Terveiset neuvolasta :)

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2013' aloitti -Eevi-, 21 tammi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mami91 Piirimestaruustason postaaja

  4 kk neuvola oli jo 24.4. Pojalla todettiin atooppinen iho mutta muuten kaikki oli oikein mainiosti. Paino 7215g ja pituus 64cm :)
 2. Mary^ Jostain jotain jo tietävä

  Meillä oli kans viikko sitten 4kk neuvola. 62cm ja 6450g. Kaikki oli niin kuin pitääkin. :)

  Sent from my HTC Incredible S using Vau Foorumi mobile app
 3. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä oli eilen 5kk neuvola. Tytöllä pituutta 68cm, paino vain 7155g. Kaikki oli tosi hyvin ja huomenna meillä onkin sitten 4kk lääkäri, haha, 5,5kk:n iässä :D tällasta täällä Helsingissä kun ei ole lääkäriaikoja tarjolla edes neuvolassa…..
 4. S_uski Puuhakas puhuja

  Eilen oli sitten 5 kk neuvola :) Rokotukset tuli ja neiti suhtautui siihen ihan hyvin. Pituus 69 cm ja paino 8170 g! Nyt oli neuvolatäti tyytyväinen painoonkin. Kun aiemmin neiti on ollut pitkä ja hoikka ja nyt kuulemma on sitten kirinyt painon hyvin kiinni. Lihat ja viljat sai myös aloittaa. Neuvolatäti ei suositellut muuta sormiruokaa kuin naksut, tukehtumisvaaran vuoksi... Kehui myös meidän typyä motorisesti kehittyneeksi? Vaikka musta tuntuu että täällä kaikkien muiden vaavelit on paljon edellä.. :D
 5. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Mahtaako tukehtumisvaara olla iso? Pitäähän sitä syömistä valvoa.. mutta mä oon ainakin huomannut että kakomisrefleksi tulee jos vaikka naksun muru juuttuu kielelle aika eteenkin ja on todennäköisempää että oksentaa.. aika monipuolisesti ku ollaan ruualla sotkettu niin monta kertaa on tullu isot pulaukset mutta kertaakaan ei oo vetässy mitään väärään kurkkuun. Ostin viinirypäleiden yms syömistä varten sellasen verkkopussukan mikä estää tukehtumisen, mutta sitä ei jaksa kovin pitkään mutustella.. parempi kun pitää ite kiinni ruuasta ja antaa vauvan ohjata omaa kättä ja sillä tavalla "itse" järsiskellä..
  Last edited: 22 loka 2014
 6. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Meillä kun pikkuneiti söi banaania nii meni pala siitä kurkkuun ja meinas tukehtua... mä siis ainaki tosta asiasta pelästyneenä oon aika varovainen :/ jouduin oikee ottaa polvelle ja taputtaa palan ulos.

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 7. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Meilläkin käyty neuvolassa. Olisiko 4,5 kk sitten? Rokotuksista saatiin vain Rota-tehoste, piikitykset sitten ensi kerralla. Pituutta 66 senttiä ja painoa on yli 8 kiloa. Meidä poika on kyllä aikamoinen mörssäri verrattuna teidän keijukaisiin. :eek: Samaa mietin kuin Suski, kun neuvolantäti kehui poikaa niin hyvin motorisesti kehittyneeksi, vaikka monella muulla kuulostaa taidot olevan ihan toisella tasolla. Kääntyä osaa, mutta ei ryömi eikä nouse itse istumaan. Yrittää kylläkin pelkillä vatsalihaksilla nostaa selinmakuultaan itseään ylös karvaasti epäonnistuen. Sitteri ja kaukalo ovat pojan mielestä ihan vauvoille ja niissä yritetään vääntäytyä pystyyn tosi epämukavan näköisiin asentoihin. Päristelee tosi sujuvasti :grin ja liikkuu "kellon ympäri".
 8. S_uski Puuhakas puhuja

  Joo siis en yhtään väheksy tai katso pahalla silmällä jos joku melonia tai kurkkua yms. lapselleen antaa :D Neuvolasta vaan sanoivat etteivät he suosittele tukehtumisvaaran vuoksi..Ja itse kun en toista katsele ja jatkuvasti vahdi niin ehkä annan asian vielä odottaa =)

