Toukolahjat

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2009' aloitti marimari, 16 marras 2008.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. anihani Vieras

  heipp

  mitäs teille kaikille kuuluu? taas hieman hiljaista on,toki sen ymmärtää ettei välttämättä ole mitää uutisoitavaa eikä toki aina kerkeä tai jaksa kirjoittaa..
  meillä kans ei vielä hahmoteta et miten sitä takaisin käännytään selälleen.yleesä kun lattialle laskee on päästävä mahalten. tänään tuossa koetti kovin ahkerasti liikkua. tai no sinne päin. [:D]
  meillä pyöritään mahalten puoliympyrää saakka,ei ihan viel koko ympyrää.. siis mahalte liikkuu? vai mitenköhän tota nyt kuvailisi..
  hampaita ei näy.soseit kokeiltu ja velliä on annettu.tykkää syyä kyllä. kasvaa kohisten vaatteet. saas nähä miten mahtuu talvella pakkauksessa tullu toppapuku.. epäillen ettei se taida mahtua? ;D

  4kk neuvolakin on vasta 24pv.. eli se on silloin 4kk1vk ikää tulee..

  onko siel pysytty terveenä? tääl isukki on nyt flunssassa..ite meinaa olla mutta ei kumminkaan. ja poitsukin on ihan pysyny..

  mutta emmerdalen kimppuun..
 2. snoocs72 Peruskäyttäjä

  hellou,
  on todella hiljasta täällä, itse käy joka päivä lukemassa, mutta ei tule aina kirjoitettua.
  Meille kuuluu hyvää kiitos. Päivät rullaa tasaista tahtia, kun on jonkunlaiseen rytmiin päästy. Yöt menee aika katkonaisesti, Nia syö noin 2 tunnin välein vieläkin... ei kyllä itke syö vaan ja nukahtaa heti, vieressä kun nukkuu... ei oo paljon omassa sängyssä nukkunut[:D] yritin syöttää korviketta ja soseitakin illalla että nukkuis pitempää..höh ja mitään nukkunu heräs taas 2 tunnin päästä syömään...Ääntäkin tuntuu neidiltä löytyvän, kun "kirkuu" innoissaan lattialla ja ihanaa se nauru.. tulee niin sydämmestä.
  Soseista meilläkin tykätään, vellistä ei. Vieläkään ei ole mahalleen kääntynyt, kaikkea muuta kyllä tekee. Hampaita ei ole ja samaa ajattelin myös että ei varmaa se toppapuku siitä paketista mahdu....
  Huomenna ois 4kk neuvola, saas nähdä miten on painoo tullut. Terveitä on onneks oltu, vaikka paljon on täälläkin flunssaa liikkeellä.
  Tänään olimme vauva jumpassa ja kivaa oli, aika rankka kylläkin käsille, nyt on hartiat jumissa...

  Jospa kohta taas saadaan lisää luettavaa tänne [:)]
 3. anihani Vieras

  huomenta.
  tosiaan pitäs meill varmaan hieman treenata tuota soseiden syöttöä.kun ne ei oikein meinaa maistua..
  mutta eihän tässä sinäsä mikään kiire ole. vois jossain vaihees kokeilla ihan perunaa tai sitten potaatti? ainakin äiti siit mainitsi et kannattaa sitä kokeilla josse nyt toi oli [:D]
  jospa tosiaan sielt tulee tekstiä kun on olleet 4kk neuvolaa yms yms. näkee miten kovasti kasvaa..
  mutta esim. viime yö meni 7h yöunilla ja kovasti kääntyilee sängyssä nukkues mahalleen ja sitte välillä raajat on pinnojen välissä ja päätä hakkaa päätyyn..

  mutta nyt pitää mennä,ei pääse liikkeelle mahalten. hermostuu. mutta iloista aurinkoist päivän jatkoo kaikille!! [:)]
 4. ÄippÄ72 Aloittelija

  Kesäinen tervehdys !

  Täällä on tänään ollut kesäisen lämmintä., T-paidassa tuli kuuma vaunulenkillä. Käytiin postista noutamssa riipputuoli, joka korvaa ulkona olevan riippumaton, kun siitä on meillä tosi paljon tykätty ja siinä on ollut kiva nukkua päikkäreitä.

