Toukokuisten ensiodottajat

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti Siija, 6 syys 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tiukuliisa Piirimestaruustason postaaja Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  En tiiä mikä on virallinen nimitys niille kosteille kaupasta ostettaville pyyhkeille, itse käytän "pyllypyyhettä" :)
 2. Kirsikka2014 Puuhakas puhuja Toukokuunmammat 2015

  Tarkoitat varmaan perus kosteuspyyhkeitä? Niitä itse ainakin meinaan käyttää aina kun en pese vauvan peppua erikseen :)
 3. Tiukuliisa Piirimestaruustason postaaja Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  No ei ihan perus kosteuspyyhkeitä, vaan niitä joita myydään vaippaosastolla, ne on vissiin enemmänkin tarkoitettu just pepun pesua varten ja ovat vähän märempiä kuin perus kosteuspyyhkeet. Siitä tulikin mieleen, ett parhaimmat tämmöiset löytyi ainakin joitakin vuosia sitten Lidlistä. Olivat tarpeeksi märkiä, ettei tarvinnut montaa pyyhettä käyttää pepun pesuun.
 4. Kirsikka2014 Puuhakas puhuja Toukokuunmammat 2015

  Ok niitä mäkin katoin Cittarissa lasten osastolla kun oli alennuksessa, ainakin Libero myy.. Pitääkin käydä kattoo Lidlistä kanssa. Varmaan muutaman paketin ostan alkuun, mut jossain vaiheessa siirryn normaaleihin kosteuspyyhkeisiin :)
 5. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Sorry tunkemiseni tähän ketjuun, mutta mun mielestä vesi on vanhin voitehista vauvan pepun pesemisessäkin. Valmiit kosteuspyyhkeet hoitokassiin matkoille IMO vaan ja kotona lavuaarissa pikkupesut. Ei tulisi mieleen omaa alapesua tehdä montaa kertaa päivässä ko. valmiilla kosteuspyyhkeillä. Jos vauvalla on vaipassa vaan pikkuiset pierut, saa sellaisen pikkukakan pyyhittyä vanulappuihin, joissa tippa perusvoidetta.

  Ikeasta saa lastenosastolta pieni froteisia pikkupyyhkeitä halvalla ison paketin. Kannattaa ostaa ne nyt, pestä ja rumpukuivata muutamaan kertaan. Käteviä pesuhommissa harsojen lisänä.

  Peace and love ❤️
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Rosmariini_ Satasella mukana keskusteluissa

  Ikean pyyhkeet odottaa täälläkin kaapissa. Ja en ajatellutkaan että pelkillä kosteuspyyhkeillä, oli varmaan huono ulosanti :D vaan että jos kauhea selkäkakka ni ottaa suurimmat vaippaan ja pyyhkäisee loput isot kosteuspyyhkeeseen tarvittaessa ettei koko lattia ole kakassa kun vauvaa kuljettaa pesulle toisesta huoneesta. Kosteuspyyhkeet ehdoton plussa junamatkailussa kuulemma :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. JMT Asioista perillä oleva Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2018

  Juu junassa ehottomasti kannattaa olla noi kosteuspyyhkeet kun se hanasta tuleva vesihän ei missään nimessä ole juomakelposta, ja liiketunnistimen kanssa voi olla muutenkin hankala pestä vauvan pyllyä
 8. Tiukuliisa Piirimestaruustason postaaja Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Joissakin asunnoissa tuo vaipanvaihto wc:ssä tai kylppärissä on vain sula mahdottomuus. Silloin ei auta kuin käyttää peppupyyhkeitä. Mm. meillä on piikuriikkinen wc/kylppäri, jossa ei ole laskutilaa yhtään (edes pesukoneen päällä) ja lavuaarikin koko luokkaa minimini, niin on pakko turvautua noihin pesulappuihin ainakin niin pitkään kun toukka osaa istua/seistä, jolloi vaipanvaihtoa ei tarvitse suorittaa toukka selällään.

  Tämä pikkuriikkinen kylppäri toi myös haasteen toukan ammeen suhteen, mutta päädyimme Stokken ammeeseen, joka menee lituskaksi ja pieneen tilaan
 9. äityli94 Oman äänensä löytänyt

  Onneks täältä saa hyviä vinkkejä tuon vaipanvaihton suhteen:) millon muuten niitä rasvoja kannataa alkaa käyttää? Heti vai sillon vasta ku näyttää siltä että iho on ärstynen? Hormoonit hyrrää taas vaihteeks ja hypin pitkin seiniä täälä kotona ku kaikki tuleva stressaa niin että yks vaipanvaihtoki tuntuu aivan mahdottoma vaikeelta:D
 10. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Oon lukenut aika monesta paikasta, että rasvoja/öljyjä yms. kannattaisi käyttää vain jos tarvetta ilmenee, eli jos iho ärsyyntyy. Iho tottuu rasvaamiseenkin, eli omaa rasvaa erittyy sitten vähemmän.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Sanonta "toimii kuin junan vessa" ei päde kyllä niiden lavuaarien kanssa.


