Vauvan liikkeet

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2013' aloitti Emilia -82, 19 elo 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mty Aloittelija

  En tiedä, olisiko eilen illalla voinut olla ensimmäisiä liikkeitä havaittavissa, olivat kyllä sen verran vahvoja että en tiedä miten olisi tässä vaiheessa mahdollista... Tuntui siis sellainen naputus, vähän kuin olisi elohiiri ollut ja myös sellaista muljumista. Ei ole ennen muistaakseni tuollaista ollut, en tunnistanut ilmavaivoiksikaan :D Tosiaan rv 16+4 menossa vasta, että epäilen vähän vielä olisiko se voinut tuo toukka olla.
 2. SueC Peruskäyttäjä

  Mty, Kyllä ne varmasti ovat ensimmäisiä liikkeitä, sillä itselläni ekat liikkeet tuntuivat juuri elohiirimäisinä. Mietin ensin, että olisivat lihaskramppeja, mutta kun niitä tuntui lähinnä rauhallisesti istuessa, niin ei ne mitään muuta voineet olla kuin vauvan liikkeitä. Nyt liikkeet eivät ole enää niin elohiirimäisiä vaan kunnon töytäisyjä ja muljahduksia. :D

  Jokos muilla miehet ovat päässeet tuntemaan vauvan liikkeitä? Täällä eilen tunsin kyllä selvästi mahan ulkopuolelle potkuja, mutta niitä tuli vain muutama, niin en sitten viitsinyt miestä hälyttää tunnustelemaan. Varmaan pitäisi päivystää pidemmän aikaa käsi mahalla, että pääsisi tuntemaan. :)

  Mukavaa kuitenkin, että pikkuinen on sen verran ahkera potkija, ettei ole tarvinnut enää moneen viikkoon käyttää doppleria. Helpottaa oloa, kun on muutenkin vainoharhainen. ;)
 3. Emilia -82 Peruskäyttäjä

  Täällä menossa nyt rv 20+1 ja olisko ollut viime viikolla kun mieskin sai tuntea potkut. On se vaan ihanaa kun tuntee vauvan liikkeet. Ainakin vielä. Ei mulla kyllä viime raskaudessa missään vaiheessa tuntunut epämukavalta. Jotkut sanoo että sattuu kun potkii kylkiluihin. Mutta meidän herra syntyi jo rv 34+5, että ei ihan niin isoksi vielä edes päässyt. Syntymäpaino oli 2390g. 
 4. SueC Peruskäyttäjä

  Täälläkin eilen nukkumaan mennessä mies tunsi ensimmäisen kerran liikkeet. Kuunteli korva masulla ja sieltähän sitten tuli kunnon monotus takaisin. :D
 5. Sagatar Peruskäyttäjä

  Pari kertaa oon sohvalla istuessa tuntenut päälle päin ja kerran ihan maha heilahti näkyvästi. Mies ei ole kerennyt kokemaan näitä vielä. Muuten Bebe potkasee muutaman kerran niin kuin vinkiksi vähän ennen kun itse totean olevani nälkäinen, ja sit syömisen jälkeen alkaa peuhaamaan. Iltasin nukkumaan mennessäni sillä on myös pieni peuhaamishetki. :)
  Ihaninta on juuri se kun ei tarvii enää jännittää, et onko siellä masussa ketään ja onko elossa. Kyllä tulee tasasesti viestiä masunpohjalta. :)
 6. Emilia -82 Peruskäyttäjä

  Nyt käynnistynyt rv 21 ja liikkeet ruvenneet tuntumaan usein ja erittäin voimakkaina. Näkyy jo hyvin kun vatsa tärähtelee. Saas nähdä kuinka hyvin monottelee sitten 20 viikon päästä.emoticon
 7. ebbuliina Aloittelija

  Täälläki liikkeet tuntunu päivittäin jo pari viikkoo. Ny tuntuu voimakkaammi eikä enää tarvi pysähtyy kuullostelee liikkeitä vaa pikku potkut tuntuu jo kesken työpäivä tai lenki :) Kivaahan se on mut jännittää et kuin koviksi ne voi sit oikee tulla. Välillä tuntuu et vauveli menis johonki kummallisee asentoo sillee et painaa tosi kipiästi. Kesken kauppareisun oli pakko pysähtyy istuu hetkeks.