  Ne vellit on olleet kasvispohjaisia tai niin olen olettanut, kun ne on maissia ja perunaa ja porkkanaa. Muksu merkkisiä ja on tarkoitettu 4 kk vanhoille. Meillä se maissi maistuu, mutta perunaporkka velli ei uponnut. Purkista olen itse kaikki melkein 4 kk vanhoille jo testannut ja näyttäisi, että kaikki on ok ja meillä on syöty samasta purkista useampana päivänä, niin ei oo jäänyt kuin muutama lusikka pois heitettävää. Itte oon aina maistellut, ettei oo pahaksi menneet...

  Lattarimuskarissa oli tosi kivaa. Tansiittiin, laulettiin ja soitettiin marakasseja. Hartioihin tosiaan käy...kun on tuota painoa sylissä 45 min verran kerrallaan. Käytiin eilen 4 kk neuvolalääkärissä ja kaikki oli ok. Kulmahammas ja vasen etuhammas ovat puhkeamaisillaan....lääkäri huomasi [:)] en oo itte paljon suuta tutkinut. Painoa oli 6730 ja pituutta 66,5 cm eli 15 cm on kasvettu syntymästä. Pitkä poika tulee...Saatiin Rotrix 2 annos ja ei edeleen olla lähdetty mukaan kokeilemaan sitä Pneumokokkia vaikka sitä joka kerta suositellaan...Terveenä ollaan oltu, kiitos siitä. Nenä on välillä tukossa, mutta se voi johtua vaikka villakoirista, joita meillä juoksentelee [;)]

  Joo äitiyspakkauksen vaatteet on melkolailla käytetty, kun poika on kovasti kasvanut. Vielä on collegepuku ja potkarit käytössä, mutta suurin osa on jo siirretty pois. Toisaalta on kiva ostaa uusia vaatteita pojalle. Äiti pääsee shoppailemaan [:D]

  Ootteko tehneet albumeja pienokaisistanne? Miulla on ostettuna 3 erilasita vauvakirjaa/albumia, mutta en oo vielä oikein jaksanut tehdä niitä...Olisi kiva skräpätä juttuja niihin, tulisi persoonallisempi ja olisi kiva katella sitten isona poitsun kaa...

  Pirtsakkaa syksyä kaikille [8D] Aurinkolasien takaa vielä tänään
 5. Viper Peruskäyttäjä

  Tännekin kuuluu hyvää!

  Vauvauinti aloitettiin viime viikolla ja kovasti tyttö tykkäs, ei tullut itkua missään vaiheessa. Ja sen jälkeen nukutti hyvin [:)]! Huomenna uudestaan!

  Hampaita on nyt 2... tuli se toinenkin alahammas siihen viereen. Vielä ei olla hammasharjaa kokeiltu, vaikka neuvolassa sanoivatkin, että heti pitäs alkaa niitä hampaita harjaamaan. Ootellaan nyt et ne vähän isommiksi ensin kasvaa. Uusimmassa vauvalehdessä luki et uusi suositus on että: hammastahnan käytön voi alkaa jo ensimmäisistä hampaista. Tosin en sit tiiä ku noi hampaat tuli noin aikasessa vaiheessa, et pitäskö kuiteski odottaa sinne puolen vuoden ikään.

  Perunaa ollaan maisteltu nyt neljä päivää... ja se ei uppoa EI sitten ollenkaan[&:]. Ekalla kerralla nielaisi varmaan vahingossa pienen määrän, mut nyt ei mene vähääkään. Kaikki tulee suupielestä ulos ja ilme on Mitä p-skaa sä mulle syötät. Tänään tuli hirveät raivarit jo kun laitoin sitteriin ja ruokalapun kaulaan, ihan ku ois aavistanut mitä tuleman pitää. Hankalaa tämä aloitus! No, tein huomiseksi porkkanasosetta, josko se maistuis paremmalta.

  Eipä tässä kummempia, taidan lähteä kauppaan!

