Esikoista odottavat

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2015' aloitti tiuhtimus, 10 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Tervetuloa jansgu!

  Huomenna ois vihdoin ja viimein se nt-uä, pelon ja jännityksen sekaisin fiiliksin oon sinne menossa, jotenki aina mitä lähemmäs sitä päästään niin alkaa ajatukset laukkaamaan ja ajattelemaan että kaikki ei oiskaa hyvi enää. No huomenna selviää lisää :)
 2. Nepala Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Marraskuunmammat 2015

  Meillä oli tosiaan aamulla ultra. Kaikki oli hyvin ja saatiin kuulla sydämen syke, ja näkyhän sekin siellä :) Vähän oli hankala ultrattava kun kohtu voimakkaasti taaksepäin kallistunut (ei ihme kun häntäluussa tuntuu), mutta ei tarvinnut alakautta ultrata :) Vielä on vähän epätodellinen olo :D
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. Suskis Sanaisen arkkunsa ammentaja Elokuiset 2022 Marraskuunmammat 2015

  Jännäpisut koht housussa :S :D eka ultra siis klo 13:20. Pelko et mitää elävää ei oo, oireita ku ei nimeksikkää oo. Tissejä välillä pakottaa ja kutittaa, joskus jotai pientä vihlasua alamahassa.. jospa kaikki ois hyvin kuitenki.
 4. jansgu Silmät suurina ihmettelijä

  Mulla oli eka ultra jo vk8 eli pari viikkoo sitte! Oli kyllä sillon vielä epätodellisen pieni! Seuraava neuvola mulla onki jo viikon päästä, kiva nähdä onko pikkunen kasvanut!
 5. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  tällä viikolla oli ultra ja kaikki oli hyvin :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. Himpula15 Hyväntuulinen höpöttäjä Marraskuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Hyvää ensimmäistä äitienpäivää :)!!
  • Tykkään Tykkään x 3
 7. Karpal0 Vieras

  Miten teillä esikoisen odottajat on ollut, kun ootte kertonu vauvauutiset, ootteko ollut se pariskunta jolta ihmiset on odottanutkin kuulevansa vauvauutisia? "tätä onkin odotettu!" vai enemmänkin yllättyneitä? Vai onko joku saanut negatiivisia kommentteja? Meillä on kaikki ollu tosi yllättyneitä mutta iloisia, odottanu ehkä vasta että parin vuoden päästä. :dummy::dummy1:
 8. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Kaikki odottanu uutisia :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. liliina Varmaotteinen viestittelijä Helmikuiset 2021 Marraskuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Ei mekään olla ketään päästy yllättämään. Kaikki on jo etukäteen "tienneet" asiasta, vaikka ei yrityksestä mitään olla puhuttu + ollaan oltu sen verran vähän aikaa yhdessä, että ei luulisi olevan ihan itsestäänselvyys tämä meidän vauvaoperaatio, mutta silti kaikki on odottaneet uutista.
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. PauliinaS Sukkela juttelija Marraskuunmammat 2015

  Täällä kanssa on kovasti odotettu että milloin tulee uutisia. Olisiko ollut viitisen vuotta sitten kun anoppi ensimmäisen kerran kyseli että milloin hänestä tulee mummo.
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. mai Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on kans odottamalla odotettu ja sit jo turhauduttukin ku ei oo vauvoja kuulunut. :D Ostettiin omakotitalo 3v sitten ja mentiin naimisiin vähän yli vuosi sitten. Luulen, et meidän vanhemmat on vaan ajatelleet ettei meille tuu koskaan vauvoja ku ei erityisemmin olla muiden vauvoista jaksettu innostua. Miehen siskokin tainnu joskus nimittää meitä lapsenvihaajiksi.
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Cut-ting Jostain jotain jo tietävä

  Meillä uutisia kerrottaessa kyllä molempien vanhemmat yllätty, mutta ensireaktiosta selvittyään tais molemmat sanoa, että kyllähän he on tienneet, että kohta voi olla tämä tilanne :) miehen vanhemmat ehkä enempi yllättyneitä, kuin omat. Mutta oli ihana huomata, että kuinka suuri juttu esimerkiksi miehen vanhemmille oli tämä uutinen, kun tulee ensimmäinen lapsenlapsi. Heti olivat trampoliiniin hankkimassa turvaverkkoa ja terassille rakentamassa kaiteita... :joyful:
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Sohwia Sanavalmis juttuseppä Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Meidän vauvauutisia on jo useamman vuoden odotettu, sillä heti häiden jälkeen moni oletti, että meille tulee vauva pian. Tosin häistä on kulunut kohta jo kolme vuotta ja nyt meille on vasta se vauva tulossa. :) Mutta moni on sanonut, että ihana uutinen ja oli kyllä odottanut kovasti meidän vauva uutisia. ❤
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Kupla79 Jostain jotain jo tietävä