  Tuleva isukki sai tuntee liikkeet kanssa viikonloppuna. Ekalla kerralla ei ollu varma et oliko ne ny niitä liikkeitä vai tuntuko mun sydämmen syke vaa voimakkaana mut sit kaveri täräytti pari kertaa kunnolla ettei jääny mitää epäselvää. :D Oli miehen ilme aika näkemisen arvonen <3
 8. totoro Peruskäyttäjä

  Meillä on niin hiljainen hissuttelija, ettei liikkeitä juuri tunne.... Varsinkaan jos käden laittaa vatsalle ja oikein yrittää tunnustella. Illalla oli kyllä meno päällä, mutta lakkasi kun yritin käden alla tuntea...
  Tai sitten tyyppi monottaa jotain munuaisia! Ainakin tuonne sivulle aivan alavatsaan sattuu välillä... Ei onneksi vihlovaa kipua kuiteskaan!
 9. Kaisa0603 Aloittelija

  Meilläkään mies ei ole vielä päässyt tuntemaan liikkeitä, vaikka niitä on jo useampi viikko tuntunut. Pikkuinen lopettaa heti, jos laittaa käden vatsalle, vaikka miten hellästi yrittäisi :( No, josko ne kohta alkaisivat hänellekin tuntua...
 10. vuononvaltiatar Ihastunut foorumiin

  Täällä koettiin eilen ensimmäiset liikkeet :wub: Puhuin puhelimessa ja nojailin keittiön tasoa vasten ja yhtäkkiä virtsarakkoon tuntui selvästi neljä potkua :wub: :wub:

 11. Mty Aloittelija

  Totoro eikös munuaiset ole selkärangan molemmin puolin, melko keskellä selkää? o_O

  Meillä tuntui viikonloppuna vatsalla maatessa jo aika selkeitä potkuja, muuten ollu hiljaista :/ Alkais vaan potkimaan kunnolla jo, vaan kai tässä joutuu vielä muutaman viikon odotella :)
 12. muksis Peruskäyttäjä

  Meilläkään ei mies ole päässyt tuntemaan liikkeitä vielä, vaikka mä tunnen kovaa meuhkaamista monta kertaa päivässä. Eilen viimeksi yritettiin, että mies laittoi käden mahalle. Siihen loppui liikkeet ;p. Onneksi näki kuitenkin tyypin uiskentelua ultrassa.
 13. Ofelia Aloittelija

  Täälläkin viime viikolla lomamatkan aikana alkoi tuntua ns. kunnon potkuja, eli n. rv 19+3. Mieskin tunnusteli vatsan päältä ja tunsi pikku potkuja. Taitaa vaan olla hiljaisempi tapaus tämä pikkuinen, kun aika harvakseltaan liikkeitä tuntuu. Hassua sinänsä, koska usein sanotaan, että mitä useampi raskaus sitä aikaisemmin ja helpommin liikkeet tuntuvat. Iltaisin tunnen liikkeitä useammin kuin päivällä, mutta johtunee varmaan siitä, että kun on saanut nuo kaksi pojua nukkumaan ja pysähdyn päivän touhuista, niin on enemmän aikaakin keskittyä liikeiden kuulosteluun. Vähäistä liikehdintää siis ollut rv 16+ lähtien, mutta nyt voi sanoa tuntevansa kunnolla liikkeitä.

  Ylihuomenna rakenneultra, jänskättää...
 14. yosa81 Peruskäyttäjä

  Liikkeet alkavat olla jo melko voimakkaita! Olen huomannut, että välillä on hiukan hiljaisempia päiviä, kun taas toisinaan koko päivä on yhtä myllerrystä! Eilen oli tosi vilkas päivä, aamusta iltaan tuntui plajon liikkeitä ja välillä tuntui jo hiukan ilkeältäkin. Tänää on selkeästi rauhallisempaa, ehkä vauva voi olla myös kääntynyt eri asentoon.
 15. SueC Peruskäyttäjä