  Viikonloppuja!
 6. snoocs72 Peruskäyttäjä

  heips,
  neuvolassa käyty, lääkäri käynti, hyvin oli kasvanut, paino 6800 ja 63 pitkä. Kaikki muutenkin hyvin, ens kerralla taas sit se rokotus. Yö unet menee samaan malliin 2 tunninvälein syö.... vähäkö rupee väsyttää...no kait se kohta menee tää vaihe ohi. Illalla yritän syöttää enemmän ja soseitakin mutta eipä tuolla ole vaikutusta, ajattelin että jos kokeilis jo ihan puurolla, vaikka se onkin vasta 5kk ikäiselle, mutta taitaa hampaita pukata, ehkä sekin aiheuttaa tota levottomuutta.
  Nyt tää neiti on oppinut örisemään[:D] kuulostaa kuin karhun pennulta...sit yskii kun tietty kurkkuun käy.
  anihani, meillä Nia tykkää ainakin siitä bataatista, sitä kannattaa kokeilla. Mutta ihan niinkuin sanoit eihän tässä mikään kiire ole, meilläkin menee päiviä ettei syödä soseita ollenkaan.

  Viikonloppuja[:)]
 7. anihani Vieras

  iltaa
   voimia sinne ensinnäkin snoocs72, edelleen 2h välein herää syömään. on varmasti rankkaa. soseita ei oikeen meiän poitsu tykkää syyä,mutta ny pikku hiljaa alkanu uppoomaan joku erilaatuinen sose.
  meil kans välil kiljuu tosissaan,ja välil jtn ihme ääniä ja joskus kuulostaa kuulema mun entiselt kissan maukumiselta[:-] ja ku joku possu ääntelis.. [:D]  ja jtn sinne päin muutakin örisemistä ..no se on vaan meiän oma pikku poitsu :)
  pitäs hommata se bataatti ja testata. edelleenkää en ole vettä kerinnyt antamaa.jotenkin myös vaan unohtunut. iltaisin annetaa hieman velliä ja maitoa,mutta ei se ole ainakaan meillä lisänyt yöunien määrää.eli edelleen siinä noin reilu 7h unilla mennää.joskus poikkeuksia toki on.
  tänää samilla oli joku ihan ihme kohtaus.. huusi ku mikäki,eikä mikää ollu hyvin.sit käytiin mun kummitädin luona ja siell sami loisti ja naureskeli.. ja kun kotiin tultii.sama virsi [:@]..mutta onneks rauhottui kun lopultakin sain nukkumaan. [:)]
  kovasti pyörii sängyssä ja sit huutaa. ja lattiallakin hermot pettää.edelleen.kun ei raasu liikkeelle pääse.

  hampaista ei vielä tietoakaan.

  mutta illan jatkoja ja viikon lopun loppua :)
  kakkaako muuten teillä pienokaiset miten usein?
 8. Sammakko Vieras

  Hei,
  Voimia yöheräämisiin Snoocs ja tietty kaikille muillekin.

  Meillä myös neuvola takana; 64cm ja 6475g. En ihan ymmärrä sitä neuvolan käyrää: 0, + ja -.... Meidän vauva menee 0:n alapuolella. Teistä varmaan joku tietää mitä se tarkoittaa.. Kerran kysyin neuvolasta, että miten se käyrä siihen piirretään, mutta meni vähän ohi. En oo viittinyt sitten uudelleen kysyä.
  Me mennään ilmeisesti 4kk asti pelkällä korvikemaidolla.

  Anihani, hiukka hymyilytti, kun kirjoitit, että vauvan ääntely kuulostaa välillä kissan maukumiselta. Just äsken sanoin samaa, että meille on tainnut muuttaa kissa.. [:)] kun vaavi maukui makkarissa.

  Mulla sanottin, että vauvan hampaita pitäisi heti alkaa harjaamaan ja uusin suositus kuulemma on, että heti käytetään myös tahnaa. Sellaista joka on vauvoille tarkoitettu. Meillä ei hampaita vielä ole.

  Täytyy koittaa hypellä palstalla useammin.
  Kivaa sunnuntaita kaikille!
 9. ^^toukomasu^^ Vieras

  Huomenta!

  Täältä myös voimia Snoocs72:lle yöheräämisiin.. Varmasti alkaa väsyttää noin tiheät heräämiset, toivottavasti alkaisi pikaisesti pidentymään.

