Toukolahjat

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2009' aloitti marimari, 16 marras 2008.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. ^^toukomasu^^ Vieras

  Iltoja!

  Ja kiitoksia kaikille kauniista kirjoituksista ja tsempeistä [:)] Ihan jo sekin oloa helpotti. Ja muutenkin on nyt ollut parempia päiviä, tosin aika nopeesti mieliala saattaa keikahtaa. Eilenkin ihan yhtäkkiä tuli aivan kauhee ja ahdistava olo. Itkuhan siinä tuli ja aikani ahdisteltua olo taas vähän helpotti. Mutta koko ajan on jotenkin sellanen stressi päällä enkä saa sitä katkastua. Päivät sitten menee vaan aatellessa että mitä kaikkee pitäis tehdä... Ja kun mulla on vielä aika laaja tuttavapiiri ja tuntuu että kaikki oottaa kyläilemään [&:] Kotonakin ois mukava olla.. Mutta kun on kotona niin ahdistuu kaikesta siitä hommasta mitä pitäis tehä (en totu varmaan ikinä elämään pienessä kaaoiksessa..).
  Ahdistaa myös se että osaanko tarjota tytölle hyvää lapsuutta ja äiti-tytär suhdetta. Paljon on tullut ajateltua omaa äitiä ja oon tajunnut miten rikkonainen oma lapsuus on oikeasti ollu. Ja muutenkin meillä on aina ollut äitin kanssa jotenkin "omituinen" suhde mitä nyt käyn läpi.. Moni asia on pulpahtanu mieleen sen jälkeen kun neiti syntyi.
  Huh.. Tulipas taas vuodatettua. Huomenna olisi sille hoitajalle aika mutta nyt siitäkin stressaan että meenkö ihan turhaan [&:] Voi kun osais ees yhden päivän olla stressaamatta ja nauttia arjesta. Jospa se päivä vielä koittais [:)]

  Meillä on neiti hyvin jaksellut ja joka päivä alkanut enempi juttelemaan. Kovasti myös välillä yrittää kääntyä mahalleen mutta vielä ei ole onnistunu. Yöunetkin alkanu olee aika pitkiä, n.13 tuntia [:)] Mutta herää siis syömään välillä, yleensä noin 3 kertaa. Ens viikolla ajattelin kokeilla jo vähän velliä että mitä neiti siitä tuumaa.. Ja pikkuhiljaa alkaa maistelemaan kiinteitä ruokia. Ihan jo senkin takia että jos auttaisi pulautteluun edes vähän. Se on meillä edelleen jokapäiväistä ja välillä kyllä kypsyttää kun puklut lentää vähän väliä. Ja pyykkiä riittää  En aio täysimetyksellä mennä puolta vuotta vaikka voisi.. On kuitenkin niin sitovaa hommaa.

  Meillä isukki alussa hoiti tosi paljon neitiä mutta nyt on vähentynyt luonnollisesti kun töihin palasi. Iltaisin kyllä seurustelee ja viettää aikaa neitin kanssa ja vaipatkin vaihtaa jos tarvii. Aika lailla kaikkea tekee.

  Leikeistä.. Hmm. Aika usein tulee jotain helistintä heiluteltua ja höpöteltyä samalla. Oon myös lukenut kirjaa ja näyttänyt kuvia. Vaipan vaihdon yhteydessä tulee jotain lauleskeltua. Että ei meillä sen kummempaa virikettä vielä.. Kovasti myös viihdytään peilin edessä [:D]

  Mutta jospa lähtisi iltapalan tekoon..
 2. Sammakko Vieras

  Hei,
  Viikonloppu taas ohi, nopsaa menee...
  Meillä ei iskä ollut vapaalla juuri lainkaan.. muutama vapaapäivä (viikonloppujen lisäksi) ollut. [:(] hyvin ollaan kuitenkin pärjätty ja iskä hoitelee vaavia iltaisin oikein mielellään. Ehkä ajattelee, että hän voi vaihdella vaippaa, kun mä teen sitä kuitenkin päivisin.
  Meilläkään ei sen kummempia leikkejä ole. Välillä vaan mietin, että pitäiskö olla, mutta ei kait vielä tässä vaiheessa. [:)]
  Nyt voin sanoa, että tiedän mitä masentuneisuus oikeasti tarkoittaa tai ainakin luulen niin.. Jotain sellaista se munkin olotila silloin alussa taisi olla tai sitten se oli pelkästään jotain hormonien myrskyä. Itku tuli ihme syistä tai jopa ilman syytä. Jotenkin tuntui, että hei tätäkö tää on... vaikka en ollut edes mitään ennakkoajatusta asiata "elämä vauvan kanssa" luonutkaan. Se kuitenkin loppui ja uskon koko sydämestäni, että toukomasu se pahaolo loppuu sullakin.
  Ei kun hampaiden pesuun ja uniin.
  Vaavi nukahti jo. [:)]
 3. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Moikkis,
  kylläpäs noi ilmat viileni...no toisaalta hyvä, Niakin nukkuu nyt pitempään päivällä.
  Sammakko, kiitos, toi Nia nimi on ollut mielessä jo vuosia, näin,kuulin tai luin sen jossain ja se on pysynyt suosikkina, toisen nimen valitsin ihan sen merkityksen perusteella, netistä etsin.
  Ei täälläkään sen kummempia leikitä vielä, kunhan höpötellään, no ilta lauluja tulee enemmän laulettua.
  Nyt tää neiti on oppinut pyryyttämään ja typeksimään...[:D] aikas hassun näköistä ja videoo palaa..
  Toukomasu, itse oon miettinyt kans noita äiti-tytär juttuja ja myös omaa äitiä ja kaikkee siihen liittyvää. Ja muutenkin hauska huomata itsestä, kun en ikinä ollut mikään prinsessa/vaaleanpunainen tyyppi, sanoin aina että jos saan tytön, ei meillä noita asioita näy... nooh ei pitäis puhua liikaa...[:D] nyt ollaan niiiin prinsessaa ja pinkkiä että...
 4. vauvamasu Vieras

