Oireet ennen plussaa ja sen jälkeen?

Keskustelun 'Raskaana' aloitti linkk, 4 huhti 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mira86 Aloittelija

  Täällä yksi viime viikolla plussannut ilmoittautuu joukkoon! :smiley-bounce012

  Mulla oli ennen testin tekemistä nenä tukossa, pyörrytti ja turvotti tosi paljon loppuviikosta. Ja pienenä lisänä tullu eilen mukaan etova olo aamuisin ja se väsymys... Ei paljoa tartte tehdä kun tekee mieli mennä takaisin nukkumaan... Ja myös alavatsaa oikealta puolelta on juilinut/poltellu eilen ja tänään aamulla. Ei mitenkään kouristuksen omaisesti, mutta muistuttaa olemassa olostaan. Tissit ollu kipeänä viime viikosta lähtien ja nyt lähinnä nännit on todella arat.

  Takana on yksi kohdunulkoinen raskaus, jolloin tän tapaisia oireita en muista että olisi ollut. Silloin lisänä oli kivut vasemmalla puolella alamahassa, kävellessä ja nostaessa viiltävää kipua ja pientä verenvuotoa. Verenvuoto ja kivut yltyi niin pahaksi, että taju meinasi lähteä niin siinä vaiheessa lähdettiin sairaalaan jossa totesivat kohdunulkoisen.

  Toivotaan, että pikkuisella olisi tällä kertaa ollut kartta mukana ja tarrasukat jalassa, että mekin saataisiin kevät vauva:Heartred
 2. Kytsi Aloittelija

  Ennen plussaa:

  * pian oviksen jälkeen poskiontelossa (?) paineen tunnetta ja lievää kipua. Meni muutamassa päivässä ohi. Aiemmassa raskaudessa iski korvatulehdus plussapäivänä -lienee jotain limakalvojen turvotusta tms. mille raskaana herkistyy.

  *repäisykivut. Pari kertaa kun yöllä käänsi kylkeä, tai päivällä kun nousi sohvalta. Kipu, jonka tunnistin ed. raskauksista, eikä sitä ole muulloin.

  * Aivastuksia, nenä tukossa  Plussan jälkeen:

  * kaikenlaista kipua/nippailua/painontunnetta yms vatsassa
  * kerran piti puhallella kun oli nousemassa liian nopeasti sohvalta (repäisykivut...) (kp 28/28)
 3. aBaby Tuttu foorumilla Elomammat 2017

  Laitetaan nyt tänne omat oireet, kun näitä ketjuja tuli itsekin lueskeltua ennen plussaa. :)

  Ennen plussaamista oli pääsääntöisesti samat kuin mun PMS-oireet, mutta ehkä vähän lievempänä: rintojen arkuus, vatsan turvotus, pienet nipistelyt alavatsassa. Ja normaalisti ennen menkkoja vaivaavat mielialanvaihtelut jäivät pois, mihin jopa kiinnitin huomiota. Pari päivää ennen oletettua kp1:stä alkoi tulla bussissa huono olo ja ilma alkoi tuntua tunkkaiselta niin kotona kuin töissäkin - oli pakko pitää ikkunaa auki koko ajan. Tämän jälkeen sitten kp 30/29 ilmestyi haalea plussa testiin.

  Huono olo onneksi on plussauksen jälkeen pysynyt poissa säännöllisellä syömisellä ja juomisella, mutta toi tunkkaisuus / kuumuus vaivaa edelleen. Lisäksi vatsa on tosi turvoksissa ja sekaisin.Syöminen ja erityisesti minkä tahansa kuplivan juominen saa vatsan kiertämään. Näiden lisäksi sitten noi alavatsan nipistelyt on muuttuneet selkeämmiksi, eli sellaisia viiltäviä pikku kipuja tulee erityisesti oikealle puolelle. Eilen jäi töissä lounas väliin kiireen takia ja päivä meni pillimehujen voimalla, jolloin oireetkin helpottivat huomattavasti. Eli vatsalla siis täällä oireillaan kovasti! :)
 4. möykkynen Peruskäyttäjä

  Laitampas minäkin ku näitä oli nii kiva lueskella piinaillessa :)
  plussasin siis 35/35

  ennen plussaa oireita tai "oireita"
  -tissien ja nännien arkuus kp19 oviksesta lähtien joka hiipu ennen oletettua menkkojen alkamispäivää, näin käy aina myös jos se vuoto alkaa
  -olin ainakin jo viikkoa ennen plussaa toosi väsynyt, mutta nii oon myös aina ennen menkkoja
  -kasvoihin tuli pieniä finnejä varmaan parin viikon ajan mikä ei oo normaalia
  -kp32 noin tunnin kestävä jomotus ja vetävä kipu oikean munasarjan reunassa, melkeen nivusessa? :D
  -mahakipuja, erilaisia ku menkkakivut, tuntu ehkä jossain syvällä kohdunsuun luona jos niitä
  nyt voi mitenkää paikantaa :D
  -selkeimpänä oireena ennen menkkoja tulevien turhan juonittelun, kiukuttelun ja itkeskelyn puuttuminen

  plussan jälkeen
  -kp 35 aikana tissit turpos ja kipeyty uudestaan, ja jatkuu edelleen
  -väsymys jatkuu, voisin nukkua kokoajan
  -nälkä! Pakko syödä parin tunnin välein
  -kiukuttaa, voi johtua väsymyksestä tai tupakoinnin lopetuksesta
  -närästys!

