Terveiset neuvolasta :)

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2013' aloitti -Eevi-, 21 tammi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. -Eevi- Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Ajattelin laittaa oman ketjun pystyyn, mihin voi kirjotella neuvola käynneistä :)
 2. Mami91 Piirimestaruustason postaaja

  Minäpä voinkin sitten korkata tämän kun juuri kyselin neuvola juttuja :)

  Elikkäs eka neuvola oli 3 viikon iässä. Pituutta oli kertynyt 55cm ja painoa 4,5kg ja pipo 37,3cm. Hyvin kasvaa poika kun syntymäpainosta kasvua oli jo 300g :)
  Poika luulee olevansa paljon isompi kuin on, ei meinaa suostua tekemään enään joitain terkan testejä niinkuin ikäisensä vaan yrittää isompien juttuja. Hanakasti myös nostelee jo päätään ja itseään istuma-asentoon päin.
  Oli kyllä tosi lyhyt neukkukäynti, kesti vaan vartin.

  Seuraava neuvola onkin vasta ens viikolla, saas nähdä mitenkä on kasvu jatkunut :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. -Eevi- Sanaisen arkkunsa ammentaja

  :D Heh, ihana ! Pojat on poikia :wink
  Mä kirjotinkin tuonne toiselle palstalle meidän eilisestä käynnistä, mutta kirjotan tänne uudelleen :)
  4vk neuvola. 3690g 54cm ja pipo 36,7cm. Painoa siis tullut 390g syntymästä. Pituutta/suoristumista tullut kuulemma hyvin, mutta maito taitaa olla kevyttä sorttia sillä neiti on hoikassa kunnossa. En jaksa vielä asiasta stressata, koska esikoinen on varsinainen rimppakinttu ollut vauvasta asti :)
  Toisen silmän kyynelkanava on edelleen tukossa ja vuotaa. Toivottavasti aukeais itekseen!!
 4. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Meilläkin oli neuvola tänään ja poitsu kasvaa mukavasti. Ikää huomenna 5 viikkoa ja paino 4740g, pituus 55,5 ja päänympärys 38,4. Tyyppi vetää aina megalomaaniset herneet nenään, kun neuvolassa herätetään kesken päikkäreiltä ja riisutaan vielä alasti. :sad015 Viimeksi suuttui niin, että heitti kaaripisut kahteen kertaan pitkin tutkimushuoneen lattioita ja vaakoja. Äiti oli ylpeä. :cool05
  • Hauska Hauska x 4
  Last edited: 21 tammi 2014
 5. TMJ Näppärä viestien naputtelija

  Otetaampa uusiksi. Eli 1,5kk neuvola meilläkin takana.
  5020g ja 58cm oli poikasen mitat, pipoa en muista :D Syntymämitat oli 3410g ja 53cm että melkoisesti on kasvettu jo.
  Terhakka ja jäntevä miehen alku. Kaikki oli ihan kunnossa :)

  Unohdin eilen näemmä mainita että tää oli siis eka neuvola meillä pojan syntymän jälkeen. Ainoastaan terkka on käynyt kotikäynnin silloin kun poika oli 6:n pv. Nyt sit 5.2 on ns. normaali terveydenhoutajan 2kk neuvola. Eka annos Rota-rokotteesta saadaan tuolloin. Saapa nähdä mikä sirkus siitä tulee. Esikoisella p*ska suomeksi sanottuna lensi melkein pari viikkoa...
  • Tykkään Tykkään x 3
  Last edited: 22 tammi 2014
 6. marzi Näppärä viestien naputtelija

  Mininen...meillä näköjään muksut miltei saman kokoiset...viime keskiviikkona tyttö siis 4, 700 ja 55cm pitkä

  Seuraava käynti 20.2 sillon eka rokotus ja lääkärintarkastus tytölle ja mulle

  Sent from my GT-I9100 using Vau Foorumi mobile app
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. P_K Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä oli kans se lääkärineuvola tällä viikolla, ikää siis 6 vkoa. Painoa oli tullu mukavasti alun huonon nousun jälkeen, vajaa kilo tullut lisää kolmessa viikossa, jolloin käytiin viimeksi neuvolassa. Paino nyt siis 4685g (3595g), pituus 57,8cm (51,5cm) ja pipo 37,3cm (34,4cm). Suluissa syntymämitat.