  Nyt on sitten ensimmäinen lääkäri neuvola takana ja rokotus saatuna... Lääkäriksi sattui mukava ja komea nuori mies [:)], mutta Vertti ei ollut äidin kanssa asiasta ihan samaa mieltä (isin poika selvästi) vaan huusi täyttä kurkkua melkeinpä koko ajan...
   
  Hyvin oli poitsu taas kasvanut, painoa 6060g ja pituutta 62 cm... Iltaisin ollaan annettu velliä, mut muuten mennään korvikkeella. Edelleen herätään kaksi kertaa yössä syömään, mutta onneksi se on nopeaa toimintaa, syönti ja heti nukahtaa uudelleen...
   
  Mutta nyt ruuan valmistukseen ja siivoilemaan...
 5. Toukka85 Peruskäyttäjä

  Heipä hei! :)
   
  Kyllä se syksyä pukkaa,vaikka on lämmintä, niin käy syksyinen henkäys. Ihanaa! :) Valtteri nukkuu nokosia pihalla, joten oli aikaa tulla täälläkin käymään. :)
   
  Meilläkin on nyt siirrytty korvikkeisiin. Maito vaan loppui, tai se kävi aivan liian riittämättömäksi pojalle. :( Pari päivää sitä kovin murehdin, pitäiskö yrittää enemmän ja pumpata ja vaikka mitä kaikkea, mut totesin sitten, et pääasia on, et poika saa ruokaa ja voi hyvin. Eron kyllä huomaa, kun saa vatsan täyteen, niin jaksaa olla virkeä ja tutkia ja seurustella kaikkea. Tissin jälkeen oli ehkä joku 15min tyytyväinen ja alkoi kitistä. Ja yöt oli levottomampia, kun ei meinannut nukahtaa takaisin syönnin jälkeen, vaan hamusi lisää ruokaa. Nyt useimmiten käy kuitenkin hienosti niin, että syö pullosta itsensä täyteen ja nukahtaa takaisin. Ja nyt saa siirrettyä pojan takaisin omaan sänkyynkin. Velliä ollaan myös iltaisin annettu, josko antais kunnon nuijanukutuksen. :D Ja toiminut on. Kertaalleen herää syömään. Viime yönä pikkasen taisteltiin, mut voi olla, jos poika haki taas rytmiä takaisin, kun oli aamulla nukkunut puoli kahteentoista ja edellisenä iltana päässyt nukkumaan vasta 22 jälkeen, vaikka muuten yleensä 21 paikkeilla nukahtaa. Mut eiköhän tämä tästä. :) Ens vkolla ajateltiin ruveta maistelee perunaa, kun tulee se 4kk täyteen. :)
   
  Me oltiin viime torstaina ekaa kertaa vauva-ryhmässä. Se on meidän asuinaluuen ja neuvolan sellainen kerho, jossa esikoisensa saaneet samalta alueelta voi tutustua toisiinsa. Siellä on joka viikko erilaista ohjelmaa (mm. hierontaa, intialaista päähierontaa, lastenhoitokerta, vauvajumppaa...) ja aiotaan kyllä mennä jatkossakin! Tosi mukavaa oli! Eikä edes ujostuttanut kauhesti, vaikka ujo olenkin, mut lasten kautta on niin helppo tutustua. Juteltiin siellä vauvauinnista ja mullekin tuli semmoinen olo, et pitäiskö meidänkin. Tulin kumminkin siihen tulokseen, et kun Valtteri ei vielä kauhesti kylvyssäkään viihdy, niin mitä siitä uinnista sit tulis. Jos sit vuodenvaihteen jälkeen kokeilis. :)
   
