Toista tai kolmatta lasta odottavat <3

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti PikkuR, 9 heinä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. PikkuR Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016

  Minkälaisia ikäeroja teille on tulossa?:)
  Meillä aika tarkkaa 1 v 8 kk
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Elizabet Peruskäyttäjä

  Entäs neljättä?!
 3. <Lisabeth> Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammiäidit 2020 Tammimammat 2017

  Miel tulee olee si (jos tulee) ni kolme alle 2,5 vuotiasta.. kolme lasta ja ikäerot 1v2kk.
 4. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Meillä 2v6kk ja toinen lapsi.

  Minkälaisia mietteitä muilla on tulevasta, kun lapsia on useampi? Mua meinaa ainakin välillä jännittää, että miten saa asiat rullaamaan ja jaksaa pyörittää nelihenkisen perheen arkea. Mies onneksi auttaa ja osallistuu paljon, joten eiköhän ne asiat siitä ala sujua. Mutta toki jännittää!:)
  Varmaan alkuun saa mies aika paljon keskittyä esikoisen hoitamiseen, kun mä varmaan taas imetän ja hoidan enemmän vauvaa.
  Toivottavasti sitä ehtii antaa huomiota myös tuolle ihanalle esikoiselle, se vähän kans mietityttää.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Dreamy18 Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  1v7kk suunnilleen.

  Kyllä täälläkin on jännittyneet fiilikset et miten sit pärjää ja ehtiikö huomioimaan esikoista tarpeeksi mutta eiköhän me pärjätä :happy: raskauksissa ja lasten kans löytyy aina jotai jännitettävää kyl :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Meille toinen ja ikäeroa tulee 2v9kk. Vähän kanssa jännittää et miten riittää aika kummalleki sitten :) Mies kuitenkin touhuaa ja hoitaa tosi paljo kaverina niin kyllä me pärjätään :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Jaffa93 Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Meillä tulee ikäeroa 2v3kk , eli toinen tulossa :)

  Kyllä jännittää miten kaikki tulee sujumaan! Eniten pelottaa synnytys että mitä jos mies on töissä (esikoisen syntymän aikaan oli työtön) ja en saa tänne ketään olemaan esikoisen kanssa ja joudun sen ottamaan sairaalaan mukaan :D ja synnyttää yksin! Miehellä ei töissä saa pitää puhelinta mutta ehkä tässä tapauksessa vois tehdä poikkeuksen.

  Tosiaan arkikin jännittää ja mietin koko ajan miten parisuhteen käy. Mutta sitä mä pelkäsin ekassakin raskaudessa mutta tässä sitä jo toista odotetaan ja ollaan lujemmin yhdessä kuin koskaan! :) tuntuu vaan että tuleeko sitä linnottauduttua kotiin kahen kanssa kun yhen kanssa on ollu niin helppo mennä joka paikkaan :D mut uskon että kaikki kyl lutviutuu ja arki alkaa nopeesti tuntumaan jo ihan tavalliselta :) välillä tulee olo että mitä ihmettä sitä on tekemässä onks tässä mitään järkeä mut sitten samaan aikaan on tosi tosi onnellinen tästä raskaudesta :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 3
 8. Lamppis Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Meillä tulee ikäeroksi noin 2v10kk.

  Minua jännittää eniten arjen sujuminen. En ole vielä päättänyt, jätänkö ensimmäisen lapsen osa-aikahoitoon vai pidänkö kokonaan kotona. Helpompi olisi itselle kun ei tarvitsisi miettiä aikatauluja, mutta sitten se oma jaksaminenkin mietityttää kahden kanssa. Miten muut meinasitte päivähoidon kanssa vanhempien lapsien kanssa?
 9. <Lisabeth> Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammiäidit 2020 Tammimammat 2017

  Meillä isoin on varmaan hoidossa.
  Eli 2v4kk ikänen hoidossa
  1v2kk ikänen kotona
  Ja tietty vauva kotona.

