Vauvojen neuvolat

Me saatiin alotella syöttötuoli-istumista :) kovasti poju tykkää siinä olla. Toki selän takana tuki ettei kovin kaatuile mihin sattuu. :)

Sent from my GT-S5301 using Vau Foorumi mobile app
 
6kk neuvolassa käyty. Nyt saatiin vasta rokotteet ku 5kk neukku jäi väliin sairastellun vuoksi.
Paino nyt 12650g ja pituus 71,1cm. Jouduttiin kasvukontrolliin pituuden takia... ??? Koska nyt 4 kuukaudelta alkaen pituus käyrä laskenut ja paino vaan nousee.(poika mun mielestä vähä hoikistunut??) Vaikka mittaa nyt on tullut yhteensä yli 17cm... Muuten kaikki hyvin.

Jokseenki on tullu tosta terkasta sellaanen höösääjä fiilis. Nyt ei muistanu kirjata neuvola korttiin mittoja. Ei kokeillu aukiletta ja totes että 6kk lapsen selkä kestää nyt istumista, eli saa istuttaa. Mun mielestä istuttaminen on yksilöllistä...??? Poju ei myöskään seissyt jaloillaan. Vaikka muuten lattialla pyörii menemään ja höpöttää paljon...yms.
 
Niin ja joskus neukku tätti sano, et vauvat kasvaa niin omaa tahtia ekan vuoden, että ei siitä voi päätellä aikuisuuden mittoja. Ja tänään sit höpisi jotain et jos +2+3 käyrällä menöö niin niistä tuloo silloon yleensä 180-190cm . Ja ollaan ny +1 käyrällä... ja me molemmat ollaan n 180cm... En käsitä ees miksi sellaasista höpisi. En ymmärrä. :D
 
6kk neuvolassa paino 7155g (6750), pituus 69cm (67,2) ja pää 42,2 (41,4). Kaikki kunnossa.
 
Siis poju on nyt enää +1 käyrän kohdas pituudessa... (-1-2-3 0 +1+2+3) tuollalailla käyrän reunassa pystysuorassa.Paino menöö sielä +40 käyrällä ( -30 - 20 - 10 0 +10 + 20 +30 +40) pystysuorassa siel reunassa... En ymmärrä niistä käyristä mitää. Niis vaan on tollaaset luvut reunassa. :)
 
Pitäähän sen pituuskasvu jossain vaiheessa vähän hidastuakin eli todella kummallista toi kasvukontrolliin joutuminen. Ei varmasti oo mitään syytä huoleen :)
 
Niin ajattelis. Ekat kolme kk kasvo 13cm ja sitte toisella 3kk aikana vaan 4,1cm.... olis melkoosen pitkä jos ei yhtää hidastuusi. :)
 
Käytiin kasvu kontrollis eileen. Viimeksi pituus 71,1cm ja nyt 73cm et se siitä. Paino oli viimeksi 12650g ja nyt 13400g. Ja ryömimään on ruvennu 2 viikon aikana kovasti. Ja konttaus asentoon saa ittensä,mutta ei sentään vielä liiku. :) Meidän pieni sylivauva. :Heartred

Nyt taas ollu 2,5vkoa flunssas. Korvat katottu viime viikolla tk:ssa. Mutta meen nyt taas lastenlääkäriin, kun en oikee usko noihin tk:n lekureihin. Samalla puhutaan maitoallergian mahdollisuudesta, ku neuvolas vaan sellaasta väläytteli. Mutta pojalla ei ole ihottumia, kakka normaalia,ei vattan väänteitä tai ylempalttista piereskelyä... ainoastaan jos tuo jatkuva flunssa,korva homma on oire...tiedä sitte. No eikö seki selviä.
 
RenttaIita, auttaisko osteopaatti tai vyöhyketerapia? Jos röörit jotenkin tukossa ja aiheuttaa flunssaa.
 
Ihanalta "pikku"vauvalta kuulostaa muuten :)
 
Meillä pikkuneiti himpun vajaa 6,5 kg ja 65,3 cm pituutta. 7 kk neuvola siis tällä viikolla. Nousee seisomaan, konttaa, istuu ja ryömii. Äärimmäisen kova vauhti ja se hidastaa painon nousua vaikka kiinteät ja tissi maistuukin. Myös nukahtaminen levotonta ja pari tuntia nukahtamisen jälkeen jonkinlaista kauhukohtausta tms. Jokeltelee tavuja. Tyytyväinen neiti pääsääntöisesti, iloinen vipeltäjä!
 
