Tammenterhotar, Me ei olla hoidoissa joten itsellänihän ei ole hajuakaan asiasta. Kiva kuulla kuitenkin ettei välttämättä olekaan koronasta johtuvaa! Ehkä jotkut lääkärit ovat sitten vaan varovaisempia kun sitä tutkimustietoa ei niin paljon vielä ole?
Joo, näin uskoisin! :) Jos kiinnostaa, niin ohessa vielä, mitä HUS on IVF FAQ:ssaan koronarokotteen ottamisesta hoitojen aikana kirjoitellut:
"Nykytiedon perusteella rokotteen ottamiselle ei ole estettä. Voimme aloittaa lapsettomuushoidot (munasarjastimulaation aloitus, alkionsiirto, inseminaatio) aikaisintaan viikon kuluttua naisen/miehen koronavirusrokotteesta. Viikon varoaika liittyy rokotteisiin melko usein liittyviin ohimeneviin haittavaikutuksiin. Rokotteiden valmistajat suosittavat naiselle raskauden ehkäisyä kahden kuukauden ajan rokotuksen jälkeen.
Koronavirusrokotteet opettavat elimistöä muodostamaan vasta-aineita tautia aiheuttavaa koronavirusta vastaan. Ei ole viitteitä siitä, että koronavirustautia torjuvat vasta-aineet aiheuttaisivat ongelmia istukan kehittymiseen tai tulevaan raskauteen. Raskaana olevien koronarokottamisesta on tällä hetkellä vielä vähän tutkimustietoa, mutta käyttökokemus, eläinkokeet ja alustava tutkimustieto eivät anna viitteitä turvallisuushuolista. Maailmalla raskaana olevia on rokotettu jo paljon.
Jos rokotettava huomaa tulleensa raskaaksi ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hän voi halutessaan ottaa toisen koronarokotteen raskauden aikana. Rokotusta kannattaa erityisesti harkita, jos äidillä on suurentunut riski sairastua vakavaan koronavirustautiin tai altistua koronavirukselle työssään.
Raskaana olevien rokotusohjeita päivitetään, kun tutkittua tietoa ja käyttökokemusta kertyy lisää.
Kaikilla rokotteilla voi olla haittavaikutuksia. Useimmat rokotteiden haittavaikutukset ovat lieviä ja ohimeneviä, kuten punoitusta pistokohdassa, kuumeilua tai lihas- ja päänsärkyä. On hyvä huomioida, että korkea kuume voi vaikuttaa siemennesteen laatuun. Tilanne korjaantuu yleensä noin 2 kuukauden kuluessa.
Nykyisen tutkimustiedon ja käyttökokemuksen perusteella millään rokotteella ei ole todettu olevan vaikutusta hedelmällisyyteen.
Rokotusohjeita päivitetään, kun tutkittua tietoa ja käyttökokemusta kertyy lisää."
--> mielestäni ohje oli jo tässä muodossa jo ennen kuin THL:n linjaus siitä, että raskaanaoleviakin voi rokottaa tuli voimaan.