  Itse en mitään ihmeempiä Valtteria "leikitä", joskus katsellaan jotain vauvojen kirjaa tai rapistellaan leluja ja jutellaan mukavia. Jos muistuis vanhoja loruja ja lauluja mieleen, niin vois niitä sit harrastaa taas. Jotain hauskoja tuolla vauvaryhmässäkin on, niin niitä ollaan välillä lauleltu. :)
   
  Jaahas, taidanpa mennä lämmittää ruokaa, että saa syötyäkin. :)
   
  Hyviä loppukesän ilmoja kaikille! :O)
 6. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Sateista huomenta,
  hieman on hidastunut tämä palsta... taitaa olla sama homma kaikilla ettei ole ajan vietto ongelmia[:D]
  Täälläkin mennään sama rataa, päivät kerrallaan, juttuja tulee neitiltä hirmuisesti ja nauretaan, vieläkään ei ole kääntynyt mahalleen...no eikö tuo kerkine[;)]
  aloitin tällä viikolla antamaan hieman luumusosetta kun toi vatsa ei oikein toimi, panttaa aina viikon ja sit ähertää naama punasena. Kokeilin eilen myös ruusunmarjaomena sosetta ja kyllähän nuo tuntuu auttavan.
  Mites teillä viihtyykö vauvelit yhtään yksinään, vaan pitääkö olla koko ajan mukana?
  Ilmoittauduin sit siihen äiti/vauva jumppaa, tulee edes jotain aktiviteettia...ei tuu ihan mökkihöperöksi[:)]. Muskariinkin ehkä pääsen jos mahtuun.
  Eilen kaupassa kävin ja niin on kaikkee ihanaa syksy vaatetta... höh ja ei oo rahaa.... no oli halpaa lankaa, niin nyt on sit kauhee neulomis vimma, meinasin yrittää tehdä Nialle villatakin...yrittää siis[:D]

  Mut mukavia sadepäiviä kaikille!
 7. ÄippÄ72 Aloittelija

  Syyskesän tervehdys kaikille!

  Samaa mieltä snoocs72 et on palsta hiljentynyt...varmaankin osaltaan käydään lukemassa ja ei jaksa itse vaan kirjoitella...hyvä selitys. Meilläkin ollaan joka päivä maisteltu kiinteitä porkkana-perunaa, mangoa, persikkaa ja banaania ja vadelmia survottuna ja kaavittuna. Hyvin on maittaneet. Muuten on maito riittänyt ja poiuuslle maito maistuu. Kasvaa ja painaa kohta 7 kiloa ainakin oman vaakamittauksen mukaan... 68 vaatteet on sopivia, joten pituuttakin tulee koko ajan lisää.

  Ilmoittauduttiin Lattarimuskariin, mutta en tiedä vielä mahduttiinko mukaan. Vauvauintia mietittiin, mutta mennään varmaan vasta lokakuussa mukaan, jos ei päästä muskariin. Muuten ollaan nukuttu riippumatossa vielä päikkäreitä ja leikitty matolla. Luen joka päivä kirjoja poitsulle ja niistä se nauttii ja kattelee kuvia. Vaunuissa viihtyy ja rattaissa myös kun käydään kävelyillä.

  Jossain vaiheessa juteltiin isien mukana olosta hoitamisessa ja ainakin meillä on isä kiitettävästi osallistunut. Lähes joka päivä hoitaa illat poikaa, kun tulee töistä, joten en voi valittaa... Päivät menee nopeesti ja ollaan jonkun verran käyty kyläilemässäkin ja hyvin on onnistunut.

  Vielä aurinkoisista säistä nauttien
 8. Viper Peruskäyttäjä

  Heissan!

  Tyttö on päikkäreillä joten ehtii vähän kirjotella pitkästä aikaa.
  Meilläkin arki rullaa tasaisesti. Nyt on menossa joku muutosvaihe, kun tyttö on ruvennut nukkumaan enemmän kuin aiemmin. Ennen nukkui vaan yhdet päikkärit, nyt menee kolmet, välillä neljätkin. Mutta uni on muuttunut levottomammaksi... melkein joka aamu herään siihen, kun toinen itkee ja silmät on kiinni. Kestää todella kauan ennen kuin saan tytön hereille ja sitten kun herää, niin rauhottuu heti. Voikohan noin pienet nähdä vielä painajaisia? Aamulla myös on aikaistunut herätys, kun ennen nukuttiin kahdeksaan tai pidempäänkin niin nyt kuuden aikaan ollaan ihan virkeenä. Ite oon ihan poikki... pitää kai ruveta ottaa taas päikkäreitä että jaksaa.

