Synnyttäneet --40+++

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja maria75
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Kirurgit on kyllä ihme tyyppejä kun ne pystyy mihin vain.:laughing002
Mä taas napostelen ihan liikaa.. Syön kunnolla vain silloin kun mies on kotona muuten elän hedelmillä, voileivillä ja jätskillä.

Tähtipölyä :) Sulla on hyvät geenit, siksi pysyt sutjakkaana mimminä.... :)

Mä en söis pullaa vaikka tarjotaan, koska en tykkää siitä, en myöskään jätskistä tai makeasta :( Mutta silti vaikea karistaa kiloja...
 
Tähtipölyä :) Sulla on hyvät geenit, siksi pysyt sutjakkaana mimminä.... :)

Mä en söis pullaa vaikka tarjotaan, koska en tykkää siitä, en myöskään jätskistä tai makeasta :( Mutta silti vaikea karistaa kiloja...

Ja sit mulla on toi 12kg kahvakuula, jonka perässä saan juosta vauva sylissä ja ne portaatkin tarvottavana monta kertaa päivässä.:wink
Mulle ei taas maistu oikein suolaiset herkut, sipsit, popparit yms kierrän kaukaa.
 
En tiedä, minkä verran tota geenien, ruokavalion ja ruuansulatuksen suhdetta eri kansallisuuksilla on tutkittu, mutta tulee mieleen, että aika iso osa on kuitenkin varmaan sillä, että kulttuurin mukaan lapsi tottuu syömään tietyllä tavalla ja keho myös tottuu siihen. Sitähän on tutkittu, että jo äidin syömä ruoka raskausaikana voi osaltaan vaikuttaa makutottumuksiin, että vauva "tottuisi" tiettyihin makuihin, jotka sitten ovat luontainen osa ruokavaliota myöhemmin. Uskoisin myös juuri näin, mihin Tähtipölyä viittasi, että suomalaiset ovat kovia napostelemaan epäterveellisesti ja käsittääkseni täällä kulutetaan suhteeton määrä esim karkkia (kyllä, oma käytökseni tukee tätä tilastoa :) ) Olisi mielenkiintoista tietää, onko eri kansallisuuksia eroa aineenvaihduntageeneissä. Tai miksi suomalaisilla on niin suuri riski sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin - onko se ruokavalio, raaka-aineet vai geenit/ taipumus perimässä koko kansalla. Perusfaktahan on se, että iän myötä aineenvaihdunta hidastuu. Mutta jotain täällä ei tajuta, kun olemme oikein kevyttuotteiden luvattu maa ja silti ongelmat on jopa kasvussa. En usko, että ranskalaiset ja italialaiset syövät ultra light -tuotteita. Itse kannatan myös mahdollisimman aitoja raaka-aineita. Olen myös alkanut taipumaan sille kannalle, että sokeri on paljon pahempi kuin rasva. Saisipa sen vaan itellekin jotenkin käytäntöön... Melkoinen sokerihiiri kun olen :)
 
Ja sit mulla on toi 12kg kahvakuula, jonka perässä saan juosta vauva sylissä ja ne portaatkin tarvottavana monta kertaa päivässä.:wink
Mulle ei taas maistu oikein suolaiset herkut, sipsit, popparit yms kierrän kaukaa.

Erikoista, että sulle ei maistu suolaiset...:rolleyes:

Ollaan täysin vastakohtia :) :joyful:
 
Huh... Onko kellään kokemusta nyt vuorostaan 5 kk:n hulinoista?! :dead::wink Aina jotain... Voi tietty olla myös hampaat tai joku kehitysvaihe. Täällä oli kaksi oikein mainiota yötä: nukahti jo jopa ennen kymmentä ja heräsi ekan kerran syömään noin 5.30 - olin ihan että yes yes! Sitten... kaksi seuraavaa olleet tosi levottomia: illalla vaikea nukahtaa, tai nukahtaminen on mennyt myöhempään ja sitten herännytkin tunnin päästä ja uusi tankkaus. Sitten nukahtanut, mutta tullut sellaisia "uni-itkuja" ja vinkaisuja, joihin auttanut tutti ja rauhoittelu. Ja sit lisäksi pari muuta syömiskertaa yön aikana,tai ennen kuin kunnolla herätty uuteen päivään ja noustu ylös. Myös päivänukkuminen ollut normaalia levottomampaa. Nytkin oon poukkoillut monta kertaa sohvalta ylös parvekkeelle, kun kuuluu itku, mutta tuntuu, että tyttö on puoliunessa, ei avaa silmiään ja tutti riittää rauhoittamaan. Eli oma jaksaminen kans aika koetuksella, ku ei pysty kunnolla nukkuun yöllä eikä päivällä ite ja sit menee ite sellaseen ylivirittyneeseen tilaan, ettei osaa tai "uskalla" nukahtaa. Blääh...


