Muksujen neuvola kuulumiset ♥

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti MarinaMelina, 3 helmi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Oi, olispa meilläkin noin! Jossain vaiheessa tuli paljon ranskalaista ärrää, mutta se on nyt unohdettu. Suuta päristellään muuten, mutta mitään ärrän oloistakaan ei ole saatu aikaiseksi.
  Hirveästi harmittaa pojan puolesta, kun toinen osoittaa jonnekin, ja toistaa vaan "täh! Täh! Täh!" Ja ääni vaan kohoaa kun haluaa jotain, mutta joko me ei ymmärretä mitä haluaa, tai sitten me ei haluta antaa sitä, ja poika vaan toistaa noita samoja tavuja kiivaammin ja kiivaammin.
 2. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Poika oli neuvolassa muutaman millin vajaa 86 cm pitkä. Hiukan oli kirinyt kasvussa, mutta aika tasainen käyrä kuitenkin. Painoa 12,3 kg, eli sitä ei ole juurikaan tullut lisää. Tai no, olisiko kilon verran vajaassa puolessa vuodessa?

  Lääkärillä ei olla vielä oltu.
 3. Emma93 Tuttu foorumilla

  Meillä olis neuvola nyt keskiviikkona, mielenkiinnolla odotan mitenkä on neiti kasvanut puolessa vuodessa. :)
  Huvikseni tuossa laskeskelin kuinka monta sanaa tyttö osaa jo sanoa. Täysin oikein äännettyjä sanoja päälle 20 ja sitten lisäksi yli 10 sanaa jotka melkein oikein sanoo ja ne on ymmärrettävissä että mitä tarkoittaa. Aika paljon siis kehitystä tullut puolen vuoden aikana, 1v täyttäneenä sanoi vasta muutamia sanoja.
 4. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä oli eilen neuvola. Pituutta oli tullut puolessa vuodessa 8 cm eli nyt on 84,5cm. Painoa oli 12,5kg eli 2 kg lisäystä tammikuusta. Meilläkin oli muutama sana käytössä 1v ja käveltiin vielä tukea vasten. Nyt juoksee, pelaa palloa, avaa ovia, rakentaa torneja palikoista, kiipeilee ja osaa tulla kohtuudella alaskin hallitusti useimmista paikoista. Pari viikkoa sitten laitoin vauvakirjaan ylös pojan osaamia sanoja ja silloin niitä oli reilut 40. Sen jälkeen on tullut paljon lisää. Käyttää jo paria kaksisanaista lausetta ja kolmetavuisia sanojakin tulee. Että on kyllä kehitystä tapahtunut. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Emma93 Tuttu foorumilla

