Vauvojen neuvolakäynnit

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Hemppa, 22 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Mie tykkään kanssa käyä neuvolassa. Meän neuvolan täti on tosi ihana. Ei tuputa omia neuvojaan, mutta neuvoo ja kertoo hyvin asiallisesti. Hän jää ensi vuonna eläkkeelle, eli on varmaan nähny jos monenmoista tapaa hoitaa lapsia ja ymmärtää ettei ole vaan yhtä oikeaa tapaa. Ja tänään käytiinkin taas hakemassa uudet mitat ja kehut.

  tytön mitat 5kk (4kk)

  7265g (6760g)
  65.7cm (63cm)
  42.3 cm (41.7)

  Neuvolakorttiin kirjoitti mm. näin: "Ihana pikku-prinsessa. Kasvaa mallikkaasti keskilinjaa. Äidin ja vauvan vuorovaikutus erittäin lämmin" 

  Rokotukset pistettiin, itku tuli vasta toisesta pistoksesta. Mutta sekin itku loppui hyvin lyhyeen. Tällä kertaa rotalitkuakin taisi jopa mennä kurkusta alas. Aiemmin sylkenyt kaiken ulos.

 2. Hansu79 Peruskäyttäjä

  Mekin tykätään käydä neuvolassa nyt kun on uusi mukavampi täti siellä. ;)
  Nyt voin sitten kysellä niitä tyhmiä kysymyksiä, jotka jäi sen kotkan takia ehkä esikoisen aikana kysymättä. :D

  Brainfreeze, teidän pikkumieshän on varsinainen hongankolistaja. ;)
  Meilläkin hyytyi jo painonkehitys...toisaalta ihan kiva, ettei pauku enää kg/kk, muuten meiltä loppuis turvakaukalosta sietotokyky ennen aikojaan (max 13kg). :D
 3. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Eilen siis rokotettiin. Viime yönä ei juuri nukuttu. Tytöllä edelleen kuumetta, vaikka lääkkeitä ollaan syöty. Viime kerralla oireet oli paljon vähäisempiä kuin nyt.
 4. ammy Peruskäyttäjä

  Hannan meillä ihan sama tilanne. Piti laittaa kahtena yönä suppo. Toisena iltana itki 40min paniikki-kipu-itkua kunnes suppo alkoi vaikuttamaan. Sitten puheli hetken ihan normaalina ja nukahti pitäen mua kädestä rauhallisesti. Maanantai-aamuna saatiin rokotteet ja nyt keskiviikkopäivällä on taas normipoika.
 5. Viveka Tuttu foorumilla

  Mekin tykätään käydä neuvolassa. Alkuraskaudesta en tykännyt, kun oli vielä niin epätodellinen olo ja silloin minulla vaihtui aina terveydenhoitaja. Kävin varmaan viidellä eri hoitajalla. Loppuvuodesta saimme uuden tosi mukavan ja kokeneen keski-iän ylittäneen hoitajan ja sen jälkeen neuvolassa on ollut kiva käydä. Näin esikoisen kanssa kaikennäköistä miettii ja on mukava päästä ammattilaisen kanssa juttelemaan. Myös pojan kasvuseuranta on aina jännää, vaikkakin meillä on ainakin kasvettu riittävästi! Miten te muut äidit, joilla on isoja vauvoja, oletteko kokeneet ahdistavaksi jatkuvan vauvojen koko vertailun? Minusta tuntuu, että aina pieniä vauvoja ihastellasn ja isoja kauhistellaan. Meidän poika kasvoi neljäkuiseksi asti pelkällä rintamaidolla ja oli tuolloin 7780g. Tosi paljon olen saanut kommenttejä, että "onpa se iso", "no on ainakin syönyt" jne jne Ei nuo kivalta tunnu, vaikkeivat haittaakaan. Mielestäni makkarat vauvalla on vain söpöjä ja onpahan meillä asunut koko ajan tosi tyytyväinen poika, kun ruoka on maistunut ja siten myös on nukkunut hyvin täydellä mahalla. Mutta nyt taas jo ahdistaa 5kk mitat, mitenköhän iso kaveri meillä silloin jo on.... Onneksi neuvolan tätimme, ei ole tehnyt asiasta mitään numeroa, vaan joka kerta sanoo, että nyt saa kasvaa ihan omilla painokäyrillä ja kyllä se vuoden ikään mennessä tasoittuu.
 6. brainfreeze Tuttu foorumilla

  Haha, joo Hansu79, kyllähän meillä on kasvanut tuo pikkukaveri tosi paljon! Vaatteet jää heittämällä pieniksi, mikä tietysti vähän masentaa. Kaikki ihanuudet ehtii olla vain muutaman kerran päällä ennen kuin on jo jäänyt pieneksi... Syntymäpituus oli 50cm, ja nyt 70,5cm, että yli 20 cm on tullut pituutta viidessä kuukaudessa.

