Neuvola- ja ultrakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Hemppa, 14 touko 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bandida Tuttu foorumilla

  DiaLia, meillä ainakin olisi tarkoitus alkaa toista yrittämään heti kun ensimmäisen synnytyksestä on selvitty. Se vähän mietityttää et jos joutuu sektioon niin sitten tulis 'pakollinen' odottelu ainakin muutamaksi kuukaudeksi... Meillähän tämä ensimmäinen raskaus otti tosin sen 2v onnistuakseen, joten siksikään ei paljon ehkäisyt kiinnosta - voi olla että taukoa tulee joka tapauksessa vaikka heti alkaisi yrittämäänkin. Onhan se raskasta kahden vaippaikäisen kanssa varmasti, mutta sittenhän on se vaihe alta pois nopeasti... ;) Tai ainakin omalla kohdalla ajattelen sen niin: mieluummin nopea tärppi tai edes yritys kuin 3v tauko...

  Tänään (37+4)  koitettiin kääntää vauvaa pää alaspäin, mutta ei onnistunut. Painoarvio oli 3200g, ja siroksi sanoivat, sen puolesta suosittivatkin alatiesynnytystä, kun tarjontakin oli optmaalinen. Jos ei siis lantion kuvauksessa paljastu mitään estäviä tekijöitä... Kohdunsuu oli pehmennyt ja 1cm auki, joten voi olla ettei täälläkään tarvitse kovin kauan "yliajalle" lähtöä odotella, jos sitä nyt jäädään odottelemaan...
 2. SennuS Peruskäyttäjä

  DiaLia me ollaan jo itseasiassa miehen kanssa jo puhuttu, että aletaan varmaan heti perään toista yrittää. Voihan tää mieli vielä tästä muuttua, mut nyt mennään tällä idealla ;)
 3. Just_Pam Tuttu foorumilla

  En näe syytä miksi ei seuraavaa voisi yrittää heti perään. Kannattaa kuitenkin ehkä alkuun katsoa millainen se oma vauva on ja antaa hänelle aikaa olla vauva :). Ja helppoa se ei ole kahden pienen kanssa, sen on kaikki ystäväni myöntäneet.

  Mitä  nyt on kavereiden tilannetta seurannut niin se pikkukakkonen tulee yleensä todella helposti! Niin meilläkin, esikoista tehtiin lähes 2 vuotta ja tämä toinen nappasi nopeasti muutaman kierron jälkeen. Ehkäisyä ei käytetty missään vaiheessa mutta kuukautiseni alkoivat vasta kun esikko oli reilu 7kk. Munasarjat käy kuulemma "ylikierroksilla" jonka vuoksi raskautuminen on helppoa.

  Paikkojen kypsyminen on todella yksilöllistä. Naapurin rouvalle sanottiin lääkärissä että synnytys on enää tunneista kiinni, niin on valmista. Tunnit muuttuivat 3 viikoksi... Samoin kävi ystävälleni jonka vauvaa odotettiin syntyväksi hetkenä minä hyvänsä viikosta 36 asti, 2 viikkoa meni yli. Mulle sanottiin esikoisesta että ei mene LA asti, syntyi 40+2. Ja sitten on niitä joilla menee ihan toisinpäin, sanotaan että varaudu ettei synny todellakaan vielä pitkään aikaan ja synnytys käynnistyy samana päivänä ;).

  Olen sitä mieltä että on kovin vaikeaa ennustaa koska se vauva syntyy vaikka paikat olisi kuinka valmiit. Enkä myöskään usko mihinkään poppakonsteihin vauvan saamiseksi ulos. Siemennesteen on todistettu edistävän asiaa JOS se tapahtuu otolliseen aikaan. Siksipä en edes yritä häätää tätä vauvaa masusta, se tulee kun sen aika on :). Odottaminen on raskasta mutta ei se mahaan tule jäämään kuitenkaan.
 4. Lumikki84 Peruskäyttäjä

  Neuvola tänään rv 39+5 ja suluissa (38+5):

  paino +800g (-200g)
  painoa alusta asti 8,8kg(8,0kg)
  turvotus +/-(-)
  RR 128/78(132/82)
  Pissa: puhdas (puhdas)
  sf: 34(34), masu oli supistunut kun mitattiin... niin mitta ei kuulemma niin tarkka...
  vauvan tarjonta RT (RT) Onneksi
  sydänäänet 145-155(135-140)
  liikkeet ++
  Hb: ei mitattu (136)

  Seuraava neuvola sitten viikon päästä tiistaina, jos ei vaavi ole syntynyt... voih... toivottavasti ei sinne asti tarvitsisi mennä...

