Nukkuminen

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti suvitus, 15 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Anime Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä ei muuten unista tuu mitään ellei laita nukkumaan mahalteen. Viime yönä kun hoksasin ekan yösyötönkin jälkeen taas laittaa mahalleen niin nukuttiin tunti tai pari taas hyvin. Selälleen jos jätän niin itkeskelee puolen tunnin välein aamuun asti, minä laitan joka inahduksen tissin suuhun ja usean tunnin jälkeen mulla on selkä ihan mutkalla ja väsymys-kärttymys.

  Vauva nukku tänä aamuna (mut kuudelta herätettyään..) yheksään!! Sai aivan rauhassa tehä kotihommia, olla esikoisen kanssa, juoda aamukahvit, selata nettiä jne.. sit piti jo mennä herättämään että ei tulis kiire :) vauva ollu tosi hyvällä tuulella koko päivän ja nukahti yöunille tosi helpolla. Tällasta ku ois aina niin täähän ois ihan mukavaa!!
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. tai yang Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Skidit iltakiukut eilen kun vauva oli yliväsynyt, mut sen jälkeen nukuttiinkin makoisasti 6+3h. o/ Mitenhän tota yliväsymystä mikä yleensä sijoittuu iltaan vois ehkäistä? Toinen ei millään tajuu mennä unille vaikkei missään muuallakaan oo enää hyvä ja itkettää, ainakin oon pistänyt tuon väsymyksen piikkiin.
 3. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä huidottiin, känistiin ja lopulta itkettiin koko lopuilta ja puolen tunnin torkahdusta lukuunottamatta puoli neljään asti! En tajua miten reppana edes pysyi hereillä :/ Enkä tiedä mikä vaivasi, voi raukkaa.

  Anime, oletko varma ettei ole refluksitaipumusta tai muuta vatsan nipistelyä selittämässä yöheräilyä? Sellaisissa tapauksissa tiheä syöttö saattaa lisätä ongelmaa. Meilläkin on pääosin juuri tuollaista levotonta unta/torkahtelua, usein saa yöllä vain yhden pari kolmen tunnin pätkän nukuttua rauhallisemmin. Ja pakkohan tämä on sanoa, vaikka varmaan tiedätkin, että vatsallaan nukuttamista ei suositella enää, koska lisää kätkytkuoleman riskiä. Mutta jokainen tekee toki omat ratkaisunsa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Meille neuvolassa sanottiin tuosta kätkytkuoleman riskistä, että nukkumisasento ei siihen vaikuta ja vauvan voi nukuttaa siinä asennossa, missä hänellä on hyvä olla. Kätkytkuolema kuulemma kun tulee jos on tullakseen, eikä siihen auta, vaikka vieressä seisoisi, sillä siinä aivot vain yksinkertaisesti täysin selittämättömästä syystä lakkaavat toimimasta. Mene ja tiedä, mutta meille sanottiin näin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. tai yang Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Mitä hittoa, onkohan tää ihan normaalia :D Mentiin nukkumaan 21 paikkeilla ja herättiin vasta nyt viiden maissa.... Jäbä 5 vkoa nukkui siis suurinpiirtein koko yön heräämättä.
  • Tykkään Tykkään x 5
 6. Aida* Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Tai yang: Eiköhän se ihan normaalia ole. Meidänkin jäbä on nukkunut pari kertaa 7h yöunet. Tekee kyllä hyvää vanhemmille!

  Yleensä kyllä syödään klo 12, 4 ja 8. Ihan kiva rytmi tuokin. Varsinkin nyt katastrofiyön jälkeen mietittynä. Tänä yönä nukuttiin yksi 2,5h pätkä ja sitten 1-2h välein herättiin vatsanväänteisiin. Meilläkin nukutaan välillä vatsallaan (tai puolikyljellään) koska se on ainoa asento missä huonoina masuhetkinä ylipäätään saa pienen nukkumaan.
 7. Hennannaa Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Meillä tyttö tulee maantaina 7vkoa ja veteli 19-03 unta eilen. Muutoin syö 3-4 tunnin välein, tää tais olla poikkeus. Kuitenkin toi ensimmäinen unipätkä alkaa pidentymään pikkuhiljaa. Esikoinen lopetti yösyömisen aika varhain, noin 4-5 kk iässä. Saa nähdä miten tämän kanssa käy. Ja toki muutkin asiat saattaa valvottaa vaikka ei enää söisikään yöllä..

