Valitusvirsiä

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti suvitus, 4 marras 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Meillä on kyllä kanssa semmoista puuhailua pöydässä, että huh. Nyt pitäisi olla kulmahampaatkin tulleet läpi, mutta huitominen ja minimaalinen ruokahalu jatkuvat. Lattialle pudottaminen on myös pop. Kaikki pääruuaksi laskettava on ihan no-no. Kohta tarjoan nauravia nakkeja :wink.
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Heh, meidän typy syö hurjan hyvin hoidossa, mutta kotona äidille ja iskälle vaan pelleillään, vaikka nälkäkin selvästi olisi. Kotihoidossa molemmat mummitkin sai tytön syömään hyvin, eli ympäristöstä ei kiikasta. Kai se on vaan syöttäjän vika.
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä pyöritään ja hyöritään pöydässä! Penkissä istuminen on niiiin vaikeaa :shifty: Ei enää meinaa auttaa ees raejuustot joita samalla saa itse sormin syödä :shifty: ja lattialle kaikki kyllä :hungover:
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Poikaselle on ilmestynyt omituista ihottumaa toiseen kainaloon. :sad001 Koskaan aiemmin ei ole ollut mitään, eikä nytkään ole kuin vain siinä toisessa kainalossa. En omin päin arvannut siihen mitään laittaa, neuvolasta kehotettiin kokeilemaan Bepanthenia ja jos ei auta niin mietoa kortisonia, jos ei sekään auta niin sitten lääkäriin. Ei mitään käsitystä mistä on ihottuma tullut, uudet vaatteet pesen aina ennen käyttöä eikä nyt ole mitään uusia otettu käyttöönkään. Eipä tuo mitenkään osoita, että kainaloa kutittaisi tms, mutta on se ihottuma tosi ikävän näköinen. :sorry: Yöt on pätkittäisiä, mutta se ei ole meille mitään uutta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 5. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Toivotaan että Salmen pojan ihottuma selviää, ikävää :sad001
 6. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Onko märkärupea? Sehän on lapsilla yleistä. Itse en suosittelisi kokeilemaan kortisonivoidetta vaan jos perusrasva ei tepsi niin lääkäriin. Kortisoni hoitaa kyllä ekseemat, mutta naamioi märkäruven ja sieni-ihottumat tunnistamattomaksi ("valehoitaa"). Ei lääkäritkään hoida kokeiluna kortisonilla (tai ei saisi hoitaa). Alla linkki märkäruvesta.

  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00456
 7. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Terkkari ehdotti tuota myös, mutta sanoi sitten että on erikoinen paikka sille, yleensä kuulemma just suupielessä tai muualla kasvoissa mihin kosketaan. Kainaloon se ei ole voinut mistään tarttua. Itsekään en mielellään kortisonia laittaisi. Toivottavasti tuo häviää pian.
 8. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Voi höh, kaikki tuollaiset vaivat saa aina huolestumaan, vaikka kyse olisikin ihan viattomasta vaivasta. Eikä ne tietenkään pikkuisillekaan ole kivoja, vaikka ei onneksi vissiin kutitakaan Salmen pikkusen kainaloa.
 9. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Meillä on lapsilla taipumusta kuivaan ja atooppiseen ihoon. Esikoisella on onneksi pysynyt iho hyvässä kunnossa, kun on rasvattu tarpeeksi rasvaisella perusvoiteella (Novalan) säännöllisesti. Pikkuisella on ollut vähän vähemmän kuiva iho, mutta nyt on peppuun päässyt tulemaan ekaa kertaa hiukan ihottumaa. Yritän nyt tehorasvailla perusvoiteella. Jos perusvoidetta laittaa, kannattaa tosiaan olla tarpeeksi rasvaista laatua, kevyemmät ei toimi yhtään.

  Kainalossa ei kyllä varmaan ole ainakaan pesujen jäljiltä kuivunut iho, joten toivottavasti Salmen pikkuisen ihottuman syy selviää ja iho paranee pian.

