Rakenneultra ja sukupuolilupaus

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Tuul1a, 12 touko 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meilläkin oli ru:ssa viikkoja 21+0, mutta vauva vastasi kokonsa puolesta 20+3. Kuulemma ei tässä vaiheessa enää seurata niin tarkkaan sitä viikkojen vastaavuutta, vaan kätilöä lainatakseni "vauvassa alkaa olla ihan häntä itseään", ei tarvitse murehtia. :) Jos meidän vauva on äitiinsä tullakseen, niin siroa tapausta odotetaan, nimim. täysiaikanen 2800g pötkylä itsekin!
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Mekin toivotaan vaan tuota yksilöllistä kasvua, kun pään mitta ei vastaa viikkoja. Jos kontrollit menee hyvin ja mitään kummempaa ei epäillä, niin kyllä tää pienipäinen äiti ihan mielellään synnyttäis pienipäisen tytön. :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 3. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me avattiin just miehen kanssa yhdessä tuo mystinen ruskea kirjekuori, ja sieltä paljastui tyttölupaus! :Heartred Täysin mun ennakko-odotuksia vastaan, ei ollut luottamista vahvaan vaistoon poikaolosta :D
  • Tykkää Tykkää x 20
 4. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Tämä sukupuoliasia on kyllä jännä. Ensin luulin odottavani tyttöä ja sitten se tuntemus vaihtui pojaksi ja nyt en osaa taas yhtään sanoa kun kätilökään ei ollut varma. Jännitys säilyy siis lokakuulle, mutta on meillä molempien varalta nimi mietittynä. Pitää vaan ostaa neutraaleja vaatteita.
 5. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Hihi, Vesta. Ei mieskään sit malttanut odottaa. :) Onnea tyttölupauksesta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. kirpsu Peruskäyttäjä

  Luulin minäkin odottavani tyttöä mutta en edes minä voinut erehtyä näkemästäni. Poika tulossa! Rakenneultrassa kaikki muuten ok mutta aivokammioiden koossa eroavaisuuksia. Tiistaina sairaalaan ultraan. Näköjään muillakin ollut samoja kauhun hetkiä. En siis ole yksin. ❤
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 7. amanda85 Uusi käyttäjä

  Kirpsu laitoin sinulle yv.
 8. Hani89 Aloittelija

  Heippa!

  Meillä ru oli 1.6. Tyttö tulossa vaikka minulla oli tosi vahva poika tunne :) Ensimmäinen vauveli. Kaikki rakenteet oli muuten kunnossa, mutta myös meillä havaittiin aivokammioiden olevan hieman laajentuneet ensin 9,7mm, mutta lääkärin katsoessa myöhemmin samalla viikolla 10mm ja 11mm.

  Kova huoli tästä heräsi :sad001 Vaikka kovin vakuutellaan, että kyse vain pienestä erosta ylärajaan ja tuskin on syytä huoleen kun kaikki muu näytti olevan kunnossa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 9. Lisamarie Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Lokakuunmammat 2015

  Toi taitaa ilm olla aika yleistä toi aivokammio eroavaisuus vai miten? Onko teille sanottu että mitä se käytännössä meinaa, voiko asialle tehdä jotain? Itsellä vasta ylihuomenna ru saas nähdä mitä sieltä löytyy,.
  Tsemppiä kaikille! :)

  Lisamaria 21+1 ❤️
 10. kirpsu Peruskäyttäjä

  Ultrassa ei sanottu juuri mitään ja erehdyin googlettamaan mistä voi olla kyse. Tieto lisää tuskaa, varsinkaan kun asialle ei voi mitään.

  Ei kaikki tuolla alalla välttämättä tajua, miten odottavat äidit asioihin suhtautuvat ja millainen paniikki siitä syntyy, kun määrätään vain jatkotutkimuksia asiaa enempää valaisematta.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Hehe, pistinpä merkille, että kyllähän tää sukupuolijakauma on tasoittunut, vaikka alkuun meidän lokakuun lupaukset näytti tosi tyttövoittoiselta! Nyt on veikattu 23 tyttöä ja 22 poikaa. :p
  • Tykkää Tykkää x 7
 12. Kattika Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Ja meille tulee poika, eli tasoissa ollaan :) kätilö sanoi, että tämä on poika. Ei puhunu mistää todennäköisyysprosenteista tai palleista tai pippelistä mitään. Pitää varmaan vielä tarkistaa keskiviikon ultrassa lääkäriltä kuultiinko ihan oikein :wink
  Nyt ollaan sitten aika tarkassa seurannassa toisen pojan kuoleman ja sen mahdollisten vaikutusten takia. Aivoja ja sydäntä on seurattu yliopistollisessa sairaalassa asti ja vielä pitää kahden viikon välein käydä kontrollissa. Itse jouduin sairaslomalle supistusten, suuren lapsivesimäärän ja kohdunkaulan avautumisen takia. Olen ollut saikulla jo rakenneultrassa lähtien eli kohta neljä viikkoa. Saatan joutua olemaan loppuun asti. Tylsää on vain maata, kun pieni kävelykin laukaisee koko illan kestävät supistelut. Noh, ainakin tulee tehtyä erilaisia peittoja ja pehmoleluja ynnä muita käsitöitä lapselle.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 8
 13. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Kattika, onko rakenteet kuitenkin ollut kunnossa, kun on tutkittu vai onko jotain poikkeavuutta löytynyt?
 14. Kattika Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Rakenteet on ollu kaikki kunnossa muuten, mutta sydänlihas on paksu ja sydän rasittunut. Se taas kuulemma kielii siitä, että lapsi on ollu aikamoisessa rasituksessa. Aivot on niiltä osin ok, mitä pystyvät näkemään. Kaikkea ei kuulemma näe, mutta jos olis jotain suurempaa ni sen käsittääkseni näkisi. Mutta voihan tässä tapahtua vielä vaikka mitä. Olen alkanut jännittää kaikkia ultria ja neuvolakäyntejä ihan hullun lailla :sad001 sen takia en yhtään kestä niitä hetkiä kun tutkiva lääkäri on jossain välissä hiljaa. Mitä enemmän hän puhuu, niin sitä varmempi oon siitä että kaikki on hyvin.

