Nt-ultra

Keskustelun 'Maaliskuiset 2020' aloitti Bella Swan, 1 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Kävin tänään ultrassa :) Siellä se pikkuinen viuhtoi menemään, kuunneltiin sydän äänet, mitailtiin ja kateltiin että kaikki ok kohdillaan. :Heartred Hyvltä näytti ja laskettu siirty 14.3->19.3.

  Jännitys oli kyllä paha ja matkalla vatsassa vääns ja olin ihan hermona. Tuli vähän äskyttyä miehellekkin kun me oltiin meidän aikataulusta vähän myöhässä kun jouduin aamulla halaamana pyttyäkin (tääkin tais olla jännityksen provosoimaa). Mutta "turhaan" jännitin :happy:
  • Tykkää Tykkää x 11
  • Voittaja Voittaja x 2
 2. hannaka Addikti Elomammat 2018 Tammimammat 2017 Maalisäidit 2020

  Ultrasta selvitty, ja kaikki kunnossa :) laskettuaika siirtyi myöhemmäksi.
  • Tykkää Tykkää x 12
 3. Fii Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020 Elomammat 2016

  Ultrassa käyty alkuviikolla ja kaikki hyvin. Laskettu aika muuttui 5 päivällä. Oli mukava ultraaja ja varattiin samalle seuraavakin ultra-aika jo valmiiksi. Seulan tulokset tuli jo seuraavana päivänä netpostiin ja tulos normaali.
  • Tykkää Tykkää x 10
 4. Elpu87 Aloittelija

  Meilläkin näkyi siellä kaksi hyvin vauhdikkaan oloista vipeltäjää. Seulaan ei tietysti pysty osallistumaan, koska kaksosraskaus. Kaikki näytti kuitenkin olevan kunnossa nt-ultrassa ja toiveikkaana odotan josko liikkeet alkaisi jossain vaiheessa tuntumaan masussa. Molemmilla oli istukka vatsaan päin, joten se taitaa vähän blokkia liikkeiden tuntemista?
  • Tykkää Tykkää x 12
  • Voittaja Voittaja x 2
 5. Freya88 Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Ultrassa käyty, yksi siis vauva tulossa. Kaikki näytti olevan niin kuin pitääkin. Laskettu aika pysyi samana. Turhaan jännitin kuten aina :facepalm::grin
  • Tykkää Tykkää x 10
  • Voittaja Voittaja x 3
 6. Enninkeri Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Seulat voi tehdä vaikka olisi kaksosraskaus. Tää on jännä että ammattilaiset ei tätä tiedä!
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 7. AryA Ihastunut foorumiin Maalisäidit 2020 Joulukuunmammat 2015

  Joo, tää on uskomaton juttu, mistä aion kyllä äippäpolilla mainita ja vaatia että selittävät tarkkaan, miksi joiltakin lasketaan nt-ultrassa seerumiseulan sekä niskaturvotuksen yhteisluku ja toisilla vaan niskaturvotus osoittaa riskin. Itselläni ei myöskään huomioitu lainkaan verikokeen tulosta vaan ainoastaan ultrassa mitattu niskaturvotus. Verikoe ei kuulemma anna oikeita tietoja kaksosten kohdalla.
  Toisesta yhteydestä olen kuullut että se riippuu laitteesta, joku laite pystyy laskemaan yhteistuloksen mutta toinen taas ei o_O
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. AryA Ihastunut foorumiin Maalisäidit 2020 Joulukuunmammat 2015

  Onnea hyvistä ultra kuulumisista :Heartred
  Miltä se on tuntunut sinusta kun on kaksi tulossa?
  Jännä miten tuo liikkeiden tunteminen voi olla niin yksilöllistä. Itse olen ollut hyvin hämmästynyt näistä erittäin voimakkaasti tuntuvista liikkeistä. Väitän tuntevani jopa potkuja ja vipellys on ajoittain hyvinkin runsasta, varsinkin ruokaillessa. Eikä niitä kyllä mitenkään voi sotkea mihinkään vatsan toiminnallisiin juttuihin :grin
  Mulla kun on kanssa istukka/istukat edessä niin hämmästyttää vielä enemmän.
  Kätilö ja terkka kyllä molemmat olivat sitä mieltä että on hyvinkin mahdollista.
  Tytöstä tunsin paaaaaljon myöhemmin, niin että aloin jo huolestumaan.
  Toivottavasti ne pikkuiset hipsutukset alkavat pian sinullakin :Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Hansku80 Aloittelija

  Ultrassa käyty ja vauva on edelleen matkassa :)
  • Tykkää Tykkää x 11
 10. marsupilami Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017 Maalisäidit 2020

