Verikokeiden tulokset?

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2017' aloitti Digginsson, 2 maalis 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Herttarouva Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  En minä mihinkään lapsivesinäytteeseen tämän takia lähtisi. Tämmöinen ikuinen murehtija vain olen. Kyllä kai ne tosiaan olisi jotain sanoneet jos seurantaa pitäisi olla. Eihän sitä tosiaan voi tietää miksi nämä arvot niin yksilöllisesti heittelee. Jotain raskausmyrkytykseen viittaavia oireita oli esikoisen kanssa lopussa. Korkea verenpaine, turvotusta kasvoissa ja yleisesti huono olo. Sitä seurattiin viikottain neuvolassa. Taisi pissassakin olla proteiini hieman koholla vikan viikon.
 2. Mariejohanna89 Peruskäyttäjä

  Eilen kävin verinäytteessä kun edellinen lapseni oli keltainen ja vuorokauden lampun alla. Ne katsoo vissiin vastaaineet veressä jos ne olisi muuttuneet. Minulla on veriryhmä A+ ja vastaaineet -. Muita jotka joutuivat tän takia verinäytteeseen? Huomenna viimeistään selviää tulokset lääkärineuvolassa. :happy:
 3. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Minulla on myös A+ ja lapset olleet useamman vuorokauden valoissa, mutta keskosuuden takia. Mistään vasta-aineista ei ole mitään puhetta ollut, eikä verikokeista.
 4. Mariejohanna89 Peruskäyttäjä

  Hassua. Ehkä se on toinen asia jos vauva "valmis". Synnytin poikaani joka oli keltainen 38+1. Tyttö ei ollut keltainen ja syntyi 41+1
 5. Mariejohanna89 Peruskäyttäjä

  Mitä sulla Elaffy lukee neuvolakortissa vasta aineet osiossa. Siis siinä A+- mulla
 6. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Jos se on tuo kohta "va", lukee siinä - . Muut verikoetulokset ovat "neg". Eli jos tuo vasta-aineet olisi positiivinen, tulisi lisäkokeita?
 7. Mariejohanna89 Peruskäyttäjä

  Luulen että silloin saan joku pistos ennen tai heti jälkeen syntymää tai vauvaa pistetään. En ole ihan varma. Mutta palaan asiaan kun huomenna selviää
 8. Bolle29 Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020 Syysmammat 2017

  Jos vasta-aineet pos/+ niin seurataan verikokein. Ainakin äitiä, ehkä myös vauvaa kun syntyy. Pistoksia ei tuosta vielä anneta :happy: Jos äidille on tehty verensiirto tai joku vauva ollut valohoidossa, tsekkaavat nuo vasta-aineet loppuraskaudessa kertaalleen. Tuosta on monenlaista käytäntöä, että milloin valohoito vauvasta joutuu seuraavassa raskaudessa verikokeisiin, jos ollenkaan :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Chipmunk86 Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  Minulla veriryhmä 0+ ja vasta-aineet -. Luultavasti sitten esikon syntymän jälkeen minulle tehdyn verensiirron takia piti käydä juuri päivittämässä verikokeilla.
 10. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Juuri tänään neuvolassa selvisi, että pitää käydä tällä viikolla (!) labrassa tuon edellisten lasten valohoidon takia. Kiva, kun tuli tällaisella varoitusajalla. Onneksi tälle viikolle oli vielä yksi vapaa aika labraan..
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Mariejohanna89 Peruskäyttäjä

  Just kiva että ne ajoissa kertoo. Minulle on ollut alusta asti tiedossa.
 12. Vellamo12 Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Mä oon A- ja joudun pari kertaa raskauden aikana käydä antaa verinäytteet ettei olisi vasta-aineita kehittynyt. Kaikki kolme lasta ovat rh positiivisia niin siksi. Mä en tiedä miksi te ootte joutunut käymään mutta äidit joilla rh- joutuu aina käymään (ellei sikiö ole kanssa rh-). Mä sain rv 31 anti-D pistoksen ja seuraavan kerran saan vauvan synnyttyä saman. Esikoisesta ja kuopuksesta sain kylläkin vauvan synnyttyä pistoksen, nyt jo rv 31 ekan kerran.
 13. Bolle29 Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020 Syysmammat 2017

  No jo mä vähän ihmettelinkin.. :hilarious: Tädiltä unohtunut vain mainita asia?
 14. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Oma th ollut lomalla, johtuisiko siitä.. :confused:
 15. tiittiäinen Aloittelija

  Mulla kans kaks aiempaa lasta ollut rh+ ja itse olen rh-. Tämän kolmannen pitäisi olla rh- mutta silti jouduin kaksi kertaa käymään kontrolliverikokeissa. En tiedä, ehkä nuo aiemmat rh+ lapset aiheuttaa sen että vielä tsekkaillaan...
 16. öttis Peruskäyttäjä Syysmammat 2017

  Mä oon rh- ja jouduon käymään kahdesti vasta-ainetestissä vaikka jo ekassa selvis että vauva on rh- myös. Jos vauva ois rh+ niin sitten tulis jotain piikkiäkin.
 17. Kyfi9143310 Uusi käyttäjä


  Menikö teillä kaikki hyvin loppuun asti?
  Mulla pappa 259 ja hcg59.. verikoe otettiin rv 9+1tai2
  Last edited: 18 huhti 2020
 18. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Terve tyttö syntyi rv40+6. Oli syntyessään melko pienikokoinen, painoa oli 2950g ja pituutta 47cm, mutta istukka oli suhteessa vauvan kokoon ihan normaali. Oli siis pieni istukkakin. Kätilö minulle sanoi, että tuskin tämän isompia vauvoja edes synnytän. Pieni koko ei haitannut yhtään mitään, kotiuduttiin 2vrk iässä painon ollessa syntymäpainoon verrattuna -1%. On kasvanut ja kehittynyt ihan normaalisti tuo lapsi, on nyt siis jo 2,5v.

  Raskausaikana vartalon ympärys vähän laahasi jäljessä, mutta asia ei lääkäreitä kuitenkaan huolestuttanut.

Jaa tämä sivu