Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Asuimme esikoisen syntyessä paikkakunnalla, jonka terveyskeskukseen oli aina hirveän pitkät jonot, mutta hyvin yksityisiä. Nyt asumme pienellä paikkakunnalla, jossa tk on ihan lähellä ja sinne ilmeisesti pääseekin hyvin. Kertaakaan ei tosin olla palveluja tarvittu (koputtaa puuta), mutta vakuutus on olemassa ja hyvä niin.
Mutta eikös se pidä ottaa 3 kk ennen vauvan syntymää, ellen väärin muista?
Tähti-73 - Niin toki voi ottaa koska vaan, mutta se ei korvaa sitten jos synnytyksessä tai ennen sitä tai siihen liittyen jotakin sattuu... Mutta harvinaistahan se toki onkin, en halua maalata piruja seinille Minua vain aikanaan ohjeistettiin niin ja ihan kavereiden toimesta, ei sitä tietoa muualta saa.
Mulla rv 24+4 tänään. Ei ollut paha. Höpöttelin odotusajat 50v miehen kans niitä näitä. Silläki oli sama testi. En saanut tuloksia. Pistäminen kolmannen kerran sattu iha pirusti.Tähti ei se välttämättä kaikilla vakuutusyhtiöillä ole 3kk! Kannattaa kysellä, jos nyt harmittaa ettei tullut otettua
Joko sulla on MS74 rasitus ohi? Saako sieltä tulokset saman tien vai oliko se seuraavana päivänä? Mun pitäisi varata viikolle 24-28 sokerirasitus. Tuntuu hirmu myöhäiseltä, onko se teillä muillakin ollut noin? Tuntuu että sittenhän se vauva on jo voinut ehtiä kasvaa tosi isoksi, jos sokereiden kanssa on ongelmia...
Ruokavaliosta; mä olen sellainen herkuttelijaluonne, että "normaalissa" elämässä tykkään silloin tällöin nauttia juurikin kylmäsavulohta, italialaisia juustoja (parmesan, mascarpone), pestoruokia, ilmakuivattua kinkkua, lakuja.... Nyt olen raskausajaksi jättänyt nuo kaikki ihan kokonaan pois. Alkoholi ei onneksi ole maistunut lainkaan moneen vuoteen.
Tiedoksi muuten, jos täällä on joku muu, joka tykkää käyttää Pirkka sitruunapestoa ruoanlaitossa; siinä ei tuoteselosteessa kerrota, onko tehty pastöroidusta juustosta vai pastöroimattomasta. Tarkistin asian Ruokakeskon kuluttajapalvelusta, ja minulle vastattiin, että eivät suosittele ko. tuotetta raskausajan ruokavalioon, koska sitä ei ole pastöroitu. Toki kuplivan kuumassa ruoassa voi käyttää, mutta enpä ole ottanut riskiä.
Samoin tarkistin Dr Oetkerilta, millaista juustoa käyttävät pizzoissaan (Ristorantet ja Rusticat ovat herkkuani). Vastasivat, että kaikki heidän tuotteissaan käytetty juusto on pastöroitu, samoin kaikki heidän vanukkaissa ja rahkoissa oleva maito on myös pastöroitu.
Olen selvitellyt em. asioita ihan mielenkiinnosta, koska listeria voi tosiaan olla yllättävänkin haitallinen sekä raskaana olevalle naiselle että sikiölle. Ja Euroopassa näyttää käytännöt vaihtelevan, suomalaiset ja saksalaiset tuotteet vaikuttaisivat olevan pääsääntöisesti pastöroituja, mutta esim. italialaiset ei. Ja nykyäänhän täytyy aina pakkausselosteesta kaivaa suurennuslasin kanssa esiin tieto, missä joku tuote on valmistettu, ei voi "suomalaisen kuuloisen" olettaa olevan kotimaista.