  nyt laskurin mukaan 6+2
 5. Stiffie Rakastunut foorumiin

  Täytyy kanssa kirjailla nyt tänne, kun ennen plussausta kävin monesti selaamassa. :)

  Ennen plussaa:
  -kahtena päivänä verenmaku suussa
  -ei menkkakipuja, vain kevyttä nipistelyä vatsalla ennenkuin menkkojen piti alkaa
  -hiusten todella nopea rasvoittuminen
  -lievä ummetus (yleensä ennen menkkoja tilanne päinvastoin..)
  -ei finnejä
  -huimausta

  Plussan jälkeen:

  -Rinnat arat
  -Lyhytpinnaisuus
  -ummetuksen paheneminen
  - alkuun ruokahalun väheneminen, nyt lisääntyy jo...
  -etova olo alkanut juuri vaivaamaan

  Minkäänlaista "olen raskaana" -tunnetta ei tullut ennen plussausta kuitenkaan.

  nyt rv 5+6

  Noihin ennen plussaa havaitsemiini oireisiin pitää sanoa, että ne oli kaikki hyvin lieviä (hiusten rasvoittumista lukuun ottamatta), enkä olisi niitä välttämättä noteerannut sen enempää, jos en olisi kuulostellut itseäni niin tarkkaan. :rolleyes:
 6. Sugarplum Sprite Tuttu foorumilla

  Ennen plussaa
  - rinnat tosi kipeät, vaatteetkin tuntuivat raastavilta
  - etova olo, mikään ei oikein maistunut
  - ilma tuntui huonolta ja väsytti + itketti
  - hajuherkkyys

  Plussan jälkeen
  - kaikki ennen plussaamista tulleet oireet jatkuvat
  - useat ruuat ällöttävät, mutta...
  - vähän väliä pitää silti syödä jotakin ettei tule paha olo
  - repäisykivut (sain tästä ketjusta näillekin tuntemuksille nimen, kiitos!)
  - turvotus, etenkin vatsa
  - hiukset rasvoittuvat nopeasti pöh

  Kierto ollut epäsäännöllinen ja vasta oireiden alettua tuli mieleen tarkastaa, että milloinhan menkkojen pitäisikään alkaa. "12 päivää sitten", ohohups, testiä ostamaan. Selkeä plussaan sieltä. Tällä hetkellä rv 6+4 (muistaakseni),
 7. Misu91 Tuttu foorumilla

  Mä oon 24 - v. Pco todettu 2009 joka tosi pahana. Ovulaatio tai ei luonnostaan ollenkaan. Vhh ruokavaliolla ja sitä seuranneella painonpudotuksella sain 4 kuukaudessa kierron säännölliseksi ja bongasin ensimmäiset luomu ovulaatiot. 3 ekaa kiertoa mies oli reissu hommissa joten ei nähty ja nyt sitten tuosta neljännestä tärppäsi "vahingossa " vaikka erittäin iloinen ja toivottu asia onkin :) ovulaation jälkeen mulla kipeyty aina nännit mutta muuten rinnat ei olleet arat. Ennen plussaa ihmettelin vaan rintojen arkuutta. Samana päivänä kun kuukautisten piti alkaa iski sellainen huonon olon aalto ja lähdin saman tien ostamaan testiä joka oli sitten positiivinen 5+4 viikoilla. Sen jälkeen alkoi huono olo, närästys, jotkut ruuat /hajut tökkii ja mieliteot esim.perunaan ja ruisleipään . Nyt vkot 10+ 3 ja väsymys on kaikista kamalin oire. Töissä pitäisi jaksaa pienten lasten kanssa mutta meinaa kyllä ottaa voimille. Päiväunet otan aina kun voin ja illalla jo 8 yleensä sängyssä. Rinnat edelleen arat ja turvonneet. Etova olo alkaa pikkuhiljaa helpottamaan. Ekassa ultrassa kaikki oli ok rv 8+3 ja ensi viikolla on äitiyspolilla seuraava ultra :) la tällä hetkellä 29.4 mutta se tulee jonkin verran siirtymään.

