Vauvan nukuttaminen ja iltarutiinit

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti Bluemoon, 8 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Hyvä Kotimama että on ollu pojalla paremmat unet nyt, tais olla oikee ratkasu siirtää samaan huoneeseen :) Uus yritys omaan huoneeseen myöhemmin sit, kyllä ne joskus oppii yksinään nukkuu :grin Ja hyvä jos siulla alkaa flunssa paranee :)

  Meillä on aamut aikaistunu nyt viime päivinä kun on ollu valosampaa, tuo outo valoilmiö nimeltä aurinko taitaa häiritä pojan aamuja. Pimennysverhot läks hankintalistalle nyt. Ja yötissistä yritetään edelleen päästä eroon, oon yrittäny pysyy yhessä imetyksessä/ yö.
 2. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Jee! Ja nyt koko yö nukuttu. Parin minuutin hässäkkä oli mutta en edes ties mihin aikaa :) poika ja mies nukkuu vielä mut äiti dataillu nokka tukossa jo hetken :D

  Meilläkin pimennysverho pojan huoneeseen ostoslistalla.
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Mahtavaa Kotimama! :) Nukkuuko poika omassa vai teidän sängyssä?
 4. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Omassa sängyssään :) meidän sängyssä vaan pyöri ja hyöri silloin kun vielä otin viekkuun.
 5. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Oi luksusta! Meillä taas viime yö klo 23-> meidän keskellä. :grin
 6. NiBaBa Tuttu foorumilla

 7. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Ehkä vähän ohi jo meidän taaperoista, mutta hyvä tieto :) Eikä sen kummemin taoda suurella osalla yöimetyksen lopettaminenkaan taata täysiä yöitä ainakaan alle 1-v:nä. Varmasti tietysti poikkeuksia tässäkin :)
 8. Solfiza Peruskäyttäjä

  Onko teidän lapsilla tyynyt? Pojalla ei oo tyynyä, jotenkin jäänyt pois kun sellaista ei vastasyntyneille suositeltu. Pitäisikö sellainen nyt siis hankkia..?
 9. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Meillä otettiin tyyny käyttöön syksyllä kun poika aina mönki peiton päälle ja tuntu siltä että halus nukkuu sillee et on pään alla jotai, en tiiä oliko mitään vaikutusta pojan yöllä paikallaan pysymiseen tyynyn käyttöön otolla mut en oo sitä pois enää ottanu. Ja siis tietenkii sellanen ihan littana vauvatyyny.
 10. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Ja ei kai tyynyä oo vielä mikään tarve hankkia pitkään aikaan? Niin matalia nuo vauvatyynyt et eipä ne paljoo tue :)
 11. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä tyyny otettiin esikoisella käyttöön 2-vuotiaana. Olen siinä käsityksessä, että tyynyä kannattaisi välttää mahdollisimman pitkään (en tiedä, mistä olen tämmöisen käsityksen saanut, voi olla täysin vääräkin). Alussa oli käytössä tosi littana vauvatyyny ja jossain vaiheessa otti sitten lastentyynyn käyttöön.
  Last edited: 6 maalis 2016
 12. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Meillä tuli tyyny jonkun flunssan yhteydessä käyttöön. Lähinnä nostamaan pääpuolta hiukan. Se on varmaan kaikkien suositusten vastainen, litteä ja kova tavallinen tyyny.
  Joskus poika nukkuu sen päällä vatsallaan, joskus selällään, joskus ei ollenkaan.
 13. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Hyvin nukutut yöt jatkuneet täällä :) kerran pääsääntöisesti herää yöllä. Jos ei herää ollenkaan niin sitten meinaa jo klo 5 jälkeen herätä kokonaan uuteen päivään :D onneksi jotenkin saatu vielä uudelleen nukkumaan vaikka aikaa siihen hieman meneekin.