  Kääntyä täälläkin osataan, selältä vatsalleen. Tosin vain yhdeltä puolelta :D Nostaa päätään ylös ja ns. yrittää nousta mutta ei siinä onnistu. Nousee hyvin jo käsien varaan ja eilen vähän koitti peppuakin nostaa :D Sitterissä neiti nousee istumaan ja jää ns. roikkumaan turvavyöhön :D Kaukalossa viihtyy huomattavasti paremmin. Päristelee mieluusti ja eritoten silloin kun pitäisi syödä :D Ja muutoinkin pyörii aikalailla leikkimatolla 360 astetta.
 9. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Täällä kans tänään neuvola oli. Pituutta 68,6cm ja paino 7,9kg. Pituudessa mennään yläkäyrillä kuulemma. Kovin yksilöllisesti kyllä joo tuntuu taidot tulevan. Kai se keskimääränen kääntymisikä on 5-6kk, että en oo huolissani vaikkei tyttö vielä kääntyä osaa. Jossainkohtaa kyllä ihmettelin ku tuntu tosiaan, että kaikilla täällä käänty vauvat jo tyyliin 2kk vanhana ja aloin jo ihmetellä, mut näköjään sitte vaan voi olla nii hirveet erot noissa jutuissa :D

  Mäkään en tietenkään paheksu jos sormiruokintaa harrastaa... itekki mielelläni antaisin tytön itte syödä sormin, mutta pelästytti vaan se banaanin kurkkuun juuttuminen.

  Neuvolatäti sano, että n.viikon päästä vois lihoja alkaa lisäilee ruokavalioon... hurjaa :)

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 10. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Suski: meilläkin käännytään vain yhdeltä puolelta. :grin Osaa kyllä toista kauttakin, kun kerran suuttuessaan esitteli tätä taitoaan, mutta suosii aina oikeaa kylkeä.

  Ja aarnikratti: En tosiaan olis huolissani minäkään tuosta kääntymisestä, ihan taatusti tyttö sen oppii, ja kuten sanoit 5-6 kk on se keskimääräinen kääntymisikä. Mun pojun isä on kääntynyt vasta seitsemänkuisena, mutta on kuitenkin sitten nopeasti oppinut heti nousemaan pystyyn ja kävelemäänkin alle vuoden ikäisenä. Niitä kehitysharppauksia voi sitten tulla ihan yhtäkkiä useampiakin. :)

  Opitut taidot voivat myös välillä unohtua useammaksi kuukaudeksi. Meidän terkkari sanoi, että sekin on normaalia kun harjoitellaan sitten jotain muuta taitoa. Meni nyt vähän väärään ketjuun tämä. Ohhoh.
 11. P_K Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meilläkin takana 5kk neuvola, samalla oli ryhmäneuvola koskien hammasasioita. Täti unohti kirjottaa meidän korttiin mitat, mut mun muistin mukaan ne oli 64cm, 7820g ja 42 cm. Rokotukset on nyt saatu kaikki, seuraavat sit vasta vuoden iässä ja onneksi ei edelleenkään tullu mitään oireita rokotteista. Suuhygienisti kurkkas tytön suuhun ja mun suureks yllätykseksi siellä oli 2 puhjennutta hammasta ja useampi näkyi kuulemma kuultavan jo. En ole itse muka nähny tai tuntenu suussa mitään ja ei toi neiti ole niitä hampaita edes kitissy, ainut on ollu, et kuolaa on tullu ajoittain ku putouksesta. Toivotaan, et loputkin hampaat tulee yhtä vaivatta. Saatiin kehotus aloittaa proteiinit soseiden sekaan ja fluoritabut (1tab./pvä, osiin jaettuna) jokaisen ruokailun yhteydessä, kun sieltä kerta oli niitä hampaita jo puhjennut.
 12. TMJ Näppärä viestien naputtelija

  Heippa!
  Onnin 5kk neuvolassa käyty. Piikit ja viimenen rota-annos saatu. Rokotteista ei nytkään oireita. Rota ei oo vielä näyttänyt tapojaan :p
  Strategiset mitat olivat 8205g ja 66,8cm. Hienosti kasvetaan edellleen tasaisesti keskikäyrällä :)
  Kaikki oli niinkuin olla pitää :)
 13. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Ai niin, meilläkään ei tullu tällä 5kk kerralla rokotteista mitään vaikka viimeks tuli aika kipeeks ja kova kuume.
  Last edited: 22 loka 2014
 14. Mami91 Piirimestaruustason postaaja

