Vauvojen neuvolakäynnit

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Hemppa, 22 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Viveka Puuhakas puhuja

  Meillä oli perjantaina 3kk neuvola, tosin ikää oli 3kk + 1vko. Poika kasvaa mahtavasti, paino 7390g (syntymä 3685g), pituus 63,5cm(syntymä 52cm). Väläytti hymyt ja jokelteli neuvolantädille ja kääntyi vatsalta selälle, vaikkei sitä muuten ole vielä usein tehnytkään. Rokotuksia ei saatu, kun poju on jonkin verran flunssainen, ensi viikolla ne sitten. Surettaa jo etukäteen pistäminen, vaikkakin se on paljon pienempi paha kuin mahdolliset taudit, mitä vastaan rokotteet ovat.
 2. ammy Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tänään 4kk lääkärineuvola. Suluissa 3kk mitat

  Paino 6630g (6055g)
  Pituus 63,9cm (61,2cm)
  Pää 42,3cm (41,3cm)

  Mennään tiukasti 0-käyrillä, tarkka poika =) Sai kehuja kääntyilystä ja ihosta ja tarkkaavaisuudesta.
 3. Hansu79 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Me käytiin tänään hakemassa uudet mitat neuvolasta. Ikää oli nyt 4kk8pvä. (3kk4pvä)
  Pituus 68,0cm (64,8cm)
  Paino 9370g (8375g)
  Pipo 45,2cm (44,2cm)

  Kaikki lääkärin tarkastamat kohteet oli ok, samoin pikkuvauvaheijasteet ovat poissa. Roope kasvaa tasisesti omilla käyrillään. Hiukan oli jo vierastamisen merkkejä ilmassa...taidetaan mörköillä liikaa kotona. Mutta löytyi niitä hymyjä lopulta niin terkkari- kuin lääkäritädillekin.

  Vaikkei lapsia vertailla saiskaan, niin kyllä ovat veljekset aika eri kaliiberia. Isoveli "hävisi" 2cm niin pituudessa kuin pipossakin ja painossa huimat 2kg. 
  Taidan olla sille vanhalle neukkutädille anteeksipyynnön velkaa...Santtu tais ihan oikeasti olla liian laiha silloin 4kuisena. ;)
  Perunalla (tai millään muullakaan kiinteällä) ei kuulemma ole kiirettä kasvun puolesta...jos nyt sitten halutaan aloitella, niin ihan vaan maistatusannoksia korkeintaan. ;)
 4. Hannan Puuhakas puhuja Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Meillä myös 4kk neuvola takana jo melkein viikko sitten.

  Tärkein mitä siellä tehtiin oli se sydämmen kuuntelu lääkärillä, eikä enää mitään sivuääntä kuulunut. Mikä helpotus! 2kk se onkin ollut mielessä aina enemmän ja vähemmän. Edelleen sydäntä kuunnellaan useammin kuin normaalisti, mutta mitään huolta ei silti pitäisi olla.

  Kasvu edelleen tasaista, nyt oltiin "pudottu" keskikäyrän yläpuolelta keskikäyrälle. Kiinteiden aloitukseen ei vielä hoppua. Kysyin, että onko haittaa, vaikka menisi pelkällä maidolla hiukan yli 6kk, niin ei ole. Meillä kun on kesäreissu juuri tuossa 6-6,5 kk tienoilla ja en siellä haluaisi maistelua aloittaa vaan vasta kotona.

  mitat olivat (3kk):

  paino 6760g (6250g)
  pituus 63cm (61.2cm)
  pipo 41.7cm (41cm)

  Lääkärin ajat olivat puolituntia myöhässä. Tyttö oli jo sinne mennessä päiväunia vailla, mutta kun lääkärin huoneeseen päästiin oli tyttö taas yhtä aurinkoa.
 5. Lollo Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meilläkin 4kk neuvolälääkäri takana ja kaikki hyvin. "Suloinen, hymyilevä tyttö. Hyvin kasvaa täysimetyksellä. Jäntevä, hyvä pääkannatus, istuessa selkä melkein suora......" sellaisia siis. Ihottumaan sain kolme eri voidetta neuvottu. Mutta sanoi että jos joku toimii, niin sitten voisin pyytää seuraavalla kerralla reseptin. Mietin oisko nyt jo pitänyt vaatia niin sais vakuutukseen??

