Toukokuisten ensiodottajat

En tiiä mikä on virallinen nimitys niille kosteille kaupasta ostettaville pyyhkeille, itse käytän "pyllypyyhettä" :)
 
Tarkoitat varmaan perus kosteuspyyhkeitä? Niitä itse ainakin meinaan käyttää aina kun en pese vauvan peppua erikseen :)
 
No ei ihan perus kosteuspyyhkeitä, vaan niitä joita myydään vaippaosastolla, ne on vissiin enemmänkin tarkoitettu just pepun pesua varten ja ovat vähän märempiä kuin perus kosteuspyyhkeet. Siitä tulikin mieleen, ett parhaimmat tämmöiset löytyi ainakin joitakin vuosia sitten Lidlistä. Olivat tarpeeksi märkiä, ettei tarvinnut montaa pyyhettä käyttää pepun pesuun.
 
Ok niitä mäkin katoin Cittarissa lasten osastolla kun oli alennuksessa, ainakin Libero myy.. Pitääkin käydä kattoo Lidlistä kanssa. Varmaan muutaman paketin ostan alkuun, mut jossain vaiheessa siirryn normaaleihin kosteuspyyhkeisiin :)
 
Sorry tunkemiseni tähän ketjuun, mutta mun mielestä vesi on vanhin voitehista vauvan pepun pesemisessäkin. Valmiit kosteuspyyhkeet hoitokassiin matkoille IMO vaan ja kotona lavuaarissa pikkupesut. Ei tulisi mieleen omaa alapesua tehdä montaa kertaa päivässä ko. valmiilla kosteuspyyhkeillä. Jos vauvalla on vaipassa vaan pikkuiset pierut, saa sellaisen pikkukakan pyyhittyä vanulappuihin, joissa tippa perusvoidetta.

Ikeasta saa lastenosastolta pieni froteisia pikkupyyhkeitä halvalla ison paketin. Kannattaa ostaa ne nyt, pestä ja rumpukuivata muutamaan kertaan. Käteviä pesuhommissa harsojen lisänä.

Peace and love ❤️
 
Ikean pyyhkeet odottaa täälläkin kaapissa. Ja en ajatellutkaan että pelkillä kosteuspyyhkeillä, oli varmaan huono ulosanti :D vaan että jos kauhea selkäkakka ni ottaa suurimmat vaippaan ja pyyhkäisee loput isot kosteuspyyhkeeseen tarvittaessa ettei koko lattia ole kakassa kun vauvaa kuljettaa pesulle toisesta huoneesta. Kosteuspyyhkeet ehdoton plussa junamatkailussa kuulemma :)
 
Juu junassa ehottomasti kannattaa olla noi kosteuspyyhkeet kun se hanasta tuleva vesihän ei missään nimessä ole juomakelposta, ja liiketunnistimen kanssa voi olla muutenkin hankala pestä vauvan pyllyä
 
Joissakin asunnoissa tuo vaipanvaihto wc:ssä tai kylppärissä on vain sula mahdottomuus. Silloin ei auta kuin käyttää peppupyyhkeitä. Mm. meillä on piikuriikkinen wc/kylppäri, jossa ei ole laskutilaa yhtään (edes pesukoneen päällä) ja lavuaarikin koko luokkaa minimini, niin on pakko turvautua noihin pesulappuihin ainakin niin pitkään kun toukka osaa istua/seistä, jolloi vaipanvaihtoa ei tarvitse suorittaa toukka selällään.

Tämä pikkuriikkinen kylppäri toi myös haasteen toukan ammeen suhteen, mutta päädyimme Stokken ammeeseen, joka menee lituskaksi ja pieneen tilaan
 
Onneks täältä saa hyviä vinkkejä tuon vaipanvaihton suhteen:) millon muuten niitä rasvoja kannataa alkaa käyttää? Heti vai sillon vasta ku näyttää siltä että iho on ärstynen? Hormoonit hyrrää taas vaihteeks ja hypin pitkin seiniä täälä kotona ku kaikki tuleva stressaa niin että yks vaipanvaihtoki tuntuu aivan mahdottoma vaikeelta:D
 
Oon lukenut aika monesta paikasta, että rasvoja/öljyjä yms. kannattaisi käyttää vain jos tarvetta ilmenee, eli jos iho ärsyyntyy. Iho tottuu rasvaamiseenkin, eli omaa rasvaa erittyy sitten vähemmän.
 
Sanonta "toimii kuin junan vessa" ei päde kyllä niiden lavuaarien kanssa.