  Nyt on täälläkin 5kk neuvolla ollut. Kaikki on niinkuin pitää. Selkäranka on jo suora ja kaikki valmiudet istumiseen on, mutta istuttaa saa vasta 6-7 kuisena. Rokotukset saatiin ja poika loukkaantui sydänjuuriaan myöten, mutta lopuksi kuitenkin nauroi ja jutteli terkalle. Pituus 67,8cm ja paino 8kg :)
 15. annushka Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meilläkin nyt 5kk neuvola käyty eilen. Rokotukset harmitti hetken, mutta onneksi leppyi nopeasti ja rota olikin sitten taas herkkua :) Terkalle näytettiin hieno kämmennoja ja muutenkin oli oikein yhteistyöhaluinen ja teki mitä pyydettiin :P

  Mitat oli nyt 63,5cm ja 6635g. Pituutta oli otettu vähän reilummin verrattuna viime kerran kitukasvuun, mutta painoa ei sitten paljoakaan. Kaikki kuitenkin hyvin ja alotettiinkin puuron maistelu samana iltana. Maistui hyvin, vaikka tuntui vähän hätkähtävän klönttejä.
 16. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Maanataina oli 6kk neuvola (tyttö 6kk ja 1vk). Pituutta oli 69,9cm ja paino HUIMAT 7450g :D
  Eli pitkä hoikka tyttö. Painossa ollaan tiputtu -8:sta -10:neen. Jännä kun tytöllä kuitenkin ruoka uppoo paremmin kun hyvin, mutta toiset vaan on hoikempia ja neuvolatädin mielestä se pituuskasvu on kuitenkin ensisijaisesti se mittari :)
  Muuten oli kaikki hyvin ja kehittyy tyttö vauhdilla. Tällä hetkellä meillä muuten puhutaan taukoamatta…liekö äitiinsä tullut :P
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. P_K Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä pärähti tänään 6kk täyteen ja sen kunniaksi käytiin myös neuvolassa. Mitat oli 8260g, 68,7cm ja 42,8cm. Ei siis ihme, että äiti on saanut kauhistella, että nytkö ne 68 senttiset vaatteet on jo käymässä pieniksi. Meinaan toisissa bodeissa on hihat yhtäkkiä muka liian lyhyitä, mut syykin on nyt sit selvä. Ei auta ku alkaa hommata isompaa vaatetta :winkPainossa oli meillä joku notkahdus, mutta ei hälyyttävää, kuuluu asiaan, kun lapsi liikkuu huomattavan paljon enempi. Ihme kyllä, kun tuntuu, et meillä vaan syödään koko ajan :grin muutoin mentiin nätisti käyrillä.
 18. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  6kk neuvola oli tänään ja neidillä pituutta 72cm ja painoa 8,9kg. Pään ympärys oli 45,4cm. Mikähän hujoppi tosta pikkutytöstä oikeen tulee :eek: Meikäläisellä kun ei pituutta ole ku perus 165cm, että tainnu tässä saada isukin geenit ku pituutta hänellä on 190cm... toivottavasti ei nyt ihan yhtä pitkä tyttö tule kun isänsä :D Kaikki oli hyvin noin muutenkin. Enskerralla sitte taas lääkärikäyntiä pukkaa.

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 19. taikku:) Oman äänensä löytänyt

  Ihana lukea kuinka hienosti teidän pikkuiset ovat kasvaneet ja kehittyneet :)
  Meidän kirppu tulee nyt sunnuntaina 7kk ja nla:ssa oli pituutta 62cm ja painoa 6,3kg. Kääntyy selältä vatsalleen ja siitä takasin selälleen. Vatsallaan viihtyy ja konttausasentoa kovasti hakee, kädet vetää suoriksi ja pylly nousee polvien varaan. Ihan ei kuitenkaan taidot riitä vielä eteenpäin, mutta ei se kaukana ole. Istumisen kanssa ei olla kiirehditty, kun sairaalalta hoitaja ohjasi ettei kannata kiirehtiä, oppii nopeammin liikkumaan kun ei osaa vielä istua. Sitterissä syö hyvin ja ruoka maistuu! 3kk on nyt ruokavalioon kuuluneet kana/liha kasvissoseet ja puuroa on kuukausi popsittu aamuin/illoin. Maidon neiti vetää rinnasta.
  Päiväunet on motoriikan kehittyessä huonontuneet, ennen saattoi 3 tuntia nukkua, nyt hyvä jos 1,5h :D

  Näin täällä :) Mukavaa ja lämmintä kesää teille kaikille! Ja mökkeilijölle rentoja oltavia, nauttikaa!
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Mami91 Piirimestaruustason postaaja

  6kk neuvola takana. Kaikki ok. Poika höpötti ja hymyili terkalle minkä ehti :) Käyrillä mennään edelleen, Pituus 70cm ja paino n 8,5kg.