  Meidän tytön 1,5v neuvola mitat oli 11,5kg( noussut 1,5kg puolessa vuodessa) ja pituus 84cm( kasvanut 7cm puolessa vuodessa). Kasvu ollut tasaista, menee just nollaviivalla pituuden ja painon suhde. :)
 6. Kolibri Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Ronjan 1,5v mitat oli 80cm ja 8,5kg -tasaisesti kasvaa omilla käyrillään :) ymmärtää todella hyvin ja osaa toimia pyydetyllä tavalla (silloinkun viistii/malttaa), kävelee, juoksee, heittää palloa, höpöttää kokoajan kamalasti, mutta ei ne sanat mitään kovin selkeitä ole.. Mutta kuulemma kehitys ihan ikätasoa vastaavaa, pinosi palikoita kun lääkäri pyysi ja etsi kirjasta pallon, kun sitä kysyttiin -kovin paljon kummoisempi se lääkärin tarkastus ei ollut. Tuntuu hurjalta että jotkut samanikäiset sanoisi jo lauseita!? Meillä tosiaan enemmän sellaista taataa kis pää poo kakka tautoo moo... :grin selkeitä on äiti, kissa, auto, mummi, pappa, vauva, tutti, kenkä... ehkä muutama muu. Mutta ehtii ne oppia myöhemminkin!
 7. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Meillä oli 1,5v neuvola jo viime kuussa. Melkein 14kg ja 88cm, tasasesti täälläkii kasvetaan omilla käyrillään :grin Vielä ei sanaakaan tuu puhetta mut juoksee sitäkii kovempaa... Saatiin jotai vuorovaikutusesitettä mukaan, ei kuulemma vielä ihmetellä kun ei puhu mut kahen vuoden kohalla sit ihmetellään jos tilanne sama. Kovasti pojalla juttua tulee, omaa kieltään puhuu. Mut enää ei ees yritä toistaa sanoja niinku puol vuotta sit teki, sillon toisti ainakii "vaippa", äitiä myös yritti sanoo. Ymmärtää kuitenkii puhetta ni ei oo kuulossa vikaa.
 8. Mariel Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä oli neuvola alkuviikolla, pituutta oli tytöllä 84,4 cm ja painoa 12,1 kg. Tasaisesti ja hyvin kasvaa. Puheesta ei kanssa vielä ole tietoakaan, sanoja tulee muutamia joista saa selvää, mm. kukka, sukka, orava, korva, äiti. Tosin orava ja korva koostuu liioista tavuista (ovavavava.. kovavavava..) :grin Joillekin sanoille on selvät sanat, mutta ihan oma kielensä. Vaippa ja kenkä ovat "entti". Mutta eiköhän se puhe ja selkokieliset sanat joskus sieltä löydy..
 9. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Minun siskon poika alkoi myös puhua aikaisin, mutta saman siskon tyttö sitten vasta melkein 3-vuotiaana. Siitä eteen päin on kuitenkin juttua riittänyt senkin edestä. :grin
 10. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Esikoisella oli 1,5-vuotiaana jo lukuisia sanoja ja alkoi heti puhua myös useamman sanan lauseita samoin kuin monitavuisia sanoja ja kaikki tuli heti oikein (s ja r puuttuivat alkuun). Junnulla nyt vain muutamia sanoja, mutta tapailee koko ajan lisää. Olen yrittänyt lisätä lukemista nyt kun kirjat kiinnostavat ja nimetä systemaattisemmin tekemisiä yms. kuten esikoiselle se oli jo vauvasta asti jotenkin opettavaisempaa :D eli jaksoin toistella ja nimetä asioita ja esineitä koko ajan. Esikoiselle luettiin jo 3 kk iästä lähtien paljon, hän kun jaksoi keskittyä alusta pitäen. :D Samoin esikoisen kanssa pottailtiin jo 6 kk iästä lähtien säännöllisesti, mutta junnun kanssa vasta nyt harjoitellaan. Hän kun ei malta istua potalla sekuntia kauempaa. :D Isosiskonsa ilmoitti tässä iässä, että kakattaa ja kakattomia vaippoja oli jo 1,5-vuotiaasta, kuivaksi oppi 2-vuotiaana (yökuivaksi vasta 3-vuotiaana), junnu harvemmin onnistuu tekemään pottaan muuta kuin pissan, eikä sekään systemaattista. Esikoinen jätti tutin 1,5-vuotiaana, emme junnun kanssa ole sitä vielä edes yrittäneet unohtaa. :wink
  Last edited: 19 heinä 2016
 11. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Ja mitat 1,5-vuotisneuvolassa 82,5 cm ja 12,2 kg. Omalla käyrällään menee tasaisesti, mutta mielestäni hieman nyt notkahdusta tässä iässä, kun 1-vuotiaana oli siskoaan huomattavasti pidempi kuin nyt. Pyrähdystä odotellessa. :) Muutoin neuvolassa kaikki ikätasoa vastaavaa eli osasi tehdä palikoista tornin, näyttää kuvasta esineitä ja asioita jne. Kiipeilee kovasti (puolapuut meni vasta ylös asti ihan itsekseen) ja aika hyvin tulee alaskin. Portaat haluaa kävellä ylös ja alas pystyssä ja varpaillaan kävelee aina välillä. :D
  Last edited: 19 heinä 2016
 12. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Tosta puheesta olen kyllä kateellinen. En tiedä edes, mitä ymmärtää. Yllättäviä asioita kyllä ymmärtää puheesta, mutta ei jaksa/viitsi/osaa näyttää edes palloa kuvasta.
  Toisaalta jos kysyy että mennäänkö ulos, niin ryntää ovelle. Jos haluaisi mennä etuovesta, hakee hienommat kengät joilla mennään kaupungille. No, ei liity puheeseen.
  "Mennäänkö tutumaan" tai sama ruotsiksi saa pojan juoksemaan jääkaapille jota läimäisee. Saa maitoa ja vilkuttaa hyvät yöt ja joskus on sanonut öötä. Viime aikoina ei.
  Jos sanoo "taitava", niin taputtaa itselleen. Mutta ne sanat... Saiskohan tälle kolme sanaa, joista yksi selkeä?
 13. Mariel Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meilläkin tyttö ymmärtää yllättävän paljon puhetta vaikkei sanoja juurikaan tule. Nyt ollaan mummulassa eikä perinteisiä päiväunirutiineja ole (verhon alas vetämistä, oven sulkemista, unipupun sängystä ottamista..) ja kun tänäänkin tyttö katseli kirjoja niin kysyin, että mennäänkö nukkumaan niin kirjat unohtui ja tyttö kiipesi portaat yläkertaan ja sängyn laitaan roikkumaan.. Sama eilen illalla..

  Kotona menee vessan ovelle ja nostaa kädet ylös jotta nostetaan syliin kun sanoo että mennään käsipesulle.. "syömään" sanan ymmärtää vähän liiankin hyvin :wink Osaa hakea pallon keittiöstä kun pyydetään ja osaa viedä tavarat keittiön laatikkoon ja roskat roskiin pyydettäessä.. Vaatteensa hakee yksi kerrallaan kun ne nimetään ulos lähtiessä jne..