  Täälläkin on havaittavissa selvästi rauhallisempia päiviä ja sitten aktiivisempia päiviä, jolloin liikkeitä tuntuu koko päivän ajan. Tänään on menossa rauhallisempi päivä. Syön aika säännöllisesti, joten ennen aamupalaa/lounasta/päivällistä tuntuu liikkeitä ja syömisen jälkeen on hiljaisempaa.. selvästi siellä otetaan ravinnosta kaikki hyöty irti. :D Eilen illalla oli kyllä sellainenkin iltajumppa menossa, että liikkeet tuntui käteen oikein kunnolla. Vielä nämä liikkeet on aika ihania, vaikka välillä raisumpia ovatkin.. <3
 16. totoro Peruskäyttäjä

  Munuaisten monotus oli vain arvelua. Neuvolasta pitää kysyä tietääkö mistä tuo kipu voi johtua. Sitä on onneksi vain harvoin!
  Tosin jos silloin juo vettä, se tuntuu loppuvan (tai sitten tämä on vain tuuria...)

  Näin rakenneultrassa ekan kerran vauvan liikkeet! Kauheasti pomppi vatsa, kun kääntyili kesken ultrauksen! Ei tiennyt kumpaa seurata, kuvaa vai vatsaa.
  Kotonakin on kokeiltava mennä yhtä lauta asentoon. Kovin olikin just silloin meno päällä. Yleensä tuntuu, että alkaa vasta yötä vasten liikkumaan kunnolla.
 17. Via Peruskäyttäjä

  Täällä alkoi liikkeet tuntumaan varmaan jo viikolla 15, ja viikolla 16 ne erottuivat ihan selkeästi. Olin aika yllättynyt, koska gyne oli aiemmin todennut mulla taaksepäin kallistuneen kohdun, mutta ilmeisesti se sitten on kallistunut toiseen suuntaan.

  Liikkeet on kyllä ihania, mutta ipana innostuu aina välillä työntämään päätään tai pyllyään mahasta läpi. Ensin luulin sitä joksikin harjoitussupistukseksi, mutta ei, ihan selkeästi toisella puolella mahaa tuntuu kunnon puolipallo... Ja se muuten ei ole mitään herttaista, se sattuu! :P

  Miestä harmittaa, kun se ei ole päässyt tuntemaan muita liikkeitä kuin tuon pään/pyllyn. Vaikka miten varovasti olisi yrittänyt hivuttaa kätensä mahalle, niin aina ipana lopettaa potkimisen... Harmittaa toisen puolesta, mutta onneksi on päässyt edes neuvolassa kuulemaan sydänääniä ja tulee myös kumpaankin ultraan. Ja eiköhän tässä ehdi liikkeetkin vielä tuntea. :)

 18. totoro Peruskäyttäjä

  Meilläkään mokoma ei suostu äidille saati muille liikkumaan! Rakenneultrassa kyllä tädille mylläsi...
  Minulla liikkeiden  tuntumista hankaloittaa taaksepäin kallistuneen kohdun lisäksi etuseinässä oleva istukka. siitä tulevat sydämen lyönnit tuntuvat hyvin selvästi.

  Olisikohan minunkin alavatsan jomotukset kuitenkin vauva?! Olen ihmetellyt, kun eivät tunnu harjoitussupistuksiltakaan. Eivät sillä tavalla kovettuneelta vatsalta.
 19. Mty Aloittelija

  Nyt meillä on alettu potkimaan ihan kunnolla, lauantaina tuntui jo selvästi mahan päältä kunnon potkuja :)
 20. Via Peruskäyttäjä  Via kirjoitti:
  Miestä harmittaa, kun se ei ole päässyt tuntemaan muita liikkeitä kuin tuon pään/pyllyn. Vaikka miten varovasti olisi yrittänyt hivuttaa kätensä mahalle, niin aina ipana lopettaa potkimisen... Harmittaa toisen puolesta, mutta onneksi on päässyt edes neuvolassa kuulemaan sydänääniä ja tulee myös kumpaankin ultraan. Ja eiköhän tässä ehdi liikkeetkin vielä tuntea. :)


  Lainaanpa itseäni.

  Eilen illalla mies tunsi ekan potkun, ja voi jesta sitä onnea! Ihana oli seurata toisen iloa. :)

Jaa tämä sivu