Toukokuun törinät

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Yomanda, 29 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Ai niin ja minullakin oli tänään yllätys babyshowerit... :) :) En yhtään aatellu :) Hyvään sukuun olen liittymässä, miehen tädit, serkut ja mummi siis asialla :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 11
  • Voittaja Voittaja x 1
 2. Pörtsä79 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Kaikki lääkerasvat imeytyy verenkiertoon, lopulta. Onhan se lääke kaikki lääkkeet mitä ihminen syö elinaikana kiertää verenkierrossa ja maksan kautta lopulta vapauttaa vaikuttavan aineen, sinne kohtaan minne se on tarkoitettu. Lääkkeen. Vaikutus aika vain riippuu antotavasta.
  Myös kaikki rasvat mitä käytetään vaikuttaa meihin ihmisiin, sen takia jokaisessa rasvaputelissakin käyttöohje onko sisäiseen tai ulkoiseen käyttöön tarkoitettu.

  Voltarenia ei missään muodossa saa joutua raskaana olessa kosketuksiin ihon kanssa. Se on erittäin vahva tulehduskipu lääke. Itse en ole voinnut nytbsitä omaan fibromyalgiaan käyttää raskausenaikana enkä saa imetyksen aikaankaan käyttää.
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Oon täs parina aamuna ja iltana levittänyt sitä voltaren fortea miehen selkään ja pessyt heti kädet saippualla... mutta vois varmuuden vuoksi käyttää hanskoja niin ei tarttisi sitä miettiä kerkiääkö imeytymään vai ei.
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Mielenkiintonen aihe tää rasvojen ja voiteiden käyttö. Itse en voiteiden imeytymisestä tiedä että mihin asti ne todellisuudessa imeytyvät. Rupesin sitä vaan pohtimaan että vaikka joku aine imeytyy äidin verenkiertoon niin ei se välttämättä sikiöön silti siirry . Istukka on vielä välissä blokkaamassa :)

  Istukka pystyy suodattamaan pois useimmat haitalliset aineet, mutta läpäisee alkoholia, tupakan myrkkyjä, viruksia, bakteereja, tiettyjä lääkkeitä ja huumeita.
  Kopioitu peda.net (mikä lie sivusto) mutta löytyy myös ihan vau.fistä hieman eri sanoin :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Nii, kyllähän kaikista rasvoista imeytyy jotain elimistöön mutta lääkkeettömissä rasvoissa tuskin on niin suuria vaaroja. Meille opetetaan lähihoitajille lääkekoulutuksessakin että kaikki lääkkeet jaetaan hanskat kädessä, kun tableteistakin imeytyy lääkeaineita elimistöön, saatika lääkevoiteesta jonka tarkoitus on läpäistä iho ja vaikuttaa syvemmissä kudoksissa. En missään tapauksessa levitä töissä tai missään lääkevoiteita ilman hanskoja, enkä tässä tilanteessa suosittele sitä varsinkaan raskaana tekemään. Kynsien alle jää aina voiteita vaikka kädet pesee, voi testata vaikka kylmägeelillä, pestä kädet ja tökätä sormi silmään ni varmaan kirvelee :wink ja epäilen ettei kotioloissa kukaan pese käsiä niin perusteellisesti kuin hoitaja, ellei ole joku hygieniafriikki. Lääkelaastareistakin imeytyy aineet sen ulkopinnan läpi omaan ihoon jos niitä liimailee ilman hanskoja. Mitä tulee noihin öljyihin niin niistä en tiedä mitään, mutta varmaan imeytyy ihon läpi siinä missä muutkin aineet.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Hevoshommissa ollessani tuli tutuksi kirvelevät silmät ku linimentin jäämät käsien pesun jälkeen kirveli ku silmää erehty kaivamaan xD kyllä, opin käyttämään hanskoja muutaman kerran jälkeen x)
  • Tykkään Tykkään x 3
 7. Hark Näppärä viestien naputtelija Joulukuun mammat 2017

  "Tökätä sormi silmään" :D hei hyvä idea, miepä tökkään! Hahahah hieno mielikuva..

  Ihanat baby showerit oli ystävät ja siskot mulle järjestäny, justiinsa tulin niistä kotia hyvissä fiiliksissä :) Hyvin tiesivät mitä vielä puuttui vauvatavaroista, onkohan niillä kamerat täällä jossain...
  • Tykkään Tykkään x 5
 8. Nereid Piirimestaruustason postaaja Huhtiäidit 2020

  Aubrey googlaa se canolaoil. Se on siis rapsiöljy mut se on hirvittävän yleisesti gmo rapsia. Eussa sitä ei saa syötäväks myydä mut voiteissa saa. Liberon baby oil on canolaöljyä ja libero "ei voi taata" että se olis gmovapaata. Pari vuotta vanha tieto.
  Gmon vaarallisuudesta taas. Gmon kehittäjän monsanton tai sen tytäryhtiöiden tai jommankumman maksamien testien mukaan gmo on turvallista. Heidän eläinkokeet on kestäneet 2vk-90päivää. Puolueettomien tahojen testit jotka on kestäneet vuodesta kahteen sanoo että gmo lisää merkittävästi syöpäriskiä aiheuttaa pienikasvuisuutta ja kolmas rottasukupolvi (saatto olla hamsterikin) on täysin lisääntymiskyvytön.
  Ihmisillä tuotteita ei ole testattu koska se on laitonta.
  Nyt en oikeesti paasaa asiasta enempää. Jokainen tekee niin kun uskoo hyväksi ja tutkii niitä juttja mitkä kiinnostaa :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Suviii Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Lukekaas tää kirjoitus tuosta ihoon imeytymisestä. Samoilla linjoilla kirjoittajan kanssa kosmetologikoulun käyneenä.
  • Tykkään Tykkään x 8
 10. Carola Jostain jotain jo tietävä

