Helmikuiset 2020 <3

Keskustelun 'Helmikuiset 2020' aloitti Vanellope, 8 kesä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Alenda Peruskäyttäjä Helmiäidit 2020 Helmimammat 2018

  Tampereella kävin vajaat kaksi vuotta sitten syntyneestä esikoisesta neuvolan synnytysvalmennuksessa. Silloin oli yksi synnytysvalmennus ja yksi vauvanhoitovalmennus (imetys, kylvetys, vaipan vaihto jne.). Nämä olivat tarjolla siis vain esikoista odottaville.

  Synnytysvalmennuksen koin erittäin turhaksi, sillä siinä oletettiin, että kaikki sujuu normaalisti, eikä mistään muusta edes vihjaistu. Itselläni esikoinen oli perätilassa ja syntyi lopulta ennenaikaisena kiireellisellä sektiolla. Koin, etten kyllä kostunut mitään siitä valmennuksesta. Toki suurin osa synnytyksistä varmasti mee tuolla normaalilla kaavalla, mutta jos sieltä saatuja ohjeita olisin noudattanut, enkä itse ottanut selvää, niin emme lapsen kanssa ehkä olisi enää tässä.

  Ennenaikasuuden takia en ehtinyt sairaalan järjestämään valmennukseen ollenkaan, joten en tiedä olisiko se ollut parempi. Tällä kertaa ajattelin sinne kyllä osallistua.
 2. Tindell Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Moniko täällä on ensisynnyttäjä? (Minä olen)
 3. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Minä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Tankki199 Aloittelija

  Täällä kans! :hello Ja lisänä tuohon valmennukseen liittyen kuulin sairaanhoitajaystävältä, että siellä oli lupailtu suunnilleen kuuta taivaalta vaikka todellisuudessahan se tuskin edes puolilla menee niin hyvin (esim. heille sanottiin että jos haluaa epiduraalin niin ei tarvitse kuin pyytää mutta hän sattuu työnsä puolesta tietämään, että vkloppuisin on töissä vain 2 henkilöä jotka sen voi antaa ja jos on kiireellisempiä tapauksia niin sillon ei kyllä tule sitä epiduraalia saamaan ainakaan heti kun pyytää ja perhehuoneestakin sanottu että pyydätte vain jos haluatte mutta niitäkin on vain pari eli ei riitä kaikille yms.)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. mamaster Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  mulla ei oo muita toiveitakaan synnytystä varten kun et epiduraalin saan heti ku mahdollista, ilokaasua ei kannata tyrkyttää ja jos sairaalaan joutuu jäämään niin haluan potilashotelliin
 6. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Oon koittanu miettiä synnytystoiveita vähän jo ja ainoot mitä tulee mieleen on, että jumppapallon haluan jo osastolla (käynnistys diabeteksen takia rv38-40) ja ammetta haluan kokeilla kivunlievitykseen. Taysiin Taysiin avataan onneks ne uudet synnytyssalit niin varmaan parempi mahis ammeeseen pääsyyn. Tens ois kans kiva kokeilla ja sit lääkkeellinen kivunlievitys tilanteen mukaan :) Pelkojen takia toivon, että sektio päätös tehdään herkästi jos siltä näyttää, että ei etene tai sykkeet alkaa heitellä ja haluan olla koko ajan ajantasalla tilanteesta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. mamaster Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020


  mitkä uudet synnytyssalit? en oo kuullutkaan..

  mä oon taas varmaan liian pitkään kotona ja ähisen täällä itekseni jos lapsivedet menee kotona. esikoisesta olin kotona 15h vesien menon jälkeen ja lähdin sairaalaan vasta kun kivut oli sietämättömät. olinkin sit jo 4,5cm auki ja mentiin suoraan saliin. synnytysvastaanoton kätilö ihmetteli kuinka olin niin kauan pärjännyt kotona kun ensisynnyttäjät kuulemma tulee heti kun vedet menee :D
 8. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Tammikuun lopussa Taysiin avataan uudet synnytyssalit ja muistaakseni myös kaikki siihen liittyvät osastot :) Viimeviikon loppuna siellä oli avoimet ovet, että ois päässy kierrokselle tutustuu. Vähä harmittaa ku oli just sovittu reissu toiseen kaupunkiin sillon.
 9. Tankki199 Aloittelija