  Me ollaan annettu neitille nyt 3 iltana velliä n. 50-60 ml. Ja kyllä heti vaikutti yöuniin! Kahtena ekana yönä ensimmäinen unipätkä pidentyi tunnilla eli kävi nukkumaan klo 20.30 ja heräs ekan kerran klo 2. Ja viime yönä teki enkat, nukkui 7 h putkeen ilman syömistä! Itse heräsin jo puol kolme ihmettelemään kun ei herää ja valvoin tunnin ootellessa että milloin änähtää... [8|]

  Meillä on nyt nuhaakin ollut ja arvatkaa harmittaako kun tänään olis ollut eka vauvauinti-kerta... Ja ei nyt sitten mennä tuon nuhan takia. Toivottavasti viikon päästä jo päästäis. Kolmas kerta jää nimittäin taas väliin kun neiti saa sillä viikolla Rotavirus-rokotteen ja silloin ei saa uintiin mennä viikkoon. Ootin niin että päästäis polskimaan.

  Anihani tuosta kakkaamisesta kyseli. Meillä tulee joka päivä sinappisatsit, joskus jopa 3 kertaa. Muutaman kerran on neiti päivän pantannut mutta sitten seuraavana päivänä sitä on tullut ihan älytön määrä... Oon kyllä kuullut että kakkaaminen voi vähentyä jossain vaiheessa ja jotkut saattaa vaan kerran viikossa kakata. Mutta meillä siis päivittäin..

  Vauva-albumista vielä..Kummitätiltään saatiin sellainen kummialbumi lahjaksi ja siihen pitäis kuvia laitella. Niin ja nyt tuli Vau-kirjalta sellainen kirja mihin voi kans oman vauvan kuvia laittaa. Kunhan vaan sais aikaiseksi kehittää kuvia kun niitä ois kamera täynnä..

  Nyt aamuhommiin kun neiti kävi ekoille päikyille! Rauhallista sunnuntaita kaikille! [:)]
 10. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Sumuista huomenta,
  anihani ja sammakko, kiitos kiitos, eiköhän se tästä, onneksi neiti ei itke yöllä. mutta ihmetellä pitää että miten se toi kaksi tuntia on niin minuutilleen, niinkuin eilen illalla, syötin täyteen puuroa ja sit vielä imetin ja tasan kahden tunnin päästä oli jo hereillä[:D].
  sammakko, tuohon käyrään en osaa sanoa, mietin että se 0 on varmaan ns.keskikäyrä ja +/ -  sen ylin ja alin, mutta kuitenki normaali kasvu, kaikki lapset kun kasvaa niin eri tahtia. Löysin tälläisen kasvukäyrän netistä jonka voi itse täyttää, http://www.verkkoklinikka.fi/laskurit/kasvu/
  ajattelin kokeilla ihan mielenkiinnolla.
 11. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Kiitos myös sulle toukomasu[:)]
 12. ^^toukomasu^^ Vieras

  Pakko laittaa tänne kun löysin tän yhdestä muusta ketjusta... Vähänkö alko naurattaa [:D]

  Äksylän Älyopistossa tehtyjen ympäripyöreiden tutkimusten mukaan, äideillä jotka eivät saa riittävästi omaa aikaa ja mahdollisuutta irtautua hetkeksi vauva-arjesta, on suurentunut riski sairastua Kanaemo-oireyhtymään. Kanaemo-oireyhtymän vakavampia seurauksia ovat äidin pyllyn ja pällin leviäminen.

  Pyllyn leviämisen isät voivat havaita silmämääräisestikin, mutta luotettavampia tuloksia antaa mittanauha. Isien tulee kuitenkin noudattaa äärimmäistä varovaisuutta suorittaessaan mittausta, sillä isään voi iskeä kivulias mustasilmä-virus.

  Pällin leviämisen voi todeta olevan jo hyvällä alulla, jos äidissä alkaa ilmetä seuraavanlaisia oireita:
  – Isän aamukahvi on nokkamukissa.
  – Isän tullessa nälkäisenä töistä kotiin, äiti sitaisee pöytäliinanhelmat isän kaulalle ja syöttää kukkakaalisosetta muumilautaselta voimakkaasti elehtien ja maanitellen.
  – Isän kaikki vaatteet on nimikoitu mustalla tussilla.
  – Äiti on ominut isän 80 -luvulla hankitut salihousut.
  – Isän ehdotellessa illalla pientä leikkituokiota, vetäisee äiti harson esille ja menee sen alle piiloon. Hetken päästä äiti kurkistaa harson alta ja hihkaisee iloisesti ”KUKKUU”.
  – Isä herää aamulla tutti suusta. Joskus tutin tilalla saattaa olla tissi, mutta sitä isät eivät pane niin pahakseen.
  – Jos oireyhtymä on äitynyt pahaksi, voi isä herätä peittoon tiukasti kapaloituna.
  – Kun isä pieraisee, äiti nuuskaisee pyllyä tarkistaakseen, tuliko kakki.
  – Äiti tuo isän saunaoluen tuttipullossa.
  – Isän viedessä roskapussin, äiti kehuu isää reippaaksi pojaksi. Kaikki isät eivät kuitenkaan huomaa tätä oiretta, sillä he eivät vie koskaan roskapussia.
  – Isän aivastaessa, äiti kipaisee hakemaan Nenä Fridan.