En tiedä onko 5kk hilinaa mutta täälläkin syödään melko tiheään yöllä. Nyt on nukahtanut aika hyvin mutta pari iltaa rokotteiden jälkeen kesti kauan nukahtaa ja oli itkunen ja levotoon.
Onko Myy75teillä ollut jo 5kk. neuvola ja rokotteet? Jos on niistä?
Jaksuja!
 
En tiedä, minkä verran tota geenien, ruokavalion ja ruuansulatuksen suhdetta eri kansallisuuksilla on tutkittu, mutta tulee mieleen, että aika iso osa on kui[Event "AI Factory's Chess"]
[Site "Android Device"]
[Date "2015.02.07"]
[Round "1"]
[White "Cpu (1)"]
[Black "Sin?"]
[PlyCount "45"]
[Result "1-0"]
1. b4 c5 2. bxc5 d6 3. cxd6 Qd7 4. d4 b5 5. h4 e5
6. dxe5 Kd8 7. g4 Ke8 8. Bg2 Kd8 9. Bd2 Ba6 10. Be3 Bb7
11. f3 Bxf3 12. exf3 b4 13. f4 Na6 14. h5 Nc5 15. Nd2 Nd3+
16. cxd3 Qa4 17. Rc1 Qb3 18. Ne2 Qxd1+ 19. Rxd1 Kd7 20. Rh3 Ke6
21. Bxa8 b3 22. Nxb3 a5 23. Nc5# 1-0
tenkin varmaan sillä, että kulttuurin mukaan lapsi tottuu syömään tietyllä tavalla ja keho myös tottuu siihen. Sitähän on tutkittu, että jo äidin syömä ruoka raskausaikana voi osaltaan vaikuttaa makutottumuksiin, että vauva "tottuisi" tiettyihin makuihin, jotka sitten ovat luontainen osa ruokavaliota myöhemmin. Uskoisin myös juuri näin, mihin Tähtipölyä viittasi, että suomalaiset ovat kovia napostelemaan epäterveellisesti ja käsittääkseni täällä kulutetaan suhteeton määrä esim karkkia (kyllä, oma käytökseni tukee tätä tilastoa :) ) Olisi mielenkiintoista tietää, onko eri kansallisuuksia eroa aineenvaihduntageeneissä. Tai miksi suomalaisilla on niin suuri riski sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin - onko se ruokavalio, raaka-aineet vai geenit/ taipumus perimässä koko kansalla. Perusfaktahan on se, että iän myötä aineenvaihdunta hidastuu. Mutta jotain täällä ei tajuta, kun olemme oikein kevyttuotteiden luvattu maa ja silti ongelmat on jopa kasvussa. En usko, että ranskalaiset ja italialaiset syövät ultra light -tuotteita. Itse kannatan myös mahdollisimman aitoja raaka-aineita. Olen myös alkanut taipumaan sille kannalle, että sokeri on paljon pahempi kuin rasva. Saisipa sen vaan itellekin jotenkin käytäntöön... Melkoinen sokerihiiri kun olen :)

Niin, esim. olen kuullut sanottavan, ettei pienen lapsen kannattais syödä kovin tulista ruokaa, ettei elimistö kestä sitä . Mutta monessa maassa on normiruoka tosi tulista eikä lapset varmasti mitenkään siitä kärsi. Tottuuko elimistö sitten siihen jo raskausaikana ja imetysaikana?
Toi aineenvaihdunta ja kilojen kertyminen on kanssa aika mysteeri. Väittäisin, en kyllä omaa mitään tietoa, että siinä on luonnostaan vaan suuria eroja jo lapsilla. Suurinpiirtein saman verran syövistä ja liikkuvista lapsista jotkut vaan vähän pyöreämpiä ja jotkut hoikempia. Ainakin geenit ja luontainen aineenvaihdunta selittää jonkin verran jossei nyt ihan kaikkea.:happy:
 
