Vauvan liikkeet

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2016' aloitti Terkku, 2 elo 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aphrael Päivystävä dosentti Tammikuunmammat 2016

  Mä kuuntelin joskus stetoskoopilla kohdun kohdalta ja sieltä kuului hassua kurnutusta. Nauroinkin miehelle, että ehkä siellä kasvaakin sammakko :D Se ääni oli siis todennäköisesti lapsivedestä tulevaa kun vauva liikkui. Paljaalla korvalla en kyllä ole kuullut kun omia suoliääniä, jotka kuuluvat huomattavasti kovemmin aina raskausaikana kohdussa olevan lapsiveden muodostaman kaikutilan tms takia. Kuuluu siis sellaisetkin kurinat ja murinat mitä ei normaalisti kuule eikä nytkään tunne.
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. vuanne Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2016

  Haha :) Olis kyllä hauska päästä stetoskoopilla kuunteleen. Mies kysyi asiasta neuvolassa ja silloin terveydenhoitaja sanoi että tyhjän vessapaperirullan hylsyn avulla mies voisi mahdollisesti kuullakin jotain vauvan liikkeitä ja ääniä. Mies oli kyllä jo monta kuukautta sitten sitä mieltä että kuulee kohdun liikkeet ja napanuoran virtaukset paljaallakin korvalla, mitä vähän epäilen.
 3. vuanne Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2016

  Täällä kanssa tuntuu kaikenlaisia venytyksiä ja potkuja kylkiluihin. Vauva ilmeisesti on kyllä raivotarjonnassa, mutta jotenkin onnistuu potkimaan ja tuuppimaan välillä ihan ympäri vatsaa. Välillä on kyllä melko tukalaakin olla. Ja en olisi yhtään yllättynyt vaikka olisi möyrinyt uuteen asentoon edellisen neuvolakäynnin jälkeen, sen verran on liikettä tuntunut. Luulen että tunnustelemalla tunnistan missä sen peppu on (terveydenhoitajan tunnustelujen ja kertoman perusteella) ja välillä tuntuu että se olisi vaihtanut paikkaa. Mutta keskiviikkona lääkärillä sekin selviää.
 4. Zawitri Jostain jotain jo tietävä Tammikuunmammat 2016

  Tiita, ei se niinkään ole lorinaa vaan niin kuin mainitsinkin niin pientä pierua muistuttava ääni. Lorinaa ei ole mun vatsasta ole kuulunut. Hassuja ääniä joka tapauksessa.
 5. Tiita_ Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammikuunmammat 2016

  Zawitri no joo välillä kuuluu mitä ihmeelisimpiä ääniä :D
 6. ForestFairy Asioista perillä oleva Tammikuunmammat 2016

  Mä oon nyt todennut että tää vähäliikkeisyys on jotain loppuaikojen juttuja... kun ei keskiviikkona neuvola ollut ollenkaan huolissaan ja vauvan sydän äänet yms kuulosti hyviltä! Mutta en tosiaan enään tunne kuin sen 10 liikettä ehkä päivässä! Eikä auta mitkään kikat... :) täytyypä kysyä keskiviikkona ultrassa onko vauva käännähtänyt jotenkin että liikkeet menee selkään päin tms!
 7. Sinnna Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2016

  Siellä on FF vauva jo ponnistuskuopissa keskittyneenä ;D
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 8. ForestFairy Asioista perillä oleva Tammikuunmammat 2016

  Sekin voi olla kun hikka tuntuu ihan tossa häppärin keskellä :) mut just kattelin kun maha rauhassa laski ja nousi nii tuli mieleen että jalat on selkärankaan päin ja pikkuinen nostelee pyllään niin että maha kohoilee.. nytkään ei oikein tuntunut mitään näky vaan kun maha nousi iha eri tahtiin kuin mun hengitys :)
 9. Zawitri Jostain jotain jo tietävä Tammikuunmammat 2016

  Plääh, tänä aamuna hikka tuntui oikeassa kyljessä. Ja niin kun mä olen ollut tyytyväinen, että se on tähän mennessä tuntunut alhaalla ja sen perusteella lapsi olis oikein päin. Onneksi en ole vielä viimeisillä viikoilla ja ehtii vielä kääntyä...
 10. Tiita_ Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammikuunmammat 2016

  Zawitri mulla tuntui aina asennosta johtuen eri paikoissa esim maatesaa tuntuu aina kyljissä istuissa tuntuu häpyluun ja lonkien kohilla ja seisoissa ylävatsalla :) vaikka on kokoajan ollu rt: sa :)
 11. Zawitri Jostain jotain jo tietävä Tammikuunmammat 2016

  Hmmm... Eli voisi olla toivoa, että matkustaja on kuitenkin oikein päin. Toivotaan näin. :) Kuukauden lopussa lääkärissä se sitten varmistuu ja ehtii siihen mennessä muuttaakin sitä asentoaan tarvittaessa.
 12. Meli Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2016

  Zawitri mullaki vauva ollu ilmeisesti jo pitkään samoin päin, myös kroppa. Silti ajoittain hikka tuntuu ylempänä, esim navan vierestä kohoilee. Välillä taas saattaa sykkiä vaikka takapuoleen :D
  • Käytettävä Käytettävä x 1