Taas korvatulehdus ja nyt azithromysin kuuri 3pv. Pissa näytteenkin otin. Alustavassa oli gran negatiivinen sauva... ei sitte tiedä oliko näyte puhdas, ku pussipissa. Neuvolassa jotenki vähätellen antoi mulle kusinäytteeseen tarvittavat välineet. No eipä tuo alustava vastaus vielä kerro totuutta. Varmaan pitääs uus näyte,mutta sai ny ab kuurin, niin eiköhän tuolla lähe kusitulehduski jos sellaanen... mikäli tehois samaiseen siihenki pöpöön.

Poika nurisoo ja on niin itkuunen nyt ja jos kaikki hyvin niin ei juurikaan itke. Ärsyttävää ku ei tiedä mikä toista vaivaa. Kamala pumpata tuo ihan lääke huuruuhin. Ku pitkittyneeseen yskäänki on lääke.

Aamulla d-vit ja maitohappobakteerit, iltapäivällä antibiootti, illalla montelucast (avaa ns paikkoja) ja särkylääkettä tarvittaes. Annan yleensä pronaxenia, koska vaikuttaa niin pitkään (n 12h) niin ei tarvi montaa kertaa antaa.

Varmasti jo haittavaikutuksiaki pojalla... ja nurisoo sitte niitäki vähintään. Loppuus ny nämä taudit.

Mutta oon kuvitellu et pissu tutkitaan alle 1v hyvinki helposti. Ja nyt nauvolassa vähätellään asiaa. Nyt ku soitin nuosta alustavista, niin siihenki vaan sano, et tuskin mitää...eikä ne varmaan pyydä uutta ottamaan... Mitä helvettiä? Ja jos jäis epäselväksi niin mun mielestä jonku ajan päästä ku ab kuuri loppuu niin uusi näyte.
 
Piiku87 on sama tyyppi ku rentta-iita... näköjään vanhalla käyttäjä nimellä....tiedä kuinka ny nuon vaihtoo.
 
Onko teillä ollut useampiakin korvatulehduksia? Mä oon just huomenna viemässä pojua ekaa kertaa lääkäriin kun nyt about viikon kestäneen nuha- (ja aluks myös kuume) taudin kanssa on alkanut rapsutella korvaa. En oikein tiedä onko ihan turha hälytys ja pitäiskö olla muitakin oireita mutta nyt pari päivää noita rapsutuksia kytänneenä en saa rauhaa ennen kun korvat on tarkistettu. Toivottavasti kuitenkin turha käynti!
 
Meilläkin oli eka korvatulehdus nyt 6,5 kk iässä ;/ Esikoinen oli ekaa kertaa kipeänä vasta 1,5 veenä! Oli jotenkin hirveetä valvoa noin pienen kanssa ku pelkäs kaikkia kauhutarinoita "vauva ei saa henkeä" yms, mutta heti ku ab:t puri niin kaikki on taas loistavasti :) Nyt on paljon pöpöjä liikkeellä!!!!!
 
Mä en jostain syystä saa renttaIitan nimimerkillä itteeni kirjautuneeksi, eikä tää sivusto ees tunnista mun toista sähköpostiä....ym.prkl. Noooh vanhat tunnukset toimii.

Niin meillä on ollu nyt 2 korvatuehdustä noin kk niillä väliä. Oireet alkas kiukkusuudellla ja korvien haromisella.
Ekalla kerralla nousi kuume 39. Ennen ku tajusin viedä tutkittavaksi. Kuvittelin silloon vain et flussan takia krätynen ym.