  Tsemppiä kaikille odotukseen.
 8. kristal Uusi käyttäjä

  Hyppään tänne mukaan, eilen tuli plussa testiin kp 29/28. :)

  Minulla on yleensä alkanut noin viikko ennen kuukautisia tuhruvuoto, joka jatkuu ja voimistuu kuukautisten alkuun asti. Tässä kierrossa tuota ylimääräistä vuotoa ei tullut lainkaan. Siitä uskalsin ajatella, että raskaus olisi mahdollinen. :) Alavatsaa alkoi nippailla jo reilu viikko ennen plussaa. Lisäksi alkoi armoton palelu varsinkin iltaisin, vilunväreitä tuli todella helposti. Väsymystäkin oli, mutta unet olivat muutenkin olleet vähissä. Päivää ennen plussaa tuli oikein kivulias repäisykipu aivastaessa, se oli oikeastaan "viimeinen niitti" sille että päätin seuraavana päivänä tehdä testin. :) Tissejä jomotti kevyesti jo monta päivää ennen plussaa myös, yleensä niissä ei tunnu mitään. Kaiken kaikkiaan olo oli erilainen kuin normikierrossa.

  Nyt plussan jälkeen vatsan nippailu jatkuu, katsotaan mitä muita oireita tämä tuo tullessaan. :Heartred
 9. Pikkuinenmyy86 Tuttu foorumilla

  Mäkin kerron näitä oireita, kun lueskelin tätä ketjua ennen plussaamista. :happy:

  Ennen plussaa:
  -Matkapahoinvointi linja-autossa ja autossa matkustaessa.
  -Nälkä, etenkin iltaisin.
  -Ajoittainen kuvotus tilanteesta riippumatta
  -Kahvin juominen tipahti minimiin (aikaisemmin ollut kunnon kahvihiiri.

  Plussan jälkeen (Nyt Rv 5+3)
  - Öinen oksentelu
  - Kuvotuskohtaukset
  - Ei tee mieli syödä
  - janottaa kokoajan
 10. anunnukka Aloittelija

  Onko kellään ollut hiivatulehdusta ennen plussaa?
 11. Kyfi5817140 Aloittelija

  Heippa ihmiset... Pakko kysyä että voinko olla raskaana... Oireet viittais siihen mutta testit tähän mennessä näyttäneet negatiivista... Jo 4. Päivää menkat myöhässä... Ovulaatio ollu muutama päivä sitten... Viimeisimmät menkat olleet 11.5... Mitä tää on??
 12. Suklaapehmis Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Ennen plussaa:
  En osannut yhtään arvata, että olisin raskaana. Kaikki "merkit" osoittivat, että kuukautiset olisivat tulossa. Tosin tissit tuli kipeeks vasta pari päivää ennen oletettujen kuukautisten alkua (kun yleensä ne on jo ainakin viikkoa ennen arat) :D
  Oire ennen plussaa oli oikeastaan sen, kun päiväntarkat kuukautiset eivät tulleetkaan.
  Tosin sitä ihmettelin, kun ei tullut vitutuspäivää, kuten yleensä melkein aina tulee kiukkupäivä päivää ennen kuukautisia. Oli vain todella onnellinen olo, mikä hieman hämmensi :D Plussausta edeltävänä yönä näin kylläkin aivan kauheaa painajaista, kun yleensä en ikinä nää painajaisia.

  Plussan jälkeen:
  Plussan tein kun kuukautiset olivat kolme päivää myöhässä. Vielä ei ole tullut kummempia oireita, mutta ainakin ruokahalu on kasvanut ja alavatsaa koskenut samalla tavalla kuin kuukautisten aikaan, myös väsymystä ollut välillä. Ja olo on jotenkin seesteinen ja onnellinen :Heartred kiukkupuuskista ei ole hajuakaan (ainakaa vielä) :D Ainiin ja huulet ovat rohtuneet!! Ihan outoa, ei oo todella todella moneen vuoteen ollut. Liekkö B-vitamiinin puutosta.

  Nyt siis olen rv 4+4.
 13. Tiisu Tuttu foorumilla

  Moikka,
  Mäkin plussasin tänään. :) Oireet ennen plussaa olivat monenlaisia. Viikon verran oli tosi kuuma yöllä ja jouduin käymään öisin vessalla. Naamaan nousi näppylöitä ja hiukset rasvottuivat nopeasti. Lisäksi alaselkä on ollut kipeä ja nänneissä tuntunut pistelyä. Mahassa tuntui pientä menkkajomotusta, mutta kuukautisia ei kuulunut. Testasin kun ne olivat reilun viikon myöhässä. Tosin kierron pituudesta ei ole varmuutta, koska lopetin pillerit toukokuussa. Mitään uusia oireita ei ole ilmaantunut, tai ehkäpä tavallista kovempi nälkä.
 14. Lavinia Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2017

  Ennen:
  Hirveitä raivokohtauksia

  Masis/itkukohtauksia

  Päivää ennen plussaa alkoi vietävästi väsyttää. Ei nukuttanut, mutta olin niin poikki etten olisi jaksanut edes puhelinta näppäillä :grin

  Vatsassa jotain juilimista

  Repäisykipuja

  Kerran huimasi ylösnoustessa niin että piti tukea ottaa

  Palelupiikkejä

  Nokka tukossa

  Kova nälkä koko ajan

  Tänään, haaleana plussapäivänä:
  Haistoin sellaisia hajuja mitä muut eivät.

