Vauvan nukuttaminen ja iltarutiinit

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti Bluemoon, 8 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Meillä nukahtaminen on yleensä ollut helppoa, mutta sitten on niitä jaksoja jolloin onkin tosi hankalaa.

  Tällä hetkellä auttaa iltarutiinit. Iltapuuro, vaipan vaihto, hampaiden harjaus. Sen jälkeen saa vielä iltapainotteista, jonka juo sängyssään, ja nukahtamiseen saa käyttää tuttia. Itse laitan unilelua pojan kumpaankin kainaloon, vaihdan tutin tuttipulloon/nokkamukiin, peittelen, silitän päätä ja sanon muutaman kerran "hyvää yötä" ja vilkutan.

  Joskus poika jää hereille ja huutelee jotain, mutta ei reagoida siihen ellei oikeasti itke. Pinnasänky kyllä aika ehdoton, tulis varmaan pois huoneestaan jos olisi tavallisessa sängyssä.
 2. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Meillä poika nukkuu parhaiten vieressä. Nyt hampaiden takia on nukahtaminen ollut hankalaa ja äitin on pakko nukuttaa, muuten huutaa isin sylissä pää punaisena äitiä.. Nukutetaan normaalisti sylii n, josta nosto omaan sänkyyn ja yöllä tulee sitten meodän viekkuun. Nyt hampaidrn teon aikana nukutetaan niin kuin vaan saadaan nukahtamaan :P Reissussa nukkui täysiä öitä omassa sängyssään, joten uskon, että siiirtyy omaan sänkyynsä, kunhan on vaan valmis siihen :) On tää kyllä taas rankkaa kun oli kerennyt tottumaan siihen, että poika nukahtaa suht helposti :P
 3. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Joo vähän turhan helposti nukahti sillon n. vuoden ikäsenä kun vielä imetin ja menohaluja ei pojalla ollu niin paljon. Eikun nosti pojan sänkyyn iltasyötön ja hampaiden pesun jälkeen, siinä hetken jutteli yksinään ja nukahti. Nyt hirvee meno päällä kun pitäs nukkumaan käydä, omaan sänkyyn jos laittaa ni huuto on ihan mahoton, ei auta vaikka jäis ite viereen seisomaan tai istumaan. Sit jos viereen ottaa pojan ni siinä mönkii ympäri sänkyä ja äitin yli koko ajan, ei millään rauhotu paikalleen. Kai tää joskus helpottaa :grin
 4. Kolibri Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Meillä nukutaan edelleen perhepedissä, kausittain menee nukahtamiset, välillä on pitkiä hulinointeja aina ennen nukahtamista, mutta sit taas tulee vaihe kun viikkoja nukahtaa todella helposti, lähes itsestään. Noi hulinavaiheet on kyllä aika rankkoja itselle, mutta tähän saakka on pärjätty kärsivällisellä johdonmukaisuudella; eli käännän lapsen makuulleen, annan unilelun kainaloon, kuunnellaan unimusaa ja saatan laulaa siinä samalla -jos heittäytyy ihan villksi ja repii mua hiuksista yms niin koitan vaan pysyä tyytenä, irroittaa lapsen otteen ja rauhoittaa makuulle. Toisinaan toimii hyvin, toisinaan vaatii todella pitkää pinnaa ja mielikuvitusta. "satuhieronta" auttaa meillä toisinaan eli kerron satua ja piirrän samalla lapsen selkään/päähän/käsiin yms sormillani. Kirjavinkkinä Kamalan Ihana Päivä -lasten mindfullnes (Elina Kauppila) sieltä tuon satuhieronnankin bongasin :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Solfiza Peruskäyttäjä