  Mutta tässä mitat, (3kk)
  6390g (5850g)
  61,6cm (59,5cm)
  pipo 40 (39,1)

  Eli pieni neiti meillä edelleen, mutta tyytyväisiä oltiin mittoihin. Lisäruoasta ei ollut puhetta. Mutta katsotaan siis kesäkuun puolessa välissä matkan jälkeen jo aloitellaan sitten. 
 6. Susq87 Näppärä viestien naputtelija

  Meillä eilen 4kk neuvola. Ikää tosin oli se 4kk ja 9pv.
  Tässä mitat: Suluissa 3kk mitat.

  7585g (6450g)
  65.5cm (61cm)
  43.2 (pipo 41.7)

  Lääkäri neuvola tosiaan kyseessä. Lääkäri joka vihjaili 1kk neuvolas likan olevan lihava, kuhu nyt miten on niin solakka ja jämäkkö tyttö. :D Ruokaa saa antaa niin paljo ku syö ja pukemiset mielellään sylissä, ei enää makuultee. Niin hyvä lihaksisto että saa istuttaa ja pieniä aikoja jos tarvetta. Ei karsastanu, sydänäänet kunnossa. Heijasteet hävinny. :)
 7. vaveli16 Piirimestaruustason postaaja

  Eipä oo tullu aikoihin kirjoiteltua et josko nyt jotain ja alotetaan 3kk mitoista eli meillä oli 3kk neuvola vasta tuossa 7.5. kun oli samalla myös isoveljen 2v neuvola:)
  Mitat siis:6260g(5600)
                  64cm(60,2)tai tuo pituus vähän epäselvä kun mun(ja miehen)mielestä mitates sano 64cm mut kortis luki 62cm mut meni varmaan vaan sekasin ja uskon et toi 64cm kuitenki oikee mitta:)
                  py.41,5cm
  Hyvin kehittynyt jäntevä hymytyttö ja kasvu etenee sopivasti lukee kortissa:)
 8. heidh Näppärä viestien naputtelija

  Täällä 4kk lääkärineuvola takana.. Tyttö oli koko lääkäri ajan mun sylissä siitä lääkäri kuunteli sydänäänet ja kokeili ihoa ja katto pään. Ei katottu ollenkaan heijasteita ym.. Nyt jäi vaivaamaan että miksei.. Samoten ei ollenkaan kokeillut mitään mitä 2kk neuvolassa vaikka niistä puhui sillon että ne katsoo..Enkä siinä sitten tietenkä tajunnut asiasta kysyä ja nyt pakko soittaa neuvolaan soittoajalla kun jäi vaivaamaan.. Samoten pari muuta asiaa jäi sanomatta. Onko muiden vauvojen kakassa ollut semmoisia pieniä 'verihippuja'..? Meillä ei nyt muutamaan viikkoon ole ollut, ja niitäkin oli vain kun tyttö kakkasi useemman kerran päivässä (4-5krt) nyt on tasottunut että tulee vaan n. kaks kertaa. Meinasin että josko se suolisto ei oo ollut kehittynyt ja samoten kun noin usein kakkas että jos on ärsytyny se suoli ja sen takia oli hieman verta. Kun neuvolassa on sanottu että ajoittain näitä esiintyy ja ei tiedetä miks ja kun on kuitenkin ihan kirkasta niin tulee siitä läheltä eikä mistään pidemmältä kun muuten olisi paljon tummempaa.. Ja siellä on sanonut ettei haittaa kun ei ole tyttö kipeä eikä ärtynyt.. Mutta olis ollu kiva kuulla se vielä lääkärin suusta.. Että tää on inhottava olo ja nyt taas miettii kaikkia juttuja että mitä jos käy jotain ja sit mä oon unohtanut sanoa siitä ajoissa.,...,
 9. della_79 Asioista perillä oleva