Mä en ihan täysin usko tuohon geenijuttuun ja että ne vaikuttaisi jotenkin mihin vauvan elimistö tottuu. Pikemminkin uskon että tottuu siihen mitä aletaan syöttämään. Kuten Myy kirjoitti. Mutta se että vauva tottuu siihen mitä saa äidin mahassa ollessaan, siihen uskon. Esikoispoikaa odottaessa mulla oli himo mm tomaatteihin ja omenoihin. Söin kaikkea terveellistä ja yllättäen makea ei maistunut vaikka olen tosi perso makealle. No.. poika syö nykyäänkin mieluummin tomaatteja kuin karkkia. :wideyed::grin Tyttöä odottaessani taas olin tosi perso makealle. Mm suklaavanukasta vedin kaksin käsin. No arvaatte varmaan jo? :grin Tyttö on perso makealle ja vetää myös suklaavanukasta vaikka joka päivä. :woot:

Elias sitten taas.. aloin tänään miettimään että mähän olin sillä raskausdiabetesruokavaliolla. Sokerit ei sietäneet yhtään hiilihydraatteja. Niinpä jätin ruokavaliosta pois viljat, leivän, riisin ja perunan. Voisiko nyt olla niin että kun Elias ei saanut niitä mun mahassa ollessaan eikä siis tottunut niihin, niin nyt ei elimistö siedäkään niitä? :eek: Tai ainakin kestää aikaa tottua. No aika näyttää eli miten käy kun ei saa nyt mitään noista..

Lihaahan söin mutta lähinnä lammasta, kanaa ja nautaa. Mies on muslimi. Niinpä Eliaskin on saanut ja tulee saamaan vain noita.

Voisikohan tuossa teoriassa olla jotain perää? :anyone
 
En tiedä, minkä verran tota geenien, ruokavalion ja ruuansulatuksen suhdetta eri kansallisuuksilla on tutkittu, mutta tulee mieleen, että aika iso osa on kuitenkin varmaan sillä, että kulttuurin mukaan lapsi tottuu syömään tietyllä tavalla ja keho myös tottuu siihen. Sitähän on tutkittu, että jo äidin syömä ruoka raskausaikana voi osaltaan vaikuttaa makutottumuksiin, että vauva "tottuisi" tiettyihin makuihin, jotka sitten ovat luontainen osa ruokavaliota myöhemmin. Uskoisin myös juuri näin, mihin Tähtipölyä viittasi, että suomalaiset ovat kovia napostelemaan epäterveellisesti ja käsittääkseni täällä kulutetaan suhteeton määrä esim karkkia (kyllä, oma käytökseni tukee tätä tilastoa :) ) Olisi mielenkiintoista tietää, onko eri kansallisuuksia eroa aineenvaihduntageeneissä. Tai miksi suomalaisilla on niin suuri riski sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin - onko se ruokavalio, raaka-aineet vai geenit/ taipumus perimässä koko kansalla. Perusfaktahan on se, että iän myötä aineenvaihdunta hidastuu. Mutta jotain täällä ei tajuta, kun olemme oikein kevyttuotteiden luvattu maa ja silti ongelmat on jopa kasvussa. En usko, että ranskalaiset ja italialaiset syövät ultra light -tuotteita. Itse kannatan myös mahdollisimman aitoja raaka-aineita. Olen myös alkanut taipumaan sille kannalle, että sokeri on paljon pahempi kuin rasva. Saisipa sen vaan itellekin jotenkin käytäntöön... Melkoinen sokerihiiri kun olen :)

Myy75 :) Lapsen genetiikan luulisi vaikuttavan, mutta myös äidin makutottumukset :)

Ihan vaan pähkin tätä, koska meidän pojalla ei ole mitään vaivaa ilmennyt, ei siis yhtään minkään moista vaivaa missään asiassa..
 
Niin, esim. olen kuullut sanottavan, ettei pienen lapsen kannattais syödä kovin tulista ruokaa, ettei elimistö kestä sitä . Mutta monessa maassa on normiruoka tosi tulista eikä lapset varmasti mitenkään siitä kärsi. Tottuuko elimistö sitten siihen jo raskausaikana ja imetysaikana?
Toi aineenvaihdunta ja kilojen kertyminen on kanssa aika mysteeri. Väittäisin, en kyllä omaa mitään tietoa, että siinä on luonnostaan vaan suuria eroja jo lapsilla. Suurinpiirtein saman verran syövistä ja liikkuvista lapsista jotkut vaan vähän pyöreämpiä ja jotkut hoikempia. Ainakin geenit ja luontainen aineenvaihdunta selittää jonkin verran jossei nyt ihan kaikkea.:happy:

Meillä äidin suvun naiset on kaikki lihavia mahasta.. ja niin minäkin.. :rolleyes::grin Mielestäni selkeä suku/geenijuttu. Myös esikoispojalla kertyy vyötärölle. On tullut muissakin asioissa minuun, myös ulkonäöltään kuin minä ja sukuni. Tytär taas muistuttaa isäänsä ja on laiha kuin isänsä. Geenit ja perimät.. kyllä näissä asioissa.
 