  Meillä nukutaan lähes pääsääntöisesti omassa sängyssä läpi yön. Välillä herää aamuyöstä huutelemaan mutta rauhoittuu kun käyn laittamassa makuulle ja sanon että nyt nukutaan.
  Iltaisin nukahtaa kaksi pehmolelua kainalossa, eikä tarvi edes jäädä huoneeseen. Nyt täällä maalla ja vieraassa paikassa ollaan maattu viereisellä sängyllä kunnes nukahtaa siihen omaan petiin.
 6. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Me ei jäädä lainkaan pojan viereen seuraamaan nukahtamista. Kahdesti on ollut jakso, kun on pitänyt nukuttaa, ja mun mielestä ainakin jälkimmäinen liittyi siihen kun yritin siirtyä nukkumaan makkariin. Poika siis nukahti itsekseen pinnikseen, mutta öisin ja aamuisin näki aina äidin vieressä/lähellä nukkumassa. Siskon syntymän jälkeen mies on nukkunut pojan kanssa. Joskus poika piti myös ottaa viereen jatkamaan unia, mutta jos nyt sitä yrittäisi, niin huuto seuraisi. Pojan mielestä isossa sängyssä kuuluu hyppiä, ei nukkua.

  Poika vilkuttaa aina kun me poistutaan sen huoneesta ja se jää sinne nukkumaan. Joskus huutelee vielä jotain, mutta niin kauan kuin se ei ole jatkuvaa huutoa tai muutu itkuksi, niin ei reagoida.
 7. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  tänään olis tarkoitus kiikuttaa pinnasänky pojan omaan huoneeseen. Saa nähdä mitä tulee tällä kertaa :grin nyt ollut niin helppo vaan silittää pinnojen välistä jos poika herännyt yöllä. Nukkuu kuitenkin yöt suht hyvin nykyään. Yleensä kerran yössä havahtuu hetkeksi, välillä menee koko yö heräämättä.

  kävin tänään tilaamassa tuliterän lastensängyn pojalle :) se saapuu noin kahden viikon päästä.
 8. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Eilen tietysti kiukutteli 10 minuuttia sängyssä. Sitten nukahti. Olin jo menossa lohduttamaan poikaa, mutta sitten se huuto loppui. Tai ensin harveni ja sitten loppui kokonaan. Poika yleensä innostuu, jos huoneeseen menee "rauhoittamaan".
 9. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Just. Kannatti kehua. Nyt poika ei suostu jäämään yksin sänkyyn iltaisin. Tulee jopa viereen sänkyyn nukkumaan, mitä ei kuukausi sitten olisi missään nimessä tehnyt. No, tääkin on varmaan vaan vaihe.
 10. Solfiza Peruskäyttäjä

  Meillä on tarkoitus siirtää poika omaan huoneeseen ensi viikolla kunhan miehen vieraana oleva setä lähtee pois.
  Millä tavoilla olette totuttaneet uuteen huoneeseen? Ollaan mietitty pitäisikö jommankumman nukkua pinniksen vieressä patjalla pari yötä..
  Missä vaiheessa kannattaa siirtää omaan "isoon" sänkyyn? Nyt tuntuu et ainakin juoksisi ympäriinsä jos olisi normisönky.
 11. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Solfiza: Meidän poika oppi omaan huoneeseen loistavasti. Yöt menee paljon paremmin kun meidän vieressä. Meillä on pikkuinen patja pojan sänkyni vieressä yön, pötkötän siinä kun illalla nukutan poikaa ja jos herää yöllä eikä osaa nukahtaa uudelleen itse niin menen siihen pötköttelemään kunnes nukahtaa uudelleen. Olen kumminkin aina siirtynyt omaan sänkyyn takaisin eli en nuku siellä :) nyt olisi edessä vielä lastensänkyyn siirtyminen. Ehkä se ensi viikolla? .. Toivottavasti sekin menisi hyvin :)
 12. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä alkoi heti sujua lastensängyssä. Aamulla kipittelee meitä herättään ja päikkäreiden jälkeen katsomaan, missä kaikki. Ellei jää omaan sänkyyn (päikkäreille jää, illalla ei aina), silitetään hetki ja sitten ährää unta itsekseen, istutaan hetki sängyn vieressä. Nukahtaa aina tosi nopsaan.
 13. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Hei mistä ootte ostanu sängyt, tai mistä meinaatte ostaa? Meillä haussa valkoinen jatkettava sänky pojalle, ja mielellään sellanen mihin menis suht standardi kokonen patja ni ei oo lakanoiden osto ongelma. Ikea ois vaihtoehto mut ei oo niihen sängyt tarpeeks "tavallisia" miun makuun...
 14. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  ja tietty ostin patjan mukaan sen mitä tuolla myydään :) vielä ei olla koottu. Yöt ollut vauhdikkaita tällä viikolla muutenkin. Kunhan tästä rauhoittuu niin poika siirtyy tohon :)
 16. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Nokun mie Kotimama katoin tuota Sotkan sänkyä mut se on kuultovalkonen :meh: Olis mieleinen malli mut pitäs saaha ihan kokonaan valkonen sänky niin sopis tuohon lastenhuoneen valkoseen Ikea sisustukseen...
 17. Solfiza Peruskäyttäjä

