tämäntyyppisellä oon itse tehnyt (ei tallessa mitään reseptiä)- ainemäärät ja muu vaikuttais "oikeilta"
Semmoinen kokopäivän projekti:), tai siis parintunnin välein pitäis olla paikalla hetki sekoittelemassa..
tulee reilusatsi!
on riittänyt lahjaksikin ja pakkaseen ainakin täällä..
(kotiliesi)
Perinteinen mämmi:
Ainesosat
MääräAines
3 lvettä
500 g(noin 8 dl) mämmimaltaita
750 g(noin 12 ½ dl) ruisjauhoja
2 dlsiirappia
1 tlsuolaa
2 rklpomeranssinkuorta
Pinnalle
2 rklvettä
0,5 dlsiirappia
Lisätietoja:
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi poreilevaksi, ei kiehuvaksi. Ota litra poreilevaa vettä toiseen kattilaan ja vatkaa joukkoon 100 g (1 1⁄2 dl) mämmimaltaita ja 150 g (2 dl) ruisjauhoja. Sekoita ja ripota pinnalle ruisjauhoja. Imellytä seosta lämpimässä paikassa tai 50-asteisessa uunissa pari tuntia.
2. Sekoita hyvin ja lisää seokseen puolisen litraa poreilevaksi kuumennettua vettä ja saman verran maltaita ja ruisjauhoja kuin edelliselläkin kerralla. Sekoita ja ripota päälle jauhoja. Imellytä taas pari tuntia. Jatka samoin lisäämällä aineksia noin tunnin välein, kunnes vesi ja jauhot loppuvat.
3. Sekoita ja lisää siirappi, suola ja pomeranssi. Keitä seosta koko ajan hiljalleen hyvin sekoittaen 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä seuraavaan päivään.
4. Kaada mämmi uunivuokiin tai tuohiropeisiin eli tuokkosiin, jotka on liotettu kylmässä vedessä. Täytä astioista puolet, jätä mämmille kuohumisvara. Sivele pinta siirappivedellä. Kypsennä mämmiä 125-asteisessa uunissa 4-5 tuntia. Jäähdytä ja säilytä mämmi kylmässä.