Oireet ennen plussaa ja sen jälkeen?

Keskustelun 'Raskaana' aloitti linkk, 4 huhti 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. linkk Uusi käyttäjä

  Kootaan nyt tänne kaikkien oireet joita on ollut ennen plussailua ja sen jälkeen.

  Itselläni rinnat kipeytyivät, mutta yleensä kun menkkojen pitäisi alkaa niin ne ovat kipeät jo ainakin viikkoa ennen, nyt ne jomottivat vasta päivää ennen "menkkoja" - joita ei sitten tullutkaan. Vilunväreitä oli kiinnittymisestä saakka. Sitten oli alavatsassa kihelmöintiä, sellaista tosi kummallisen tuntusta mitä ei ennen oo ollut, josta sitten arvasin että nyt on tärpännyt.

  Samana päivänä sitten vielä plussasin ja nyt on tissit älyttömän kipeät ja turvonneet edelleen, nännipihat ehkä hiukan laajentuneet ja tummuneet. Koko ajan saa ravata vessassa, vatsa toimii vähän liiankin hyvin :)

  Nyt mennään siis viikoilla 4+5 ja toivottavasti pysyy vauva mukana loppuun asti.
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 2. esikoinen83 Uusi käyttäjä

  minulla viikot 6 ja oireita tuli vasta tänään. eli huimaa,väsyttää,pissattaa,itkettää,tissit turvonnu.

  11 päivää on menkat nyt myöhässä ja vaikka tein positiivisen testin niin pelkään että menkat alkaa. lasta ollaan toivottu jo niin kauan
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 3. -Eevi- Tuttu foorumilla

  Ennen plussaa: Repäisykivut aivastaessa, aamuisin nenä tukossa (edellisessä askaudessa oli kunnon nuha!), aamuisin ei jaksaisi nousta sängystä, illalla ei tarvi unta odotella, aamuisin heikko olo, vatsaa turvotti siihen päivään asti oviksesta kun menkkojen olisi pitänyt alkaa, päänsärky. Plussan jälkeen: palelee, hikoiluttaa, edelleen ihan naatti aamuisin ja iltaisin, aamuisin edelleen vähän heikottaa, alavatsaa nippalee ja välillä jomottaa jommallekummalle puolelle.. Hmmm, olikohan muuta =D Nyt vasta rv5+2 menossa ja 2pv sitten tein vasta testin kun menkat viikon myöhässä =)
 4. -Eevi- Tuttu foorumilla

  Ainiin.. piti vielä sanoa että itselläni rintojen arkuus on alkanut vasta paljon myöhemmin kuin muut oireet. (vaikka sen sanotaan olevan ensimmäisiä oireita =D ) Olemme kaikki erilaisia =)
 5. dulu Tuttu foorumilla Huhtikuunmammat 2014

  Mulla alko oireet muutamia päiviä oviksen jälkeen.. Ihan tajuton väsymys joka romahti päälle aina aamupäivästä ja hellitti iltapäivän aikana. Oisin voinu nukahtaa seisaalleen! Viikko oviksen jälkeen alko menkkakipumainen alaselän juilinta, olin ihan varma että menkat alkaa. Sama juiliinta toistu sinä päivänä ku menkkojen ois pitäny alkaa. Muita, ei niin hallitsevia oireita on metallinmaku suussa, nenä öisin tukossa ja nännit vähän arat. Lisäks (tää on jotenki outo "oire", liekkö ees johtuu raskaudesta) nännit "painuu sisään" o_O. Eli ku nänniä painaa, se häviää tissin sisään ja kohoaa sieltä kohta itsekseen pois. :dontknow
 6. Dani Uusi käyttäjä

  Ennen plussaa:

  - Kävin pissalla 3 kertaa yöllä ja myös päivällä pissalla ravaaminen jatkui
  - Aivastelu
  - Pelkät nännit ihan mielettömän kipeät. Suihkussa ei voinut olla, koska vesi koski tosi kovaa nänneihin. Ja turvonneet, tulehtuneen näköiset (Alkoi melkein heti oviksen jälkeen, n. viikon sisällä)
  - Väsymys. En nuku koskaan päivunia, mutta nyt oli pakko
  - huimausta
  - 1 päivänä oli aamupahoinvointia
  - Itkeminen. Aloin itkemään todella typerästä asiasta, mitä mieheni minulle sanoi. Siinä vaiheessa mies alkoi epäilemään minun olevan raskaana.