  Meillä tyttö viihtyy itsekseen oikein hyvin, välillä vähän liiankin hyvin. Tai siis tulee itselle huono omatunto, kun huomaa että siellä se on itsekseen "viihdekeskuksessa" touhunnut tunnin verran, kun itse istun tietokoneella. Televisio on kans kova sana, sitä voisi tuijottaa vaikka kuinka kauan. Siitäkin tulee huono omatunto, kun pitäis tietty jotain muuta viihdykettä keksiä pienelle. Joskus on tietysti hetkiä että mikään muu kuin syli ei kelpaa. Ollaan me välillä sitten lauleltu lauluja, tanssittu ja jumppailtu. Mut vois noita kaikkee tehdä enemmän.

  Aloitettiin käymään yhdessä seurakunnan kerhossa. Siellä on ihan mukavaa, tapaa muita äitejä ja saa jutustella niitä näitä. Muskariin menoa ajattelin siirtää vähän vanhemmalle iälle, jos sitten joulun jälkeen alotais. Kun kuitenkin kotona voi leikkiä ja laulaa.

  Huomenna olis sit ekat rokotukset ja toinen Rotatec-annos. Vähän jänskättää tuleeko siitä mitään jälkiseuraamuksia. Ekasta Rotatecista tyttö ainakin oli tosi väsynyt ja nukkui seuraavana yönä 7h putkeen. Kiva tietää paljonko painoa ja pituutta on tullut lisää, kun tuntuu että kasvaa silmissä.

  Maitoallergia-testiin saatiin aika vasta lokakuulle, joten minä jatkan maidotonta dieettiä edelleen. Tyttö kyllä edelleen pulauttelee paljon, mutta iho on hyvässä kunnossa. Muutaman viikon päästä saisi alkaa sitten niitä kiinteitä maistattamaan, odotan sitä jo kovasti. Ajattelin bataatilla aloitella, kun kuulema uudesta perunasta tulee helposti vatsanväänteitä, eikä siitä kyllä muusia voi tehdä kun tulee ihan liisteriä. Sitten porkkanaa, maissia, kukkakaalia... ja nyt on pakastin täynnä marjoja, niin sieltä vaan soseuttaa... Ompahan ainakin luomua, kun on omalta mökiltä poimittuja[:)]. Toivotaan vaan että pikkuisen masu kestää eikä tule uusia allergisoivia aineita.

  Jees, mutta nyt lähden hörppimään kahvit jos vaikka vähän piristyis! Moi!
 9. anihani Vieras

  huomenta
  joo palsta hieman hiljentnyt,mutta kiva että edes silloin tällöin kirjoittelee ihmiset tänne :)
  meillä sami kasvaa kans hyvin ja sai sen rokotteen,ei juurikaan tullut mitää jälkioireilua.ainakaan mitää poikkeavaa.nukkuu päivisin joskus pidemmät päikkärit kerran tai kaks tai monesti 20min. yöt menee yleesä 6-8h ja sitte nukahtaa heti tai tunnin valveilla ja nukahtaa..
  meillä samin isä kans hoitaa tosi paljon,oikeestaa heti syntymäst lähtien ollu mukana,kun ei ole töissä.ihanan iso apu ollut kyllä! [:)]

  mihinkää kerhoihin ei olla viel osallistuttu,joku olis ihan kiva kyllä. joskus viihtyy yksikseen samppa,mutta tykkää paljon olla keskipisteenä. naureskelee ääneen ja se on kyl kivan kuulosta. hymyileekin aina.nukkuessaa saa aina välil ihme "kohtauksia" silmät kiinni on ja alahuuli väpättää... tosiaan voiko pienet jo nähä painajaisia..?[8|]

  ihanaa päästä omaa asuntoon viikon loppuna.ollaan 2kk oltu evakossa... huoh.

  mut rupeen nukkuu kun isukki ja poitsukin viel vetelee sikeitä..

  viikon loppuja kaikille!
 10. Viper Peruskäyttäjä

  Huomenta!

  Piti tulla tänne heti hehkuttaa, että meidän tytölle puhkesi eilen illalla ihka ensimmäinen hammas!!!! Käytiin aamulla neuvolassa ja Veea sai ekat rokotukset. Tyttö oli sitten myöhemmin päivällä kovin itkuinen ja mikään ei tuntunut auttavan. Päiväuniakaan ei nukkunut normaalisti vaan heräsi jo vajaan tunnin unien jälkeen. Ajateltiin että se on varmaan siitä rokotuksesta. Annoin Panadolia ja sitten Veea nukkuikin muutaman tunnin. No, illalla rupesin sitten katsomaan tytön suuhun ja sieltähän se pilkotti, vasen alahammas! En sitten tiedä kumpi harmitti, rokotus vai hammas vaiko molemmat. Mutta yön nukkui hyvin ja tänään on oikein hyväntuulinen pikku neiti.
  Uudet mitat 3kk 1vko 3pv:n[;)] ikäisenä oli: pituus 63 cm, paino 6420g.
 11. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Hello,
  viper, voi miten mukavaa sinne jo hampaita tehdään, aikaisin on tullut. itsekin olen Nian suuta vähän väli vilkuilut kun kuolaan niin hurjasti ja koko ajan nyrkki suussa, mutta ei siellä mitään vielä ole.

  tulimme just mummolasta ja siellä on taas sukulaisia hurmattu naama leveellä[:D]
  Meillä nukutaan taas niitä 45min päikkäreitä.... no jospa ne tästä kohta pitenee.

