Vauvan liikkeet

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2016' aloitti Terkku, 2 elo 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Terkku Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2016

  Muissa ketjuissa on liikkeistä käyty jonkin verran keskustelua, mutta ajattelin perustaa aiheelle ihan oman ketjun. Tässä sohvalla makoillessani tuntuu taas niin kummallista muljahtelua alavatsalla, että ei kai tuo voi mitään muutakaan olla kuin vauvan tekosia. Tänään rv 18+0, joten kai ne liikkeet tässä vaiheessa usein jo tuntuvatkin. Esikoista kuitenkin odotan; en siis tiedä, miltä liikkeiden "kuuluu tuntua".

  Kiinnostaisikin tietää, miltä liikkeet teillä muilla tuntuvat tai miten kuvailisit niitä? Millä viikoilla aloit tuntea liikkeitä, kuinka usein liikkeitä tuntuu ja odotatko ensimmäistä vai onko näistä asioista kokemusta jo aiemmista raskauksista?
 2. Thilda Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2016

  Minulla liikkeet tuntui ensimmäisen kerran kun viikkoja oli ultran mukaan 14+6 ja liikkeet olivat niin vahvoja, että tuntuivat myös mahan päältä. Jos liikkeitä aiemmin tuntui niin olen tulkinnut ne ilmakupliksi ja siltä ne siis minusta tuntuivat ne ensimmäiset liikkeet. Sittemmin liikkeet ovat tuntuneet enemmän nimenomaan potkulta/tuuppaukselta ja nyt jo tuntuu välillä siltä kun vauva selällä tai pyllyllään punkeaisi vasten vatsanahkaa :) viikkoja nyt siis ultran mukaan 16+2
 3. PeanutMom Oman äänensä löytänyt Tammikuunmammat 2016

  Tänään tunsin alavatsalla pari kertaa jonkun pienen tömähdyksen, kun istuin töissä hiljaa tietokoneella, mutta en ole varma oliko se vauvan liike vai vaan jotain vatsan omia möyrinöitä. Toivon kuitenkin että se oli vauva ja että pikkuhiljaa alkaisin tuntea liikkeitä. En malta odottaaaaaaaa! :smiley-bounce022 Tänään siis 16+5.
  Last edited: 3 elo 2015
 4. Bettie Luottohahmo langoilla Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Mä tunsin ekat liikkeet joskus 14+ jos oikein muistan. Silloin se oli sellasta kuplimista. Nyt rv 18+3 ja liikkeet on jo selviä potkuja ja möyrimisiä, joista osa tuntuu jo päällekin päin :) Vilkkaimmillaan on illasta aamuun, päivällä tuntuu vähemmän vaikka oliski ite ihan aloillaan. Jännittää tuleeko tästäkin yökyöpeli niin kuin esikosta.
 5. Maajo Asioista perillä oleva Tammikuunmammat 2016

  Mä tunsin ekan liikkeen 15+2 kun tuli niin kova tuuppaus virtsarakkoon että alko pissattaan, muutamia harvoja kertoja olen sen jälkeen liikkeitä tuntenut. Tuuppimista, potkuja, möyrintää.... tuo möyriminen tuntuu ympyrämaisena tai ylös alas liikkeenä, suoliston liikkeet mulla tuntuu yleensä sivulta toiselle, etuseinä istukka vaimentaa kyllä tehokkaasti liikkeitä mulla, joten en osaa olla huolissaan niiden puuttumisen takia.
 6. Tammimamma Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2016

  Täälläkin liikkeet tuntuneet jo pitkään, esikoisesta tunsin viikolla 18 (nyt menossa 17+5). Liikkeet painottuu selkeästi alkuiltaan/iltaan, vielä en ole öisin liikkeitä tuntenut. Esikoisen piti minua öisin hereillä kun oli silloin vilkkaimmillaan.

  Liikkeet oli aluksi kuplintaa ja sellaista pientä hipaisua, nyt kunnon muljahduksia/tömähdyksiä. Olen tuntenut jo vatsanpäältäkin
 7. Nuppu_1 Sukkela juttelija Lokamammat 2017

  Kaikilla muilla on ollut tuntemuksia jo tosi aikaisin! Mulla eilen illalla (23+2) tuntui ekan kerran siltä että oliko nuo nyt niitä. Olin nukkumaan ryhtymässä ja puoliksi vatsallaan ensin oikealla kyljellä ja käännyin vasemmalle. Heti tämän jälkeen tuntui kerran ja sitten toisen ja sen jälkeen ei mitään. Itselle tuli sellainen kupla mieleen siitä tuntemuksesta. Ei mikään ohut saippuakupla vaan joku oikein paksun aineen kupla joka ei poksahda vaan raskaasti hajoaa :D minulla istukka on edessä joten tiesinkin että voi kestää mutta on ollut aika pitkiä päiviä odotella (sitäkin). Ja tosiaan ensimmäistä odotan.
 8. hellu94 Puuhakas puhuja