  Plussan jälkeen:

  -Aika jännät ja oudot alavatsakivut
  -Raudan maku suussa
  -Kamala jano kokoajan
  -Öisin heräilyjä
  -Maha toimii erittäin hyvin. Hieman liiankin hyvin
  -Pissalla ravaaminen
  -Nännit edelleen pelkästään kipeät
  - 2 päivänä ollut aamupahoinvointia (sellaista yökkimistä vain)

  6 päivää oli menkat myöhässä kun tein testin. Ja vahva plussa tuli heti! Nyt 4+2 :) 1 keskenmeno takana. Toivotaan, että tämä pieni pysyisi masussa turvassa :) :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Emmi Vieras

  Plussasin tänään kp 35/30-32

  Oireet ennen plussaa: Vahvat PMS-oireet, mielialan vaihtelu, turvotus, pissattaa, nälkä koko ajan, pientä lämpöä myös (tuli testattua kun netissä puhuttu lämmön noususta alkuraskaudessa, pientä juilimista mahassa luulin että menkat alkaisi.
  Nyt sitten odotellaan plussan jälkeisiä oireita :)
 8. V.A.T. Vieras

  Hei kaikki!

  Tässä minun kokemukseni ennen ja jälkeen plussauksen. Toivottavasti näistä joku saisi vastauksia kysymyksiinsä! :)
  Minulla oli oireita ennen plussausta seuraavanlaisia: lisääntynyt närästys, yksittäiset selittämättömät aivastukset, mahakivut enemmän alhaalla oikeassa kyljessä, säteilivät myös selän puolelle. Kipuja myös keskellä ja vasemmalla alamahassa, mutta vähemmän. Kivut olivat vihlovia aluksi, myöhemmin kuitenkin samanlaisia, kuin juuri kuukautisten alkaessa. Myös venytellessä (esim. aamulla haukotellessa) vatsalihakset tuntuvat venyvän ja niihin sattuu, eikä pysty ”venytellä loppuun”. Myös finnien lisääntyminen pään alueella alkoi ovulaation jälkeen. Vatsa on toiminut paremmin.
  Mahan vihlominen alkoi jo viikkoa ennen ovulaatiota, jolloin jo kuvittelin olevani raskaana. Pari kertaa tuli huono olo, ja kerran oli vasen rinta arka vähän aikaa. Selviä raskauden merkkejä, vaan olikin ainoastaan ovulaatio tulossa. Kaupasta ostamani ovulaatiotestit näyttivät haaleaa tai todella haaleaa viivaa lähes kahden paketin ajan (20 kpl). 2 päivää taisi olla ilman haaleaakaan viivaa. Kunnon viivaa ei kertaakaan tullut. Epäilin, olisiko minulla ovulaatiota ollenkaan. Noin joka toinen päivä kuitenkin varmistettiin, ettei se menisi ohi, mikäli sattuisikin olemaan. Näin jälkikäteen tiedän kertoa, että itse ovulaatiopäivänä / päivää sitä ennen maha oli niin kipeä, että vannoin olevani raskaana. Testeissä ei tietenkään näkynyt mitään vielä yli 1,5 viikkoon. Itse ovulaatiopäivänä ei tuota viivaa enää ollut, mutta sekin palasi taas pikkuhiljaa. Kiertoni pituus vaihteli, 28-35 päivää.
  Ruumiinlämpöni taisi nousta melko pian hedelmöittymisen jälkeen 0,7 astetta. Juuri päivää ennen, kun oletin kuukautisteni viimeistään alkavan, tuli veristä vuotoa, ja ilmoitin jo miehelleni, että uusi yritys sitten parin-kolmen viikon kuluttua. ”Kuukautiset” olivat hyvin niukat, kestivät n. 4 tuntia, eivät juurikaan lianneet paperia. Tälle löytyi jokin luonnollinen selitys netistä googletellessa. Kun nämä loppuivat, tein iltapäivällä ovulaatiotestin, missä oli kaksi viivaa (testiviiva oli hieman haaleampi). Tein seuraavana päivänä kaksi raskaustestiä sekä ovulaatiotestin, ja kaikki näyttivät positiivista (yksi netistä ostettu näytti positiivista vasta n. 10-15 minuutin kuluttua, vaikka olisi pitänyt näyttää viiden minuutin sisällä). Kaikki päiväpissasta. Eli ovulaatiotesti näytti raskauden, mutta ei ovulaatiota! Clearblue kuitenkin vahvisti epäilyt, raskaana 1-2 viikkoa. Nyt siis vasta viikko 5 (vau.fi:n laskurin mukaan viikko 6), siis virallisesti laskettuna, eli hedelmöittymisestä n. 2,5 viikkoa, eikä uusia oireita ole ilmentynyt, hieman alaselkää puuduttaa tosin, ja lämpö välillä jopa +1 astetta. En ole väsynyt, eikä kipuja ole, kuin mahassa. Tissit on kunnossa, eikä okseta. Katsotaan, mitä tuleman pitää. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