  Mutta eihän olisi lystiä jos ei olisi uutta ongelmanpoikasta. Imetän enää vain ennen yöunia. Mutta siitä asti kun lopetin päiväuni imetyksen niin nukuttamisista tullut "surullisia". Aina kun laitan poikaa päivä tai yöunille niin hän kiljuu kuin kuolemaa tekevä possu. Siis niin kovaa kuin lähtee. Olen silitellyt, laulanut, hyssytellyt, puhunut rauhallisella äänellä, ollutvaan, esittänyt nukkuvaa ja kaikkea mahdollista mutta mikään ei auta. Aina sama juttu, kauhea huuto eikä rauhoitu mistään. Huutaessaan möyrii koko sängyn joka kulman. Tätä kestää monia minuutteja, 10-30min ja lopulta rauhoittuu johonkin asentoon ja nukahtaa. Päiväimetyksen loppumisesta nyt kohta kuukausi ja niin kauan tätäkin kestänyt. Illalla taas kun laitan nukkumaan niin saattaa nuupahtaa rinnalle mutta havahtuu siirtoon, toisinaan jää rauhassa nukkumaan mutta sitten taas sama huutokonsertti.

  Tuntuu pahalta :sad001 pohdin jo tänään korvatulppien käyttöönottoa. Ja mikä pahinta, niin taas väkisin pohtii onko itse tehnyt jotain väärin. Höh.
 14. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Meillä on tutti, mutta nythän on se ikä jolloin siitä pitäisi luopua. Poika ei kuitenkaan joka kerta tuttia tarvitse, niin toivon että jossain vaiheessa siitä voisi pehmeästi luopua.
 15. PiPaNat Rakastunut foorumiin

  Eihän tutista "tarvi" luopua ennenkuin 2vuotiaana, suositusten mukaan ainakaan. Tuttipullosta olisi hammaslääkäriliiton suositusten mukaan hyvä luopua 1v.
 16. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Kotimama, minusta tuntuu, että tuo päikkäriangsti on joku vaihe. Meillä samalla viisiin vaikka pieni jätti itse pois unimaidot. Hirmu huuto ja sitten simahtaa.
 17. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  No joo, kahteen ikävuoteen mennessä pitäisi tutista luopua, mutta kyllä meille joka kerta neuvolasta on sanottu, että olisi hyvä lopettaa sen käyttö. Hammaspuolella taas puhuttiin 2 vuodesta. Ja siis lähinnä niin, että vaikka meillä tutti käytössä vain lohdukkeena (nukuttaessa tai satuttaessa tai joskus vieraassa tilanteessa), niin en tiedä kannattaisiko sitä tähän saumaan varsinaisesti aloittaa lohdukkeena. Jatkuvasti ei pitäisi käyttää kuitenkaan.

  Tuttipullokin meillä käytössä. Ei ainoana, vaan myös nokkamukia ja pillimukia ja taikamukista löytyy, mutta jos yöllä itkee kunnolla, niin se on se ykkönen edelleen. En kyllä ajatellut siitä(kään) vielä luopua.
 18. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Meillä on tuttipullo käytössä miehellä ja mammalla silloin kun mä oon töissä :) Saa kuitenkin tissiä niin oon ajateötu, että ei tulis niin kova äiti ikävä kun saa rintamaitoa pullosta :Heartred
 19. Emma93 Tuttu foorumilla

  Tyttö nukkui viime yön ekaa kertaa yksin omassa huoneessa. Ja nukkui muuten paremmin kuin koskaan aiemmin! Ekan kerran heräs vasta aamulla vaille kuusi ja maidon juotuaan nukkui vielä vaille seitsemään. :) mun mies pyörii aika paljon nukkuessaan että voi hyvinkin olla että siitä johtui aiemmin että heräs useesti kerran yössä. Jospa seuraavatkin yöt nukkuu yhtä hyvin,saas nähdä..
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Voi että, mä en varmaan raaski ikinä päästää meidän poitsua omaan huoneeseen nukkumaan :hilarious::hilarious:

Jaa tämä sivu