Vauvojen neuvolakäynnit

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Hemppa, 22 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Ja meilläkin napatynkä irtosi aikaisin, 8päivän iässä. Aika hassua, että tulee näinkin ristiriitaisia ohjeita eripaikoista :/
 2. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Neuvolan täti kävi tänään kotona:

  Paino 4100g , reilussa viikossa siis tullut 540g joka on hyvin. Korttiin kirjoitti että "suloinen vauva, täysimetyksellä, hyvin kasvaa"
  Muuten kehui tytön jäntevyyttä ja sitä kuinka terveen näköinen hän on. Kaikki siis hyvin meidän perheellä.

  Seuraava neuvola on 29.2 joka on lääkärineuvola. Sillon ikää siis 6viikkoa ja 1päivä.
 3. della_79 Rakastunut foorumiin

  meillä kävi eilen terkkari ja opiskelija kotikäynnillä, vauvalla ikää 1 viikko ja 6 päivää. vauvasta kommentoitu "ihana neiti, kasvua tullut hienosti rintamaidolla ja korvikkeella, napatynkä irronnut (ti 7.2. toim. huom.), iho hieman kuoriutuu (mikä on terkkarin mukaan tavallista yliaikaisilla vauvoilla). painoa vauvalla 4510g, eli vajaa 500g tullut viikon aikana.

  seuraava neuvolakäynti on meillä lääkärineuvola 22.2 ja mullon maaliskuun alussa jälkitarkastus ja silloin kai mittaillaan myös hemoglobiiniakin.

  saatiin kylpy-, kynsienleikkaus- ja ulkoilulupa, ulkoilulupa -5 astetta pakkasta ja jos nyt vaan säät sallii, kokeillaan huomenna jo kiertää pieni lenkki koko perheen voimin.
 4. Susq87 Tuttu foorumilla

  Meillä papereiden mukaan 4vko neuvola takana vaikka likka huomenna jo sen 5vko. Eli 4 viikon käyrien mukaan mentiin. Ja ei se lääkäri nyt suoraan sanonu mut vihjaili et toi ois liian lihava? :D Ja missään nimessä ei saa korviketta enempää antaa, annanhan mä nyt saakeli niin paljo ku toinen syö, en rupee näläs pitää toista minkää käyrien takia. En ymmärrä et miks niiden pitää niin tarkkaa niitä käyriä tuijottaa, jokainen lapshan on erilainen!
  Eli ton paksun mitat oli: 55cm 4655g ja pipo oli 38,8. Muuten kaikin puolin hyvin voiva ja terve lapsi vaikka vähän kinkku onkii. :D ♥

  Meil tosiaan lähtömitat oli sen 51cm 3582g ja pipo tais olla 34.

 5. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Susq: Tein vauva on kyllä aikalailla samankokoinen ku meidän, eikä meille sanottu et ois liian iso. Näytti käyrää ja sen mukaan painoa ois muka tullut liian vähän :) Mutta neuvolan täti sanoi vaan, että eihän me mitään käyriä tuijoteta kun grammat näyttää että paino nousee ja se on pää asia. Eli taas huomaa kuinka eri tavoin eri hoitajat, lääkärit yms reagoivat samoihin asioihin.

  Eli meän Tintturan mitat oli kun ikää tasan 1kk:
  paino, 4630g
  pituus, 55cm
  pipo, 37,8cm
 6. Peikko-12 Aloittelija

  Meillä 7 viikkoa ikää ja neuvolassa seuraavat mitat;

  paino 5800g (4100g)
  pituus 58,5cm (51cm)
  pää 39,5

  Neuvolatäti mainitsi et paino on ikään nähden 10% plussan puolella mutta painotti että tässä vaiheessa syöminen on lapsentahtista ja aina kun nälkä niin ruokaa annettava. Voi luoja, että on hoitajia moneen junaan, mutta onneks sulla hyvä asenne Susq87!! :)