  Jatkoa. Viikko 10. Mahakivut ovat kestäneet viikolle 9 saakka lähestulkoon jatkuvasti vain pahentuen, välillä oltiin pari päivää saikullakin, kun istuminen teki niin kipeäksi. Liikkuminen auttoi. Oli autopahoinvointiakin, mutta ei aamupahoinvointia. Mahakipu taisi olla pahoinvoinnin korvike minulla. Nyt kipuja ei enää juurikaan ole. Väsymys on kuitenkin hurjaa, viimeisimpien viikkojen ajan olen ollut väsyneempi kuin koskaan. Nukkumaan saisi mennä kaksi tuntia aikaisemmin, kuin ennen raskautta. Rinnat vain vähän olleet arat. Aamuisin monesti verenmaku suussa, toisinaan saa sylkeäkin verta. Yhtenä aamuna kolme viikkoa sitten vuosin ehkä ruokalusikallisen kirkasta verta tuntemattomasta syystä. Tämän jälkeen kuitenkin ultrassa ihan normaali tilanne - pieni vauvanalku, ja sydän sykki kovasti. Finnit tuntuu olevan hieman rauhoittumaan päin. Lämpö edelleen 0,5 astetta koholla. Niin, ja vieläkin jonkin verran närästää, ihan "tyhjästä", ja vatsa toimii tasaiseen tahtiin. Edelleen satunnaisia yksittäisiä aivastuksia, nekin vähenemään päin. Nyt saakin seuraavaksi odotella mahan kasvamista! :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Iiii-saaa Rakastunut foorumiin

  Ennen plussaa:
  1,5 viikkoa ennen testiä oli sellainen hyvin outo olo, rauhallisempi ja PMS-kohtaukset eivät olleet kokoajan päällä.
  Viikko sitten alkoi rintojen pistely, nännejä tuikki. Ajattelin, että taas kuvittelen olevani raskaana! Pistely jatkui viisi päivää, jolloin aloin saada lisää vahvistusta epäilyille. Yleensä negakierrossa vähän vasenta tissiä pistelee, muttei jatkuvalla syötöllä.
  Viikko sitten alkoi myös "kouristukset" kohdussa, eli tuntui kuin olisi lievät kuukautiskrampit päällä ja mietin, että nyt hei, pakko olla raskaana!
  Myös lievää hajuaistin terästymistä, vatsan repäisykipuja on ollut tässä viikon verran ennen testiä.