  Hyviä viikon alkuja!
 12. Ja_na Vieras

  Päiviä[:)]
   
  Ihan ensimmäiseksi Veealle onnittelut ensimmäisestä hampaasta[:)]
   
  Nyt on Nellilläkin 3kk-neuvola takana.Mitat 63,3cm ja 7525g.Muu taitosaldo tähän mennessä:kääntyy selältä mahalleen,nauranut kolmesti ääneen[:D],nukkuu yleensä 12 tuntia yöllä putkeen(klo:20-8),nukahtaa vartin sisään omaan sänkyyn.Ja sitten niitä miinuspuolia..ei nuku päivisin kuin puolen tunnin settejä jos ei olla vaunuilla,kiukuttelee kun ei saa nukuttua jos ei edelleenkään olla vaunuilla ja syö meidät perikatoon[:D]
   
  Hyvinhän meillä nykyään menee,lukuunottamatta tota väsymysvinkunaa.Luulis nyt,et ton ikänen jo tajuais käydä nukkumaan jos väsyttää,mut ei..nytkin kiukkuaa tossa ikiliikkujasitterissä[&:]
   
  En nyt muista,et kerroinko ilmottaneeni Nellin siihen pneumokokki-tutkimukseen.Siinä siis kaikki vauvat saa jotakin rokotetta,2/3 pneumokokkia ja loput 1/3 B-hepatiittia.Lisäks Nelli sai ilmasiks sen rotavirus-rokotteen.Pneumokokki-rokotteen odotetaan vähentävän korvatulehduksia,et jännä sitten nähdä mitä Nelli sai ja vaikuttiko sairasteluun.
   
  Perjantaina olis sitten lähtö sinne etelään.Jänskättää kyllä,et mahdanko muistaa ottaa nyt kaikki ja miten meidän käy.No täytyy ajatella positiivisesti,et maalaisjärjellä selviää[:)]
   
  Itekki miettiny tota painajaisjuttua kun Nellikin parahtaa välillä täyteen itkuun kesken unien..Oon kyllä ajatellu,et sitä se varmaan on.
   
  Meinasin alotella reissun jälkeen kiinteitä,yllättäen terkkarikin kehotteli jo alottamaan vaikka matkan jälkeen on vasta reilu 3kk.Velliä oon antanu aamusin ja iltasin muuten 3 tunnin välein maitoa.
   
  Nyt varmaan pitää rientää pyykinpesuun,että saan reissuvaatteet puhtaiks,varsinkin kun toi neiti kaiken tän paasauksen jälkeen nukahti tohon härveliin[:)]Palailen sitten loman jälkeen kertomaan,että kuinka meidän kävi ja tarviiko lähtee uudestaan pienen vauvan kanssa etelään[:)]
 13. Toukka85 Peruskäyttäjä

  Onnea Veealle ensimmäisestä hampaasta! [:D] Hieno juttu. [:)] Valtteri kans kovin kuolaa ja nyrkit ja lelut menee suuhun, mut vielä ei ole hampaita puhennut. Alhalla ikenestä kyllä kuultaa hampaan alut, et josko meilläkin sitten joku päivä. [:D]
   
  Käytiin viime perjantaina neuvolassa, oli 4kk lääkäri. Kaikki oli hyvin, pituutta oli 61,7cm ja painoa 6610g, et hienosti on kasvanut. -1 pituuskäyrällä mennään, mut lääkäri meinas, et ei siinä ihmeellistä, kun vanhemmatkaan ei ole pitkiä (ollaan molemmat 167cm[:D]). Valtteri vaan kovin naureskeli ja yritti nousta istumaan koko ajan. Meki ollaan nyt aamupäivällä maisteltu perunaa ja iltapäivällä luulua, ettei vatsa mene piukalle. Luumu maistuu hyvin, suu ammollaan odottaa uutta lusikkaa! [:D] Perunaan vielä totutellaan. Ajattelin seuraavaks porkkanaa kokeilla. Te, jotka olette jo enemmän maistelleet, oletteko antaneet aina yhtä makua kerrallaan aluks? Esim. viikko perunaa ja sit viikko porkkanaa. Mä vaan tämmösiä pähkäilen. [:)] 
   