  me käytiin 4kk neuvolassa tänään. oli vähän hiinäjahiinä, oltaisko jätetty väliin, nimittäin tytölle tuli eilen nuha+yskä ja yö meni huonoilla unilla ja nenäniistelyllä. kuumetta ei kuitenkaan ollut, mittari näytti eilen 36.6 ja tänään 36.2, joten pakkasin hänet vaunuihin ja kärräsin neuvolaan.

  lääkärintarkastus oli meilläkin ja näin lääkäri kirjoitti (mikäli osaan tulkita oikein hänen hieroglyfejään): "kasvaa hyvin. juttelee vastailee/vastavuoroisesti, ottaa hyvän katsekontaktin. ajoittain vasemmassa silmässä sisäkarsastusta-> lähete silmälääkäriin (silmäklinikalle). sydän, keuhkot, vatsa, reisi, lonkat, iho, korvat, suu normaalit. jäntevä, kääntyy mahalleen (joskaan ei suostunut lääkärissä kääntymään) herkästi kädet vielä takana".

  silmän karsastusta olen itsekin huomannut, mutta sanoin siitä vasta nyt kysyttäessä. kuulemma tutkivat mielellään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. mulla on itsellä lievä karsastus, mikä ei ole vaatinut silmälaseja, ja ilmenee jos silmät rasittuu esim. lukiessa.

  muuten paino 6820g, pituus 66cm ja pipo 42,5cm. paino -7% mut lääkäri ei ollut siitä huolissaan, koska edellisestä mittauksesta painoa tullut n. 800g. kerroin, että kiinteät on aloitettu, koska tyttö oli pelkällä maidolla jatkuvasti nälissään ja pysyy nykysysteemillä pitemmän aikaa kylläisenä. lääkärin mielestä kiinteiden aloitus oli ollut paikallaan.
 10. Hemppa Kommentoinnin ninja Helmimammat 2017

  Täälläkin lääkärineuvola takana, ikää 4kk 10päivää.
  Suluissa 3kk

  Paino 7110g (6435g)
  Pituus 62,1cm (59,6cm)
  Pipo 41,4cm (40,2cm)

  Kasvaa normaalisti. Kiinteillä ei ole kiire. Tyttö sai kehuja ääntelystään, jäntevyydestään yms.. Lääkäri oli ihmeissään kun tyttö massullaan ollessaan nostaa itsensä käsiensä varaan niin että rintakehä on ilmassa, kuulemma ei ole ennen nähnyt.... Äiti tietysti ylpeä tytöstään.
  Meilläkään ei muuten heijasteita katsottu ollenkaan.
  Kaikki muu mitä tutkittiin, oli normaalisti.
  Neuvolaan mennessä oli vähän kitinää, neuvolantätin ja lääkärin luona kuitenkin vain hymyili ja jutteli. :)
 11. della_79 Asioista perillä oleva

  meillä katsottiin heijasteet, melkein kaikki vauvaheijasteet hävinneet, ainoastaan moroa on vielä vähän jäljellä. eikä tyttö tartu selällään ollessaan keskiviivalle ojennettavaan leluun, nyrkit sensijaan menivät suuhun. tänään ei muutenkaan lelu kiinnostanut, johtunee tuosta nuhasta. tyttö jaksoi seurata lelua molemmille sivuille, mutta ylös ei eikä auttanut lelun vaihtokaan. hampaista ei kuulemma näkynyt merkkiä.