  Joo, ei kannata rasvata, jos ei vaivaa. Rasvoista suosikit Bepanthen, Ceridalin tai Aqualanin ihoöljyt, (vartaloon, päänahkan karstaan) perusrasvoista ohut Aqualan L.

  En tykkää sinkkivoiteesta, joskus tosi harvoin vaippaihottumaan tai ihopoimun hautumaan laitoin kuivattamaan. Rasvatalkkia (Tenavan apteekista) tai tavallista talkkia tuli käytettyä ihopoimuihin enemmän. Bepanthen on kyllä luottorasva vaivaan kuin vaivaan ohuesti siveltynä.

  Jos muuten vauvan tai isomman lapsen päänahkan karstaisuus ei helpota, suosittelen Ducrayn Kelual-rasvaa apteekista. Oli meidän karstapään pelastus lopulta kampaajan suosituksesta. Jos kenellä mahis tilata tuotteita suoraan Oriolalta, sieltä tuonkin saa muutaman euron halvemmalla mitä apteekista.
 12. Sintti2014 Näppärä viestien naputtelija

  Sorry, mäkin vähän tungen tänne. Meillä oli ekan ja tokan lapsen kohdalla hoitopöytä olkkarissa ja siitäkin huolimatta peppu pestiin joitain harvoja kertoja lukuunottamatta kylppärissä toisessa päässä kämppää vedellä. Ei sen vesipisteen tarvitse olla siinä aivan kädenulottuvilla. Ja (etenkin kunnon rujausten kohdalla) veden kanssa pesu on tooosi paljon nopeampaakin kuin tuhtaaminen kosteuspyyhkeillä. Pienellä harjoittelulla vaipan poistaminen ja "pakkaaminen" yhdellä kädellä onnistuu tosi näppärästi siinä altaan vieressä eli ei tosiaan tarvi kulkea ympäri kämppää pienen kakkapyllyn kanssa peläten koska rujahtaa taas tai tulee pissat :)
  • Tykkään Tykkään x 4
 13. AHK Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Meilläkin hoitopöytä olkkarissa, ei mahu muualle. Kakkaroskiksen paikka vielä hakusessa, mihin haluaa sen haisemaan :D mäkin bongasin Ikeasta ne pikkupyyhkeet ja ostin paketin vauvan pyllypyyhkeiks niitä :P ja vauvanvaatteet/tarvikkeet on kahdessa lipastossa olkkarissa niin varavaatteet, lisäpyyhkeet ja harsoja on ihan vieressä :D pyllypyykille pitää kantaa vessaan :) joka on ahdas ja lavuaari inhottavan alhaalla mut näillä mentävä :D
 14. Tirlitan Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021

  Hei tiukuliisa löysitkö stokken jostain halvalla?
 15. Kirsikka2014 Puuhakas puhuja Toukokuunmammat 2015

  Me ollaan kans mietitty Stokkea, olis se niin kätevä :)
 16. Tirlitan Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021

  Joo meillä ainakin tilanpuutteen takia aika must juttu... Oon vaan yrittänyt löytää jostain tarjouksessa mut ei oo tullu vastaan :)
 17. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Sitä Stokken ammetta ei pahemmin tunnu olevan alennuksessa tai edes käytettynä myynnissä missään :/ Mä nappasin sen jo joulun alla, kun torissa oli ilmoitus vielä paketissa olevasta, joka myytiin kuitenkin kympin halvemmalla kuin kaupoissa on, koska se on meidänkin minikylppärissä ainoa vaihtoehto.
 18. Tirlitan Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021

  Ootteko hankkinu siihen sen kylpytuen? Mietin et onkohan se vaan vuoden turhake?
 19. Violet87 Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Meiltä löytyy myös Stokken amme ja kylpytuki. Olen kuullut paljon kehuja tuesta.. Helpottaa paljon jos yksin kylvettää.
 20. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä ei kylpytukea ainakaan vielä ole, olen kanssa kuullut ihan positiivisia kokemuksia, mutta koitetaan ainakin ensin ilman, harkitaan tukea vasta sitten jos sitä oikeasti kaipaa.