  Tai ehkä ois helpompaa jos keskimmäinen ois hoidossa mut se ois taas sit uuden opettelemista ku vierastaa tosi paljon. Vanhin on nytki ollu hoidossa ni ei toisaalt viittis vaihtaa.
 10. PikkuR Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016

  Ja vaikka neljättä, viidettä : D
 11. PikkuR Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016

  Oon kans miettiny, että pitäsikö esikoisen osa-aika hoidossa. Viihtyy siellä tosi hyvin ja sais paljon aktiviteetteja. Onhan tässä aikaa miettiä
 12. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Mä olen vielä hoitovapaalla. Oon miettinyt että menisinkö töihin syksyllä, mutta en kauaa ehtis töissä olla. Mietin vaan että onko oikein esikoista kohtaan kun ei saa olla muiden ikäistensä seurassa, kerhoissa toki käydään ja kavereita nähdään, mutta silti. Ehkä jos en nyt töihin mene ja lapsi maaliskuuhun asti kotihoidossa, niin ehkä sitten kun hän on n. kolmevuotias, voisin miettiä vaikka osa-aikaista päivähoitoa.

  Mullakin tuli tänään aamulla mieleen, että mihin me esikoinen laitetaan synnytyksen ajaksi. Varmaan sitten hänen ukille, mut onhan hänelläkin työt. En tiiä. ehkä sen ehtii suunnitella myöhemminkin.:D
 13. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Meillä esikko menee vasta syyskuussa tarhaan, tähän asti ollu mummulla ja papalla hoidossa. Pitää nyt kattoa et jos jaksasivat syksyn vielä hoitaa niin ei tarttis ollenkaan tarhaan laittaa ku jäis kuitenki kotiin ku jäisin äitiyslomalle. Ens vuonna (syksyllä) vois mennä sitten kerhoon ku olisi jo 3v.
 14. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Helou. Kolmas lapsi tulossa, esikoinen 1/14, toinen 2/16 ja kolmannen laskettuon 3/18. Ikäeroa kaikilla lapsilla siis 2v1kk

  Olen ollut kotona jo lokakuusta 2013, että pitkä kotiäiti ura tässä työelämän välissä
 15. Jaffa93 Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Mä oon kanssa vielä hoitovapaalla ja esikoinen nyt 1v7kk :) töihin en oovielä menossa kun ei oo varsinaisia töitä mihin palata. Oon miettiny kanssa jos esikoinen menis välillä esim johonkin kerhoon ettei sillä pää hajoo äitin ja vauvan kanssa kotona :D
 16. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Meillä toi esikoinen aloitti viime keväänä srk-kerhon kerran viikossa. Tammikuusta eteenpäin saa sit käydä 2x viikossa.

  Täällä noihin kerhoihin on ikärajana 3v niin, siksi vasta silloin. Ihan hyvin hän toi on viihtyny kotonaki. Kavereita meillä kuitenkin on muutamia, joiden luona käydään. Mutta kyllä toi poika tykkäs hirveesti kerhostaki. :)
 17. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Niin joo, ehkä täälläkin voisi kolmevuotias mennä kerhoon.:) olis osa-aikaista päivähoitoa parempi ratkaisu varmasti.:)
 18. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Mä en sillä halua päivähoitoon, koska sit menettää käsittääkseni sen hoitolisän :D Jokainen euro on kotiinpäin, varsinkin kun on kotihoidontuella
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. PikkuR Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016

  Meillä oli kans ongelma, et mihin sit laitetaan esikoinen, kun synnytys koittaa. Mun sisko onneksi pääsi nyt opiskelemaan samaan kaupunkiin. Pakko hänen ottaa siks aikaa
 20. Nautilus Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Meillä tulee kans sama ikäero, esikoinen on supervilkas enkä kyllä oman mielenterveytenikään takia pysty kahden kanssa olemaan täysipäiväisesti kotona, eikä olisi reiluakaan isoveljeä kohtaan. Päiväkodissa on kuitenkin kaverisuhteet jo ehtineet muodostua ja ohjelmaa koko päivän, olisi kurja juttu hänelle jäädä kotiin. Ehkä täysihoidon voisi muuttaa osa-aikaiseksi, mutta pitää vähän miettiä vielä, onneksi aikaa on vielä. :)

Jaa tämä sivu