  Kylmägeeli-testin voi myös tehdä siten että kun mies on voidellut geeliä (ja pessyt kädet) ja jos jonku ajan päästä tulee ajatukseksi alkaa peittoa heiluttelemaan... Voin kertoa, että kylmältä tuntuu ja kauan, kun miehen kädet eksyy naisen herkkiin paikkoihin... Vaikka muualla iholla ei tuntuisi..
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 11. Carola Jostain jotain jo tietävä

  Ite oon raskausaikana jättäny käyttämättä H.Rubinsteinin kasvokuorintavoiteen, koska ajattelin sen olevan niin tujua (tarkka ohje on, että saa antaa vaikuttaa max.5 min). Sen sisältämiä aineita en ole sen tarkemmin tutkinut, mutta ajattelin pärjätä ilman sitä nyt raskausajan, kaiken varuiksi. Kasvovoidetta olen kuitenki käyttäny. Oon kuitenkin kans miettiny mitähän kemikaaleja siitä voi liueta... :S
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Pitää googlettaa tosiaan. Mutta meni jo kyllä banniin ihan siitä tiedosta, että ei ole EUssa sallittua..
  Hyvä kun Womb paasasit, en olisi muuten tiennyt :)
 13. Nereid Piirimestaruustason postaaja Huhtiäidit 2020

  Suvii toi oli hyvä kirjoitus.
  Selvensi montaa asiaa mutta uskon että kosmetiikkaguru myy omia ajatuksiaan siinä missä gmon vastustajat omiaan. Onhan siitä elanto kiinni. Mutta silti toi oli hyvä kirjoitus ja luen sen ajstuksella koneelta. Kiitos.
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Nereid Piirimestaruustason postaaja Huhtiäidit 2020

  Aubrey gmo canola on eussa kielletty. Ei normi rypsiöljy. Onko austraaliassa laki että jos sisältää hmota se pitää lukea tuoteselosteessa?
 15. Nereid Piirimestaruustason postaaja Huhtiäidit 2020

  Apua. Nyt taisin hötkyillä.
  Siis sokerijuurikas maissi soija puuvilla on sallittuja. Muutama orvokki ja jotain muuta mut kyl mul on sellanen olo et se on just rypsi mikä on sallituissa. Mää linkitän sen eu sivun mistä näkee mitä oli sallittua ja mikä ei.
 16. Mimoza Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Mitä rasvoja/öljyjä ootte aatellu käyttää vauvoille? Apteekin tuotteita? Kaupan? Luontaistuotteet? Kerätääs listaa :)
 17. alicee Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015

  Mahdollisimman vähän jos mahdollista. Jos iho kuivuu, niin jotain apteekin rasvaa (esim. Aqualan). Öljyä esikoisella laitoin tipan tai kaksi kylpyveteen välillä, ihan jotain kaupan vauva öljyä. Muistaakseni sai neuvolasta semmosen kassin missä oli mini purkit kaikkea. Niitäkään ei saatu käytettyä. Nyt en ajatellut hommata mitään ellei tule tarvetta. Viimeksi jäi talkit ja sinkkivoiteet kokonaan käyttämättä..
 18. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  En oo hommannu mitään ku ei oo harmainta hajua koko rasvoista ja vauvan ihon herkkyystasoista ja mahdollisista vauvan allergioista jajajaja mitä laitetaan mihinki ja toine sanoo että ei mitään ja toinen rasvaa joka käänteessä jajajaja,... voivoivoi. No ihan hyvä jos saadaan tänne listaa aikaseks ni voin siitä sitten lueskella ja opiskella.. :shy:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Sinkkivoide on valmiina, se on töistä niin tuttu ja voi käyttää itelleki vaikka kynsinauhoihin jos vauva ei tarvii. Mutta miun luottovoide on Bebanthen, muuta ei tarvita. Pitää tosin ostaa vauvalle oma ku ite käytän huulirasvana ni en haluu samaa käyttää vauvan pyllyyn :wink vaikkei niitä nyt samalla sormella tarvii laittaakaa :D
  • Hauska Hauska x 2
 20. Hark Näppärä viestien naputtelija Joulukuun mammat 2017

  Mie varmaan tuun käyttään kans ittelle hyväksi havaittuja, eli kookosöljy, karitevoi, manteliöljy. Imeytymisasioista en nyt enää osaa olla varma mihinkään suuntaan, mutta ainakaan ei tarvi ressata myrkyistä ku käyttää noita syötäviä rasvoja ihollekki..