  Plussan jälkeen:
  Eilen kp 28/29 haalea plussa. Tänään aamusta jo vahvemmat oireet, ja heräsin jo hyvin epätavallisesti kuudelta, vaikka yleensä nukun niin pitkään kuin mahdollista,
  Ok, jännittää myös, sillä tänään soitan neuvolaan :))
  Olo on muuten hyvä ja tänään jopa alan tajuamaan, raskaana sitä ollaan! :Heartred :Heartred :Heartred
  • Huonoa kieltä Huonoa kieltä x 1
  Last edited: 6 loka 2013
 10. Heleia Aloittelija

  Mun toinen raskaus oli täysi ylläri, eli mitään kuviteltuja oireita ei ollut. Esikoisesta haaveillessa oli oireita jos jonkinlaisia AINA ennen kuukautisia, mielikuvitus kun niin kovasti teki niitä haaveilijalle.
  Mutta siis tässä toisessa raskaudessa, lapsettomuusdiagnoosin saaneena yllättäin raskautuneena, oireita ei ennen plussaa ollut. Kuukautiskiertoni on kaikkea muuta kuin säännöllinen, ja vaikka ilman ehkäisyä mentiin, "tiesin" etten raskaudu ilman lääkkeitä, joten en edes merkkaillut kiertoa ylös. Sitten vain eräänä iltana miehen ollessa sählyä pelaamassa, tuli kummallinen olo, ja aloin miettiä että koska on mahtanut edelliset kuukautiset olla. Olo oli vähän sellainen turpea ja hassu. Sain päähänpiston tehdä kaappiin jäänyt testi ihan vain sulkeakseni mielikuvitukseni suuremmilta epäilyiltä. Yllätys oli suuri, kun testiin tulikin haalea plussa.

  Sormet täristen sitten selittelin sählystä kotiutuneelle miehelle, että nyt on voinu käydä hassusti, ja seuraavalla viikolla gynellä todettiin laajentunut kohtu, jossa ei vielä näkynyt mitään. Aiemman kohdunulkoisen takia tilannetta seurattiin viikon välein, ja jälkikäteen laskettuna tuo eka ultra oli noin 4+jotain -viikoilla. Eli aikaisin tuli joku aavistus, mutta mitään fyysisiä, erikseen tunnistettavia oireita ei ollut.
 11. kizu Tuttu foorumilla

  Heips kaikki!

  Täällä tehtiin hailu plussa kp 29/31 dpo11

  oireet ennen plussaa:

  -kamalat ilmavaivat ja vatsa kuin ilmapallo
  -nilkat tuntu semmosel ihmeelliset vähän niinkun pakotti, vaikka en ollut mitää erilaista tehnyt.
  -tissi tooosi kipeät.
  -pään särky
  -tukkoisuus
  -veto pois, tuntu kun olis kilon lisäpainot jaloissa kun koiran kans olin lenkillä.
  -Unettomuus(aina nukkunut yön läpi heräämättä SIKEÄSTI)
  -lihas särky

  oireet plussan jälkeen:

  -Närästys
  -itku herkkyys
  -nälkä tuntuu voimakkaammin ja täytyy syödä useammin
  -Tissi kipeytyneet entisestään
  - tolkuton väsymys
  -hullut unet/painajaiset
  -Vilutus
  -hajuaistin herkisyminen
  -yö heräilyt eikä uni tahdo tulla jos herää
  - lisääntynyt vessassa käynti

  La 4.6 omien laskujen mukaan. nyt rv 4+5 :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 12. Helmiina Uusi käyttäjä

  Yritin muistella ensimmäisen raskauden oireita, mut en muista yhtään et mitä oli ennen plussaa.

  Nyt kumminkin ihan kamala väsymys iltapäivästä ja samalla närästää ja on kuvottava olo.. Jotenkin kuvittelisin, et tää vois olla merkki siitä et oisin raskaana. Ja nyt viimesin juttu on kamala päänsärky. Nyt vielä odottelen ennen kuin teen testiä, en usko et vielä näkyis siinä mitään.
 13. BeNe Peruskäyttäjä

  Täällä plussattu viime sunnuntaina 20.10. Silloin oli kp26/26-27.
  Ennen plussaa:
  -n. vko oviksen jälkeen tuntui keskella alavatsassa nipistelyä parina päivänä
  -tämän jälkeen alkoi rintoja vihlomaan, kipeitä, äkäsiä pistoja pitkin viikkoa.
  -nenä tukossa ihan kuin flunssassa, ilman muita flunssan oireita, aivastutti. En tiedä oliko vaan pölyä liikaa ilmassa :)
  -alavatsassa "tuntemuksia" ja vihlaisuja kierron lopulla.