  ***

  Monet pms- ja alkuraskausoireet kai on samat, tai siis oireet tulisi jokatapauksessa ennen menkkoja, oli raskaana tai ei? Liittyi jotenkin johonkin mutta en millään jaksa alkaa kaivamaan juttua esille nyt ;D
  Last edited: 26 heinä 2016
 15. Terhinaattori Tuttu foorumilla Huhtimammat 2017

  Ennen plussaa:
  • Turvotus alkoi (mies sanoi jo aikaa sitten, että ollaan raskaana)
  • raivarit yhtenä päivänä ihan pienistä asioista
  • laimea menkkajuilinta
  • etova olo
  • hikoilu

  Plussan jälkeen
  • etova olo edelleen
  • herään öisin vessaan ja siihen, että on kauhea nälkä
  • naamaan räjähti pari valtavaa finniä sekä ryppäittäin pieniä
  • vatsassa tuntuu "hassulle" tai sille, että jotain siellä tapahtuu
  • nukkuma-asentoa tosi vaikea löytää, vaikka oon ihan tosi väsyny
  • jatkuva haukottelu
  • se turvotus vaan pahenee...
  • nii ja ainoo mikä menee alas on "roskaruoka" :'D
 16. suviemma Aloittelija

  Elikkä nyt menossa dpo10.
  Oireita on jo kuten rinnat todella arat ajoittain, väsyttää ja paleltaa koko ajan. Tänään ollut pahaa oloa. Itkenyt tosi herkästi muutaman kerran.
  Jännityksellä odotan että pärähtääkö kaks viiva testiin kuhan uskaltaa testailla.
  Vai oonkohan vaan kuvitellut oireet..
  Nyt siis yk6.
 17. Butterfly* Tuttu foorumilla Huhtimammat 2017

  Ennen plussaa oudon seesteinen ja rauhallinen olo, ja närästys. Tokalla kertaa tiesin näistä oireista olevani raskaana, koska esikoisesta oli ihan samat oireet ennen plussaa.
 18. OutoMamma Tuttu foorumilla

  Ennen plussaa jokaisessa raskaudessa ollut kaamea alaselkäkipu, menkkakivut yleensä tuntuneet enemmän alavatsalla.

  Plussan jälkeen turvotus
  Jatkuva pissahätä
  Ruokahaluttomuus

  Rv 8 alkaen pahoinvointi
  Rv10 iho kukkii
  Rv 13 päänsärky ja hermo kireellä
 19. Vadelma_16 Aloittelija

  Ennen plussaa eka oire oli että rinnat turpos. Monella näin tapahtuu ennen menkkoja, mutta mulle oli uus oire. Mulla oli myös kiinnittymistuntemuksia, joita on vaikea kuvailla koska oli ihan uusi ja outo tunne. Sellaisia tuntemuksia kohdun seudulla. Menkkakivut tuli ajallaan, mutta ei menkkoja.

  Plussan jälkeen pari viikkoa aika normaalia oloa kunnes viikosta 6 alkaen pahoinvointi joka jatkuu yhä. Nyt viikko 12.
 20. miira Uusi käyttäjä

  Täällä yksi, jolla ei oikein minkäänlaista oiretta ennen plussaa tai sen jälkeen... Varmaan juuri siitä syystä koko raskaus tuntuu niin epätodelliselta. Oman mielenrauhan vuoksi oli juuri käytävä rv9 ultrassa ja kyllä siellä mahassa vaan elämää on :) Kierron lopulla mulla oli vähän rintojen aristusta kuten aina, mutta se sitten oletettujen menkkojen alkupäivinä helpotti eikä vuotoa kuulunut (yleensä tulee tuhrua pari päivää ennen varsinaista vuotoa), joten tein testin. ja selvä plussa sieltä pärähti :) Eikä vieläkään tosiaan minkäänlaista oiretta suuntaan tai toiseen, ei väsytä tai ole pahoinvointia tai yhtikäs mitään. kai tästä pitäisi iloita, mutta jotenkin olisi kiva, että sen raskauden oikeasti tuntisi.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Vanha Vanha x 1

Jaa tämä sivu