  Tänään oltiin myös neukkulääkärissä. Jäntevä ja hurmaava poika, lääkäri jäi höpöttelemään niin että meinasin joutua yskäsemään et kotiin voitais lähteä jos kaikki tutkittu :D Sydän- ja hengitysäänet hyvät, heijasteet lähes poissa, ei sammasta ja simmut, korvat ja kivekset ok.
 7. SennuS Peruskäyttäjä

  Meilläkin kävi th tuossa tiistaina. Suurimmaksi osaksi juteltiin, sain oman ajan th:lle neuvolaan, jälkitarkastusajan ja ajan tytölle neuvolaan. Ja sitten katottiin tytsyn paino ja refleksit. Kaikki oli hienosti :) 
  Ikää 2vko 2pvä 
  Paino 3380g (lähtöpaino 3045g) th:n mukaan hyvin noussut paino ja ainakin itseäni helpotti tieto siitä että oma maito näyttää tytölle riittävän ainakin toistaiseksi. Mitään neuvolakorttia tyttö ei nyt saanut, varmaan sitten neuvolassa joka on 29.2 
 8. -mai- Aloittelija

  6 viikon lääkärineuvolan satoa..
  pituus 54 cm (47 cm)
  paino 4325 g (2820g)
  pipo 36,7 cm (34 cm)
  rotarokotteen antoivat. navalle ei tehty vielä mitään, vaikka siinä se tyrä onkin, on sen verran pienentynyt. kasvaa hienosti äidinmaidolla. jänteväksi tytöksi kehuivat, vaikkei tyttö suostunut kannattelemaan päätään mahallaan makuulla, eikä kyllä näyttänyt mitään muutakaan mitä on huomattu, että osaa. onko se nyt mikään ihme, kun ensimmäisenä riisutaan alasti, mittaillaan ja tehdään kaikkea muutakin kamalaa. tyttö huusi kyllä sen verran, että koko terveysasema raikas. naisellinen ääni, sanoi terkka :D sit kun pääsi syliin, sai lääkäri katsottua silmät ja nosteli neiti vähän päätäkin. semmoista meillä :)
 9. -heidu- Aloittelija

  Tänään käytiin ekassa 5 viikon neuvolassa kun tuo 1kk neuvola meni reisille kun oltiin siel sairaalassa.. mut mittoja tuolla suloisella apinanpoikasella oli: 4900g synt. (3790g), 55,8 cm (52cm) ja hedari oli sen 38,2 cm enkä nyt muista kuinka paljon oli ku synty.. mut tokkopa tuo.. hyvin kasvaa rintamaidolla ja jäntevä, seuraa tarkasti katseellaan ja suloinen luki vielä lopussa.. ♥ :)
 10. della_79 Rakastunut foorumiin

  meillä oli torstaina lääkärineuvola, ikää vauvalla 3vkoa 6 päivää. lääkärin mukaan vauva on jäntevä tyttö, kannattelee päätään hyvin ja kaikki muutoinkin kunnossa. painoa tullut 4750g (edellinen terkkarinkäynnin yhteydessä 4510g), joten kuulemma hieman liian vähän tullut ja mennään ensi viikolla painokontrolliin. missään ei lukenut, että vauva painoi viime viikolla Lastenklinikan lääkärin tarkastuksessa 4300g ja risat (tämä siis kun terkkari neuvoi vähentämään korvikkeen käyttöä ja lisäämään imetystä, mikä ei todellakaan toimi meillä, koska mun maidontuotanto ei tästä lisäänny, vaan me tullaan jatkossakin antamaan korviketta niin paljon, kuin vauva vain haluaa imetyksen jälkeen), joten painoahan on tullut enemmän. pituus oli 56,6cm.

  lääkäri antoi positiivista palautetta siitä, että olen saanut edes jonkinlaisen imetyksen käyntiin eikä pitänyt korvikkeen antoa pahana. saatiin vauvalle antibioottivoide-resepti, koska lääkärin mielestä hormoninäppylät punoittivat infektoituneesti. me katsellaan, meneekö ohi, ennenkuin haetaan voide. vauvan iho näyttää nyt paremmalta, mutta seuraillaan tilannetta.

