Vauvojen neuvolat

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2014' aloitti röppö, 9 touko 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mrs V Varmaotteinen viestittelijä Toukokuunmammat 2014 Marrasmammat 2016

  Voi miten kamala kierre teillä on Piiku! Toivottavasti pian helpottaa!
 2. Iiii-saaa Sanavalmis juttuseppä

  Meillä oli ensin mulla angiina, tytöllä ab-kuuri korvatulehdukseen, pienimmällä sama ja eilen sai isoin kans kuurin - samana vitun iltana ite aloin oksentamaan ja tänään vauva oksentaa ja esikoinen kakkaa sänkyyn. Hyvää joulua vaan :/ Päivystyksessä ollaan käyty 2 viikon aikana 3 kertaa ja kerran terveyskeskuksessa :/
  Tää on kyllä tautirikkain joulunalusaika ikinä.........
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 3. Ameeba Seurustelun sensei Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  ^Oi kamala! Paranemisia liii-saaan poppoolle! Toivottavasti ootte jouluna terveitä kaikki. Mä pelkään, että jouluksi iskee joku tauti kun on porukkaa tulossa meille joulun viettoon.
 4. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Voi jee. Toivotaan et pian menöö ohitte. Kaverin perhees kans ruikku ja oksennus lentäny jo kolmatta viikkoa. Päivisin kuulemma kaikki ok, muta ku ilta koittaa niin aina joku laattaa tai ruikkuaa. On kyllä tautirikasta aikaa. :sad001 Ja tosiaan 3 vanhinta lasta... ikältään 1v 3v ja 5v. Nuorin on pari kk vanha joka ei kuulemma oo kipeä...ainakaa viime kuuleman.
 5. Cedju Varmaotteinen viestittelijä Toukokuunmammat 2014 Marrasmammat 2017

  Laitetaan tännekin juttua, meillä oli 8 kk neuvola. Tyttö nyt 72,5 cm, 9940 g ja pipo 45,2. Ei vielä kymmentä kiloa. :wink Kasvu ihan ok ja kaikki lääkärin mielestä kanssa hyvin. Kävelyä piti esitellä ja sitä vähän kauhisteltiin terkkarin kanssa. Kehuja sai kun lääkärin hernehärpäkkään tarttui niin näppärästi. Ei siellä kauheasti muuta tullutkaan esiin, 10 kk seuraava.
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Mennäänkö teillä jo ilma tukea kävellen..? On ne toiset aikaasia. Kaverin muksuki kävelly käsistäpitämällä n 6kk iässä. Itte en tuota jättiläästä käsistä roikottele. :) Harjootellan sohvaa vasten seisomista.
 7. Cedju Varmaotteinen viestittelijä Toukokuunmammat 2014 Marrasmammat 2017

  Ei se vielä kahta askelta enempää itsekseen pääse, mutta sellaista hyökkäilyä eri suuntiin se harrastaa. Aivan holtitta ja ilman itsesuojeluvaistoa. Kyllä sydänalasta kourasee monesti tytön touhuja seuratessa!
  • Hauska Hauska x 1
 8. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  Huhhuu, meillä hyvä jos 8kg painetaan ilman vaatteita :D ens viikolla siis ois pojun 8kk neuvola. Sit katotaan onko tullu pituutta, viimeks oli tullu vaan pari milliä ja vähän tuli siitä sanomista. Mut on nyt kyllä kaikki silloset housut käyny lyhyiksi ja bodyt pieniksi että on kyllä omasta mielestä kasvanu! Tuleeko teille muille ikinä paineita, jos neuvolassa jostain huomautetaan?
 9. Leina Piirimestaruustason postaaja Lokakuunmammat 2015