  Meillä on lapsilla flunssaa --> levottomat yöunet, surkeat päikkärit, olematon ruokahalu, ja mitä näitä nyt oli...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 10. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä ei nyt sitten millään malteta istua tuolissa ruokailu aikaa...jokaikinen kaappi täytyy käydä läpi...vessan pytystä sieltä alhaalta "jalka" osasta otetaan sellanen nuppi irti aina kun silmä välttää ja onhan näitä :p Toisina päivinä ei sitten tehäkkään muuta kuin ollaan sylkyssä ja leikitään kiltisti :shy:
 11. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Sama täällä Iltatähti, ehkä 3-5 lusikallista syö tuolissa ja sitten on pakko päästä pois. Syö vielä lisää, kunhan saa seikkailla ympäriinsä samalla. :) Ja päiväkodissa tyttö syö hurjan hyvin, mutta kotona vaan kirpun annoksia...
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Toivotaan, että siellä päiväkodissa "opitaan" istumaan tuolissa :) Tuntuu kyllä välillä mahdottomalta kun saa keksii kaikkee että tyttö malttais syödä istualtaan :)
 13. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Millon nämä taaperot oikein alkaa nukkua?! On pinna hieman kireällä kun yöllä heräillään se 1-3 kertaa edelleen ja töissäkin pitäisi jaksaa. Aamuun herätään tietenkin heti kuuden jälkeen, joskus aiemminkin. Saisiko jostain tilattua sellasen taaperon unipaketin, joka takaisi sen, että taapero nukkuu kuin tukki klo 20-08 ja siten äitikin saisi nukkua. En todellakaan halua toista lasta, kun sitten saisi heräillä vielä enemmän ja nukkua vielä vähemmän. Ei tule kuuloonkaan, ellei usean vuoden hyvät unet aiheuta muistinmenetystä ja poista tätä valvomisen tuskaa. Eikö ketään muuta väsytä liiallisuuksiin asti?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 14. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Kyllä väsyttää, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Minun ei toki tarvi jaksa kuin kotona, mutta on sitä välillä aika tööt x määrän herätyksiä jälkeen. Päivällä ei puhettakaan mistään huilista kun tyttökään ei enää nuku, illalla saan hetken huokaista kunhan mies on kotiutunut töistä, jos siis maltan. Usein en malta, tietysti siitä on vähän huono valittaa jos itse höyryää jotain silloin kun olisi mahdollisuus vähän relata...
 15. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  2-3 krt heräillään meilläkin edelleen joka yö, ja se onkin yksi syy, etten vielä ole niin innokkaasti työelämään palaamassa. Nyt ei ole välttämätöntä ratkoa monimutkaisempia ongelmia kuin puuron keittoa. Esikoinen alkoi nukkua täysiä öitä lähemmäs 3-vuotiaana, siis niin, ettei juuri muuten kuin kipeänä heräile. Sitä ennen onneksi mies hoiti myös osansa yökukkumisista, kun olin jo palannut töihin. Esikoisella varmasti refluksi vaikutti osaltaan öihin, ja monet pienet toki nukkuvat jo aiemmin paremmin.
 16. Emppuliina Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Niimpä, koska nää alkaa nukkua? Vuoteen kun ei oo nukkunut yhtäkään kokonaista yötä niin rupee näkymään :O Ja valitettavasti hermoissa ja jaksamisessa huomaa sen. Välillä heti aamusta tietää että mikään ei mene putkeen. Välillä on taas ihan hyvä päivä.. Vielä en töissä käy kuin satunnaisesti, tällä viikolla olin 4 päivää. Tuntui kyllä "lomalta", töissä sai enemmän istua kun kotona :D Ja eipä päivällä uskalla nukahtaa kun tyttö nukkuu ulkona unet, eikä aina pidä ääntä kun herää..
 17. Meridiaani Hyväntuulinen höpöttäjä

  Väsyttää joo. Meillä on auttaneet unikoulut, mutta aina vain joksikin aikaa. Sitten on tullut jotain (vauva kipeänä tai jotain muuta) ja kaikki opit unohtuu ja itsekin väsyneenä joustaa liian herkästi periaatteistaan, eli imetän/otan viereen/syliin. Sen olen kyllä todennut, että jos poika herää puolenkin tunnin välein, se on kipeä. Tavallisena yönä herää kuitenkin vain 3-4 krt ja useimmiten auttaa, että laittaa käden vatsalle. Vähän aikaa sitten yöt alkoi taas mennä hulinaksi, niin mies piti jonkinlaista huudatusunikoulua ja se auttoi kyllä, jo seuraava yö meni upeasti, oliko niin että pisin unipätkä oli jotain 6h ja poika osasi nukahtaa itse uudelleen herättyään keskellä yötä.

