Reseptejä

Keni

Vauhtiin päässyt keskustelija
Hyväksi havaittuja vauvanruokareseptejä :)

Tänään tein makaronikasvisjauhelihasosetta:

400g j.lihaa pannulla ruskeeks
Hernemaissipaprika sekaan
Pieni sipuli sekaan
Tomaattipyrettä reilu ruokalusikka
Vettä n. 2-3dl
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Ja antaa tämän mössön muhia hetki ja sekottaa sitten kypsän makaronin kans sekaisin. Ja soseeksi. Ite lisäsin vettä soseutusvaiheessa sen verran että tuli tarpeeks notkeeta. Ja jätin vähä karkeammaksi ku aiemmin. Hyvin uppos :)


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Ja tuosta tuli about 10 annosta... Ehkä enemmänki.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Toinen hyvä: broileririsotto

Broilerin jauheliha n. 250g pannulla kypsäks
Kasvissuikaleita mukaan (porkkana yms.)
Pieni sipuli sekaan
Curry ja paprika jauhetta vähän
Vähän vettä
Antaa muhia hetken

Tää mössö sekoitetaan 10min ylikeitetyn puuroriisin kans ja soseeks.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Tollasta sapuskaa mä oon tehny kans. Lassee tehny kans vauvalle sopivaksi muunnellen ja valkokastike mm Vastikkeeseen. Kiva ketju.. täältä voi saada vinkkejä. :)

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
Voiko korviketta käyttää ruuanlaitossa ihan maidon tapaan?


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Niinpä! En vaan ollu ihan varma. Joku oikosulku väsyneissä aivoissa :D


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Kai sitä saa kypsentää pannulla heti?!? Ainaki noissa keittokirjoissa mitä lainasin niin oli monta ohjetta joissa liha paistettiin pannulla.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Sehän on kumminkin lehmänmaitoo mikä on vaan jotenkii käsitelty. Rupesin Keni nyt itekkin epäileen kun sanoit :grin ehheh, voi kait sitä käyttää.
 
Kyllä mä oon paistanu pannulla ja uunissa ja tehny vastikkeesta pojalle ruokaa. En oo ainakaan kuullu, ettei näin voisi toimia. Ehkä joku viisaampi sit opastaa tässäkin asiassa. Harvoin mitään vastiketta käytän, mut yksi purkki on vielä kaapissa hätävaroja jäljellä, joten jos siitä vaikka muusiin lisäisi sitten. :)
 
Tässä meille mammoille ruokaresepti:

pussi wokkivihanneksia
2dl kuohukermaa
chiliä 2pötköö tai oman maun mukaan
1 rasia herkkusieniä
1 pikku rasia kirsikkatomaattia
2 rkl kookosrasvaa/kookosmaitoo


keitä 1,5 litraa vettä ja pistä wokki sekaan
anna muhia 5 min ja muussaa wokki sauvasekottimella pieneksi.
leikkaa tomaatit ja herkkusienet neljään osaan, pilko chili pieneks ja laita ne kattilaan.
lisää samaan syssyyn myös kerma ja kookosrasva.
anna kiehua n5 min ja survo taas sauvasekottimella pieneks tomaatti herkkusieni ja chili.
sitten liesi ykköselle ja lisää katkaravut ja anna vetäytyä.

Avot saat maistuvan katkarapu keiton!

Mukaan voi paistaa vaikka paketin kanaa jos haluaa :)
 
Juu juu. No en oo kuullu ite mitää. Jossai purkissa oon vissii eläny. Oon paistanu pienessä tilkassa öljyä. Tosin en oo vielä ku pari kertaa vasta paistanu, et iha viime viikolla vasta aloitin ja pari kertaa on maistettu. Loput on pakkasessa. :)

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
Itseasiassa siksi, että paistettu liha sulaa huonommin. En sitä lihaa siis karrelle oo paistanut ja tosi pienesti laittanu öljyä. En kyl huomannu mitään vatsaoireita, mut jospa unohdan varmuuden vuoksi vielä sen paistamisen ja keitän/teen uunissa vielä muutaman kuukauden. Ihan vaa varuiksi..:)

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
Kävin heti googlaamassa asiasta ku heti alkoi kiusaan toi asia... :D

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
Takaisin
Top