Joo, en tiedä tuon luotettavuudesta, mutta tykkäsin siitä, että se otti huomioon sen, että alun perin eri alkupainolla ja -pituudella paino "saa" nousta eri määriä. Tosi suuntaa-antavana nuo varmaan kaikki kannattaa ottaa. Niin kuin ne neuvolantätienkin kommentit, mun mielestä, jos niissä on niin paljon heittoa kuin ilmeisesti on...
On puhuttu tosielämässä paljon kavereiden kanssa siitä, miten ylipäätään suomalaisessa raskausajan ohjeistuksissa tuijotetaan tosi paljon yksityiskohtiin: että pehmeitä juustoja ei saa syödä, homejuustoa saa syödä jos se on tehty pastoröidusta maidosta, sitä ja sitä kalaa saa syödä mutta ei enempää kuin kerran kuussa jne. Kai täällä vain on yksinkertaisesti mahdollista asettaa standardit niin korkealle, että välillä se melkein sotii jo maalaisjärkeä vastaan. Kreikassa syntyy terveitä lapsia, vaikka äidit ehkä syövät odotusaikana silloin tällöin fetaa, ranskalaislapsilla ei ehkä (en usko ainakaan) ole sen enempää alkoholivaurioita kuin suomalaislapsilla, vaikka odottavat äidit saattavat juoda sen lasillisen punaviiniä silloin tällöin, Kiinassa syntyy muutama lapsi vuodessa vaikka äidit ehkä nauttivat inkivääriteetä joskus... Mutta usein sitä miettii odottavia äitejä, jotka elävät tosi pienillä tuloilla eikä yksinkertaisesti ole varaa ostaa just niitä ruokia mitä neuvolassa satutaan suosittelemaan. Itselläkin tuntuisi kukkarossa, jos odottaisin talvella ja pitäisi pitää noista puolen kilon kasvissuosituksista kiinni... (Anteeksi avautuminen :) )