  Viikon sisällä poika on nukkunut kahdesti aamuun saakka heräämättä syömään! Meillä on nyt vakiintunut ihan kiva päivärytmi, illalla 21 sänkyyn vellin jälkeen, johon itse nukahtaa ilman seuraa. Aamulla herää 7-8 aikaan ja sit parin tunnin päikkärit siinä yhden paikkeilla. Mä jo luulin, et tää päivä ei ikinä tule vastaan, mut asioilla on näköjään tapana suttaantua. [:D]
   
  Jep, taidanpa BB:tä odotellessa mennä sohvalle kutomaan sukkaa työkaverille. :) Harmittaa, kun ei oikein ehdi kutoa, ja Valtterillekin olis kiva kutoa villapaita (tai yrittää sellaista!). Hauskaa ja iloista viikkoa kaikille! :)
 14. anihani Vieras

  huomenta

  onnea täältäkin päin veealle hampaasta,täällä kans sama meininki,sylki valuu,nyrkkiä ja yms suuhun kauheasti.mutta ei siellä viedä hampaita näy..
  miten kun olette anteneet velliä,aloittaneet. annoitteko ensimmäisellä kerralla ihan normaalin satsin vai ihan vähäisen? itse suunnitteilla et antaisin ja kokeilisin velliä mutta miettiny et mitenköhän sen kans tekisin.hieman oon kokeillu soseit antaa,mutta ei viel oikeen niist välitä.mutta joka pv pientä kokeilua että tottuu :)

  tässä ollaan valmistautumassa mummolaan lähtöön,linja-autolla mennää.ensimmäistä kertaa.saas nähä mitenköhän sekin onnistuu [:D] ja sitten mummon luota matka käy isomummon luo ja sielt viel kummien luokse.eli paljon kyläilyä tiedossa..

  toivottavsti siel etelän reissu onnistuu hyvin =)

  meillä kans rytmi on alkanu pikku hiljaa löytymää.nukkumaan siin 21.30-22 nukkuu ja herää syömää 05-08.00 välillä.
  sami tykkää aina olla kyl vähil vaatteilla,aina riisuutuessaan saa ihmeellistä energiaa ja varsinkin kun vaippa lähtee pois. hyvä et saa uuden vaipan tilalle aina [:D]

  mutta pitänee alkaa valmistautumaan tohon lähtöön..

  viikon jatkoja.
 15. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Huomenta,

  täälläkin tykätään olla vähillä vaatteilla, alkaa kauhee pyöriminen lattialla[:D].
  Meillä toi velli taitaa jäädä kokeilematta, siirrytään suoraan soseisiin, toissa päivänä maisteltiin peruna-porkkanaa ja Nia tykkäs siitä kyllä paljon.

  Hyvää matkaa Ja_na:lle. toivottavasti kaikki menee hyvin. Itselläni on kauheita kokemuksia tuosta vauvan kanssa matkustamisesta. Esikoisen ollessa 4 kuukautta tulimme silloin suomeen kastajaisiin ja lento takaisin oli aivan hirveä...suoraa huutoa koko meno matkan...[X(] ei auttanut mitkään konstit ja huuto loppui sitten kun ei ääntä enää lähtenyt... paine kävi varmaan korviin. No tietty matkakin oli pitkä ja monta eri lentoa.  Mutta kyllä kävi pientä sääliksi.

  Jaaha neiti onkin hereillä joten Heippa!
 16. vauvamasu Vieras

  Onnea täältäkinpäin Veealle ensimmäisestä hampaasta [:D] Meillä kans nyrkit on koko ajan suussa ja kuola valuu, alhaalta kuultaa hampaita ikenien läpi, et nyt vaan odotellaan milloin ne puhkeavat...
   
  Vertti kääntyi tänään ensimmäistä kertaa selältään mahalleen ilman apua [:D] ja kyllä oli äidillä hymy herkässä (niinkuin varmaan meistä jokaisella kun oma lapsi oppii jotain uutta).
   
  Tänään ostin kaupasta soseita, jospa alettais niitä pikkuhiljaa maistelemaan... Samaa minäkin mietin kuin toukka85, et oletteko maistattaneet esim. viikon yhtä makua ja sitten vaihto vai miten?!?
   
  Ilmoitin itseni ja Vertin äiti-vauva jumppaan, huomenna olis eka kerta, saas nähdä millaista siellä on [:)].
   
  Mutta nyt syömään kun poitsu vielä nukkuu...
 17. ÄippÄ72 Aloittelija

  Huomenta,

  Meillä ollaan maisteltu viikottain jotain uutta ja samaan aikaan syöty jo testattuja makuja. Aloitettiin hedelmäsoseilla ja porkkanaperuna soseena maistuu. Vellit ei oo maistuneet ainakaan porkkanaperuna. Maissia olisi tarkoitus vielä kokeilla...Muutama lusikallinen aluksi ja sitten enemmän. En kuitenkaan ole korvannut aterioita vielä kokonaan ja aina juodaan myös maitoa. Kaikki hedelmät ovat olleet maistuvia varsinkin banaani ja ruusunmarja [:D]

  Lattarimuskari alkaa meillä ensi maanantaina ja päästään mukaan meksikolaisen open rytmeihin. Ensi viikolla on myös 4 kk neuvolalääkäri. Saa nähdä mitä sanoo vai onko kaikki ok. Meilläkin käännyttiin 1.9 selältä mahalleen. Ainoastaan kättä joutui alta ottamaan pois, kun se jäi puristuksiin. Kaksi kertaa peräkkäin piti sitä testata. Hampaita ei oo näkynyt, mutta kauheesti hankaa ikeniä ja kuola valuu...