Joo, ei kannata rasvata, jos ei vaivaa. Rasvoista suosikit Bepanthen, Ceridalin tai Aqualanin ihoöljyt, (vartaloon, päänahkan karstaan) perusrasvoista ohut Aqualan L.

En tykkää sinkkivoiteesta, joskus tosi harvoin vaippaihottumaan tai ihopoimun hautumaan laitoin kuivattamaan. Rasvatalkkia (Tenavan apteekista) tai tavallista talkkia tuli käytettyä ihopoimuihin enemmän. Bepanthen on kyllä luottorasva vaivaan kuin vaivaan ohuesti siveltynä.

Jos muuten vauvan tai isomman lapsen päänahkan karstaisuus ei helpota, suosittelen Ducrayn Kelual-rasvaa apteekista. Oli meidän karstapään pelastus lopulta kampaajan suosituksesta. Jos kenellä mahis tilata tuotteita suoraan Oriolalta, sieltä tuonkin saa muutaman euron halvemmalla mitä apteekista.
 
Joissakin asunnoissa tuo vaipanvaihto wc:ssä tai kylppärissä on vain sula mahdottomuus. Silloin ei auta kuin käyttää peppupyyhkeitä. Mm. meillä on piikuriikkinen wc/kylppäri, jossa ei ole laskutilaa yhtään (edes pesukoneen päällä) ja lavuaarikin koko luokkaa minimini, niin on pakko turvautua noihin pesulappuihin ainakin niin pitkään kun toukka osaa istua/seistä, jolloi vaipanvaihtoa ei tarvitse suorittaa toukka selällään.

Tämä pikkuriikkinen kylppäri toi myös haasteen toukan ammeen suhteen, mutta päädyimme Stokken ammeeseen, joka menee lituskaksi ja pieneen tilaan

Sorry, mäkin vähän tungen tänne. Meillä oli ekan ja tokan lapsen kohdalla hoitopöytä olkkarissa ja siitäkin huolimatta peppu pestiin joitain harvoja kertoja lukuunottamatta kylppärissä toisessa päässä kämppää vedellä. Ei sen vesipisteen tarvitse olla siinä aivan kädenulottuvilla. Ja (etenkin kunnon rujausten kohdalla) veden kanssa pesu on tooosi paljon nopeampaakin kuin tuhtaaminen kosteuspyyhkeillä. Pienellä harjoittelulla vaipan poistaminen ja "pakkaaminen" yhdellä kädellä onnistuu tosi näppärästi siinä altaan vieressä eli ei tosiaan tarvi kulkea ympäri kämppää pienen kakkapyllyn kanssa peläten koska rujahtaa taas tai tulee pissat :)
 
Meilläkin hoitopöytä olkkarissa, ei mahu muualle. Kakkaroskiksen paikka vielä hakusessa, mihin haluaa sen haisemaan :D mäkin bongasin Ikeasta ne pikkupyyhkeet ja ostin paketin vauvan pyllypyyhkeiks niitä :P ja vauvanvaatteet/tarvikkeet on kahdessa lipastossa olkkarissa niin varavaatteet, lisäpyyhkeet ja harsoja on ihan vieressä :D pyllypyykille pitää kantaa vessaan :) joka on ahdas ja lavuaari inhottavan alhaalla mut näillä mentävä :D
 
Joo meillä ainakin tilanpuutteen takia aika must juttu... Oon vaan yrittänyt löytää jostain tarjouksessa mut ei oo tullu vastaan :)
 
Sitä Stokken ammetta ei pahemmin tunnu olevan alennuksessa tai edes käytettynä myynnissä missään :/ Mä nappasin sen jo joulun alla, kun torissa oli ilmoitus vielä paketissa olevasta, joka myytiin kuitenkin kympin halvemmalla kuin kaupoissa on, koska se on meidänkin minikylppärissä ainoa vaihtoehto.
 
Ootteko hankkinu siihen sen kylpytuen? Mietin et onkohan se vaan vuoden turhake?
 
Meiltä löytyy myös Stokken amme ja kylpytuki. Olen kuullut paljon kehuja tuesta.. Helpottaa paljon jos yksin kylvettää.
 
Meillä ei kylpytukea ainakaan vielä ole, olen kanssa kuullut ihan positiivisia kokemuksia, mutta koitetaan ainakin ensin ilman, harkitaan tukea vasta sitten jos sitä oikeasti kaipaa.
 
Takaisin
Top