  Just_Pam: se mitä sanoit juuri näistä poppakonsteista ym. ja siitä kuinka vauva tulee kun on valmis, on niin totta :) Ei auta kuin odottaa... Itse yritän järjestellä kaikkee puuhaa, niin ei tule vaan todella odotettua sitä lähtöä kotoa. Nytkin tästä kaupungille vaikka vähän shoppamaan ja kahville ystävien kera :)
 5. Nautiskelija Aloittelija

  Mulla tänään vimppa neuvola (40+3). Tosin lyhyt käynti vaan, jossa tsekattiin onko tapahtunut muutoksia viime kertaan (39+3). Eikä niitä juuri ollut. Paino noussut kilon, mutta viimeksi en syönyt aamupalaa ennen neuvolaa ja nyt söin, joten sekin on varmaan aika lailla samassa. Kokonaisuudessaan mulla tuli nyt sitten raskauden aikana n.12kg lisää painoa.

  Neuvolatäti totesi vauvan punkevan kovasti alaspäin (mitä se on nyt tehnyt viimeiset kolme päivää hyvin aktiivisesti), joten jos vauveli vaan jaksaa jumpata ahkerasti edelleen ja työntää itseään alas, niin kai se pian saa lapsivedet puhkeamaan ja sit me mennään :)

   
 6. Peikko-12 Aloittelija

  Meillä kävi tänään neuvolatäti kotona katsomassa pikkuherraa. Ikää on nyt 13 vrk ja paino 4130g. Syntymäpaino siis saavutettu ja toissapäivänä kun käytiin kättärin kontrollissa keltaisuuden takia oli paino 4020, eli hyvää tahtia nousee :) Oma paino on 61kg kun kaksi päivää ennen synnytystä soli 74,4kg. Turhaa stressiä tuli niistä kiloista otettua, 3kg enää ja painan saman verran kuin  ennen raskautta :)

  Poika oli neukkutätin mukaan rauhallinen ja soma isosilmäinen vaavi :) Ens viikon lopulla pääsään sitten jo yhessä neuvolaan, ihana mennä sinne yhdessä mutta erillään <3
 7. Pikkuinen-12 Aloittelija

  Täällä oli eilen 37+2 neuvola

  Jalat oli aamulla turvoksissa ja päätä särki, mut onneksi missään arvoissa ollut mitään poikkeevaa.
  Vauva on nyt viikon pysynyt rt, ihanaa!
  Pää on vielä ylhäällä ja painaa oikeaa lonkkaa, joka aiheuttaa särkyä iltaisin ja yöllä.
  sf 34
 8. Pikkuinen-12 Aloittelija

  Täällä oli eilen 37+2 neuvola

  Jalat oli aamulla turvoksissa ja päätä särki, mut onneksi missään arvoissa ollut mitään poikkeevaa.
  Vauva on nyt viikon pysynyt rt, ihanaa!
  Pää on vielä ylhäällä ja painaa oikeaa lonkkaa, joka aiheuttaa särkyä iltaisin ja yöllä.
  sf 34
 9. della_79 Rakastunut foorumiin

  neuvolassa käyty rv 40+1 verenpaine- ja pissaseurannassa. tai no pissassa nyt ei edelleenkään ollut mitään, sokerit ja proteiini negatiivisia, kuten koko raskausajan.

  verenpaine sensijaan on koholla, ekalla mittauksella 138/90 ja tokalla 140/88. terkkari aikoi tehdä puhelinkonsultaation lääkärille, vaikka epäiliki, ettei ne tee asialle yhtään mitään, kun on "noin alhainen lukema" vielä. soittelee mulle asiasta, mitä lääkäri sanoi et haluaako ne tutkia asiaa tarkemmin vai seurataanko tilannetta neuvolassa. seuraava aika ois tiistaina, kun rv 40+6.

 10. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  No käynti takana siellä äippäpolilla.. Olisivat mut ottaneet suoraan käynnistykseen jos olisin itse halunnut. Sanoin kuitenkin ettei mikään kiire mulla ole.