  Jos siis näitä oireita on äidille ilmaantunut, on Kanaemo-oireyhtymä jo pitkällä. Isien tulee aloittaa hoito heti. Hoitokeinoja ovat:
  - Riisu äidiltä salihousut välittömästi. Hävitä salihousut perusteellisesti, mieluiten oksasilppurissa.
  - Anna äidille suppoa. Suppoa tulee antaa riittävästi, sillä liian vähäinen suppoannos jättää äidin kanamaiseen olotilaan.
  - Käytä äiti suihkussa, kampaa hiukset ja pue asialliset vaatteet. Muista myös laittaa rintaliivit. Pinttyneen puklunhajun voi yrittää peittää Rexonalla.
  - Anna äidille luottokorttisi, jossa vähintään 1000 € luottoraja ja lähetä äiti shoppailemaan. Tässä vaiheessa isiä alkaa yleensä hikoiluttaa, mutta on muistettava, että raha on sijoitus koko perheen hyvinvointiin.
  -Äidin ollessa shoppailemassa, huolehdi lapsista ja huushollista sekä mahdollisista lemmikeistä. Tee ruoka valmiiksi odottamaan äidin kotiin paluuta. Ja jos tuntuu että luppoaikaa jää, siivoa vaatekaapit.

  Tämä ensiapu lievittää oireyhtymää ja jatkohoidoksi riittää säännölliset suppoannokset sekä osallistuminen lasten- ja kodinhoitoon päivittäin, ilman että äidin tarvitsee sitä erikseen pyytää.

  Ja muistakaa isät kehua äitiä kauniiksi, vaikka hänen hiuksistaan roikkuisikin porkkanan tai kukkakaalin paloja ja otsasassa törröttäisi puoliksi imeskelty maissinaksu.
 13. snoocs72 Peruskäyttäjä

  voi ei.... apua.... mahaan sattuu ja kyyneleet virtaa kun pitää nauraa....
  Paljon kiitos toukomasulle tosta viestistä, aivan mahtava.  Just mitä tänä päivänä tarvitsin... huh huh
 14. Ja_na Vieras

  Aivan mieletön viesti!!Pissat on housussa ja vatsalihakset(niin sanotut)on ihan solmussa[:D][:D]
   
  Rankalta kuulostaa kyllä noi teidän yöheräilyt[:(]Nelli suuresta koostaan huolimatta nukkuu vellin tai maidon avulla 10-12 tuntia putkeen.Etelässä heräs kerran yössä n.klo:3,mut kotiin palattuamme jatko taas entistä rytmiä.Muutenkin reissu meni hyvin.Lentomatkat suju rauhassa,eikä painekkaan käyny neidin korviin.Auringossa olisin ite halunnu olla enemmän,mut vauvan ehdoillahan se oli mentävä[:)]Varsinaisia yllätyksiä ei tullu,eli kaikki suju niin kun ajattelinkin,mut kyllä seuraavan kerran mennään vasta ens kesänä kun Nelli kävelee.
   
  Oot varmaan snoocs72 kokeillukki antaa välillä vaan tuttia?Annoin tuolla etelässä joka yö pullollisen maitoa ja neiti imas sen alta aikayksikön.Anoppi oli antanu vaan tutin suuhun ja tyttö olikin tyytyny siihen[8|]
   
  Meidän neiti kakkaa kerran päivässä.Jostain muistan lukeneeni,et kaikki vaikka 15 kerrasta kerran viikkoon on normaalia.
   