  Menee aina vähän sykleissä, välillä syödään enemmän ja välillä nukutaan enemmän. Tää pätee vielä ton lähes 2veen kanssa ainakin meillä:)
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Maarina Hyväntuulinen höpöttäjä

  Oletteko nukuttanut vauvaa mahallaan? Itse pohdin uskallanko kokeilla mahallaan nukuttamista, kun siihenkin taitaa ne omat suositukset olla.
 9. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Meillä vauva nukkuu päikkärit mahallaan ja uni on paljon rauhallisempaa kuin selällään nukkuessa. Esikoista en uskaltanut mahallaan nukuttaa, sitä teki kaiken niin suositusten ja ohjeiden mukaan. Tämä nukahti kerran sohvalle ja kun on päänsä osannut/jaksanut kääntää niin on saanut mahallaan nukkua. On mielettömän suloinen näky, kun pieni ihminen nukkuu pylly pystyssä. ❤
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Meidän tyllerö ei suostu mahallaan polvet koukussa olemaan, vaan ojentaa jalat aina heti suoriksi. Alkavaa kyynärnojaakin jo tulee. :) Mahallaan en usko tytön edes suostuvan nukkumaan, aina on selällään tai kyljellään nukuttu.
 11. Nautilus Sanaisen arkkunsa ammentaja Maalismammat 2018

  Me jaettiin miehen kanssa vahtivuorot niin että mä saan nukkua n.21-02 ja hän sitten loppuyön. Toinen nukkuu siis vauvan kanssa sohvalla ja toinen makuuhuoneessa missä on pimennysverhot niin pystyy oikeesti nukkumaan häiriöttä syvää unta. Vauva on myös alkanut tissikiukuttelun niin sohvalla ollessa havahdun heräilyyn nopeesti ja saan tissin vielä puoliunisen lapsen suuhun niin myös uudelleen nukahtaminen käy kivuttomasti ilman turhia itkupotkuraivareita :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Vähän off topic, mutta meidän tyttö ei suostu olemaan lainkaan mahallaan. Siis hereillä ollessaan, nukutan aina selällään. Motoriikan kehittymisen kannalta olisi varmaan hyvä harjoitella sitäkin asentoa, ja ilmavaivoihin se voisi auttaa myös, mutta nyt jää kyllä tosi lyhyisiin ja satunnaisiin hetkiin, kun ei viitsi kiusata toista. No, kaikki ajallaan, jossain vaiheessahan vauva kuitenkin kääntyy itse mahalleen.
 13. Etsijä Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Coriander. Ei meilläkään haluta olla mahallaan, yhtään. Ikää jo 2,5kk ja heti raivarit jos yritän :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Nautilus Sanaisen arkkunsa ammentaja Maalismammat 2018

  Ainoo tapa miten meillä ollaan mahallaan on äidin tai isin mahan päällä.. :D vaikka ei tääkään ihan maha-asento oo vaan vähän pystympi.. mutta uni ainakin maistuu näin hyvin, muuten täällä ei päiväunia nukutakaan, bussiin/ratikkaan saattaa saada syliin nukahtamaan mistä sitten kippaan vaunuun. Vaunulenkit on pakko alottaa rintarepulla tai julkisella liikennevälineellä jossei olla valmiiksi unessa, vaunuihin ei malta nukahtaa sit millään vaan kauhee huuto alkaa samantien ku yrittää hänet sinne hylätä.. odotan innolla rattaisiin siirtymistä, helpottuu toi julkisilla paikoilla liikkuminen sillonkin kun vauva on hereillä...
 15. Anime Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä ei kanssa kohta 3kk vauva oikeen mahallaan viihdy, monesti käännän mahalteen vasta kun on nukahtamaisillaan tai nukahtanut.