  Tästä tulikin kätevästi aasinsilta tuohon että ahdistaako vauvan koon kommentit. No alussa pojasta tuli jatkuvasti kommenttia, miten se on pieni ja laiha. Nyt kun kasvot on leventyneet ja pojalla on rehti kaksoisleuka, tulee nyt kommenttia "on ollut ruoka-aikaan kotona", "taitaa ruoka maistua", "kyllä on pullea vauva" ja vastaavia. Naurattaa lähinnä, kun ainut paikka missä poitsulla on ylimääräistä, on nimenomaan kasvot. Saisi mun mielestä olla vähän enemmänkin vauvanpyöreyttä, mutta tärkeintähän on vain se, että vauva kasvaa ja voi hyvin! Silloin kun tuli niitä laiha poika -kommentteja, olin vähän huolissani että kai mun vauva saa tarpeeksi ruokaa, mutta neuvolassa rauhoiteltiin että ihan normaalipainoinen poika oli jo silloin, vauvat vaan on niin erilaisia :)

  Mitähän mieltä ihmiset olis, kun vastaisin napakasti noihin läskiposkikommentointeihin että katopas kun tädilläkin on leviä perse, on tainnut olla mäkkärillä ruoka-aikaan!
 7. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Haha, brainfreeze, tuotahan vois kokeilla. Itse käytin tuota kerran raskausaikana kun sain yllätys, yllätys kommentia ties kuinka monennen kerran mahan koosta. Meänkin tyttö on pari kertaa saanut kuulla olevansa iso, vaikkei edes ole. Ihan sopusuhtainen vauva on ollut koko ajan.

 8. Hansu79 Peruskäyttäjä

  Brainfreeze, tiedän tunteen kun kaikki vaatteet jää parin pesukonekierroksen jälkeen pieniksi. ;) Tosin meidän pikkupätkä on kasvanut 5kk vain vajaat 15cm eikä nyt siis ihan saanut 70cm puhki. Mutta mä luulen että synnärin 55,5cm oli hiukan harhaanjohtava tulos, jouduin niin pitkään pidättämään ponnistamista, että pää suippeni kanavassa ja pituus kasvoi hetkellisesti.  Painoa pätkällä onkin sitten omiksi tarpeiksi,yli 5kg hankittu lisää pelkällä maidolla...pullukka siis kuten äitinsäkin, leukojen laskuissa oon jo seonnut. :D 
  Esikoinen oli kanssa suht pitkä, mutta hoikka ja omalla tavallaan oli "helpompi" huollettava...tässä nuoremmassa michelinukossa on niin tavattomasti kaikkia poimuja, joihin helposti jää jotain hautumaan. :/

  Hih, tuota kommentointia voiskin kokeilla, jos joku käy kovasti arvosteemaan Roopen leukoja....tähän mennessä ollaan aika hyvin vältytty noilta valtavan iso poika- kommenteilta, hämmästystä ollaan kyllä herätetty, kun Roopen syntymäaikaon paljastunut. :)
  Neuvolan tätikin kirjoittaa aina kohteliaasti että kasvaa tasaisesti omilla käyrillään. ;)
 9. Susq87 Tuttu foorumilla

  Tiistaina 5kk neuvola. :) Rokotteet ei harmittan yhtää niin paljo ku viime kerralla ja neiti oli oikein reipas koko käynnin ajan. :)

   Mitat: (Suluissa 4kk)
  8150g (7585g)
  68cm (65.5cm)
  44.5 (43.2)

  Kaikki oli just niinku pitääki. :)
  Meillä peruutellaan jo urakalla, tai kyllästyy siihen ku yrityksist huolimatta eteenpäin ei päästy ni sit hogast että takaspäin pääsee. :)

  Lihasoseet alotettu, ne ei oo läheskään niin hyviä ku kasvissoseet, mut siitä kiva tää meijän neiti et se syö vaikka ei tykkäiskä. :D
 10. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Hassua miten näinki pienissä voi oikeasti olla näinkin isoja koko eroja.
 11. Sikkuriini Aloittelija

  5kk neuvolasta juuri kotiuduttu. Käsky kävi soseille kun paino on tippunut käyrillä -5 viime kuun aikana. Tai jotain...Tyytyväiseltä tuo tyttö minusta vaikuttaa.

