Ravitsemussuositukset, vitamiinit yms. terveysasiat

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti toupie, 5 heinä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Little My Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Sulatejuustokin lasketaan pehmeisiin juustoihin niin varmaan sen takia kiellettyjen listalla. Kuitenkin itse oon ajatellut, että Suomessa valmistetut pehmeät juustotkin ovat turvallisia syödä - ja näin taitaa ehkä Valionkin sivuilla lukea..? Olen myös Arlan fetaa (tai siis salaattijuustoa..) surutta salaatissa syönyt..
 2. Niittipyssy Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020

  Mä taas käsitin että sulatejuusto valmistetaan tosiaan niin kuumassa että ei ole kielettyjen listalla o_O
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. HannaPulla Aloittelija

  Näin Mä ainakin olen ymmärtänyt.. :)
 4. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Hei miten luonnonkosmetiikassa eteeriset öljyt, onko niitä esim suihkusaippuassa tai shampoossa sen verran vähän että voi huoletta käyttää? Että onko ne öljyt raskausaikana kiellettyjä jos käyttää sellaisenaan? Täällä taisi jotku luonnonkosmetiikkaa käyttää ja itselle vielä uus juttu.
 5. Niittipyssy Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020

  Mä oon useamman vuoden käyttäny luonnonkosmetiikkaa eikä oo käyny mielessäkään että niistä öljyistä voisi olla jotain haittaa :eek:
 6. Little My Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Käsittääkseni jos on aromaterapeuttisiin öljyihin tottunut niin ovat ihan ok mutta jos ei ole niin raskausaika ei ole välttämättä hyvä aika lähteä niitä testailemaan..
 7. varma Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Ootteko käyttäneet Omega3/kalakapseleita? Vai syöneet kalaa sen 2-3 kertaa viikossa? :P
 8. Musurullu Tuttu foorumilla Maalismammat 2018 Elomammat 2017

  Mulla ei luvattu käyttää niitä ja ei tule kalaakin syötyä niin usein... muuten jos perusterve sit pitäis olla ok syödä niitä kapseleita minusta mutta loppuraskaudessa ei suositella koska se voi ohentaa verta :)
 9. Untuvaiset Uusi käyttäjä

  Eikai THLn suosituksissa ainakaan sanota ettei kananmunaa saisi syödä raakana? En ainakaan ole huomannut mainintaa munista.
 10. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Suomalaisia munia saa syödä huoletta
 11. varma Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Miten on muuten noiden tuoreiden ulkomaisten marjojen laita? Saako niitä syödä? :P
 12. daimi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Ei saa kiehauttamatta.
 13. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Ai, eikö? :eek: Mä söin loppukesästä kakussa tuoretta espanjalaista mansikkaa, kun luulin olevan suomalaista. Sitten selviskin ettei ollutkaan ja pikkupaniikissa ( :D) googletin että saa syödä tuoreena. Tosin saattaa olla että oli vähän ristiriitaista tietoa, mutta lopulta tulin siihen tulokseen että ei pitäis haitata. Mut en mä tietoisesti uskaltais syödä. :sad001

  Niin ja lisään vielä, että syönhän mä joskus myös esim ulkomaalaisia kirsikkatomaatteja, paprikaa yms huuhdeltuna, niin meniskö ne tuoreet marjat vähän samaan kastiin, että jos huuhtelee, niin on ok syödä..
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. daimi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Mä sain sillon alkuun neuvolasta pari lappua näihin ruokarajoituksiin liittyen niin toises luki et tuontimarjoissa norovirusriski tulee kasteluvedestä. Siksi ulkomaiset pakastevadelmat tulee kuumentaa 90-asteisiksi ennen käyttöä. 2min kuumennus riittää. Salaateista ja juureksista sen verran että näkyvä multa pestään huolella pois ja juurekset tulee kuoria ja huuhdella uudelleen.Ajantasaiset suositukset voi tarkistaa eviran sivulta.. Muuta infoa en osaa antaa.. Ton vadelman tarkistin heti kesällä ku meillä kasvaa villivadelmaa et saanko syödä niitä ku ovat niin herkkua!
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Mie olen käsittänyt että se kuumennussuositus koskee ulkolaisia pakaste marjoja?! Nehän suositellaan kuumennettavaksi vaikka ei olisi edes raskaana.
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Ilona_ Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Mä söisin ulkolaisia tuoreita marjoja aivan huoletta huolellisen pesun jälkeen, se kuumennussuosituskin koskee mustakin vaan ulkomaalaisia pakastemarjoja. Ja toi kuumennussuosituskin on olemassa ennen kaikkea just vatsatautivaaran (noro), ei niinkään spesiaalisti sikiöön kohdistuvan vaaran kuten Listerian takia.

  Se kuumennus on kyllä ihan syvältä, ikimaailmassa jaksais semmosta tehä vaan itteäni varten ja menee koko pakastemarjojen idea musta ihan pilalle kun tykkään käyttää niitä päivittäin kohmeisina puuron ja rahkan seassa. Mut onneksi kotimaista tarjontaa vadelmia lukuunottamatta on niin hyvin, että saa ihan hyvillä mielin jätettyä ne ulkolaiset kauppaan.
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. varma Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Joo itsekin ajattelin, että koskisi vain pakastettuja ulkomaisia marjoja. Mutta onneksi pakastimesta on tosiaan saatavilla kotimaisia marjoja hyvin, niin ei tarvii ulkolaisiin turvautua. Ne kohmeiset marjat maistuu just hyvältä puuron seassa, ja jäähdyttää sen sopivan lämpöiseksi samalla.
 18. daimi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Hmmm.. täällä oon syöny pitkin päivää pari pandan lakupalaa, mansikan makuista lakritsia mansikkatäytteellä. Nyt vasta aloin miettiä että saikos tämmöstä ny syödä ku ei oo perus mustaa lakua kuitenkaa..
 19. Caprica Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Noissakin on näköjään lakritsiuutetta eli samaa glykyrritsiinia sisältää kuin musta lakukin, eli siksi siis samasta syystä ei olisi suositeltava. Glykyrritsiinia on kai muuten aika monessa karkissa ja muussa tuotteessa makeutusaineena.
 20. daimi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Joo, niin mäkin löysin samaa tietoa googlaamalla. Tuudittaudun siihen että ainesosaluettelos oli ihan viimesiä aineksia ja ei yks kerta pahaa tee. Mut näin sitä voi vaan hurahtaa uutuuteen ja unohtaa kaiken muun. :facepalm:

Jaa tämä sivu