  Täällä rv12+3, tänään käyty nt ultrassa, jossa kaikki hyvin :Heartred vastasi 4 päivää isompaa, mutta ei lähdetty laskettua aikaa muuttamaan.
  Kovasti haaroja levitteli ja siinä sitten katseltiin olisko viitteitä sukupuolesta :hilarious: mutta niin vähäiset viikot ettei vielä erota. Ultraaja vaan totesi että "poikaa en veikkaisi" :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 9
 11. Gonza Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Täällä myös tänään oli ultra ja kaikki näytti hyvältä :happy: vastasi 11+5 kun neuvolan mukaan 12+1, niin kuulemma kanssa niin pieni ero, että ei muuteta laskettua. Nt 1,3 eli kaiketi normaali. Kovasti oli liikkuvainen, niin ei noista ultrakuvistakaan meinaa saada oikein selkoa :woot: multa ultrattiin nimittäin vatsan päältä kun ei kuulemma tarvitse enää alakautta kun olin jo varhaisultrassa km-epäilyn takia.
  • Tykkää Tykkää x 9
 12. Mom_ Aloittelija

  Täällä oli kanssa tänään ultra ja niskaturvotus 0.8 joka on tietty hyvä. Eka ultras vatsan päältä ja kuva oli luokkaa peruna.. ajattelin jo sillon et miten tosta mitään mittoja saa. Eka sai toistuvasti mitat 10+1 sanoin ettei oo mitenkää mahollista ku viikko sitte ollu jo selvästi 11+0 mittojen mukaan.. siinä sitten selitteli että kyllä näin on ja joskus toiset mittaa väärin että ottaa ruskuaispussin mukaan vauvan mittaan. Tiesin että näin ei ole. Oli sitte antamassa uutta aikaa viikon päähän koska mitat ei olis riittänyt. Noh sanoin et ei olla suomessa useempaan viikkoon. Kysyin sitten vielä et onko mahdollista alakautta ultrata ja suostui sitten siihen. Sieltähän alkoi tulla selkeetä kuvaa ja tasan 12 viikkoa oli mittojen mukaan. Kaikki hyvin vauvalla. Oli kippurassa liikkumatta ku piti saada mittoja ja sitku lopetettiin niin alko jumpalle. :)
  • Tykkää Tykkää x 8
  • Voittaja Voittaja x 2
 13. Elpu87 Aloittelija

  Onhan se mahtavaa ja toisaalta pelottavaa, että kaksi! Kaksinverroin huolta että onko molemmilla kaikki hyvin. Itsekin odottelen josko liikkeet alkais jo tuntumaan. :happy:
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Nannu79 Peruskäyttäjä

  Tänään ultrassa ja kaikki hyvin:Heartbigred.Taas muuttui neljällä päivällä la. Eli nyt tasan 12 viikkonen todella vauhdikas pikkuinen nähtiin ruudulla:love7 Varhaisultrassa eivät huomanneet siirtää verikokeiden päivää, kun la muuttui silloin viikolla.Nyt sitten otetaankin sitten se nipt ja samalla saa tietää sukupuolen:smiley-bounce012
  • Tykkää Tykkää x 7
 15. bandoo Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Mäkin kävin tänään nyt nt-ultrassa. Kaikki näytti olevan päällisin puolin hyvin. Sikiö antoi hyvin mittailla ja n. 15 min meni koko toimitukseen. Sitten kun kaikki oli katsottu, päätti kääntyä kyljelleen ja siihen loppui se kuvailu. Koolta vastasi 12+4, mutta oli niin vähän eroa 12+1:een, että laskettua ei lähdetty muuttamaan. Niskaturvotus 1,7 , mikä kuulosti minusta isolta, mutta hoitajan mukaan ikään nähden aika tavallinen. Nytpä sitten viikko jännäillään, että hälyyttääkö seula. :confused2
  • Tykkää Tykkää x 8
 16. Kata88 Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Tammikuunmammat 2016

  Tänään just meille sanottiin, että alle 3mm turvotus on normaalia...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. bandoo Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Hyvä tietää! Mulle ei sanonut mitään rajaa normaalille ja epänormaalille. Sanoi vaan, että tuo luku on sitten joku kerroin kaikelle muulle, kun lasketaan sitä riskiprosenttia. Tokihan sitä saattaa seuloissa "jäädä kiinni", vaikka kuinka pieni tuo niskaturvotus olisi. :oops:
 18. cherryblossom Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Oi, tekipä todelliseksi tämän kaiken tuo ensimmäinen käynti ultrassa. Hän on olemassa! Kieriskeli menemään, oli viikkojensa (13+2) mukainen ja kokoinen, ja kaikinpuolin hyvässä vauhdissa. Mikäpä tässä siis odotellessa.
  • Tykkää Tykkää x 9
  • Voittaja Voittaja x 3
 19. HenKa Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020


  Meillä ultra oli puolisentoista viikkoa sitten. Niskaturvotus 1,6, normaali lääkärin mukaan. Seula myös ok. Ikäni takia sain myös lähetteen NIPT-testiin (verikoe), joka on lekurin mukaan tarkin tarjolla oleva sikiöseulonta. Sen tulokset tulevat ensi viikon puolessa välissä. Samalla saamme lapsen sukupuolen selville.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 21 syys 2019
 20. Hilpatus Aloittelija

  Meillä myös ultra takana ja kaikki hyvin, näytti puuhaa riittävän pienellä :love7 Seulat ok, riskit matalat ja kehittynyt normaalisti. Jotenkin niin helpottunut olo, että ekan kerran koko raskauden aikana olen eilisen ja tämän aamun joutunut pyyhkimään onnenkyyneleitä toistuvasti.
  • Tykkää Tykkää x 5

Jaa tämä sivu