  Vauvan painoarvio 2,7kg eli ei mikään jättiläinen. Verenpaineet koholla mut ne nyt oli luultavasti jännityksestä. Käyrääkin otettiin, hienoa käyrää piirtyi. Sisätutkimuksen teki lääkäri aika ronskisti, ihan tarkotuksella jos synnytys olis käynnistyny ja aika lähellä se lähtö yöllä oli. Kohdunsuu auki 1,5sormelle ja kaulaa jäljellä 1cm eli jotain siellä on tapahtunu.

  Illalla kun kotiin tultiin, tuli veristä limaa ja kipeitäkin supistuksia tuli muutama.. No mehän sit lähdettiin viel lenkille että saatas vauhtia tähän hommaan. :D Ja kyllähän se vähän autto. klo 22-01 kellottelin supistuksia joita tuli 3-15min välein, ei kuitenkaan säännöllisesti ja olivat tosi lyhyitä vaikka napakoita. Ajattelin että pakko yrittää nukkua jos ei lähdetä näytille, en jaksa muuten aamulla nousta pojan kanssa ylös kun mieskin meni töihin. Ja siihempä ne oli sit kolmeen mennessä loppunu.

  Eli yhdessä koossa siis.. Ja lääkärin kanssa sovittiin että ens tiistaina rv 40+6 mennään suoraan synnärille, päästetään pikkuinen kasvamaan kohdun ulkopuolelle kun ei kasvu enää hirmuista ole vatsassa. Eli ens tiistaina käynnistetään ja lääkärin puheista ymmärsin että ilmeisesti kalvot puhkaistaan jos tilanne on sellainen, osastolle eivät laita enää vaan suoraan saliin.. Eli tiistaina se on viimestään menoa sitten :D Hui!

  Niin ja täälläkin lääkäri kehui lantiota "synnyttäjän lantioksi" joten jos yhtään tuntuu että lähteäkö vaiko eikö niin pitää lähteä! Mahtuisi kuulemma isompikin tulemaan helposti ja tää kun on pieni, voi tulla erittäin nopeasti. Varsinkin kun on siropäinen. (Liekö meillä DiaLia ollut sama naislääkäri) :D

  Toisen vauvan yrittämisestä. Siis eihän neuvolantäti voi ketään pakottaa ottamaan ehkäisyä ellei äiti tahdo.. En minäkään ottanut esikoisen jälkeen. Toista yritettiin periaatteessa koko ajan mutta kun kuukautiset ei ollu alkanu niin eipähän sitä raskaaksikaan tule helposti. Ja kannattaa tosiaan tunnustella elämää uuden ihmisen alun kanssa ensin kun tekee päätöksiä suuntaan tai toiseen. :) jos on kovin vaativa vauva, kannattaa varmaan odottaa hieman ettei oo juuri aamupahoinvoinnit pahimpaan vauva-aikaan. Mut kukin tekee mielensä mukaan.
 11. Täti Aloittelija

  Neuvolassa käyty viime torstaina (37+3) ja nyt tiistaina (38+1)

  Verenpaineet vähän pelästytti joten oli uus aika nopeesti perään..

  RR 133/82 (viime viikolla 156/91 !!)
  B-Hb ei mitattu kun saatu niin hyvin nousemaan (129)
  Sf ei mitattu (35cm)
  Syke 145 (145)
  Liikkeet ++ (++)
  Tarjonta rt (rt)

  Onneksi lepo auttoi paineisiin,pelkäsin jo että tulee lähtö kokeisiin ja tutkimuksiin...Nyt pitää ikävä kyllä sitten ottaa rauhallisesti loppuaika..Helpommin sanottu kuin tehty..mulla on energiaa niin perhanasti! Olisi kiva tietää että onko alakerrassa tapahtunu paljon edistystä synnytystapa-arvion jälkeen..mutta eipä tuonne kukaan oo kurkistellu :)
 12. Arkimamma Tuttu foorumilla

  Bandida: Ymmärrän täysin. Ja toisaalta ymmärrän neuvolatädinkin kertomat faktat, mutta toisaalta taas en niitä ymmärrä: Kun se on niiiiiiiin sopeutumisasia, hoitaako ne vauvaikäiset kaikki kerralla vai vaan yhden kerrallaan. Kaverikin selitti just, että vaikka hänellä on jo 4-vuotias lapsi, niin ei se ole sillonkaan yhtään sen helpompi ja sitten on taas eri ongelmat.
  Et musta on outoa saarnata ehkäsystä liikaa ja olla huolestunu, jos heti alkaa yrittämään?
  Tsemppiä sullekin Bandida synnytykseen ja kaikkea hyvää, toivottavasti saatte myös toisen toivomanne sitten myöhemmin!