  Nonii poika viety tänään omaan sänkyyn, omaan huoneeseen. Mies makoili lattialla patjalla kunnes nukahti, nukahti nopeasti. Katsotaan miten yö menee. Viime yö oli katastrofi, tyyppi oli hereillä 00-02 yöllä ja heräsi puoli kasi. Aikataulut ovat menneet aika puihin tänään kaikenmaailman menojen takia. Mietin jo jossain vaiheessa kannattaako tänään siirtää myt siirrettiin.. Poika oli söpö ja auttoi "kantamaan" sängyn.
  Ja jess.. Vihdoin makuuhuone on meidän!! Ihana vapaus kun ei tarvi hiipiä ympäriinsä.. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Mariel Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Me siirrettiin tyttö omaan huoneeseensa nukkumaan jo jokin aika sitten kun samassa huoneessa ei tullut kenenkään nukkumisesta mitään. Ensin nukkui tuolloin päiväunet omassa huoneessaan ja siitä jo seuraavan yön. Heti ensimmäisestä yöstä lähtien kaikki nukkui yönsä paremmin eikä itkuhälyttimestäkään kuulunut mitään ennen aamua kun tyttö heräsi..
  Nyt kun pitää jossain nukkua tytön kanssa samassa huoneessa niin kaikki nukkuvat taas huonosti.. Nytkin ollaan mummulassa ja viime yönä miehen kanssa nukuttu pari tuntia kun tyttö kitisi vähän väliä yöllä ja herätys oli 4.30 :angry1 Sama rytmi kun oltiin viikon verran parisen viikkoa sitten.. Kotona rytmi palautui heti ja tyttö nukkui taas noin 7 asti aamuisin..
 19. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä oli mummolassa säilössä siskon vanha Muuramen Jolla-sänky ja se meni aikoinaan esikoiselle. Niinpä katselin Torista samanmoisen pikkuveljelle. Meilläkin Ikeasta lastenhuoneiden muut huonekalut, joten passaa niiden kanssa myös. :)
 20. Solfiza Peruskäyttäjä

  3 yötä takana, mies on ollut vahtivuorossa ja nukkunut huoneessa. Ensimmäisenä yönä heräsi 2.30 ja raivosi.. Alkuun itki, sitten huusi, sitten heitti unilelut sängystä, sen jälkeen alkoi pomppimaan ja ryskäämään sänkyä. Mies otti pojan syliin ja jonkin ajan kuluttua sai rauhallisen pojan taas nukkumaan sänkyynsä.
  Toinen yö meni täydellisesti. - ei herännyt kertaakaan.
  Kolmas yö - herätys ja sama raivoaminen klo 04.30. Tällä kertaa poika sit kuitenkin heräsi niin et oli hereillä kuuteen asti. Nukkui sit melkein kasiin.
  Toivottavasti nukkuu nyt läpi yön.. !

Jaa tämä sivu