  neuvolakäynneistäkin saa revittyä stressiä, edelleen. nyt vaan syynätään vauvan painoa, mut on kai jätetty rauhaan tai tiedäpä häntä. mä toivon itselleni ainoastaan hemppa-syynin. oon tosin alkanut vetämään suklaapatukoita enemmän kuin laki ehkä sallisi, koska en ehdi kokkailemaan päivällä ainakaan ennenkuin mies tulee kotiin, joten korvaan ruoan välillä niillä. ei varmaan hyvä, mutta minkäs teet, parempia aikoja odotellessa :)
 11. Arkimamma Tuttu foorumilla

  Moi pitkästä aikaa!

  Meidän tyttö nyt jo yli kuukauden ikäinen.
  Syntymämitat: paino 3410 g, pituus 50 cm ja päänympärys 35 cm

  4 viikon jälkeen mitat 4570 g, 55 cm ja päänympärys 38 cm

  Toisin sanoen, imetys lähtenyt kiitettävästi toimimaan ja äiti mättää ruokaa mättämällä ja onneksi on saanut painon myös pysymään, ettei tippuisi liikaa.

  Tytöllä on silmätulehdus vaivannut viime viikolla, mutta muuten ollaan terveinä säilytty. Napatyrä tuli kolmannen viikon jälkeen ja se on säilynyt halkasijaltaan 1,5 cm kokoisena. Silmätulehduksesta johtunut itku hieman kasvatti napatyrää, mutta tipat saatuaan tyttö on ollut taas tyytyväinen oma itsensä. Itselläni oli napatyrä lapsena ja kuulemma äitini nyrkin kokoinen, eli vielä ei ole vakavasta tyrästä kyse? Kuulemma lukemani perusteella pieni napatyrä saattaa jopa korjaantua itsestään joidenkin kuukausien sisällä. Itseltäni se leikattiin kun olin 2-vuotias ja lääkärit totesivat tuolloin, että tyrä oli vaarallinen minulle. Tässä toivotaan että tyttömme napatyrä paranee vielä itsestään.

  Kirjottelen lisää tuonne vauva-arkipalstalle.
 12. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Täällä on kotiuduttu 1,5kk lääkärineuvolasta (suluissa syntymämitat):

  Paino 4885g (3390g)
  Pituus 55cm (49cm)
  Pipo 38cm (34cm)

  Kasvaa hienosti käyrillä. Täysimetyksellä. Terve ja jäntevä. Terkkari sanoi että pieni (n.0,5cm kokoinen) napatyrä tytöllä mutta lääkäri katsoi navan eikä sanonut tyrästä mitään. Häviää kuulemma puolen vuoden ikään mennessä.

  Kaikki siis hyvin. :)

  della_79: Meilläkin hormooninäpyt punoitti tuossa viime viikolla, rasvasin bepanthenilla kylvyn jälkeen, nyt ei ole koko näppyjä enää joten tuskin kannattaa tosiaan heti rynnätä apteekkiin hakemaan rasvaa jos saisi luonnollisesti menemään ohitte. :) Ja jos ei vauvaa häiritse niin eipä niistä oo mitään haittaa.
 13. della_79 Rakastunut foorumiin

  meillä takana kasvukontrolli 5vk ikäisenä.

  paino 4950g (viime viikolla lääkärineuvola 4vk ikäisenä 4750g eli paino nousee :D)
  pituus 56,5cm
  pipo 38,6cm (viime viikolla)

  terkkarin kommentti kasvaa hyvin rintamaidolla ja korvikkeella. hymyilee.

  tyttö tosiaan tarkkailee ympäristöään ja kasvoja ja hymyili mulle eilen eka kertaa <3
 14. ammy Peruskäyttäjä

  Patrik paria päivää vajaa 8 viikkoisena neuvolakäynti, suluissa syntymämitat.