  Plussan jälkeen:
  -Heti plussan jälkeen alkoi huono olo ja tuli oksennus. Etova olo ollut enemmän ja vähemmän läsnä joka päivä.
  -Rintoja on edelleen viillellyt silloin tällöin, ei joka päivä. Rinnat kimmoisammat.
  -Alavatsaa nipistelee joka päivä ja tosi usein.
  -Mies alkanut ärsyttään aivan tajuttomasti välillä :)

  Tämmöisiä oireita täällä :)
 14. elmiina Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2014

  Ennen plussaa:

  -Järkyttävä yhdyntäkipu n. viikko oviksesta
  -Turvotus (kypärä ja hatut alkoi kiristää, mahan turvotus nyt oli samaa ku ennen menkkoja)
  -Otin reissussa pari siideriä n. dpo 9 ja meinas tulla oksennus aamulla (ja en oo ikinä oksentanu krapulassa vaikka oisin juonu enemmänkin)

  Plussan jälkeen:

  -Vessahätä öisin
  -Lisääntynyt ruokahalu ja samalla kuvotus
  -Ensin meni maha löysälle ja sit tosi kovaks
  -Maha alkoi turvota uusiin mittasuhteisiin
  -Rinnat turpos
  -Oikee kylki alkoi tuntua "ahtaalta" heti pian plussan jälkeen, en oo varma alkoiko jo ennen

  Oireista ennen plussaa vaan se pahoinvointi juomisen jälkeen oli ainoa mistä ounastelin, eikä silloin ois vielä plussa näkynytkään. Plussasin neljä päivää sen jälkeen ja toinen viiva oli todella heikko. Mut kyl pistin sen pahan olonkin ihan vaan iän piikkiin kun ei oikein uskaltanut toivoa, mitä nyt sen verran että vesilinjalle vaihdoin loppureissuks :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Elisabet90 Aloittelija

  Vastaanpa minäkin, vaikka onkin vähän vanhempi ketju. Voihan tästä olla jollekin hyötyä. :)

  Tein positiivisen testin suunnilleen oletettujen menkkojen 1. tai 2. päivänä, ja sitä ennen olin kirjannu päiväkirjaan seuraavia oireita (tosi lieviä kylläki, olis voinu hyvin liittyä myös menkkoihin):

  • Arat rinnat. Oli ennen plussaa noin viikon tosi kipeät, eli 4. rv:n ajan. On kyllä olleet kipeät ennen menkkojakin, eli en voinut olla varma.
  • Satunnaiset ällötunteet. Silloin tällöin tuli sellainen mihinkään liittymätön, hetkellinen "maha sekaisin"-olo, mutta ei mitään oksetusta tai pidempää pahoinvointia.
  • Pieni nippailu alavatsassa. Joskus istualtaan noustessa tuntu ihan pieni nipistys, mutta huomion varmaan senki siksi, että oletin olevani raskaana.
  Plussan jälkeen rintojen kipeys lieveni huomattavasti. Viikolla 5 olen kirjannu, että hiukan enemmän väsyttää ja palelee hulluna (voi kyllä johtua vuokrakämpän surkeasta kylmänpitävyydestäki).

  Viikolla 6 olin sitten ulkomailla, ko pahoinvointi alko oikein kunnolla, suunnilleen rv:n puolivälissä. Aamulla yökkäytti, kunnes sain jotain syötyä, ja aina ennen ruokailua oli äklö olo, vaikkaki kamala nälkä. Ruoka meni tosi huonosti alas, ja tietyt ruuat ei maistunu ollenkaan, vaikka olin tykänny ennen. Myös jotku tuoksut alko ällöttään.

  Viikolla 7 oltiin sitte jo kotona, ja alas menevien ruokien löytäminen oli hankalaa. Marjoja ja jogurtti-kermaseosta meni aamulla, leipää rupesin syömään, vaikka olen jo vuoden noudattanu vähähiilarista ruokavaliota, tonnikalakastike maistu ja nyt kinkku- ja italiansalaatti. Aika yksipuoliseksi on menny...