  Saatiin myös ekan kerran se Rota-rokote, koska seuraava neuvola on vasta helmikuussa ja sekin on ryhmäneuvola. Meillä ei tullu rokotteesta muuta kuin vähän ilmavaivoja.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä typyn kanssa oli 20.1 1,5kk neuvola, kaikki hienosti :) 4,360 (2,875), 52,5 (48) myös eka lääkäri oli eilen ja kaikki hienosti :)

  Hienoa kuulla myös että muilla vauvoilla tullut kasvua :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. anisa Silmät suurina ihmettelijä

  Käväistiin tänään lääkärillä ja terkka otti myös mitat. Ikää nyt 7 viikkoa. Paino 5,000g (3606g), pituus 59cm (51cm).
  Lääkärille hymyiltiin nätisti ja myös käännyttiin vatsalta (kyynärpäihin nojaten) selälleen. Tyytyväisen oloiseksi vauvaksi taas tuumattiin... kovin on vieraskorea poika :wink
  Rokotteista ei ollut mitään puhetta vielä...
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  7vk terkka+lääkäri oli myös, reippaasti oli kasvanu..Olisin kyl luullu että on pidempikin kun 62cm vaatteet ei enää mahdu.. mutta ehkä se johtuukin pulleudesta :D Rota-rokotteen sai ja naureskeli kans vaan vieraskoreena lääkärille.. eipä siel kummempia.
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 22 loka 2014
 11. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Täällä käyty maanantaina 2kk neuvolassa. Paino 5330g (4200g), 59cm (52cm), joten tytsy kasvanut hyvää vauhtia :)

  Saatiin rotarokote ja nyt eilisestä saakka tyttö kiukutellut ilmeisesti masuaan, mikään ei ole hyvin :S
  Muuten aina niin rauhallisesta tytöstä on tullut ihan vinkuintiaani ^_^

  Olis ollut kysymyksiä neuvolatädillä, mutta hänellä oli niiiin kiire lounaalle etten saanut kysyttyä juuri mitään...
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. -Eevi- Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Hemmetin neukku, ei ruokatunnin pitäis vaikuttaa sen työskentelyyn! :mad: Varsinkin jos on tärkeässä työssä, missä pitää tukea ja auttaa muita jos siihen on tarves!
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. marzi Näppärä viestien naputtelija

  Itekkin olen huomannut tämän samanlaisen ilmiön neuvolassa..Yleensä se on menny niin että sieltä tauolta ei ole kiire pois..että jos esim se neukku aika on 9.15 niin täti saapuu paikalle 9.20 tai 9.25

  Sent from my GT-I9100 using Vau Foorumi mobile app
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • En tykkää En tykkää x 1
 14. Sofffi Jostain jotain jo tietävä

  2 kk neuvola takana. Painoa 5940 g (3300 g) ja pituutta 59 cm (48,5 cm). Hurja vauhti pojalla :love017 Saatiin rotarokote, saas nähdä seuraako siitä oireita...
  • Tykkään Tykkään x 3
 15. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Meillä tänään 6-viikkoisneuvola lääkärillä höystettynä. Tällä kertaa poika viihtyi paremmin ja flirttaili iloisesti neuvolatätsälle. Lääkärille päästessä rupesi jo keskeytyneet päiväunet vaivaamaan, mutta muuten käynti sujui yllättävän jouhevasti. Tällä kertaa poika ei pissaillut ympäriinsä, mutta täräytti sen sijaan kahdet kakat. Sain siis vaihtaa vaippaa ja pestä pyllyä aina riisumisen yhteydessä. :grin Hienosti kasvaa poitsu, nyt huidellaan jo yli viiden kilon ja pituuttakin 58 senttiä.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 16. TMJ Näppärä viestien naputtelija

  Heippa.