  Aamulla töihin ja herkkäuninen vauva on kyllä paha yhdistelmä, tiedän kokemuksesta. Karmea väsymys mutta jotenkin sitä vain suoritti sitä hommaa. Toisaalta mulle oli jotenkin aamuisin jopa helpompi herätä, kun siinähän oli ollut jo hereillä pitkin yötä (olen muuten todella aamu-uninen). Mutta töiden jälkeen oli jotekin aina ihan superpoikki. Sitä haluaisi vain tulla kotiin ja syödä ja päästä ajoissa nukkumaan, mutta siinähän on tuo vauvan hoito edessä illalla ja yöllä. Välillä tuntui, ettei koskaan saa kunnolla palauduttua työpäivästä, että se vain jatkuu ja jatkuu.

  Meillä esikoinen alkoi nukkua yöt (10-12h pätkät) pääsääntöisesti ilman heräilyjä 2-vuotiaana. Ja tämä esikko oli siis tosi herkkäuninen vauva aikoinaan. No, jokainen lapsi on omanlaisensa. Tsempit kuukiurustakesään, toivottavasti töissä on joustomahdollisuutta ja ymmärrystä etteivät työtaakat tule liian rankoiksi tässä vaiheessa!
 18. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Harmi, että muillakin herätellään, mutta ihana kuulla ettei olla ainoita. :D Mulla on onneksi 3-päiväinen työviikko, joten ihan mahdottomiin en joudu venymään. Ajattelua ja skarppina olemista se kuitenkin vaatii. Saa nähdä, miten imetyksen lopettaminen vaikuttaa uniin!
 19. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Joo meilläkin alkaa varmaan väsymys nyt kun tyttö aloittaa hoidon...tähän asti olen saanut lähteä töihin itsekseni, mutta nyt on vietävä tyttö ja haettava. Lisäksi teen kokoaikaisesti töitä ja 2-vuoroa! Meillä nukutaan koko yö silloin tälllöin, mutta vielä herätään myös usein yhden kerran. Kaikkia varmasti väsyttää koska muutenkin se elämä pienen kanssa on touhua aamusta iltaan. Kun palaat töistä niin työt jatkuu siellä kotona. Onneksi mieskin auttelee, mutta silti väsyy välillä. Meillä vielä isommatkin vaatii läksyjen, kokeiden ja harrastusten kanssa huomionsa! En ole itsekään enää hankkimassa lapsia enää, nämä kolme riittää :) Jaksamisia meille kaikille :)
 20. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä heräillään yleensä myös 1-4 kertaa yössä. Satunnaisesti nukkuu koko yön, mut vastapainoksi on sitten edelleen härdelliöitä, jolloin valvotaan tällä tunti-kaksi putkeen tai herätään 10 kertaa. Ollaan tällä hetkellä molemmat osapäivätöissä ja vähän opintoja lisäksi, poika vallan kotona. Pitkään ollaan kyllä jo jaettu yöt puoliksi, yleensä joka toinen yö, tai huonoina öinä vaihto puolessavälissä, ja usein toisella on mahdollisuus esimerkiksi ekstratuntiin unta aamusella. Pitäisi vain lopettaa tämä yökukkuminen, niin jaksaisi ihan hyvin :D Mutta tänään pääsin töistä vasta ysiltä, niin en sitten osannut mennä ajoissa nukkumaan..

  Valvominen on kyllä kamalaa, ja epätoivo meinaa täälläkin välillä iskeä. Mutta muillakin nyt miehetkin talkoisiin, kyllä välillä pitää saada nukkua koko yö! Nukuin ekan kokonaisen yön joskus alkusyksystä ja silloin jo tuntui, etten olisi pidempään pärjännyt..