  Mukavaa reissua Nelli neidille ja perheelle. Onnea myös Veealle eka helmestä!

  Sateisin terveisin
 18. ^^toukomasu^^ Vieras

  Hei vaan kaikille pitkästä aikaa! [:)]

  On tosiaan palsta hiljentynyt.. Käyn kyllä itsekin joka päivä kattomassa onko kukaan kirjoitellu, oma kirjoittelu taas vähemmälle jäänyt. Mutta nyt neiti koisii niin jos ottais osaa juttuihin [:)]

  Oma olo on ollu parempi viime aikoina. 2 kertaa sillä masennushoitajalla käynyt ja kyllä ne selkeesti on jo auttanut. Ihan jo se että saa ulkopuolista kantaa asioihin ja "luvan" ottaa iisimmin. Päivä kerrallaan yritän nyt mennä ja välillä ahdistellen ja välillä rennommin [:)] Kauheen kova opettelu on kyllä siihen että ei aina tarvitse suoriutua ja olla täydellinen kaikessa.. Tosi hankalaa kun aina on ollut sellainen suoriutuja-ihminen [&:]. En vaan halua hukata koko elämääni sellaseen.. Ei siinä oikein osaa mistään nauttia.

  Meillä tänään maisteltiin ekan kerran perunaa.. Kyllähän neiti aika ihmeissään oli mutta kyllä jonkun verran uppos kuitenkin. Ajattelin nyt tän viikon antaa perunaa aamupäivällä (+maitoo päälle) ja ens viikolla lisätä jotain, vaikka porkkanaa. Hedelmäsosetta ajattelin antaa sitten iltapäivällä ja varmaan aloitan luumusta. Ja varmaan justiin tuolla periaatteella että viikon yhtä makua ja sitten lisäillään pikkuhiljaa muita. Iltavelliä ajattelin myös kokeilla ja varmaan maissivellillä aloitan. Pienellä määrällä aloitan ja maitoo sitten päälle. Kaveri oli omalle pojalleen aloittanut vellin niin että antoi juoda niin paljon kuin halus ja sitä oli uponnut 200 ml.... Oli aikamoinen huutokonsertti ollut jonkin ajan päästä Ehkä vähän massun päälle ottanut.

  Meillä ei vieläkään ole käännytty selältä mahalleen.. Mutta vähän kun tökkää niin näpsäkästi kierähtää. Jospa neiti siitä omin voimin vielä kääntyisi. Enemmän alkaa olee äiti kärsimätön kun tuntuu että muut on jo tässä iässä kääntyneet.. Mutta jokainen omaa tahtia.

  Täällä on kans kauhee kuolaaminen ollut jo jonkin aikaa. Ja nyrkki on ihan POP [:D]. Onnea Veealle ekasta hampaasta!

  Me ilmoittauduttiin kans äiti-vauva jumppaan mutta alkaa vasta 2.10.. No eihän siihen ole kuin kuukausi mutta odotan innolla. Ja uskon että neitikin tykkää. Vauvauintia mietin kovasti että lähdetäänkö vai ei.. Nyt olis sunnuntaina info asiasta ja samalla iloittautuminen. Kauheen kallista touhua se kyllä on. Mutta toisaalta oon aika varma että neiti nauttisi.. Ja se ahdistaa myös että mistä löydän istuvan uimapuvun itselle.. En taida kehdata entisiin bikineihin sulloutua [:D]. Ja huomasin yks päivä että miten onkaan nuo tissin rupsahtanut... Imetyksen jälkeen on kyllä varmaan ihan kauheet kärpäslätkät jäljellä [&o]. Ihan jo hävettää miehen kans saunassa käydä vaikka ei tuo ole mitään kommentoinu...

  Mutta nyt hommia jatkamaan! Mukavaa matkaa Ja_nalle ja koko perheelle, toivotaan että hyvin kaikki menee! [:)]
 19. Sammakko Vieras

  Tervehdys Kaikille!

  Ihan alkuun, ihana kuulla, että sulla Toukomasu on jo parempi olo.