  Toki mulle/meille tärkeintä, että tämä yksikin syntyy terveenä ja voi hyvin ja pärjätään sen kanssa, mutten näe siinä mitään väärää, että toinen saatas kanssa maailmaan mukaan.

  Senna89: No sekin vielä, että onhan niistä sitten leikkitoverit toisilleen. :) Ja yleensäkin "alta hoidettu" lastentekemisvaihe elämästä pois... en sitten tiiä montako me on aateltu pyöräyttää?

  Just_Pam: Just toi, että paha mennä vielä mitään sanomaan, millon syntyy ja miten pitkään kestää ym.

  Hemppa: Juu varmaan on ollu :D.. Kysissähän ne sen tosiaan eka sano

  Pitää miettiä tuota ehkäsyasiaa vielä tässä.. onhan tässä ihan aikaakin arvioida ja et miten synnytys menee. :)
 13. vaveli16 Ihastunut foorumiin

  Täällä äippäpolikäynti takana tänään(rv40+2).

  No tilanne se että kohdun suu lähes ennallaan kanavaa 2,5cm mut paikat kii tai ulkosuu ehkä raollaan mutta ei mitään merkittävää. Koko-arvio pienimmillään 3,7 ja suurimmillaan 4kg en sit niin tarkkaan tiedä mitä tarkotti mut ilmeisesti tuo iso on epätodennäkösempi ku pienin. Mutta siis koon puolesta ei tarvis ennemmin käynnistää mutta kun mä haluaisin et ei kasvais liian isoksi niin ens tiistaina sit kontrolli kohdu suusta et jos olis sen verran tapahtunu et saatai sellanen ballonki sinne. Eli siis haluaisin käynnistyksen ennemmin ku 42 viikolla mut sit taas en haluais montaa päivää sielä maata käynnistettävänä niin oon ihan tyytyväinen tähän ratkasuun ku noin nopeesti kuitenki sit taas kontrolloidaan.E ens viikolla taas näkee tilanteen ja kotikonsteja tulis kuulemma käyttää:D Varmaanki nyt sinne ens tiistaihin mennään mut ainahan voipi toivoa et lähti itellään:)
 14. Arkimamma Tuttu foorumilla

  Hemppa: Nyt vasta hokasin/kerkesin lukee sun koko viestin.. paljon tsemppiä synnytykseen! :)
 15. della_79 Rakastunut foorumiin

  neuvolakäynti rv 40+6:

  -pissa puhdas
  -painoa nyt 83 kg (eli se on tullut se kamala 20kg lisää ennen raskautumista olleeseen painoon!!)
  -turvotus +
  -rr 138/85
  -vauvan liikkeet ++
  -syke 125-130
  -RT, tosin pää kuulemma alhaalla, terkkari ei tuntenut sitä

  verenpainetta seuraillaan edelleen, seuraava neuvola pe. terkkari sanoi, että pe voin alkaa soittelee synnärille yliaikakontrolliaikaa, jee.

  taidan lopettaa neuvolakuulumispäivitykset, mitään muuta meillä ei tapahdu.. enkä jaksa edes fb:ssa olla onlinessa, kun tulee vaan turhaa kyselyä, et jokojokojokojoko..

  v..uttaa niin ettei veri kierrä

 16. Lumikki84 Peruskäyttäjä

  Neuvola tänään rv 40+4 ja suluissa (39+5):

  paino -467g(+800g)
  painoa alusta asti 8,4 kg(8,8kg)
  turvotus -(-)
  RR 126/79(128/78)
  Pissa: puhdas (puhdas)
  sf: 35(34)
  vauvan tarjonta RT (RT), pää ei kuulemma enää heilu, jospa olisi ankkuroitunut jo ja tulisi pois !!
  sydänäänet 139-145(145-155)
  liikkeet ++
  Hb: ei mitattu (136)

  della_79: Ymmärrän tunteesi... on turhauttavaa.
  Mulle varattiin neuvola maanantaiks ja sit jos ei ole tullut silloin, niin ke yliaikakontrolliaika 41+5 eli ensi keskiviikkona KYS:iin.