  Kaupassa mieskin viimein ymmärsi, että pitäisi alkaa miettimään omaa kielenkäyttöään kun pikkupojan tullessa vastaan mies totesi tytölle että sano pojalle moi ja tyttö tervehti ilosesti..
 14. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Meillä 1,5v. mitat 91cm ja 15,5kg :) Oli aika sähellys neuvola, kun poika oli erimieltä mittaamisesta ja tutkimuksista ja huusi pää punaisena ja muun aikaa vipelsi menemään ympäri huonetta, milloin mitäkin nappaamassa :P
 15. Emma93 Tuttu foorumilla

  Teillähän onkin jo iso poika NiBaBa :) mua taas huvitti meidän tytön neuvolassa kun ei oo koskaan tykännyt siitä pituuden mittaamisesta niin nyt viimeks olisikin halunnu takas siihen mitattavaksi..:grin
 16. Kolibri Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  NiBaBa ompa iso poika meidän natiaiseen verrattuna! :) kuulostaa kovin tutulta, meillä kyllä lääkäri ja hoitaja totesivat että lähes kaikki 1,5vuotiaat osoittavat mieltään neuvolassa, eli kuuluu asiaan ja he ovat ennemmin ihmeissään jos joku 1,5v lapsi olisi siellä hiljaa ja kiltisti paikallaan.. :grin
 17. Kolibri Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Mä oon jo ajatellut että pidetään jotku bileet sittenkun tyttö saavuttaa 10kg painon, voi tätä tahtia olla että ensin juhlitaan 2v synttäreitä...ellei peräti mene ens kesään kymppikilojuhlat :rolleyes: nyt noussu paino tasaisesti ~100g/kk ja 1500g ois vielä matkaa..
 18. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Jooo, näyttää välillä puistossa koomiselta, kun meidän jätkä on sama kokoinen kun monet kolmevuotiaat.. :D Just mietittiin, että ei taida toi meijdän 18kg turvaistuin mennä 4v. asti.. mahtaakohan mennä edes kaksivuotiaaksi.. Voi tätä rahanmenoa.
 19. Indie Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Me oltiin vasta eilen puolitoistavuotisneuvolassa, kun neuvola ollut heinäkuussa lomalla. 1,5-vee tuli siis täyteen jo 16.7. Puntari näytti lukemaa 10,9kg ja pituusmittari 82,7cm. Pituutta olikin tullut huhtikuun 1v3kk neuvolasta melkein 5cm, painoa sellainen 500g. :D
  Jostain syystä pojalle tuli kova itku, kun tuttu neuvolantäti tuli odotushuoneesta kutsumaan. Eikä itkulle meinannut tulla loppua koko käynnin aikana. Onkohan joku rokotus jäänyt mieleen. Voi pientä. Poika näytti moneen kertaan ovea ja nyyhkyttäen vilkutteli hoitajalle heippaa. Emme viipynyneet siellä kovin kauaa siis. Hetken ehdittiin taas olla odotushuoneessa ennen lääkäriä ja poika toipui kyllä omaksi höpötteväksi itsekseen, mutta lääkärin kutsu sai uuden itkun aikaan. Lääkärillä oli onneksi kivoja leluja, joita katselimme yhdessä samalla, kun lääkäri teki nopean tutkimuksen (sydän, keuhkot, silmät, korvat jne.) Mitään poikkeavaa ei löytynyt. Hyvä niin. :)
  Tämä meidän ukkeli on puhua pälättänyt oikeastaan koko ikänsä. Muutamia suomenkielisiä sanoja on tullut vuoden täytettyään (kukka, maito,auto), mutta nyt ihan muutaman viikon aikana on sanavarasto kasvanut ihan hurjasti. Selvästi joku vaihe napsahtanut päälle, toistelee lähes kaikkia sanoja, mitä hänelle puhuu ja monet ovat jääneet jo käyttöönkin. On tosi hauskaa voida jutella pojan kanssa "ihan oikeasti", kun tähän saakka en oikein ole aina ymmärtänyt hänen omaa kieltään.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Solfiza Peruskäyttäjä

  Meillä poika puhuu kuin papupata. Sanat jää kerrasta mieleen ja kaikkea ihmetellään. Osaa laskeakin jo viiteen (suomeksi ja hindiksi!) ja vähän jo yhdistellä sanoja. Ollaan ihan pienestä lähtien luettu paljon kirjoja, vaikuttaako se sitten en tiedä. Pojan serkkutyttö 1v on paljon hiljaisempi tapaus vaikka hänellekin luettu paljon. Varmaan luonne kysymys

Jaa tämä sivu