  Meillä täällä kaikki suht ok. Suu vaahtoaa ja kaikenlaista tekee mieli suuhun työntää. Omatoimista kääntymistä ei vielä oo näkynyt, mutta sama täällä; vähän kun avittaa niin hups keikkaa, maailmaa katsotaankin toisesta kulmasta. Me mennään vielä pullomaidolla, mutta seuraavan neuvolakäynnin yhteydessä keskustellaan, että millä uudella ruoka-aineella lähdetään liikkeelle. Maitoa kyllä uppoaa; välillä menee kerralla se 2dl, mutta ehkä se vaikuttaakin tohon puklailuun... siis pelkkä maito ja suuret määrät. Puklaa tulee ja pyykkiä riittää.
  Huuto on valtava, kun pullo on tyhjä, vaikka tosiaan mahaan olisi jo uponnut 175ml. Niin ja vieraat luulevat tossa kohdin, että mä en anna tarpeeksi vauvalle ruokaa. Meillä syödään 6krt päivässä ja kerralla menee se noin 175ml. Oon tehnyt sitäkin, että huudon alkaessa teen äkkiä uuden pullon, mutta ei se menekään enää kaupaksi. Luulen, että kyse on vain tavasta/halusta syödä tai että kylläinen olo ei ole vielä tullut, kun se huuto syönnin jälkeen alkaa. Ei onneksi ihan aina, mutta melko usein.

  Vaavin peitto liikkuu... ei kun menoks. Taitaa heräillä yöuniltaan.
 20. Viper Peruskäyttäjä

  Huomenta!

  Kiitoksia hammas-onnitteluista! Ei mene kauaa kun toinenkin hammas puhkeaa ensimmäisen viereen, kuultaa jo ikenestä läpi! Voi mun pientä vauvaa... kun hampaita jo kasvaa[:)].

  Me taidetaan sammakon kans olla ainoita, jotka ei ole vielä aloitellut kiinteitä. Tasan 2 vkoa ois meillä siihen 4kk:n rajapyykkiin, mut aattelin kyllä jo ensi viikolla aloittaa maistatuksen, eihän se niin päivän tarkkaa ole ja kun en millään malttais odottaa enää. Toisaalta meillä kyllä kasvetaan hyvin pelkällä maidolla. Hyvin on riittänyt maito ja tyttö on tyytyväinen syötyään. Päivällä syödään 2-4 tunnin välein ja yölläkin parhaimmillaan nukkuu 7h putkeen, joten kait se mun maito sit on ravitsevaa. Täytyy olla tyytyväinen siitä.
  Siitä kun joku kyseli että miten nopeasti uutta makua voi kokeilla... niin jostain olen kuullut/lukenut että tarvitaan 20 maistatuskertaa ennenkuin tottuu uuteen makuun. Joten jos aloittaa sillä lusikallisella, parilla päivässä, niin se vko yhtä makua kuulostaa hyvältä. Ostinkin muutaman pilttipurkin jo jemmaan, mutta taidan silti keittää sen bataatin ja antaa siitä ensimmäisen maistiaisen (ja loput pakkaseen). Kun pilttipurkista menisi niin paljon hukkaan, jos muutaman lusikallisen vaan aluksi antaa. Te jotka niitä vellejä annatte vauvoille, niin annatteko kasvisvellejä vai viljasta-valmistettuja?

  Meillä on mahalleen kääntyilty jo pidemmän aikaa, mutta se on ollut aika satunnaista. Viime sunnuntaina se sitten loksahti oikein kunnolla kohdalleen, kun sitä piti tehdä koko ilta ja moneen kertaan. Sama tahti jatkunut siitä eteenpäin, eli samantien kun laskee tytön maahan, niin mahalleen on päästävä. Kyynärnojaan ei vielä oikein osata mennä, eikä kääntyä takaisin selälleen ja sekös harmittaa[:D]. Mahalleen kääntymisestä sanottiin neuvolassa että yleensä 5kk:en mennessä vauvat sen osaavat, joten meillä monella on vauvat lähteneet aikaisin liikkeelle, kun nyt jo mahalleen kääntyvät. Eli ei huolta vaikkei vielä onnistuisikaan.

  Meillä alkaa huomenna vauvauinti! Jännittää kovasti miten se sujuu. Tuli aika yllättäen eilen ilmoitus, kun en arvannut että näin nopeasti vapautuisi paikka vauvauintiin. Se on lähdettävä uimapuku-ostoksille! En tiedä mistä saisi Veealle sopivan lahkeellisen uikkarin, kun lahkeitten pitäisi olla tarpeeksi tiukat estääksen mahdollisten kakkavaurioiden pääsyn altaaseen. Yhtä kirpparilta ostamaani Finnwearin uikkaria kokeilin, mutta sen lahkeet olivat liian löysät. Jos joku tietää mistä saa hyviä uikkareita vauvauintiin niin kertokaa ihmeessä.

  Nyt tuli mummo kyläilemään, joten täytyy lopetella!

  Viikonloppuja!

Jaa tämä sivu