  2kk neuvola takana meillä, suluissa laittelen syntymämitat.
  Eli Paino 5620g (3410g) Pituus 59,3cm (53cm) ja pipo 41,1cm (35,5cm)

  Meitin pikkukakkonen on kyllä todellakin pieni :D Esikoista muisteltiin terkkarin kanssa, niin hän tuumi leikkisästi vain että meidän Emppu oli semmonen riskimpi vauveli ja tää kakkonen on se "normikansalainen".
  Heh.
  Isoveli oli kilon painavampi ja useemman sentin pidempiki 2kk iässä. Siksi kait tää vauva nyt tuntuukin edelleen tosi pikkuiselta vaikka toki kovasti onkin jo kasvanut syntymästä.

  Neuvolassa ei muuten ihmeitä, pikkuäijä flirttaili sujuvasti neuvolantädillekkin vaikka kesken päikkäreiden sinne mentiinkin :) Hyvin kasvaa ja kehittyypi hän ja kaikki oli kunnossa. Helppo vauvva on mulle annettu, se täytyy sanoa.
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Cherry87 Näppärä viestien naputtelija

  Täällä takana 6 viikkos neuvola. Pojalla painoa jo ihan kivasti kertynyt 5900 g (3960) :grin, pituutta on 58,4 cm. Ja tosiaan meillä on vasta noin 3 viikon päästä ristiäiset, jolloin poitsu on hieman yli 2kk, niin eihän kummi varmaan jaksa ees pitää tollasta jötikkää sylissä :grin. Kaikki oli pojalla kunnossa, kun lääkärikin tarkasti. Kannattelee jo ihan kunnolla päätänsä, mutta jotenkaan sitä ei uskalla vielä olla tukematta sen niskaa :oops:. Kannattelen sitä varmaan vielä 10 vuotiaanakin :grin. Hehe, oli niin jännä neuvolassa, kun sielä oli niin pieniä vauvoja ja tuntu että meillä ollaan jo niin isoa poikaa :grin. Ne sanoivat, että nopeesti menee vauva-aika, mutta että näin nopeesti o_O... :p
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Emppuli Jostain jotain jo tietävä

  Eilen oli 2kk neuvola :) 4900g (3615g) ja pituus 56cm (52cm) . Neiti katteli ihan innoissaan missä on ja mitä tapahtuu :) rotanki sai, ei edes raivareita tullu :D saa nähdä tuleeko neidille mitään oireilua :eek: kääk aika menny kyl nii nopeesti, justhan oltiin synnärillä :)

  Sent from my RM-875_eu_finland_208 using Tapatalk
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. anisa Silmät suurina ihmettelijä

  2kk käynti takana ja se pelätty rota saatu. En huomannut mitään muuta haittaa, kun että tuotokset haisi aika pahalle sen jälkeen :grin
  Painoa oli 5320g (3606g) ja pituus oli 59.1cm (51m). Kovasti jutteli terkalle rotaa annettaessa :)
  Niin ja ekaa kertaa pissasi komeat pissat tutkimussängylle ja nauroi päälle :p
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tosta rotasta sen verran, että meillä tyttö sai sen viime viikon maanantaina ja pahimmat oireet siitä on tullut vasta tällä viikolla! :S koko alkuviikon on tyttö kipristellyt välillä mahaansa ja oikeesti huutanut tuskaisena (mitä ei ole koskaan aiemmin tehnyt)..toivottavasti teille muille ei tule mitään ja toivotaan että meilläkin helpottaisi pian :)
  kätilö ystäväni tiesi kertoa, että usein rotarokotteesta tulevat mahdolliset oireet ovat pahimmillaan just siinä viikko tai vähän reilu sen antamisen jälkeen.