Vauvojen neuvolakäynnit

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Hemppa, 22 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Tänne sit niitä vauvojen neuvolakuulumisia. :)
 2. Susq87 Tuttu foorumilla

  Meillä eka kotikäynti tosiaan takana vasta.
  Mut lähtöpainosta painoa tullut lisää 200g ja muuteniki typy on elämäsä kunnossa, ottaen huomioon et vauhtia haettiin lastenosaston kautta. :) Kaikki heijasteet ja refleksit pelaa, napatynkä on irronnu joten kylpyyn päästään tänään. :)
  Ensviikolla ois sitte toinen neuvolankotikäynti lastenneuvolan puolelta. :)
 3. Riida Tuttu foorumilla

  Laitetaas tänne nyt sit vielä viime viikon neuvolakäynnin kuulumiset. Silloin Piiperö oli siis tasan 3 viikkoa vanha.

  Mitat (suluissa syntymämitat):
  Pituus: 53cm (48cm)
  Paino: 3650g (2900g)
  Pipo: 35,5cm (32,5cm)

  Neuvolatäti kirjoitti: "Terhakka pikkumies. Iho ok. Napa siisti. Imetys vauvan tahtista ja todella hienot kasvut. Ulkona käyneet ja suosittelen ulkona nukuttamista. Vatsavaivoja, kakoo --> ei pulautusta. Yöllä syö 3-4 tunnin välein."

  Seuraava neuvola onkin 1.2 ja se ois sit lääkärin kera.
 4. brainfreeze Tuttu foorumilla

  Meillä tulee lastenneuvolasta hoitaja käymään kotikäynnillä torstaina, mutta äitiysneuvolan kätilö kävi perjantaina. Kätilö ei pahemmin lasta tutkinut muuten kuin refleksit ja painon, ens viikolla mittaillaan tarkemmin. Mutta oli vauva saanut painoa jo 200 grammaa lisää laitokselta lähtöpäivän painoon, että kuulemma hyvin on kasvanut. Kiinnostaa kyllä tietää tarkat mitat, miten paljon pikkumies on kasvanut :)
 5. tyttönen81 Aloittelija

  Tyttö syntyi 13.1. ja ensimmäinen neuvola (kotikäynti) oli viime viikon torstaina 19.1. Vauvaa ei punnittu, sillä se tehtiin edellispäivänä sairaalassa. Tänään on sitten ensimmäinen vierailu neuvolassa. Saas nähdä mitä siellä tapahtuu.
 6. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Täällä myös ensimmäinen kotikäynti takana. Lähinnä vaan juteltiin neuvola tädin kanssa synnytyksestä ja elämästä nyt. Vauva punnittiin ja paino oli nyt 9 päivää vanhana 3650, syntymäpaino siis 3270. Seuraava onkin lastenneuvola, joka myös kotikäynti.
 7. Sikkuriini Aloittelija

  Meidän prinsessa punnittiin eilen (8vrk) terveydenhoitajan kotikäynnin yhteydessä. Painoa oli tullut perjantaista (5vrk) lisää 200g, joten nyt oli 3280g (syntymäpaino 3320g). Ensi viikolla toivottavasti sitten olisi saavutettu takas tuo sairaalassa menetetty paino.

  Paljon muuta terkka ei sit tehnytkään - refleksit tarkisti ja ne toimi hienosti.

  Ensi viikolla vielä siis uusi painokontrolli kun yritetään vähitellen jättää korvikkeet vähän vähemälle ja luottamaan rintamaidon riittävyyteen. Iltaisin kyllä "tankkaan" tytön vielä korvikkeella ja pari muutakin kertaa/päivä, mutta yritän vähentää määriä. Saas nähdä..

 8. brainfreeze Tuttu foorumilla

  Meillä oli paino pudonnut :( Viime viikolla kun juniori oli 9 päivää, paino oli 3330, eli oli jo saanut kiinni syntymäpainon. Tänään paino oli 15 päivän ikäisenä 3150, eli käydään kans kaupassa ostamassa vähän lisämaitoa. Olin ihan varma että pojan paino olis ainakin tuplaantunut, kun viihtyy ihan koko ajan tissillä! No mutta, nyt vaan lisämaitoa ja ens viikon alussa painokontrolli.

 9. ammy Peruskäyttäjä

  Tänään käytiin neuvolatätiä moikkaamassa.

  Syntymäpaino 3730g
  Sairaalastalähtöpaino 5vrk 3480g
  Ensimmäinen punnitus 9vrk 3830g
  Toinen punnitus 18vrk 4170g

  Eli maitoa riittää ja posket+leuka kasvavat. Kohta alkaa jo koon 56 vaatteet olla ahtaita tälle vajaa 3-viikkoiselle.