  Mulla tuntu ekat potkut jotka mää ainoastaan oon tulkinnu vauvasta lähtöisiksi, tuntui 17+4. Nyt menossa nyt on menossa 19+0. Potkuja tulee kun ite rauhoittuu sohvalle makaamaan. Mulla eka tulossa. :)
 9. Aphrael Päivystävä dosentti Tammikuunmammat 2016

  Tänään 15+4 tuntunut paljon selviä tönäisyjä ja pyörähdyksiä. Viimeisen viikon olen kyllä tuntenut pieniä kutitteluita satunnaisesti levätessä, mutta nämä liikkeet tuntuvat ihan touhutessakin.
 10. Aile Piirimestaruustason postaaja Tammikuunmammat 2016

  Täälläki alkanu myös seistessä ja touhutessa tuntua ihan minitökkäisyjä. Levossa tuntuu joskus selvemmin, mutta hyvin hentoja ovat vielä :) nyt viikkoja ultran mukaan 15+2. Omien laskujen mukaan tasan 16. En oikein tiiä kumman mukaan laskisi..kai on mentävä ultran laskujen mukaan :)
 11. Maajo Asioista perillä oleva Tammikuunmammat 2016

  Jännä kun vasta kirjoitin ettei paljon liikkeitä tunnu niin kyllä ne tuntemukset alkaa joka päiväisiä olla, harvoin päivän aikana tulee, mutta yleensä kun istun ni tulee pikku tökkäsyjä alamahalle.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Mariel2016 Jostain jotain jo tietävä

  Mä taisin tänään varmasti tuntea ensimmäiset lepattavat liikkeet! Tuntui kun joku kutittelisi mahaa sisältä. Työkaveri vieressä hätkähti kun hihkaisin, että 'tää tyyppi liikkuu!' Mulla siis 16+3. Aiemmin olen pari kertaa ehkä kuvitellut tuntevani jotain. Mutta tämä kerta oli ehdottomasti selkeämpi.
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Marianne81 Näppärä viestien naputtelija

  Mulla on pari päivää tuntunut jo ihan kunnon monotuksia. Satunnaisia kovempia potkuja tuli jo viime viikolla, mut tällä viikolla on jo joka päivä tullut ihan kunnolla monoa :) pikkuinen viihtyy kai pää alaspäin tai jotenkin vinottain kun kovimmat potkut tulee aina "ylöspäin" tai viistosti oikealle ylös. Hassu tapaus. Mä en vieläkään tiedä missä mulla istukka on. Oisko edessä kun liikkeitä ei tunnu siinä ollenkaan?
 14. Snälla igelkotten Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2016

  Minulla on nyt muutaman päivän tuntunut sellaista pientä "kuplintaa" mahassa, ihan kuin pienet ilmakuplat menisivät alhaalta ylöspäin. En oikein osaa päätellä, johtuvatko nuo vauvasta vai ovatko ilmavaivoja tai suoliston mörinää. Tuntuvat usein vähän ruokailun jälkeen, mikä ei auta asiaa ollenkaan...
 15. Marianne81 Näppärä viestien naputtelija

  Vauvahan piristyy usein syömisen jälkeen kun hänkin saa istukan kautta aika nopeasti ravintoa. Joten varmaan ne on vauvan liikkeitä sinulla :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Tiita_ Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammikuunmammat 2016

  Voi ihanaa niin moni tuntee potkut :) ( täällä yksi huolestunu) eli esikoisen aikaan tunsin viikoilla 16-18 ekat potkut ja nyt menossa jo 19+2 eikä vielläkään mitään :sad001 tosin joo istukka on nyt edessä ja vaimentaa mut silti on huoli niin kova :sad001 neuvola on vasta torstaina. Mut toivottavasti tiistaina tulis se doppleri kun vihdoin sai sen hommattua :) eli jos en osaa käyttää niin huutopotkuraivari voi tulla :sad001
 17. Bettie Luottohahmo langoilla Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Mä veikkaan et täällä tyyppi on pääosin istualtaa tai poikittain ku monottaa paljon alavatsalle ja kohdunsuulle päin.
 18. Aphrael Päivystävä dosentti Tammikuunmammat 2016

  Täällä on ollut hiljaisempaa liikkeiden suhteen kun muutamia päiviä sitten, mutta toisaalta joka päivä on tuntunut ainakin kerran niin voimakas liike (joku voltti varmaan), että koko maha on heilahtanut.
 19. Terkku Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2016

  Täällä on oikeastaan tämän viikonlopun aikana liikkeet selvästi vahvistuneet. Aina syömisen jälkeen alkaa semmoinen mönkiminen vatsassa, että ei voi erehtyä. Kutittaa. Ja välillä tulee tökkäisyjä: esimerkiksi viime yönä kävin hereillä ja käänsin kylkeä, ja saman tien tunsin kaksi pientä tökkäystä alavatsassa. Ei olis vissiin saanut vaihtaa asentoa :D
 20. Bettie Luottohahmo langoilla Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Aphrael mä oon kans huomannu aktiivisuustasossa päivittäisiä eroja. Suurin piirtein joka toinen päivä on tosi vilkas ja joka toinen sit rauhallisempi liikkeiden suhteen.