  Kasvukäyrästä sen verran,et kun menee käyrillä niin kehitys on normaalia.Eka käyrä on pituus suhteessa ikään ja seuraava muistaakseni paino suhteessa pituuteen.Sillä ei käsittääkseni oo suurtakaan väliä,et meneekö -1 vai +2 käyrillä,vauvatvaan on erikokosia.Nelli esimerkiksi paino syntyessään 4,1kg,niin eiköhän se menny tolla ekalla käyrällä aika ylhäällä.Nyt Nelli kuitenkin kasvaa pituutta hyvin suhteessa painonkehitykseen(joka tasaantunut huimasta alusta) ja menee siks aivan tasasesti käyrillä vaikka painaakin paljon ikäsekseen(3kk neuvolassa 7,5kg).Meniköhän ihan hepreaks koko homma..Mut pointtina,et onneks meidän ei tarvii käyristä välittää,riittää et joku siellä neuvolassa tajuu[:)]
   
  Mä ostin Mauri Kunnaksen vauvakirjan ja oonki saanu sinne jo joitain valokuvia.Uskomatonta,mutta totta,et"kehitin"ekaa kertaa kuvia digikamerasta.Tähän asti on vaan koneelta töllätty,mut nyt ihka oikeita kuvia.Ja kyllä oli helppoa ja halpaakin vielä(n.25 kuvaa,reilu 3€),ja postilaatikkoon asti tulivat.
   
  Perunaa ja maissia oon alotellu kiinteistä(maissivelliähän oon antanu jo 2 viikon ajan iltasin),mut kovin on vielä neidillä hakusessa,et mitenkä se nieleminen nyt menikään.
   
  Ja nyt lähden nukuttamaan Nelliä,jotta vanhemmat sais hiukan omaa aikaa,eikä äiti sairastuis Kanaemo-oireyhtymään[:D]
 15. Sammakko Vieras

  Aamua,

  Joo eli käyrien pohdinta saa olla [:)] Pääasia, että ruoka maittaa ja kasvua tapahtuu [:)]

  Kävin viikonloppuna kirpparilla ja löysin valokuva-albumin (2€) jos saisin aikaiseksi alkaa teettämään kuvia ja laittaa niitä oikein albumiin. Mä en oo vieläkään teettänyt yhtään kuvia. Saamattomuutta... Löysin kirpparilta myös vaaville slipoverin ja kauluspaidan (4€). Ei pahan hintaisia. Toppahaalaria katsoin, mutta sen hinta oli 20€. En ostanut, jotenkin se tuntui vanhasta vaatteesta kalliilta. Varsinkin kun noita Name it haalareita saa tilattua uutena vain vähän kalliimmalla. Mitä nyt nopsaa oon netistä niitä tonkinut.. [8|]

  Ootteko käyneet kirppareilla ja tehneet hyviä löytöjä?

  Onko teillä syöttötuolit jo hankinnassa? Millaisen ootte ajatelleet ostaa?

  Haska toi Toukomasun liittämä tekstin pätkä.
  Ja_na, kiva kuulla että loma meni hyvin. Mekin oltiin ajateltu lomailua, mutta meillä oli töissä yt:t ja veikkaan vaan, että monon kuva tulee peffaan, kun meen takaisin... [&:]

  Hauskaa uuden viikon alkua kaikille!
  Meillä täällä ainakin näyttäisi tulevan hieno ilma.
 16. vauvamasu Vieras

  Anihani, tuo Samin ihme kohtaus kuulostaa tutulta... Meillä vaan sitä on kestänyt jo kolmatta päivää [&o]. Vähän aikaa on yhtä hymyä kun herää päikkäreiltä, mutta sen jälkeen missään muualla ei oo hyvä kuin sylissä ja koko ajan liikkeessä... Kun liike pysähtyy, niin kiukku alkaa. Liekö ne hampaat tekee tuloaan tai jotain... Aika rankkaa vaan koko ajan kantaa ja heijata, kun sitterissä tai lattialla ei viihdy viittä minuuttia pitempään. Onneksi yöt nukkuu ihan normaalisti ja herää sen kaksi kertaa syömään mitä tähänkin asti.
   
  Soseita ollaan syöty ja näyttäis maistuvan [:D] Varsinkin peruna-porkkana ja hedelmäsoseet ovat herkkua!
   