  Seuraava neuvola vasta 1,5 viikon päästä kun poika kasvaa hyvin ja "vanhemmat on tyytyväisen näköisiä" =)
 10. Susq87 Tuttu foorumilla

  Meil tänään toka kotikäynti ja painoa tullut ihan hyvin. :)
  Lähtöpaino sairaalasta 3582 ja nyt oli se 3820. :)
  Seuraava oiski sit lääkärineuvola 15.2.
 11. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Me käytiin eilen neuvolassa, ikää 1viikko ja 6päivää:

  Syntymäpaino 3390g
  Sairaalasta lähtöpaino 3280g
  Ikää 6päivää 3350g
  Ikää 1vk 6pv 3570g

  Eli hyvin Typy kasvaa, hienosti riittää rintamaito. Jalkamakkarat on jo kivasti kasvanut <3 Muutapa ei oikeastaan eilen neuvolassa tehty. Napaan laittoi pikkusen laappista kun oli vielä pieni märkä kohta.
 12. Riida Tuttu foorumilla

  Täällä käyty taas neuvolassa. Nyt oli 1kk lääkäritarkastus, ikää tänään 4,5vkoa... :)

  Mitat (suluissa 3vkoa vanhana):

  Pituus: 54,5cm (53cm)
  Paino: 4410g (3650g)
  Pipo: 37cm (35,5cm)

  Tosi hyvin siis kasvaa ja on saanu painoa kasvatettua. Lääkärinä toimi joku ulkomaalainen mies. Hiukan puhui huonosti suomea, mutta sai siitä selvää. Piiperö sai ihan hyvät arviot.  Kaikki ok.
 13. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Tänään lastenneuvolasta kotikäynti. Mitään muuta ei mitattu kuin paino ja täytyy sanoa, että huh, typy on ainakin kasvanu.
  Eli
  syntymäpaino: 3270
  sairaalasta lähtöpaino (3vrk): 3290
  paino 1vk 2pv: 3650
  ja paino nyt 2vk 2pv: 4100

  Seuraava aika kahden viikon päähän. Jos silloin saatais ihan kaikki mitat tytöstä.
 14. _nisupulla_ Aloittelija

  Eilen oli eka käynti neuvolalla, tosin edelleen äitiyspuolen terkalla vain. napa siisti,tynkä irtosi jo 6pv ikäsenä, iho hyvä,heijasteet jne kunnossa. kotiinlähtöpainoon tullut 450g lisää, hyvin kuulema rintamaito riittää. Pituutta ei mitannut. Jänteväksi ja virkeäksi poijaksi kehui meidän pientä miestä. Lasten neuvolan tätin pitäs soittaa mulle lähiaikoina jot saadaan seuraava käynti sovittua :)
 15. -mai- Aloittelija

  Me oltiin 1 kk neuvolassa :) Paino tytöllä hienosti noussut, nyt jo 3800 g (2820g) ja pituus 52 cm (47cm). Navassa on napatyrä, mutta ei ole mitään vakavaa, eikä vielä vaadi mitään toimenpiteitä. Lääkärineuvolassa 16.2 sitten katsovat navan tilanteen, tarviiko tehdä jotain. Jäntevä tyttö on :) Täysimetyksellä mennään. Semmosta meidän neuvolakäynnistä :)
 16. mönkijäinen Aloittelija

  Pikkumiehellä takana ensimmäinen käynti ihan neuvolassa asti, ja heti lääkärineuvola. Kotiutumisen jälkeinen kuukausi on seurailtu kasvua kotona - neuvola on tehnyt kaksi kotikäyntiä ja sairaalan vauvaperhetyöntekijä kaksi kotikäyntiä - ja nyt oli sitten lääkärineuvola, kun tuota ikääkin alkaa pikkusella olemaan 2 kk.

  Tässäpä pikkumiehen mittoja:
  syntymämitat: paino 1900 g - pituus 42 cm - pipo 28,6 cm
  kotiutuessa (n. 1kk): paino 2360 g - pituus 44,5 cm - pipo 32 cm
  neuvola (n. 2kk): paino 3120 g - pituus ? - pipo 36,2 cm
  Neuvolan täti ei pituutta mitannut, kun pikkumies on vielä niin pieni ja kippurassa.

  Ensi viikolla olisi painokontrolli neuvolassa, kun tuo painon nousu hidastui viime mittauksesta. Ja samalla sovittiin, että jatketaan pullomaidon antamista lisänä.
 17. ammy Peruskäyttäjä

  4 viikon neuvolakäynti, painoa 4610g, 880g tullut syntymäpainoon lisää. Seuraava neuvola onkin vasta kuukauden päästä kun ei meillä mitään ihmeempiä asioita ollut ja paino kohoaa selvästi. Pojalla on vielä napatynkä tiukasti kiinni mutta eipä sitä kuulemma voi nopeuttaa. Saatiin silti kylpylupa kun ollaan jo näin isoja poikia muuten =D
 18. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Ammy on nyt jo toinen joka puhuu napatyngästä ja kylpyluvasta samassa lauseessa. Me kylvettiin kyllä jo laitoksella ja sielläkin sanottiin, että kylpeä voi sitten n.1 -2 kertaa viikossa. Muistutettiin vaan napatyngän kuivaamisesta. Onko muilta kielletty kylpeminen napatyngän takia?
 19. heidh Tuttu foorumilla

  Juu minäki ihmettelin tuota kylpy lupa asiaa :o meillä oli kotiinlähtöä edeltävänä iltana kylpyopetus jonka mies pääsi tekemään ja siellä kanssa sanottiin että n. Kerta kaks viikkoon voi kylvettää. Navan kuivausta ja putsausta tietenkin korostivat suuresti. Ja joka aanu meillä ainakin laitoksella kun pyllyä pestiin niin piti vatsaakin sen verta kastaa että napa kastuu. Täällä napatynkä irtosi viikon ja kahden päivän ikäisenä :)
 20. ammy Peruskäyttäjä

  Aika kummaa, meitä taas nimenomaan kiellettiin jo laitoksella kylvettämästä ennen napatyngän lähtöä! Tänäänkin neuvolatäti vielä sanoi että nyt tässä tapauksessa voidaan  kylpeä jo vaikkei tynkä ole lähtenyt ja korosti kyllä kuivaamista kovasti.

Jaa tämä sivu