Muokattu viimeksi:
Mä en ihan täysin usko tuohon geenijuttuun ja että ne vaikuttaisi jotenkin mihin vauvan elimistö tottuu. Pikemminkin uskon että tottuu siihen mitä aletaan syöttämään. Kuten Myy kirjoitti. Mutta se että vauva tottuu siihen mitä saa äidin mahassa ollessaan, siihen uskon. Esikoispoikaa odottaessa mulla oli himo mm tomaatteihin ja omenoihin. Söin kaikkea terveellistä ja yllättäen makea ei maistunut vaikka olen tosi perso makealle. No.. poika syö nykyäänkin mieluummin tomaatteja kuin karkkia. :wideyed::grin Tyttöä odottaessani taas olin tosi perso makealle. Mm suklaavanukasta vedin kaksin käsin. No arvaatte varmaan jo? :grin Tyttö on perso makealle ja vetää myös suklaavanukasta vaikka joka päivä. :woot:

Elias sitten taas.. aloin tänään miettimään että mähän olin sillä raskausdiabetesruokavaliolla. Sokerit ei sietäneet yhtään hiilihydraatteja. Niinpä jätin ruokavaliosta pois viljat, leivän, riisin ja perunan. Voisiko nyt olla niin että kun Elias ei saanut niitä mun mahassa ollessaan eikä siis tottunut niihin, niin nyt ei elimistö siedäkään niitä? :eek: Tai ainakin kestää aikaa tottua. No aika näyttää eli miten käy kun ei saa nyt mitään noista..

Lihaahan söin mutta lähinnä lammasta, kanaa ja nautaa. Mies on muslimi. Niinpä Eliaskin on saanut ja tulee saamaan vain noita.

Voisikohan tuossa teoriassa olla jotain perää? :anyone

Marituuli :)

Mä luulen, että ruokavalio menee enemmän isän mukaan, koska teillä on ongelmia siinä... On vaan oletus <3

En mä esim. söisi pidemmän päälle ruokaa, jota me syötiin Egyptinmatkalla jne...
Kun palaa Suomeen ulkomailta, on kiva saada muusia ja lihapullia :) Oli vaan esimerkki, toivottavasti ymmärrät :Heartblue
 
Last edited by a moderator:
Marituuli :)

Mä luulen, että ruokavalio menee enemmän isän mukaan, koska teillä on ongelmia siinä... On vaan oletus <3

En mä esim. söisi pidemmän päälle ruokaa, jota me syötiin Egyptinmatkalla jne...

Kun palaa Suomeen ulkomailta, on kiva saada muusia ja lihapullia :)

Mutta jos Elias on mun mahassa ollessaan saanut suomalaista ruokaa niin en käsitä miten isän ruokatottumukset voi vaikuttaa.. :wideyed: Ei ne isän syömät ruoat vauvalle mene.. En jaksa uskoa että geeneissä on jotenkin joku "ruokatottumusgeeni". Sehän on ihan siitä kiinni mihin vauva TOTTUU ja TOTUTETAAN. Ei vaan mene mun kaaliin sori.. Jos jollain faktatietoa asiasta, niin sitten uskon. :grin
 
Mutta jos Elias on mun mahassa ollessaan saanut suomalaista ruokaa niin en käsitä miten isän ruokatottumukset voi vaikuttaa.. :wideyed: Ei ne isän syömät ruoat vauvalle mene.. En jaksa uskoa että geeneissä on jotenkin joku "ruokatottumusgeeni". Sehän on ihan siitä kiinni mihin vauva TOTTUU ja TOTUTETAAN. Ei vaan mene mun kaaliin sori.. Jos jollain faktatietoa asiasta, niin sitten uskon. :grin

Toivottavasti on niin, mä vaan uskon evoluutioon ja, että kaikkien asioiden vaikutus on vuosien-vuosituhansien tuotos... Ihan medän jokaisen ihmisen kohdalla :)
 