  Äiti-vauva jumpassa ollaan käyty nyt kahdesti ja on kyllä tehokasta liikkumista vaikka vauvojen ehdoilla mennäänkin... Verttikin tykkää kun on vauhtia, liikettä ja muita vauvoja mitä katsella [:D]
   
  Mutta nyt täytyy alkaa järkkäileen paikkoja, kun Vertti nukkuu vielä päikkäreitä...
 17. anihani Vieras

  aurinkoist päivää

  kiva että jossain muuallakin kuulkostaa välillä kuin kissan maukumist tai vastaavaa. ettei vaan meillä vaan.[:D]
  meillä tuo kakkaaminen yleesä on kolmen päivän välein,ei siis joka päivä.

  hauska oli tosiaan toi juttu minkä oli toukomassu laittanut.. [:)]
  hienoo et reissu mennyt hyvin Ja_Na:lla.. antaa varmasti positiivisen kokemuksen jatkon suhteen. toki varmasti auringon ottaminen yms on hankalaa, kun mennään pienokaisen ehdoilla. mutta niihän se nyt on kun lähdetää reissuun pienen lapsen kanssa.

  MEillä tosiaan viime viikolla isä oli flunssassa,ja nyt vissiin se iski muhun.ainakin ääni on kivasti paineessa.. meillä kans laittelen valokuvia Samista albumiin,tietty jos vaan sais aina kehitettyä. Lisäksi on pari kirjaa mihin olen koettanu laittaa aina kuvia ja tietoja.
  Kirppareilt joskus sattunu ihan hyviä löytöjä. Meillä vaan tuo isäntä vaan vierastaa kirpparituotteita... [&:] mutta parivaatetta on löytyny kyllä..

  tosiaan pitäs varmaan ruveta ettiskelemään talveksi sitä pukua.. kovasti sami koettelee liikkua ja peppuu nostelee,mutta ei juurikaan sen koommin liikkeille ole päässyt.vielä.
  meillä tosiaan 4kk neuvola on vasta 24.pv.. sitä odotellessa.

  mutta isä ja poika nukkuu,joten taidan tehdä jtn muka hyödyllistä.. [:D]
 18. snoocs72 Peruskäyttäjä

  Iltoja,
  ja_na, mukava kuulla että matka meni hyvin, joo tuttia olen yrittänyt antaa.. sylkäisee sujuvasti pois[:D]  on varmaa joku levoton kausi meneillään, eiköhän se siitäjoskus tasoitu.

  Kirpparilla tulee käytyä aika usein ja ihan hyviä löytöjä tulee joskus, viimeksi löysin pikkuiset pehmeät tennarit ja housut.

  huomenna ois sit taas vauva-jumppa, saa taas hartiat jumiin. Tilasin myös sen zumba-dvd:n, Nia kattelee lattialla kun äiskä zumbaa[:)], pakko jotain kuntoilua keksiä ja kun ei oikein noita lastenhoitajia ole käytössä niin jospa sitä tulis kotona tehtyä.
  Tykkään kyllä siitä kun toi tanssi on aina ollut lempi harrastus ja  huomasin vaan et on kunto aika nollassa[:D]
  anihani, täälläkin peppu liikkuu  tai ainakin yritetään ja selällään kun on niin jaloilla yritään työntää lattiaa vasten.
 19. Toukka85 Peruskäyttäjä

  Heippa hei! :)
   
  Oli kyllä niin hauska tuo ^^toukomasun^^ viesti! :D Luin miehelle sen kans ja sekin sai hyvät naurut! :D Varsinkin toi kakka-tarkistus oli hyvä! :D
   
  Meillä on vissii hampaita tulossa kans, ku pikkuherra on tänäänki ollu välillä niin kärttynen että! Kurkkasin siihun ja pari valkeaa pistettä siellä alhalla loistaa et hammasta odotellessa. [:)] 
  Valtterikin on viimeisen kk aikana kunnostaunu ja kääntyilee vatsalta selälle ja toisin päin oikein urakalla. Yölläkin kääntää itsensä vatsalleen, ja aluksi kääntelin taks selälleen sillä seurauksellä, että poika heräs. Viime yönä en puuttunu siihen pyörimiseen ja nukkui hyvin aamuun saakka. Tarkistin vain, et saa happea. Mut toisaalta, olen mäkin vauvana nukkunut vatsallaan ja siks toiseks, kun lapsi osaa itse kääntyä ja vapauttaa hengitystiensä, niin ei kai se huono asia ole??? Mä oon pohtinut sitä aika paljon...
   