  nuhan vuoksi toivoin korvien tutkimista, en tiedä kuuluiko se normisti tarkastukseen. vasen korva punoitti hieman ja lääkäri kehotti menemään terveysasemalle, jos räkätauti pitkittyy ja vauva on itkuinen.
 12. Viveka Puuhakas puhuja

  Meillä oli keskiviikkona 4kk neuvola ja ikää siis silloin päivälleen tasan 4kk. Pojan mitat: paino 7780g, pituus 66cm, ja pää 42,7cm. Ei siis ihme, että 68-koon vaatteet käyvät pikkuhiljaa pieneksi. :) lääkärin tarkastuksessa kaikki oli ok, katsoi myös korvat, kun yksi tulehdus jo ollut.
 13. Hansu79 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Me käytiin hakemassa eilen uudet mitat neuvolasta. Roope oli päivää vaille 5kk. (4kk)
  Pituus 69,8cm (68,0cm)
  Paino 9750g (9370g)
  Pipo 45,5cm (45,2cm) 

  Selkä on vielä pyöreä, ei saa istutella. Suojaheijasteita ei ole. Pipomitta jos jatkaa tätä kehitystä, niin laskeudutaan varmaan 8kk kohdalla yläkäyrälle. Olispa eka kerta kun siihen käyrästöön osuttais. :)
  Roope esitteli tädille kuinka käännytään ja kuinka olla tapitetaan etunojassa ihan suorin käsin rintakehä melkein napaan asti ilmassa. 
  Painonnousu tuossa neuvoloiden välisessä 3 viikossa oli aikaista hitaampaa, mutta saadaan vielä jatkaa pelkän tissimaidon voimin. 
  Rokotuksista seurasi tällä kertaa aavistuksen kipeät reidet,piti yöksi antaa lopulta muutama milli panadolia. :/
 14. ammy Hyväntuulinen höpöttäjä

  Käytiin 5kk neuvolassa (suluissa 4kk)

  Paino 7110g (6630g)
  Pituus 64,9cm (63,9cm)
  Pää 43,2cm (42,3cm)

  Pituudessa tuli pieni notkahdus alas 0-käyrältä. Painoa oli tullut ihan ok. Saatiin suositus alkaa maistattamaan lihoja ja lisäämään muutenkin soseannoksia, kuulemma lihaproteiinit auttaa pituuskasvussa. Ja niitä kaikkia kahta hammasta pitää alkaa pesemään, ihanaa =D

  Kuuli kellonkilinän hienosti ja tarttui leluun. Selkä ei vielä kestä syöttötuolissa istuttamista eikä ollakaan istutettu.

  Rokotus meni aika vähillä itkuilla, onneksi tuo poika on niin utelias ettei kauaa ehtinyt huutaa kun piti alkaa tutkimaan huonetta eikä sitä nähnyt silmät kiinni karjuessa. Rokotteet nostivat tällä kertaa lämmön, poitsu oli pieni apinanpoikanen koko loppuillan ja nukkui pitkästä aikaa sylissä.
 15. Hannan Puuhakas puhuja Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Vähän ohi aiheen, mutta onko teistä kiva käydä neuvolassa?
 16. brainfreeze Puuhakas puhuja

  Musta on ainakin kiva käydä neuvolassa :) Tykkään siitä että pääsee "tietäjän" pakeille kerran kuussa, kun kuitenkin aina tulee kysymyksiä ja ne on helppo esittää terkalle. Lisäksi kun on eka lapsi kyseessä, niin niitä kysymyksiä kyllä on! Niin ja musta on tosi jännää nähdä miten paljon poika on TAAS kasvanut ja kehittynyt. Meillä ei kotona punnita eikä mittailla, mutta silmämääräisesti tuntuu että lapsi kasvaa ja jäntevöityy joka päivä tosi paljon, ja neuvolassa saa sitten mustaa valkoiselle.