Niin, esim. olen kuullut sanottavan, ettei pienen lapsen kannattais syödä kovin tulista ruokaa, ettei elimistö kestä sitä . Mutta monessa maassa on normiruoka tosi tulista eikä lapset varmasti mitenkään siitä kärsi. Tottuuko elimistö sitten siihen jo raskausaikana ja imetysaikana?
Toi aineenvaihdunta ja kilojen kertyminen on kanssa aika mysteeri. Väittäisin, en kyllä omaa mitään tietoa, että siinä on luonnostaan vaan suuria eroja jo lapsilla. Suurinpiirtein saman verran syövistä ja liikkuvista lapsista jotkut vaan vähän pyöreämpiä ja jotkut hoikempia. Ainakin geenit ja luontainen aineenvaihdunta selittää jonkin verran jossei nyt ihan kaikkea.:happy:

Catlin :) Hyviä näkemyksiä kirjoitat...
 
Mä olen kans välillä miettinyt tuota kun joillakin on selkeesti raskauden aikana himo joillekin ruuille ja sit myöhemmin vauva tykkää just niistä ruuista. Johtuuko vauvan/lapsen mieltymys niihin ruokiin siitä et on jo kohdussa saanut niitä vai onko se mieltymys makeaan/suolaiseen geeneissä ja äidille tulee raskausaikana himo vauvan geenien mukaisiin ruokiin?
 
Meillä äidin suvun naiset on kaikki lihavia mahasta.. ja niin minäkin.. :rolleyes::grin Mielestäni selkeä suku/geenijuttu. Myös esikoispojalla kertyy vyötärölle. On tullut muissakin asioissa minuun, myös ulkonäöltään kuin minä ja sukuni. Tytär taas muistuttaa isäänsä ja on laiha kuin isänsä. Geenit ja perimät.. kyllä näissä asioissa.

Kyllä, geenit vaikuttaa ihan kaikkeen, kuten myös piilevien sairauksien puhkeamiseen, tai aikuisiän diabetekseen tms.

En tunne näitä asioita, mutta oletan, että ovat periytyviä ja geenit voi esim. aktivoitua jossain tilanteissa.

En missään nimessä sano, että Eliaksen vaivat johtuu näistä, vaan yritin vaan pähkäillä syytä asiaan, joka on ihmetys.. :Heartpink:rolleyes:
 
Mutta jos Elias on mun mahassa ollessaan saanut suomalaista ruokaa niin en käsitä miten isän ruokatottumukset voi vaikuttaa

Marituuli :) Mun oletus on, että ainoastaan raskauden aikana voi vaikuttaa lapsen kehitykseen positiivisesti syömällä mahdollisimman terveellisesti :) ;-) Lapsen geeneihin ei voi raskausaikana itse vaikuttaa mitenkään.

Jos on esim. mahdollisesti "periytyvä" sairaus, niin se ei välttämättä puhkea, jos raskausaikana syö terveellisesti ja kun lapsi syntyy ja kehittyy, niin sitä ei tule, eikä välttämättä edes aikuisiällään, mikäli on vaan terveelliset elämäntavat... :)

Isänkin ruokailutottimukset vaikuttaa siittiöihin, siinä missä naisellakin munasoluihin.

Näistä löytyy varmasti paljon eläviä esimerkkejä :)
 
Mä olen kans välillä miettinyt tuota kun joillakin on selkeesti raskauden aikana himo joillekin ruuille ja sit myöhemmin vauva tykkää just niistä ruuista. Johtuuko vauvan/lapsen mieltymys niihin ruokiin siitä et on jo kohdussa saanut niitä vai onko se mieltymys makeaan/suolaiseen geeneissä ja äidille tulee raskausaikana himo vauvan geenien mukaisiin ruokiin?

No mun lasten kohdalla ainakin näillä kahdella on sama isä. Eli samat vanhemmat. Silti mieltymykset on ihan eri molemmilla ja peilaa sitä mitä himoitsin raskausaikana. Toisen mieltymykset tulee sitten isän geeneistä ja toisen äidin?

Eliasta odottaessa mulla muuten ei ollut mitään himoja. Ruokahalu oli vaan huono. Mutta johtuiko radista vai mistä. En tiedä. Radi oli muitakin lapsia odottaessa mutta ei niin paha.