  Eikö kenenkään muun vauvat herättele noin 12 kertaa yössä? Onko nää masuvaivat jo jotain josta pitäisi huolestua? Cuplaton on käytössä, vauvahieronta 2 kertaa vuorokaudessa, mahalleen nukutus ja päivisin kunnon röyhtäytys. Esikoinen on osoittautunut tosi allergiseksi ja aikoinaan herätti puolen tunnin välein, siihen verrattuna vauva on kuitenkin "hyvä nukkuja"... ja vauva saa myös nan ha - korviketta eikä pelkkää rintamaitoa (eli altistuu lehmänmaidolle paljon paljon enemmän jo nyt).

  Eli nukkuu iltalisämaidon jälkeen sen ehkä 5-6 tuntia putkeen mutta sitten härvätään aamuun asti pienissä pätkissä, saa vain rintaa yöllä. Ei iho-oireita.

  Päikkäreitä nukkuu noin puolen tunnin pätkissä max.
 16. kisumami Jostain jotain jo tietävä

  Mä annoin kans pojalle ensin cuplatonia, mut vaihdoin sen disflatyliin ja tuntuu auttavan paremmin! Meillä myös "pumppaus" auttaa!
 17. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä nukutaan edelleen pääsääntöisesti yksi 2-3 tunnin rauhallinen pätkä ja koko muu yö on häsläämistä. Ja päivisin nukkuu vain sylissä pidempään kuin puolen tunnin tai tunnin päikkärit, eikä oikein ylipäänsä muuta kuin autossa/liikkuvissa vaunuissa/koko ajan heilutettavassa sitterissä. Muuten vaikuttaa kuitenkin pääosin tyytyväiseltä pojalta, eli lienee vain levoton nukkuja jonka on vaikea nukahtaa, en usko että taustalla olisi ihmeempiä kipuja tai muuta.
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. tai yang Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  suvitus, täällä sama homma. Rento tapaus mut nukkuminen ei kiinnosta niin yhtään. Viikon ajan meininki on ollut sitä että päivällä nukutaan ehkä tunti ja yöllä heräillään jatkuvasti. Välillä torkahtaa muutamaksi minuutiksi sitteriin tai vaunuihin, mut ei meinaa enää niihinkään, tai vaunuissa ainakin heräilee jatkuvasti. Vähän hassua kun toinen rupee olemaan tosi väsynyt päivän mittaan eikä tajuu nukahtaa vaikka mitä yrittää, tollottaa vaan hiljaa silmät suurena eteenpäin yliväsymyksestä ja välillä parahtelee.

  Edit. Ja herätään aamulla aina 6 aikoihin, saan pojan nukkumaan illalla joskus 20-21 aikoihin. Unta vetää palloonsa siis jonkun 6-8h vuorokaudessa mikä on mun mielestä hirveän vähän.
  Last edited: 17 heinä 2015
 19. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  No meilläkin on päiviä että ei nukuta kuin 15-20 minuutin pätkissä ja liikkuvissa vaunuissa. Mutta sitten taas toisinaan nukutaan koko aamupäivä ja päivä, illasta ollaan sit hereillä koko ajan ja seurustellaan :) Yöt meillä on menny niin että yksitoista-kaksitoista, joskus menee jopa yhteen ennen ku nukutaan :D ja omaan sänkyyn kun siirtää niin havahtuu hereille kolmen tunnin kuluttua, mutta kun vieressä nukkuu niin 5-7 tuntia nukutaan yhteen putkeen ja herätessä ollaan sit mahtavan virkeitä :love7Joskus toi omaan sänkyyn siirto ei edes onnistu kun heti hoksaa tilanteen :happy:Pääasiassa nukkuu hyvin, vaikkakin vieressä, alkaa olla itekin jo tottunut siihen, mitä nyt hartiat vaivaa välillä.
 20. Etsijä Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä nukutaan jokatoinen yö hyvin ja jokatoinen taas huonosti, viimeyönä ensin 6,5h ja tissin jälkeen vielä 3,5h... toissayönä taas piti olla syömässä parin tunnin välein ja masuvaivaa kovastikin.
  Kaikki päivät taas menee aikalailla samalla tavalla eli hyvällä tuurilla saattaa nukkua kunnon päikkärit, muuten se on edelleen sitä tissitorkkuilua ja heti hereille kun yrittää siirtää pois sylistä.