  Meillä menee vaihtelevasti noi soseet, peruna-porkkana-kukkakaali oli tänään kyllä herkkua, ja myöhemmin meni purkki hedelmäsosetta. [:)] Kivasti meillä ainakin on toi kiinteiden aloittaminen rytmittänyt päivää. Tietää aina, mikä aika on hyvä lähteä kauppaan tai vieraita voi tulla käymään. Nyt kun meilläkin tuo anoppi on oppinut, et meillekin voi tulla käymään (ei vissii aiemmin ole niin "uskaltanut"), kun on se tietty helpompaa olla pojan kanssa kotona, missä tavarat on siellä, missä tarvitaan. Ja aina tarttis ottaa koirakin mukaan sinne, niin helpompi appivanhempien on tänne kulkea.
   
  Huomenna on taas vauvaryhmä, siellä on niin mukavaa! Viime torstaina oli kantoliina ja kestovaippa-esittelijä paikalla. Ihatuin neliöliinaan ihan täysillä! Vielä en ole raaskinut ostaa, mut se olis niin helppo käyttää, menee pieneen tilaan ja on pitkään käyttökelpoinen! Viime viikolla kävin otattamassa vauvakuvaajalla kuvia Valtterista, ainakin kuvaaja sai pojan nauramaan! Toivottavasti hyviä kuvia odotellessa. [:D]
   
  Sammakko: Tykkään kovasti kirppareista, mut ei oo tullu mentyä Valtterin syntymän jälkeen. Silkkaa saamattomuutta, mut onneks toi mummi tykkää koluta ja tekee hyviä löytöjä! [:D] Ennen Valtteria kävin, ja löysin ihanat lappuhaalarit (jotka on jo pienet) 1,7€! Ja siis tosi siistit. Kyl välillä saa katsoa, kun huonokuntoisista vaatteista pyydetään tosi kovaa hintaa, tai hyväkuntoisista yritetään saada "omansa takaisin".
  Ja syöttötuolista. Appivanhemmat halusivat jotain ostaa, ja ehdotettiin sit syöttötuolia. Kuultiin paljon hyvää siitä TrippTrapp -tuolista, ja semmonen turkoosi sit saatiin. Siinäkin kävi sit niin, et perjantaina juttelin anopin kanssa, et jos yhdessä mentäis sitä katsomaan, eri värivaihtoehtoja, vaikka se turkoosi olis kiva. Ja seuraavana päivänä se turkoosi olikin täällä. Vielä se on kasaamatta, odottaa hiukan vanhempaa istujaa. [:)]
   
  snoocs72: Kerro ihmeessä, oliko se zumba hyvä! Mä oon kans kattonu,et siinä vois olla semmonen, mistä mäki tykkäisin. Ja mieski sano, et seki vois ehkä tykätä. [:D] Meillä on myös toi wii -konsoli ja siinä on niitä kuntoilu-juttuja, mut en vielä olke kokeilua pidemmälle päässyt. Mut kyllä siinäkin sai paikat helliksi! Pari päivää portaiden kapuaminen oli aika huteraa! [:D]
   
  Jaahas, se olis velliaika! [:)]
 20. snoocs72 Peruskäyttäjä

  ehtoota,

  ankea oli  herätys tänä aamuna, zumbailun jälkeen.... en ois uskonut että sain kropan näin kipeeksi... no tarkoittaa siis että toimii. Olin kyllä aluks hieman et no joo tää mitään vaikuta kunhan tässä vaan tanssahtelen... just joo[:D] 10 minuutin päästä puuskutin kuin höyryveturi[;)] kunto hieman nollassa...
  toukka85,  minä kyllä tykkäsin ja ihan tyytyväinen olen kun tilasin sen, vaikka ne liikkeet näyttää ja tuntuu niin simppeleiltä, mut tuntuu kyllä olevan aika tehokas ja sit kun on se hyvä musiikki, niin jospa tällä sais sen vyötärön takas [;)].  Tota wii konsolii olen itsekin haaveilu ja just sitä kontoilu juttuu.

  mut nyt nukkuun hieman ennenkun neiti taas herää

Jaa tämä sivu