  Onko muuten täällä ryhmässä muillakin jotain "tavanomaisia" raskausoireita? Mä oon vihdoin jokunen viikko sitten (oisko ollu rv 15-16) päässyt eroon oksentelusta vaan nyt piinaa närästys, väsymys ja jatkuva jano. Yritän juoda paljon ja olen virka-ajat töissä mutta kun pääsen kotiin niin aika pian ruuan syötyä nukahdan 1-2h päikkäreille, sit iltapala ja taas yöunille :confused004
 10. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Kyllä. Väsyttää, janottaa, pissattaa, päätäsärkee, ummettaa, pierettää ja mitä näitä ny on :grin Vielä ei onneks närästä (kopkop). Toisinaan oksettaa edelleen, mutta 1,5viikkoon ei oo tarvinnu oksentaa. Oksensin siis useemman kerran viikossa viikot 15-18 suunnilleen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. vv Aloittelija

  :greet025 Närästää, närästää niin pirusti ja koko ajan. Väsyttää ja janottaa. Oksentelua ei oikeestaan ollut aikasemmin muulloin kuin ennen yövuoroon menoa, mutta nyt se on riesana myös päivisin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 12. TT2020 Peruskäyttäjä Helmiäidit 2020

  Täällä toinen unikeko. Menin nukkuu jo kasilta. Viikonloppuna jo seiskalta. Närästä ei vielä onneksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Hilma09 Uusi käyttäjä

  Täällä myös kamala jano etenkin iltaisin! Vieläkin välillä kuvottaa vaikka ollaan viikolla 20.. närästää selvästi enemmän ja väsyttää jonkin verran. :dead: olen myös virka-ajat töissä ja huilaan jonkun aikaa aina töiden jälkeen että jaksaa kotihommat tehdä. Harmittaa kun liikunta jäänyt kokonaan väsymyksen ja pahoinvoinnin takia. Siitä saisi energiaa mutta ei vaan tule lähdettyä esim kävelylle..:sad001
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Pääsky88 Aloittelija Helmiäidit 2020

  Väsymys ja jano seuralaisia. Liikuntaa itsekin kaipaisin, mutta kotona viimeisetkin energiat menee jo kotitöistä suoriutumiseen. :sad001
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 15. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  20+3 ja nyt tuntenut vihdoin tänään enemmän selkeämpiä liikkeitä ja lisäksi pieniä kutituksia myös :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Tankki199 Aloittelija

  Täällä myös ensimmäiset selvät liikkeet/hennot potkut eilen ja tänään (20+1):love7
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. hugo20 Uusi käyttäjä

  Täällä myös yksi esikoista odottava
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Tindell Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Saatiin eilen kaverilta vaatteita ja harsoja :happy:, vielä kun äitiyspakkauksen saa niin alkaa olla ihan hyvä tilanne niiden suhteen. Aika paljon oon kirppareita kolunnut, tosi hyväkuntoista tavaraa löytyy halvalla. Anoppi on ostanut jotain myös uutena..
  Vaunut ostan varmaan lähempänä joulua, turvakaukalon myös. Hoitopöytä on, syöttötuolin ja pinnasängyn saan siskolta.
  Laskettuaika siis helmikuussa.

  Mites muiden hankinnat? Syyhyääkö sormet, vai onko kaikki jo valmiina? :happy:
 19. Tindell Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Ai niin, ehkä tyhmä kysymys, mutta ku en minä tiiä näitä.. Pitääkö isän tunnustaa isyys, vaikka ollaan naimisissa? :oops:
 20. tiania Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  :) Ei tarvitse!
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu