Kiinteät ruoat

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2015' aloitti Mashnu, 4 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mä tykkään kokkailla ni miksikäs ei vauvalleki tekis omia pöperöitä. :) Ja joka tapauksessa viljelen tänä vuonna perunaa, porkkanaa ja kesäkurpitsaa niin saa raaka-aineita omasta maasta :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 5
 2. Dalila Tuttu foorumilla Heinämammat 2016

  Mulla on oma aarin kasvimaa täällä stadissa. Saa sopivasti kanssa perunat, porkkanat, kesäkurpitsat ja herneet kesällä kiinteiden aloittamisen aikaan. Koitan tänä kesänä laittaa kasvatuslaatikot ym mahdollisimman hyvin, kun tänä vuonna ei taapero juoksentele vaan pitää äipälle seuraa vaunuissa. Ens vuonna on sit paljon helpompi, kun on puurakenteet valmiina kasvimaalla. (Kauheeta savimaata niin pääsee helpommalla kasvatuslaatikoiden kanssa). Meillä menee Semperin korviketta 900-1100ml päivässä. Neuvolassa sanottiin et vasta 5kk sais aloittaa kiinteät ruuat.
 3. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Meillä on menny tänään jo 580 ml korviketta ja kello on yks päivällä... Miten niin mä haluaisin aloittaa ne kiinteet jo ton korvikkeen rinnalle..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Janscu Peruskäyttäjä

  Mä ajattelin aloittaa muun ku tissin tarjoamisen iltavellillä sitten, ku alkaa vaikuttamaan siltä että maito ei täytä tarpeeksi. Nukkuupahan yöt sit paremmin. :) Alkuun suhteella 1/4 velliä ja 3/4 maitoa, ni saa totutella vähitellen.

  Kiinteiden aloituksen katon sit tilanteen mukaan, et onko se 4 vai 6kk.
 5. Pikkusisko Peruskäyttäjä

  Mulla haaveena täysimettää tyttö 6kk ikään saakka, mutta voi olla että isohko tyttö tarttee kiinteää aikaisemmin. Esikoiselle aloitin 3kk jälkeen kiinteät, kun oli ennen nukkunut täysiä öitä (8-10h) ja alkoi yhtäkkiä heräämään nälkään tunnin välein. Tein paljon soseita itse, alkuun lähinnä jätin omien perunoiden keitinvedestä suolan pois ja nappasin pikkuisen sivuun vauvalle. Meillä esikoinen söi jo 5kk iässä 5 kertaa kiinteitä päivässä. Ei todellakaan ole minkään suositusten mukainen määrä, mutta neuvola ymmärsi hyvin vauvan ruuantarpeen. Esikoinen siirtyi myös aika pienenä syömään tavallista ruokaa, alle 10 kk ikäisenä. (Ilman suolaa ja miedoilla mausteilla) oli helpompi opettaa pikkuinen samaan ruokapöytään muun perheen kanssa, kun sai syödä samaa ruokaa.
 6. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mä meinasin kanssa että aloitellaan se "muu ruoka" sitte niin että jatkan maidolla velliä tai mitä niitä nyt onkaan.
 7. Dalila Tuttu foorumilla Heinämammat 2016

  Kun puhutte vellistä niin mitä tarkoitatte? Terv. Äiti ensimmäistä kertaa.
 8. Janscu Peruskäyttäjä

  Ensivellei näin tässä vaiheessa. Esim maissi ja perunaporkkanavellii tuli annettua esikoiselle ekoina kertoina. :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
 9. Jantsuh Aloittelija

  Mä ajattelin aloittaa soseet imetyksen seuraksi 3 kk ikäisenä. Itse aijon aluksi ainakin tehdä. Aloitan ihan potulla ja porkkanalla. Nyt poika on 2 kk.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Metalshade Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  neuvolassa tänään hieman täti hymyili meidän suur-syömärille (840ml-1000ml/vrk) tirriäinen on kuitenkin vasta 53cm ja 4,4kg.
  jos tahti kovenee kovasti yli 1000ml/vrk, voi varovasti kokeilla maissi tai porkkana velliä, kestää kuulemma masu paremmin kuin perunaa tai viljoja (mene ja tiedä tätäkään).
 11. sanna Ihastunut foorumiin

  Meillä annetaan tänään päivän viimeisellä aterialla maissivelliä ekan kerran :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 12. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mä meinasin kanssa yötä vasten antaa velliä. Korvikkeen ja peruna-porkkanavellin seosta kokeilen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. niinushka Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Meillä jo kerran maistettiin tänään peruna-porkkana velliä. Ja hyvin maistu. Yötä vasten otetaan vähän enemmän sitten.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. sanna Ihastunut foorumiin

  Tänään oli neuvola. Terkkari ei oikeen ollu meidän kans samaa mieltä tuosta kiinteiden aloittamisesta kun nää on nyt 2kk. Sit viel sanoin ettei anneta D-vitamiinitippoja. Katotaan, koska on lastensuojelu oven takana... :)
 15. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Mä päätin, että se ei neuvolalle kuulu millo me ruvetaan velliä maistamaan, Veka on huomenna 10 viikkoa vanha. Pääasia että poika on tyytyväinen. Velli-maito uppos hyvin ja nyt mennään nukkumaan :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 4
 16. sanna Ihastunut foorumiin

  Annoitko vellitutilla vai ihan normilla?
 17. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Meni 2-tutilla läpi ihan hyvin ku sen verran lientä oli maidon ansiosta.
 18. niinushka Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Meillä meni ihan normi maitotutista toi velli läpi, kun lantrasin maidolla sitä.
  Samoin mä ilmotin etten suostu antaa d-tippoja jos ei neuvolan täti tuu itte hoitaan tuota huutavaa neitiä sitten. Mutta toisaalta näin kun oon kaikkien kanssa tehny ja hyvin ovat kasvaneet, nin turha tulla uusien neuvojensa kanssa pilaamaan meijän kasvatusta.
 19. sanna Ihastunut foorumiin

  Mä laskin että korvikkeesta yksinään tulee se 10ug päivässä joten ei pojilla oo hätää. Nyt meni maissivelli suhteella 100ml korviketta+40ml velliä ja normitutista näköjäs meni läpi. Katotaan tällä nyt iltaisin pari viikkoa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. sanna Ihastunut foorumiin

  Yöunet on selkeästi parantuneet vellin myötä. Nykyään nukkuvat pidempään. Päivisin tankkaavat kyllä kahden tunnin välein. Mahtaisko velliä voida antaa päivälläkin korvikkeella jatkettuna?

Jaa tämä sivu