvolassa täti sano hirmu ehottomasti et mitään kiinteetä ei saa antaa ennen 4kk. No neiti kattelee jo innoissaan kun syyään ja kun uunibataattia söin oli aika hassu ilme ja annoin sit vähän maistaa ja oi mikä hymy :) oli siis ihan sosetta se bataatti. Luumua syötiin maidon seassa ummetukseen aijemmin ja kerran maistoi mangososetta. Alan kyl 3kk eteenpäi maistattaa pikkuhiljaa kasviksia niin saahaan 4kk alottaa soseet vähän nopeemmi. Avokado, porkkana, kukkakaali nyt ainakin menee ekana kokeiluun :)
 19. sanna Ihastunut foorumiin

  Joo, siis suositukset on kyl tehty tutkitun tiedon pohjalta ja ovat varmasti hyvästä syystä sellaisia kuin ovat. Kuitenkin jokainen lapsi ja perhe ovat yksilöitä ja tilanteet on yksilöllisiä. Jokainen tekee omat päätöksensä, noudattaako suosituksia.
  Tietääkö joku muuten miksi ei saisi antaa pienelle kiinteitä? Mitä siitä voi seurata?
  Alan koulutus takana enkä itse ainakaan tiedä.
 20. mannikka Ei muuta elämää Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2016 Elomammat 2018 Syysmammat 2016

  Ymmärtääkseni kyse on vaan siitä et imettäs mahollisimman pitkään (ees sen 4kk). Mut kyllähän joskus 3kk ikäsenä ruuansulatuselimistö on jo kehittynyt kiinteitä käsittelemään paremmi. Mut en näkis kiinteitten maistattamisessa mitään pahaa jos kuitenkin esim luumuvelliä saa antaa jo alle kuukauden ikäsellekki ummetukseen..

Jaa tämä sivu