Luin aiheesta ja Nodde on täysin oikeassa. Lainaus imetyksen tuki ry sivuilta:
''
Äidinmaidon säilytys
Äidinmaito pitäisi säilöä heti pumppauksen jälkeen joko jääkaappiin tai pakkaseen. Huomioitavaa on että jääkaappikylmään äidinmaitoon ei saa kaataa joukkoon lämmintä, juuri lypsettyä maitoa, vaan ne pitää säilöä erillään. Maito voidaan pakastaa erilaisissa pakasteastioissa tai pusseissa. Kaupan on myös pullopusseja, joita voidaan käyttää kertakäyttötuttipullossa. Jääkaapissa maito kannattaa säilyttää tiiviissä kannellisessa astiassa.
Huoneenlämmössä maito ei säily pitkään, vain noin 6 tuntia.
Jääkaapissa (alle 6 asteessa) maito säilyy turvallisesti noin 2 vuorokautta. Maito kannattaa säilyttää jääkaapin kylmimmässä osassa takana, ei koskaan ovessa. Tutkimuksissa äidinmaito on säilynyt hyvänä jopa 6-9 vuorokautta, mutta kotijääkaappien lämpötila ja puhtaus voivat olla erilaiset kuin tutkimusolosuhteissa.
Kätevintä maito on säilyttää pakastimessa. Pakastinlokerossa maito säilyy voin viikon. Arkku- tai kaappipakastimessa maito säilyy puoli vuotta. Tämän jälkeen sulatettua maitoa vielä käyttää ruoanlaitossa.
Kun äidinmaitoa luovutetaan, ovat suositeltavat säilytysrajat tiukemmat, asiasta kannattaa kysellä lähimmästä äidinmaitokeskuksesta.
Kun maitoa otetaan käyttöön pakkasesta, sitä ei saisi jättää huoneenlämpöön sulamaan. Parhaiten maidon saa sulatettua siten, että pakastettu maitopussi laitetaan juoksevan veden alle, jota lämmitetään pikkuhiljaa. Maitoa ei saisi keittää eikä sulattaa mikroaaltouunissa. Kerran sulatettua maitoa ei saa uudelleen pakastaa. Sulatettu maito säilyy jääkaapissa 24 tuntia.
Pakastetun ja säilötyn maidon haju on usein erilainen kuin tuoreessa maidossa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että maito olisi pilalla.''
http://www.imetys.fi/index.php/tuke...-sailytys/453-lypsaminen-sailytys-ja-luovutus