  Kovasti oli meiltäkin vauvauutisia odoteltu. Ihan hämmentää kun niin moni on alkanu itkemään ilosta uutisen kuullessaan.
  • Tykkään Tykkään x 3
 15. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Häitten jälkeen isovanhemmat alkoivat kyselemään perheenlisäyksestä, onneksi vanhemmat eivät udelleet tai painostaneet, kaikki ovat olleet kyllä onnellisia asiasta ja varsinkin oma äiti ja mummo ovat jo kyyneliä tirautelleet uutisesta ja alkaneet tehdä hankintoja :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. pikkuhiawatha Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä on kanssa miehen vanhempien ensimmäinen lapsenlapsi tulossa, joten kyllähän sen arvasi miten iso uutinen on :)
  Nyt vähän erilaisesta aiheesta kyselen kokemuksia teiltä muilta esikoisen odottajilta.. Oletteko huomannut alakuloisuutta alkuraskauden lopussa? Mulla on nyt viikkoja 13+2 ja tuntuu, että viime viikot on mennyt jotenkin sumussa. Mielialat ei sinänsä ole vaihdellut, kumpa olisikin, vaan itkua on riittänyt joka päivälle melkein mistä tahansa asiasta ja en ole osannut olla iloinen mistään, vauvastakaan.. Eilen ulkona ollessa tuntui, että "heräsin" vähäksi aikaa tästä sumusta pitkästä aikaa.. Kuulostaa hurjalta, ja kaikki arkirutiinit ja muut on kyllä kohtuudella saatu hoidettua, mutta esimerkiksi kesän tuloa en ole melkein edes huomannut, kun normaalisti olen tähän aikaan vuodesta aivan innoissani :D
 17. pipa! Oman äänensä löytänyt

  Joo! Mulla ainakin on millon mistäkin mieli koko ajan maassa.. Kaikki ahdistaa jotenkin ja mä oon kyllä eristäytyny muista ihan täysin. Sain potkut vuodenvaihteessa ni tuntuu ettei oo mitään sosiaalista elämää! Kotona vaan yksin möllötän ku mies on töissä tai näkee kavereitaan, nyt raskaana ollessa tuntuu vielä enemmän yksinäiseltä.. :sad001 ahdistaa myös etten saa mitään kuitenkaan aikaseks kotonakaan..sit oon kiukkunen sen takia ku kämppä on ku kaatopaikka, en jaksa uskoo et mieskää jaksaa mua tämmösenä.. itkettää ja suututtaa ja ahdistaa. mä varmaan tuun vielä hulluks ennen ku lapsi ees syntyy.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. pipa! Oman äänensä löytänyt

  Nii ja tää painonnousu! Voi kihveli miten voikin ahdistaa vaikka kyllä sen tottakai tiesin että kroppa muuttuu mut silti! Mihinkää kehtaa mennä..
 19. mai Hyväntuulinen höpöttäjä

  No en oo kyllä ite missään sumussa, mut oon tällanen 0-100:aan parissa sekunnissa kiihtyvä tyyppi, niin aika usein kyllä palaa käki. Meillä kämppä on ku kaatopaikka senkin takia että alkuraskauden olin kokoajan niin väsynyt ja huonovointinen, että kaikki kodinhoito on jääny melkeinpä miehen vastuulle ja se on tehny vaan omasta mielestään pakolliset asiat. Nyt sitte ku jaksaa, niin oon alkanut raivosiivoomaan välillä ennen nukkumaanmenoakin ja huutanut miehelle ku palosireeni ku kaikki asiat on tekemättä eikä se voi edes auttaa (ei oo siis tehny asioita mistä oon sanonu tuhat kertaa ja sitte valittaa että nalkutan).
  Välillä oon kyl itekin ollut ihan maani myynyt, kun on ahdistanut lihominen ja leviäminen ja kaikki fysiologiset muutokset... Ja nään niin paljon painajaisia kaikesta, että välillä herännyt epäilys että jaksaako mieskään olla mun kanssa ja jäänkö lapsen kanssa yksin. Onneks oon kuitenkin sanomattaki tajunnu että eiköhän se jaksa, ku on jaksanu tähänkin asti. Nyt ollaan kuitenkin molemmat aika rauhallisia ja hiljaisen onnellisia raskaudesta ja uskotaan yhteiseen vielä vahvemmin kuin aiemmin.
  Eli mahat esiin ja leuka pystyyn, kevät on täällä ja linnut laulaa. :) Voi sitä käydä kirppareilla hypistelemässä vauvanvaatteita/äitiysvaatteita/vaunuja lapsettomienkin kavereiden kanssa. (Mä selitän mun lapsettomille sinkkumieskavereille kaikkia jänniä yksityiskohtia raskaudesta hahaha.)
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Karpal0 Vieras

  Mulla ei ole ollut alakuloisuutta, tää kevät tekee iloiseksi!
  • Tykkään Tykkään x 1