  Paino 5235g (3730g)
  Pituus 57,4cm (53cm)
  Kuuppa 39,9cm (36cm)

  Saatiin rotavirusrokote suun kautta ja seuraava aika kuukauden päähän.
 15. Riida Tuttu foorumilla

  Laitetaas meiän poitsun 2kk mitat tänne.. Yllätti äitinsäkin tolla kasvuvauhdillaan!! :O

  Mitat (suluissa syntymämitat):
  Pituus: 60cm (48cm)
  Paino: 6250g (2900g)
  Pipo: 39cm (32,5cm)

  Pituus ja paino huiteli jollain ihan omalla käyrällään siellä, mut ei huolta! Ainakaan ei tarvii epäillä etteikö miun maito riittäis!

  Terkka kirjoitti; " Tyytyväinen poika. Kontaktia hakee. Täysimetyksellä kasvaa hienosti! Vasempaan reiteen tullut pieni, tarkkarajainen mansikkaluomi muutaman viikon ikäisenä. Motoriikassa oikean puolen aktivointi kantamisessa ja hoidossa."

  Nyt siis pitää ruveta kantamaan poikaa aina oikealla puolella ja oikean käden päällä, kun poika hiukan "toispuoleinen" katsomisissaan ym.. On siinä opettelemista, kun tottunut niin kantamaan toisella puolella.. :O
 16. ammy Peruskäyttäjä

  Vaude Riida mikä kasvuvauhti!! Toi omakin pötkylä tuntuu jo isolta pojalta vaikka ollaan kasvettu ihan eri lukemilla =D
 17. mönkijäinen Aloittelija

  Pikkumiehellä takana 3 kk:n neuvola, ja itkuksihan se meni rokotusten takia. Ja viime yönä ei sitten oikein nukkunut kukaan, mutta jospa se tästä ensi yöksi helpottaisi.

  Paino: 4730g (syntymäpaino 1900g / 2kk 3120g)
  Pituus: 53,5cm (42cm / ?)
  Pipo: 39,3cm (28,6cm / 36,2cm)

  Pään ympärys on saavuttanut käyrät, muutoin ollaan vielä vähän jäljessä, mutta kyllä meidän pikkunen kasvaa ja vauhdilla. Näyttää omiin silmiinkin kauhean pieneltä ensimmäisissä kuvissa, mitä pikkumiehestä on otettu, ja nyt jo noin iso-poika.
 18. heidh Tuttu foorumilla

  Täällä 5vk lääkärineuvolassa

  Paino 5280g (syntyessä 3560g)
  Pituus 56,9 (syntyessä 51,5)
  Pipo 38,3 (syntyessä 36)

  Kaikki ok, lääkäri kehui jänteväksi ja rintamaidolla sekä korvikkeella kasvaa :)
 19. Susq87 Tuttu foorumilla

  Meillä 2kk neuvola takana. :)
  Sopusuhteinen, hymyilevä ja kovasti ääntelevä vauveli.

  Paino: 5450g ( syntyessä 3582g )
  Pituus: 58cm ( syntyessä 51cm )
  Pipo: 40.4 ( syntyessä 35 ) Jonne olin tosin mietteissäni kirjottan et 34. :D

  Rota saatiin ja nyt ootellaan tuleeko mitään ihmeitä. :)
 20. vaveli16 Ihastunut foorumiin

  Jospa minäki laittaisin meidän tyttösen mittoja eli neuvola oli tasan viikko sitte ja ikää oli sillon 3pv vajaa 6vko:
  Suluissa syntymämitat:
  5090g(3884g)
  58,7cm(53cm)
  py:39(35,5)
  Lääkäri oli myös ja siellä ei todettu mitään ihmeempiä eli kaikki ok ja hyvin kasvetaan.Hymyjä on tullut jo varmaan kuukauden verran ja jokeltelua jonku pari-kolme viikkoa:)

Jaa tämä sivu