  Täällä järkyttävät liitoskivut alhaalla... mutta sinnikkäästi olin kaupungilla ostoksilla melkein 4 tuntia... on se kumma jos ei tule ulos.. huh !
 17. Arkimamma Tuttu foorumilla

  Neuvolatulokset 16.1 (9.1) Rv 39, 38+1 maanantai
  Paino: 81,3 kg - vihdoin 80 maaginen raja rikottu ja paino noussut alkuraskaudesta sen
  14,3 kg. Huom. 1.12.11-9.1.12 ei noussu kun yht 800 g. Sit yhtäkkiä viime viikon rv 38 aikana nous 1,6 kg paino. Veikkaan et alko ruoka maistua kun söin siihen suruun, että koiralle tehtiin se kohtuleikkaus.. johonkin ne tunteet tulee purettua = ruokaan... :) perusnainen... (79,7 kg)
  Alkupaino: 67 kg
  Turvotus: Ei edelleenkään turvotusta sormissa/nilkoissa/muutenkaan ja aineenvaihdunta kiertää hyvin, eikä ummeta. (-)
  RR: 122/84 (120/74)
  Päänsärkyä oli kun nukuin su-ma yön vissiin huonossa asennossa ja sit koko ma päivä meni mönkään ja lepäilyyn ja tuntu kuin ois kipeeks tulossa, mut onneks se meni sit särkylääkkeellä ohi ja ei tullu ees köhää... :)
  Pissa: puhdas (puhdas)
  sf: 33,5 (31) (kys:n synnytysarviossakin 3.1. tuo sf-mitta oli huomattavasti isompi kun neuvolan arvio 9.1.)
  RT (28 viikosta saakka)
  Sydänäänet: + (+)
  Liikkeet: ++ (++)
  Hb: 116 (ei mitattu) Yllättävän hyvä vieläkin, vaikka syönyt rautaa vaan sillon tällön enää maltofer+multi tabs.
 18. Pikkuinen-12 Aloittelija

  Täällä oli tänään 38+3 neuvola.

  Verenpaineet oli koholla.
  sf 35
  Vauva oli siirtynyt toiselle kyljelle.
  Rt
  Pää on alhaalla, mut ei kiinnittynyt. Kysyin, et mitäs, jos menee lapsivesi. Ja ei kuulemma mitään kiirettä tai poikkeevaa sairaalaan menon kanssa. Paljon siis vaihtelee nää suositukset.. Vasta 48 tunnin päästä mietitään mitä tehdään, jep jep..

  Eilen illalla oli ihmeellisiä viiltoja reidessä, onneksi ne on loppunut!!
  Viime yönä supisteli, heräsin niihin, mut jatkoin vaan nukkumista, täs vielä aikaa :)
  Vauva on ollut pari päivää tosi villinä. Möyryämistä puolelta toiselle ja napakoita potkuja.
 19. heidh Tuttu foorumilla

  +Täällä eilen keskiviikkon neuvola rv 39+3

  Painoa tullut viikossa +400g
  Turvotusta on iltasin
  Pissassa prot. yhdellä plussalla ja kävinkin sitten viemäs sairaalaan näytteen ja joka pv itse stiksailen viikon ajan, jos nousee kahteen niin heti yhteys neuvolaan tai synnärille..
  Maanantaina oli vielä aivan järkyttävä päänsärky, mnutta kahtellaan nyt :)
  Vauva rt, ollut lähes koko raskauden

  Toivottavasti ens viikolla ei tarttis enää mennä, ja inhottavaa kun neuvola täti sanonut jo kolme viimestä viikkoa että 'en usko että ens viikolla enää nähdään'.. ja aina sinne on menty kuitenkii.. Ei jaksais enää odottaa yhtää!
 20. Peikko-12 Aloittelija

  Eilen pojan ensimmäinen virallinen neuvolakäynti, ikää aarteella 2 vkoa ja 6 pvää.

  Painoa 4460g, viikossa noussut 360g ja syntymäpaino oli 4100g.
  Pituus 55cm, syntyessä 51cm.

  Jouduttiin lähtemään neuvolaan hirveellä kiireellä ja herra päätti et mulla on nälkä, huus koko tarkastuksen ja sitte istuttiin vartti neuvolatätin huoneessa imettämässä, no hän näki samalla pienen imun ja maitosuihkun :) Hyvät molemmat. Neuvolakorttiin saatiinkin merkintä, 'Poika saanut hyvin painoa, erinomainen imuote. Saa riittävästi rintamaitoa.' 

  Seuraava neuvola 13.2 ja neuvolalääkäri 17.2. Tuolla neuvolassa helmikuussa varaillaan mulle sitten jälkitarkastusaika. Vähän petyin, olisin ollut valmis menemään heti kun 5 vkoa täynnä :)

Jaa tämä sivu