  Tulee paineita! Ensi viikolla myös 8kk neuvola edessä ja vähän jännittää jo painot sun muut. Jotain kahdeksaa kiloa itse veikkaisin. Poju kehittyy kyllä hyvin, seisoo itsekseen nojaten jne.
 10. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  Yritän aina olla ottamatta ressiä mutta silti koko ajan kusi sukassa kyttään että nouseeko paino ja kasvaako muuten..rasittavaa, koska näkeehän sen että on kasvanut. Ei kaikki vauvat vaan kasva kahden kilon kuukausivauhdilla, vaikka neuvolan mielestä varmaan pitäs..kai sitä järkeä ja silmiä saa käyttää? Kuitenki ruokaa uppoaa aika huikeet määrät ja on sit tyytyväinen.eikös seki jotain kerro? :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  Ja liikkuu ja touhuaa koko ajan, eli siis kuluttaakin aika reilusti..ei siis enää ihan kaikki ruoka mee kasvuun.
 12. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Mua on ruvennu ressaan tuo pojan painon nousu... Ku Huitelee jo 14kg vaikka ryöminy yli 1kk ja vauhti vaan kiityy ja nyt nousi eileen istumaan itte. Liikkuu ihmeen ketterästi painoon nähden. Vaikka melkoonen möhkäle onkin. Ei kuitenkaa syökkää mitää älyttömiä satsia. Noin 4 pikkupilttipurkillista per pv.... (välillä omatekoosta ja välillä kaupan) Pituuski tuntuu lisääntyneen ny kk sisällä, ku 74 housut jääny lyhkääseksi. Muuten käyttää 86cm podia,mutta housujen koko on ny 80cm. Huomenna 8kk neuvola ja lääkäri, et saas nähä mitkä mitat on. Niin ja koska pojalla oli tuos 3 vkoa sitte pissutulehdus niin huomenna on myös munuaas ultra. Toisten alle 10kg vauvelit vaiko pitääkö sanoa jo taaperot tuntuu yli köykääsiltä... ku tuota sylivauvaa pitää niin paljo kannella. Mennään muksu jumppaanki...et haba saa vähä lisää reeniä. :D Mutta muuten oon yrittäny olla ressaamatta neuvolan tätien kommenttia, mutta aina se pistää miettimään jos ne ihmettelee jotain...hööööh.
 13. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  No, kukin kasvaa tyylillään :) kaverin poika on nyt n 10kk ja painaa yhtä paljon ku meidän 2v tyttö :D vähän on vielä lyhyempi mut menee varmaan josai vaiheessa eelle. Ja toisen kaverin just vuoden täyttävä poika on n 9-10 kilonen. Eli saman kokoinen ku siskon reilu 2v tyttö..eli niin eri kokoisia ovat kaikki lapset :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  No nyt on tutkittu.... Pissatulehduksen takia tehtiin se munuaas ultra ja munuaaset oli normit ei vikaa. Neuvolassa 8kk painoi nyt 14100g ja pituutta 75cm pipo 46,8cm. Korvat,silmät ok. Toinen kirves oli hieman ylhäällä mut ei kuitenkaa piilossa. Kuhkot ym ok ja muutenki terveeksi todettiin. Lekuri sanoo vaan et "näin mahdotonta ylipainoa hän ei halua nähdä sitte 2v neuvolassa" koska paino käyrä nousu suunnassa edelleen ja on nyt lähes +50 käyrällä. Pituus lähteny tasaasesti +1 käyrää pitkin menemään. Et tälläästä.
 15. Cedju Varmaotteinen viestittelijä Toukokuunmammat 2014 Marrasmammat 2017

  Onko teillä piiku suvussa ollut kilpirauhasvaivoja? Serkun vauvalla oli ja aiheutti kanssa nopsaa kasvua. Mutta hyvä, että oli vauvalla kaikki hyvin ja munuaiset kunnossa! :)
 16. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  Me käytiin tänään neuvolassa ja pojun mitat nyt 8kk (ja vähän päälle) 7910g ja 68 cm. Pää 44,6 :) ihan mukavasti kasvanut ja sai kehuja hyvästä pinsettiotteesta ja kuulemma hienosti myös istuu. Ei kyllä ite osaa vielä istumaan nousta, mutta muuten kyllä istuu jo ihan tukevasti.ihan kunnossa oli jässikkä muutenkin :)
 17. Ameeba Seurustelun sensei Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Tyttö kävi 8 kk neuvolassa ja on nyt 7010 g ja 67 cm, py 43 cm. Vähän jo tukea vasten kävelee. Terve tyttö. Imetän edelleen ja kiinteitä syö yleensä mieluusti.
 18. Piiku87 Oman äänensä löytänyt

  Cedju: No kyllä mun mummalla kilpirauhas juttua oli.... Mutta lääkärin mukaan ei syytä vielä epäillä, koska kasvaa pituuttakin ja kehittyy normaalisti. Ja ku syntyi niin silloon otetaan tuo kilppari arvo ja se normi oli ainaki silloon.... Kysyin kyllä asiasta...mutta ei ny vieläkää poikaa verikokeille halunnu laittaa. Vaikka ois pikku juttu ja asia selviääs. Tiedä sitte pitääskö varuuksi vaan pyytää, et otettaasko se.
 19. Elisha86 Vieras

  8kk neuvola oli tänään :) Tytöllä kaikki ok ja kehitys ikätasoista.
  Paino 8960g ja pituus 71cm, pipo 44cm.
  Lääkärin kanssa oli puhetta tytön ajoittaisesta oikean silmän karsastuksesta mutta ei pitänyt vielä vaarallisena kun ei koko aikaa karsasta. Tarkkaillaan siis ja soitellaan jos tuntuu lisääntyvän.

  Seuraava neuvola sitten 10kk iässä :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Jonsson Vieras

  Meillä on 8kk neuvola vasta 26pv, jolloin tytöllä on ikää 8kk 2vk. Ei ihan olla Piikun pojan mitoissa, mutta kyllä sieltä joku 12kg tulee. Palaan sitten asiaan.

  Sent from my GT-I9195 using Vau Foorumi mobile app
  • Hauska Hauska x 1