Täällä on ihmetelty ravintosuosituksia ja rajoituksia esimerkiksi superfoodeille. Selvittelin asiaa tuolta tutkimuspuolelta, esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, joka asettaa suositukset ja rajoitukset, perustaa nämä olemassa oleviin tutkimustietoihin ravintoaineiden riskeistä ja terveysvaikutuksista sikiölle (ja joissakin tapauksissa odottavalle äidille).
Tämän takia sellaiset tuotteet ja raaka-aineet, joita ei ole Suomessa käytetty vielä kovin pitkään (esim. Rooibos-tee) ovat ei-suositeltavien (ns. kiellettyjen) aineiden listalla. Syyksi siis riittää se, ettei niiden vaikutusta ole ehditty tutkia, koska tuotteita ei ole käytetty Suomessa tai Länsimaissa vielä kovin montaa vuotta. Tämä siis tarkoittaa, ettei tuotteilla (esim. Rooibos, superfoodit) välttämättä ole mitään vaaraaa sikiölle, mutta koska terveysviranomaiset eivät voi olla tästä varmoja, he voivat suositella ainoastaan niitä tuotteita, jotka on varmasti tutkittu turvallisiksi. Itse käytän näitä harkintaa käyttäen pieninä määrinä, mutta toisaalta varon ylilyöntejä kaiken kanssa.
Toisaalta en kyllä sitten usko mihinkään muihin ravintosuosituksiin, kuin noihin THL:n ohjeisiin ja lääkärin määräämiin ravintolisiin (esim. itse jouduin syömään viikolle 20 asti 5 mg foolihappoa päivittäin, koska oma perussairaus estää foolihapon siirtymistä istukasta sikiölle normaalissa määrin, joten sen määrää piti lisätä omassa verenkierrossa runsaasti). Onneksi omat verenpaineet ja kolesterolit on niin hyvät, ettei suolan tai rasvojen saantia tarvitse sen ihmeemmin vahtia, jos ne hyppää loppuraskaudesta, niin sitten suola ja kovat rasvat pois ruokavaliosta.