  Onneksi pojan potkut ja iskut tuntuu voimakkaina päivittäin, niin tiedän että hän on vielä siellä ♡ välillä potkii niin, että mahan päällä olevat tavarat heiluu :D
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 15. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Kattikalle voimia ja tsemppiä, että pojulla olis kaikki hyvin. Toivottavasti kohdunsuuntilannekin rauhoittuu ja pääset normaalimmin touhuilemaan vielä. Positiivista kuitenkin, että pikkumies myllertää normaalisti.:)
 16. jnk Tuttu foorumilla

  Voimia kans täältä! Ihan mielenkiinnosta kysyn, onko ollut puhetta sikiöiden vähentämisellä? Kuulin siitä työn kautta ja se kuulostaa melko erikoiselta että se on edes mahdollista
 17. Kattika Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mistään sellaisesta ei ole ollut puhetta. Kuulostaa todella erikoiselta. Sanoivat että kun ne syntyy niin ne syntyy yhtä aikaa. Tämä kuollut lapsi voi kuulemma vaikuttaa kohdunkaulan avautumisen, kun alkaa sieltä pikkuhiljaa kuihtumaan. Sanoivat että onneksi on kohdun perällä eikä kohdunsuulla.

  Onneksi myllertää ja potkii, muuten olisin ihan hermoraunioina. Tänään huomasin, että potkut näkyvät jo mahan päältä, on ne niin voimakkaita ♡

  Miehen kanssa ollaan aika luottavaisin mielin jo, kun keskiviikkona tulee 24 viikkoa täyteen, niin sillon on vauvalla jo mahdollisuuksia, vaikka synnytys käynnistyisikin. Ja mitää kivuliaita suppareita ei oo kuitenkaan vielä ollut. Lepo auttaa niihin kivuttomiin hyvin. Rauhoittuvat kun vetää lonkkaa päivät pitkät.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Optimistinen Optimistinen x 1
  Last edited: 15 kesä 2015
 18. jnk Tuttu foorumilla

  Joo, niin kuulostaa! Kuulin siis, että on mahdollista vähentää sikiöiden määrää eli näissä tapauksissa kun toinen sikiö on menehtynyt niin se poistetaan kohdusta. En aiemmin osannut edes ajatella että se on mahdollista, mutta kuulemma on.. Lääketiede on niin erikoista nykyään.

  Kiva kuulla, että mahassa on vilskettä! Varmasti huojentaa mieltä ihan eri tavalla tuntea liikkeet ja mennä uusille viikoille, kuin meillä ns. perusodottajilla :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Aino J Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Kattikalle ja miehellesi tosi paljon jaksamista! Ihan varmasti jännittää kaikki lääkärikäynnit. Onneksi tunnet liikkeet. Tsemppiä jatkoon, koita jaksaa ottaa rauhallisesti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Kattika Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Kiitos kaikki! Aina se on uskomaton tunne kun ollaan taas viikko eteenpäin :)

  Jnk, luulisi että tuollaisessa sikiöiden vähentämisessä ois hirveet riskit ennenaikaseen synnytykseen. Mut on se nykylääketiede vaan aivan uskomatonta.

  Ei oo ihan ehkä verrattavissa, mutta kun mentiin yliopistolliseen sairaalaan ultraan niin se oli uskomatonta kuinka tarkkaan sillä uudella ultralaitteella pystyi näkemään kaikki kitalaesta, silmistä ja sormien pienistä luista lähtien. Ihan erilailla kuin meidän lähisairaalassa :) on niissä ultrakäynneissä hyvätkin puolensa, kun pääsee katselemaan kaunista poikaamme niin usein. Siellä hän viimeksi hymyili isälle ja äidille ♡ on se uskomatonta miten voikaan rakastaa niin paljon jotain jota ei ole ikinä tavannut kasvotusten :)
  • Tykkää Tykkää x 9
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  Last edited: 15 kesä 2015

Jaa tämä sivu