  5kk: 
  64cm (61,6 4kk ja 50 syntymäpituus)
  6435g (6160 4kk ja 3320g syntymäpaino), eli ei ihan vielä tuplannut painoaan.

  Muuten kaikki mainiosti, hammas on söpö ja saatiin hammasharja ja ohjeet sen hoitamiseen. 

  Eli kaikki mainiosti täällä. 
 12. della_79 Rakastunut foorumiin

  meillä 5kk neuvola takana. tyttö hymyili terkkarille ja sai kommentit: "kasvaa hienosti, soseita maistellut monipuolisesti, seuraavaksi kala. Kehitys hyvää, taidot ikätasoiset. Iloinen, hurmaava neiti. D-vit. saa".

  Pituutta tytöllä 69cm, painoa 7750g ja pipo 43,5cm. pituus ja pipo menee tasaista käyrää, paino on miinusmerkkinen, mutta siitä ei ole huolta. tytöllä on sama ruumiinrakenne kuin vanhemmillaan eli pitkä ja hoikka. terkkarin mukaan meidän tytön paino on hivuttautunut vähän paremmin kohti oikeaa käyrää eli kiinteiden aloitus on tehnyt hyvää. mikään syödyistä soseista ei ole osoittanut allergiamerkkejä.

  neiti sai rokotteet iskän sylissä istuen ja piikkien jälkeen itki lähinnä harmituksesta ja väsähti niinkuin viimeksikin. nyt ei ainakaan vielä vaikuta kipeältä, annettiin panadol heti kotiinpäästyä.
 13. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Meilläkin oli viime viikolla 5kk neuvola, ikää oli 5kk ja 6päivää:
  Suluissa 4kk mitat.

  Pituus 62,1cm (59,6cm)
  Paino 7550g (7110g)
  Pipo 42cm (40,5cm) 

  Rokotukset sai. Neiti oli niin väsynyt jo kun mentiin neuvolaan joten koko käynti oli aikamoista huutoa, piikit vielä siihen niin muutapa sitten ei tarvittukkaan. Kaukaloon sammui heti kun siihen laitoin. Kommentit oli neidistä että kasvaa ja kehittyy normaalisti. Nyt alkanut maistella soseita. Hienosti kasvaa rintamaidolla. Kehittynyt ikäisekseen nopeasti. Kohta ryömii. 
 14. Hansu79 Peruskäyttäjä

  Tänään haettiin neuvolasta uudet mitat, ikää 2 pvä vaille 6kk. (5kk)
  Pituus 70,5cm (69,8cm)
  Paino 10235g (9750g)
  Hellehattu 46,5cm (45,5cm) 

  Pituus- ja pipomitat ei ehkä ihan ole vertailukelpoisia, sillä oli eri mittaaja ja myöskin mittavälineistö. 
  Mutta kuulemma ihan hyvin minimies kasvaa, vaikka tahti onkin hidastunut. Suojeluheijasteita ei ole yhäkään. Varaa hyvin koko jalkapohjalle. Selkä yhäkin hiukan pyöreä, eli syöttis pysyy pannassa. Mutta vaunuissa voi jo kuulemma hiukan nojailla, eli saan viimein sen kopan veks ja lisätilaa minimiehen hartioille. :D
  Mitäs vielä... iloinen ja tyytyväinen poika, ei isommin vierasta. 

  Sijaistäti oli sitä mieltä, että jos vaan masu kestää, niin sipulia soseisiin mukaan varhaisessa vaiheessa, kun silleen noihin kotitekoisiin (liha)soseisiin saa hiukan lisämakua. Eikä muuten yhtään ihmetellyt, että soseiden maistelu alkoi samalla viikolla kun ilmestyi nuo alaetuhampaat. ;)
 15. SennuS Peruskäyttäjä

  Meilläkin 5kk neuvola viikko sitten. Aikasempia mittoja en nyt äkkiseltään muista mutta nykymitat:

  Pituus 64,5cm
  Paino 6125g
  Pipo 41 cm

  Rokotukset saatiin ja kyllähän siinä tytölle itku tuli :( mutta onneks nopeasti rauhottui. Kehitys ikätasosta. Paino on kokoajan mennyt alakäyrällä pituuteen nähden. Ollaan kokeiltu vähän kaikkea painon nousuun mut kuulemma tää on vaan tytön tapa kasvaa. Eikä tyttö varmaa koskaan mikään pyöreä tule olemaan kun molemmat vanhemmat tällasia hoikkia ruipeloita :D Enpä tarkemmin ilman korttia muista että mitä kaikkea th sinne kirjoitti tytöstä mut positiivista palautetta sai :D
 16. Viveka Tuttu foorumilla

  Meilläkin pojalla oli viime viikolla 5kk neuvola ja päivää vaille 5kk oli ikää. Paino 8430g, pituus 67,5cm ja pipo 43,4. Ei ihme, että alkaa nuo 68 kokoiset vaatteet käymään pieniksi. :D Poika sai rokotukset ja yllättävän pienellä itkulla selvittiin. Tosin olin neuvolantädin ohjeesta antanut kotona valmiiksi jo Panadolin. Rokotuksista ei tällä kertaa tullut mitään vaivoja. Korttiin kirjoitti "Painoa ja pituutta tullut hyvin. Iho siisti. Saa jaloistaan kiinni ja vie varpaat suuhun, repii sukat pois. Suloinen, paljon hymyilevä poikavauva."
 17. Susq87 Tuttu foorumilla

  6kk neuvola takana. :) Hienosti neiti kasvaa!

  Mitat: (Suluissa 5kk)
  8900g (8150g)
  70cm (68cm)
  45 (44.5)

  Korviketta, soseita ja sormiruokailua neiti aurinkoisen kanssa. :) <3
 18. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  6kk neuvola oli tiistaina, ikää 6kk 3päivää:
  Suluissa 5kk mitat. 

  Paino 7940g (7540g)
  Pituus 65,2cm (63,8cm)
  Pipo 43cm (42cm) 

  Kommentit: Syö rintamaitoa, soseita ja puuroa. 
  Jokeltaa, nauraa ääneen. 
  Kasvu ja kehitys normaalia. 

  Saatiin lupa istuttaa, tyttö on niin jäntevä ja selkä on jo suorassa kun istuu. Seuraava käynti onkin vasta syyskuussa 8kk kohdalla. 

 19. della_79 Rakastunut foorumiin

  perhana, just kirjoitin pitkät pätkät meidän neuvolakuulumisia ja sit tää vau ilmoittaa, että lälläää, kadotimpa tekstisi bittiavaruuteen :(

  uusi yritys, en tosin jaksa pitkää tekstiä tehdä. eli 6kk neuvolassa käyty tänään, mitat sekä 5kk mitat suluissa:

  paino 8185g (7750g)
  pituus 70,2cm (69cm) muoks. olin näköjään kirjoittanu alunperin väärinpäin
  pipo 44,3cm (43,5cm)

  hammasharja saatiin sekä nippu kaikenlaisia monisteita, mm. unikouluohjeet. terkkarin mukaan kannattaa alkaa jo pohtimaan yöimetyksen lopettamista, koska se ei ole lapselle tarpeellista enää 6kk iän jälkeen noin niinku ravinnonsaannin kannalta, vaan kyseessä on enemmänki turvallisuudenhakua ja tapa.

  muuten tytöstä kommentoitu seuraavaa: "kasvu tasaista. rintamaidon lisäksi kaikki soseet käytössä. aamuisin ja iltaisin puuroa. kehitys ikätasoista. alas puhjennut hammas ja toinen tulossa. vierastuskausi meneillään."

  saadaan alkaa istuttamaan lyhyitä aikoja syöttötuolissa. tyttö alkoi itkeä väsymysvierastusitkua neuvolassa ja rauhoittui vasta sylissä ja nukahti paluumatkalla. on nyt nukkunut jo 45min vaunuissa ja pitää alkaa pikkuhiljaa herätellä häntä lounaalle, jollei nyt sitten itse herää tuolta :)
 20. Snorbe Aloittelija

  Meidän 6kk neuvola käynti <3 (5kk) paino 9190g (8635g) pituus 70,6cm (68,7cm) pipo 44,5cm (43,8) iso tyttö ><3 7kk mennää pää kontrolliin kun neidin aukile on niin pieni (ollu jo 4-5 kk lähtien) mut onneks on pysyny auki.. :)>

Jaa tämä sivu