Nämä geenijutut menee vähän yli mun ymmärryksen.. :p Mutta tutkin asiaa. Nyt väsyttää niin ei pää ymmärrä.. :hilarious:
 
Totuus on itse asiassa luultavasti jotain geenien ja ympäristötekijöiden yhdistelmänä. Esim tulehduksellisissa suolistosairauksissa on tutkittu tiettyjen geenien periytyvyyttä ja taudin puhkeamiseen liittyviä ympäristotekijöitä.
Keliakian yhteydessä on esim todettu, että etelä euroopassa sitä esiintyy vähemmän koska siellä asuvat ihmiset ovat viljelleet viljaa pitempään kuin pohjoisen kansat ja ovat jo siedättyneet enemmän viljoihin. Toisaaltaan Kiina on hyvä esimerkki vehnän jalostettujen tuotteiden epäterveellisyydestä suolistolle. Kiinassa ei ennen ollut juurikaan suolistosairauksia, mutta teollistumisen ja länsimaisen "roskaruuan" saavuttua maahan suolistosairaudet lisääntyivät samassa tahdissa. Suolistosairauksien yhteyttä alhaiseen d-vitamiinin saantiin on myös tutkittu, koska suomalaisilla tunnetusti on matalat tasot, on todettu että se altistaa sairastumiselle. Lasten osalta on todettu että raskauden aikana nautittu riittävä d-vitamiini ja omegat ehkäisevät allergioiden syntyä.
Jne jne... Tätä listaa voisi jatkaa pitkään.
Ja tämä pätee myös lihavuuteen. Tutkimuksen mukaan geenit vuorovaikutuksessa ruokavalion kanssa, ei siis pelkkä ruokavalio, vaikuttavat aineenvaihduntaamme ja sitä kautta painoon. Esim itselläni on puoliksi savolaiset geenit ja koko sen puolen akkalauma ollaan lyhyitä ja keskivartalolihavia.
 
No mun lasten kohdalla ainakin näillä kahdella on sama isä. Eli samat vanhemmat. Silti mieltymykset on ihan eri molemmilla ja peilaa sitä mitä himoitsin raskausaikana. Toisen mieltymykset tulee sitten isän geeneistä ja toisen äidin?

Eliasta odottaessa mulla muuten ei ollut mitään himoja. Ruokahalu oli vaan huono. Mutta johtuiko radista vai mistä. En tiedä. Radi oli muitakin lapsia odottaessa mutta ei niin paha.

Nämä geenijutut menee vähän yli mun ymmärryksen.. :p Mutta tutkin asiaa. Nyt väsyttää niin ei pää ymmärrä.. :hilarious:

Marituuli :) Näistä on tullut jotain dokumentteja tv:stä....Ja taitaa olla vielä tutkimuksen alla monet asiat...

Tuskin on mitään kirjaa julkaistu.
 
Totuus on itse asiassa luultavasti jotain geenien ja ympäristötekijöiden yhdistelmänä. Esim tulehduksellisissa suolistosairauksissa on tutkittu tiettyjen geenien periytyvyyttä ja taudin puhkeamiseen liittyviä ympäristotekijöitä.
Keliakian yhteydessä on esim todettu, että etelä euroopassa sitä esiintyy vähemmän koska siellä asuvat ihmiset ovat viljelleet viljaa pitempään kuin pohjoisen kansat ja ovat jo siedättyneet enemmän viljoihin. Toisaaltaan Kiina on hyvä esimerkki vehnän jalostettujen tuotteiden epäterveellisyydestä suolistolle. Kiinassa ei ennen ollut juurikaan suolistosairauksia, mutta teollistumisen ja länsimaisen "roskaruuan" saavuttua maahan suolistosairaudet lisääntyivät samassa tahdissa. Suolistosairauksien yhteyttä alhaiseen d-vitamiinin saantiin on myös tutkittu, koska suomalaisilla tunnetusti on matalat tasot, on todettu että se altistaa sairastumiselle. Lasten osalta on todettu että raskauden aikana nautittu riittävä d-vitamiini ja omegat ehkäisevät allergioiden syntyä.
Jne jne... Tätä listaa voisi jatkaa pitkään.
Ja tämä pätee myös lihavuuteen. Tutkimuksen mukaan geenit vuorovaikutuksessa ruokavalion kanssa, ei siis pelkkä ruokavalio, vaikuttavat aineenvaihduntaamme ja sitä kautta painoon. Esim itselläni on puoliksi savolaiset geenit ja koko sen puolen akkalauma ollaan lyhyitä ja keskivartalolihavia.

Eclipse :) Hieno selvennys :)

Monien tekiöiden summa :)
 
Takaisin
Top