  Noin viikko sitte (nyt rv 8+4) hommasin pahoinvointirannekkeet, jotka painaa ranteen sisäpinnan akupunktiopisteitä, ja ne on lievittäny pahoinvointia; yökkäily ainaki on loppunu. Sen sijaan ruuat ei ole ruvennu sen paremmin maistumaan, mutta pääasia, ettei enää okseta.
 16. ~ Mamma ~ Aloittelija

  Muutama PÄIVÄ oviksen jälkeen alko oksentelu.. en voi ymmärtää, että miten se tuli niin voimakkaasti.. pahoinvointi oli kokopäiväinen ja kesti kaks päivää ja ekana iltana oli kuumetta 38,1.. onko ny harhaluuloa / toivoa.. mutta.. näin.. viikon tässä saa ny vielä ootella ennenku voi testin tehä :) Peukut pystyy! Ja huom! En käytä alkoholia lainkaan enkä tupakkaa!
 17. August14 Rakastunut foorumiin Elomammat 2017 Elokuunmammat 2014

  Ekana alkoi vatsan turvotus jota oli n. 2 viikkoa ennen plussausta, sitten plussauksen tienoilla vatsa oli aivan sekaisin, mikään ei käynyt vatsalle.. Se alkoi helpottaa ja sitten rv 6 alkoi pahoinvointi jota kesti 3 viikkoa, vasta sen jälkeen alkoi vessassa ravaaminen (kohtu alkoi painaa rakkoa).. Mitään pienempää oiretta en mainitse, kun niitä en välttämättä edes tajunnut miksikään oireiksi (päänsärky, tukkoisuus ym.)..
 18. toukka0314 Aloittelija

  Itellä pms oireet katos täysin, tissit on ko lehmällä, pinkeet ja todella arat, kasvanut nyt jo melkein yhden koon... Lisäks vähäinenkin ruokahalu on kadonnut, paskanhaju ei enää tee pahaa ja p*nettaa AIVAN koko ajan :'D itkuherkkää aikaa
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 19. vanilj Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2015

  Ennen plussaa pyörrytti ja tuli näköhäiriöitä, kyökätytti mahottomasti.
  Nyt plussan jälkeen pahoinvointi kasvanut, äärettömän kova väsy ja pyörrytys.

  Sent from my GT-S7580 using Vau Foorumi mobile app
 20. Marikata Vieras

  Oireet ennen plussaa... Hassua, koska muistan vielä miehelle sanoneeni, että pitää käydä ostamassa siteitä, kun kohta ne menkat taas alkaa. Vaikka ihmettelinkin penkkaoireiden puuttumista (mutta eipä ollut muitakaan oireita). Mutta eiväthän ne menkat sitten alkanneetkaan.

  Oikeestaan mitään oireita ei ollut. Ainakaan silloin en niihin kiinnittänyt huomiota. Toisaalta olin pienessä flunssassa (jatkuvasti nenä vuosi ja lämpö vähän koholla, päänsärkyjä). Olin myös itkuherkkä jos näin jälkikäteen miettii, koska sain ihmeellisen itkukohtauksen kun kaveri postasi ultraääni kuvan facebookkiin. En koskaan ole saanut sellaista tunteenpurkausta..
  Lisäksi saattoi rinnat arentua. Paha sanoa, koska aloitiin tauon jälkeen salilla käynnit ja sekin ottaa ajoittain rintalihaksiin. Eli mitään "oireita" en osaa varmaksi sanoa.
  Ja kaksi erittäin outoa huomiota omalta kohdaltani.. Tukkaa lähti suihkussa normaalia enemmän (meinasin saada jo hepulin) sekä parina päivänä hapaita harjatessa ikenistä tuli verta.. Aikoihin tuollaista tapahtunut. Toisaalta laitoin kyllä hormonihoitojen (clorifem) piikkiin.

  Nyt plussan jälkeen.. vasta kylläkin rv 4+ muutamia päiviä..
  - vessassa saa juosta koko ajan
  - tuhruttelua

  Siinä ne varmaan olikin. Edelleen nenä tukossa. ja rintoja aristaa. Vähän väsyneemp ikun yleensä. Mutta tiedä sitten mistä se johtuu.
  • Luova Luova x 1

Jaa tämä sivu