  Meillä on tänään 5 kk neuvola, jännittää jo valmiiksi, mutta hyvällä tavalla :)
 17. ammy Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mekin tykätään käydä neuvolassa. Tähän mennessä mies on ollut jokaisella kerralla mukana =) Meillä on mahtava neuvolatäti joka ymmärtää meidän huumoria, välillä tahtoo käynti mennä pelkäksi näppäryyksien vaihteluksi. Meillä ei kauheesti ole ollut kysymyksiä ja koska kaikki on muutenkin mennyt hienosti niin käydään lähinnä vain näytillä. Harmi ettei nyt heinäkuussa ole aikaa, seuraava käynti on vasta 7kk kohdalla.
 18. Hemppa Kommentoinnin ninja Helmimammat 2017

  Me tykätään myöskin käydä neuvolassa. Aina yhtä jännittävää saada vauvan uudet mitat ja saada kehuja vauvasta ja hänen kehityksestään. :) 
  Samalla saadaan jutella "tutun" ihmisen kanssa ja nähdä muita kenties samanikäisten vauvojen äitejä ja muuta perhettä. 
  Esikoinen tykkää siellä leikkiä joten hänkin tykkää. Ja päästäänpähän pois kotoa, vaihtelu on aina kivaa. :) 
 19. brainfreeze Puuhakas puhuja

  Noin, 5 kuukautisneuvolakäynti takana ja rokotukset ja kehut haettu ;)

  Pituus 70,5 cm (4kk 67,7cm)
  Paino 7900 g (4kk 7340 g)
  Pää 44,6 cm (4kk 43,8 cm)

  Paino menee kuulemma -10 käyrällä (?) mutta kaikki muu on normaalia. Käsitin että paino ei oo noussut samaa tahtia kuin pituus? No, "Suloinen ja jäntevä poika" lukee havainnoissa :)

  Syöttötuolissa istumisen harjoittelulupaa ei vielä saatu, kun poika on aavistuksen vielä etukumarassa. Eipä se haittaakaan, kun ei ajateltukaan vielä sitä kokeilla. Sylissä istuminen tällä hetkellä riittää. Ruokaa kuulemma saa antaa reilusti enemmän, terkka suositteli Relatippoja kovalle vatsalle, vaikka meinasikin että ehkä meidän tiukka kakka meinaa vaan sitä, kun annetut ruokamäärät on vielä niin pieniä ettei ihan riitä ulostuloon asti, tai jotain. En oikein tajunnut. Sen tajusin että lisää ruokaa vaan koneeseen, kun tähän mennessä on tullut kilo kuussa ja nyt vaan reilu puoli kiloa.

  Meilläkin on mies ollut melkein joka kerta mukana neuvoloissa, tänään olin kahden pikkukaverin kanssa. Istuttiin yli tunti silti terkan kanssa, juteltiin virallisen osuuden jälkeen niitä näitä, meillä on tosi kiva lastenneuvolan hoitaja.
 20. della_79 Asioista perillä oleva

  munkin mielestä on kiva käydä neuvolassa saamassa mitat ja ehkä ne rokotteetkin, vaikka pienen kipu tuntuukin pahalta. mut täytyy sanoa, että mua myös ahdistaa neuvolakäynnit, lähinnä tuo painoseuranta, vaikkei meillä mitään huolenaihetta olekaan ollut ainakaan viime käyntien perusteella. oon käynyt yksin kaikki käynnit, mies tulee ehkä ensi kerralla mukaan.

  mun kohdalla ahdistusta herätti aikaisemmin se imetyspainostus, kun joka kerta terkka muisti sanoa, että imetäimetäimetä vaan, et maidon määrä lisääntyy (ei lisääntynyt eikä riittänyt tytölle ravinnoksi). nyt kun kiinteät on aloitettu, ollaan eka kertaa siinä pisteessä, ettei imetys ja kommentit siitä stressaa.