Niin tää meidän toinen ruljanssi alkoi.....
15.11 rupes nenä vuotamaan, 3.12 päästä menin näyttään tk:n lääkärille. Se sano et korvi ei mitään. Sanoin et on vaan niin krätynen ja herää öisin itkemään... totes tohtori, et flunssa.
Pissa haiskahti sitte 5.12 niin et koko makkari haisi aamulla.
Pyysin neuvolasta pissapurkit ym välineet. Sielä vähätteli, et aamuisin pissa voi haista ja jos ei kuumettakaa ym. Antoi kuitenkin tarvittavat välineet ja teki lähetteen. Vein näytteen muutaman pv:n päästä. (oli vkonloppu välissä)ti 9.12.
Sitte keskiviikkona yksärillä totes et korvat on pahemmat ja aloitti kuurin azithromysinin, kolmeksi pv.
Alustava pissa vastaus oli tullu to 11.12 ja neukussa sanoi, et ei varmaan ole mitään, eikä tarvi varmaan uusia näytettä.
Ab kuuri loppui pe12.12 ja illalla nousi 38,4,annoin yöksi pronaxenia, mikä ei kuumetta laskenu. Yöllä klo2 kuumetta oli kuitenki 39 ja aamulla edelleen 38,4.
Soitin päivystykseen ja siellä katsoi pissavastauksen ja sanoi että ab kuuri purisi tähän pissa pöpöönkin. ja jos kuume jatkuu sunnuntaina niin sitte vastaanotolle.
No maanantaina eli tänään neukusta soitettiin et e-koli tosiaan kasvaa, bakteeria ihan runsaasti 10e5. Ja puhuttiin sitte mikä kuuri oli pojalle mennyt ym. Nooh tk:n lääkäri oli sitte asiaan paneutunut ja sitte mulle kerrottiin et juuri syöty ab kuuri ei tähän pissaan auta.
Noooh lähdin hakemaan uutta pissapurkkia, koska pitää ottaa uusi näyte vielä ennen ku uusi ab aloitetaan.
Hain samalla apteekista antiloopit valmiiksi. Huomenna aamulla pissanäyte ja sitte kuuri taas päälle. (7pv) Ditrim duplo kuuri tällä kertaa.

Kohta pojalla on varmaan antibiootti ripuli!!!!!! ja maksa sanoo poks noista lääkkeistä, ku kokoajan pumppaan jotain mössöä siihen... kamalaaaaaa. Precosat on kovas käytös.

Sitte lääkäri teki ultraan lähetteen, et munuaaset tutkitaan. Kuulemma jos tulee noin pienellä tulehdus niin se het ultrataan.

Noooh...onneksi olin valveutunut äiti ja ymmärsin pyytää kusi juttuja. Muuten täs vaan ihmettelisin miksi poika krätyylee jne. Nyt asiat kuitenkin "hoidossa". Kaikkee pitää tajuta ite pyytää.
 
Onpa kurjaa Piiku :sad001 olette oikein kunnolla kipeänä. Onneks osasit vaatia! Oletko alan naisia? Tekstistä ja termeistä päättelen :wink

Paranemista pikkuiselle ja sormet ristiin ettei tule ripulia!
 
No joo alan naisia, mutta yritän kirjoottaa ihan maallikon sanoin kuitenkin. :)
Kun rupee menemään pitkin piiiiiippiä, niin sitte menöö.
Hain vanhalta työmaalta pissa putkia ja otin illalla jo näytteen. (ku ihme kyllä neuvolasta ei semmosia annettu ja tätä en hoksannu pyytää...ja ku hoksasin niin tk oli jo kiinni)Sain annettua antiloopin jo sitte illalla ja poika nukkui älyttömän hyvin koko yön. Ekat ab:t tuli heti oksennuksena pois, kun oli niin pahaa, et laitto kyökkööttämään. Toinen satsi pysyi sisällä.
Ittellä ku on ollu kusitulehdus, niin ekan ab jälkeen on jo helpottanu pian pian olotila, et näytti helpottavan pojallakin. Tai sitte oli vain sattumaa.

Mutta ei tämä siihen lopu...illalla jo poju rupes yskimään oikee limaasta yskää.... mitä ei ole ollu sitte kohta kuukauteen. Ja nenäkin tiputti vähän. Että kierre päällä. Eipä nuo antibiootit auta tuohon lussaan ja yskään ku mahtaa olla virusperäästä.
On vaan niin limaasta yskimistä, että varmasti vielä oksentaa limaa. Noh jos ne paikat siitä puhdistuus.

Mrs v: En oo ajatellu osteopaattia tai vyöhyketerapiaa yms. Vois tulla tarpeen...jos tällä leveysasteella joku semmoosta harrastaa, ettei tarvis kovin kauvas lähtee.
 
Takaisin
Top