Muksujen neuvola kuulumiset ♥

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti MarinaMelina, 3 helmi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Makarelli Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2015

  Kuulostaa tosi pitkältä. Onneksi ei oo huolta, ajatella, jos ei osaisikaan edes kiinnittää huomiota kaikkeen ja vasta 2,5 v tulis ilmi. Täällä on ollut 8kk, 10 kk ja 1v neuvolat, nyt karsittu 10 kk pois. Juuri puhuttiin että siinä 8-12kk välissä tapahtuu paljon mm. ravinnossa, pk aloitus tms. Niin sinänsä ois tärkeä tuki perheille, ainakin tarvittaessa.
 2. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Meillä oli 2v neuvola nyt. Pituutta pojalla 94,7cm ja painoa 15,3kg, pää 52cm. Yläkäyrillä edelleen kasvaa ja th sano että tulee pitkä mies :happy:

  Taitoja ei löytyny :hilarious: Poika ei piirrä viivaa tai palloa mallista, ei kokoa nuppipalapelejä. Ruokailusta puhuttiin kun ei kelpaa kun pari erilaista lämmintä ruokaa, riittää kuulemma kun syö maitotuotteita ja viljoja kuitenkii. Kalaöljyä voi harkita kun kalaa poika ei oo syöny sitten soseiden lopetuksen. Unikoulu ois kans eessä kun nykysin nukutetaan 30min-tunti vieressä istuen. Pottaakin täytyis pikkuhiljaa alkaa opetella kun vaan kerkeis ja kädet riittäis siihen. Mitäs muuta... en muista enää, vauva-arki ja univelka :hungover:
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Kolibri Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Onpa Pipanat hurjan pitkä neuvolatauko! Me ollaan tietty ravattu paljon normaalia useammin kasvunseurannan takia, niin tuntuu nyt ihan järkkypitkältä ajalta että seuraava neuvola on vasta 6kk päästä 2,5 vuotiaana..

  Me oltiin siis 2v neuvolassa oikana synttäripäivänä 2.1. -kaikki ok, potki palloa kunhan oli ensin vierittänyt, heittänyt ja pompottanut (mitäänhän ei voi suoriltaan tehdä niinkuin pyydetään.. :grin) Muuten meillä oli 2v neuvolassa ihan samat jutut kuin 1,5v neuvolassa, mikä tuntui vähän tyhmältä. Toki tyttö ne nyt osaa, kun osasi jo puoli vuotta sitten (pinota palikkatorni, tunnistaa kirjasta eri asioita ja osoittaa ne, koota palapelin)

  Kasvanut hienosti, pituus kasvussa kunnon pyrähdyt eli 2kk aikana 3,8cm pituutta. Nyt siis 86cm ja 10,3kg eli nykyään mun pikkupirpana menee ihan "normaalin kasvunvaihtelun käyrillä" mikä on todella huojentavaa! Jatkuvat kontrollit ja tutkimukset on nyt takanapäin. Toki meille varattiin ton seurantahistorian takia 2,5v neuvola, mikä ei ainakaan Helsingissä ole automaattinen, mutta mun mielestä se on jopa huojentavaa ettei tarvii odottaa vuotta :shy: myös puheen seurannan takia, vaikkei neuvolatäti tuosta puheesta vielä huolissaan ollutkaan. Kuulemma monikielisille lapsille ihan normaalia, että kehittyy hitaammin -eikä kai muutenkaan siihen puuta ennenkuin 3v neuvolassa..

  Kyllä meillä yksittäisiä sanoja on paljon ja joitain kahden sanan lauseita, mutta sanat on vielä ulkopuoliselle aika epäselviä ja suurin osa puheesta ihan omaa kieltä. Äitinä toki ymmärrän aika paljon paa-aa=pakettiauto, miimi=muumi, oiist=orange, krii=green jne jne... Pahinta on ehkä se, että lähden mukaan siihen kopotikopoti-piipaapiipii-jiihaa-jeejee -kieleen vaikka mun pitäisi toki aina jaksaa sanoittaa ja "korjata" tytön puhetta että oppisi paremmin *hävettää* mutta koitan kiinnittää asiaan entistä enemmän huomiota, eiköhän tämä tästä :shy:

  Joko täällä kaikki muut puhuu selkeillä lauseilla?

  Ei toki pitäisi verrata muihin, enkä itse ole vielä puheesta kovin huolissani, mutta meidän kaveripiiristä kaikki samaikäiset ja vähän nuoremmatkin lapset on pitkään puhuneet jo paremmin ja tuntuu että ympäristöltä saadaan jatkuvaa kummastelua siitä, ettei tyttö vieläkään puhu.. :oops:
 4. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Kolibri mie ihmettelin kun teillä 2,5v neuvola osittain puheen takia, meillä kun poika sano 2v neuvolassa vaan yhen sanan... Eikä siitä oltu huolissaan. Eli poika yrittää, joku tavu saattaa olla hänen omissa sanoissaan oikein, muutamia sanoja toistaa perässä mutta ei käytä itsenäisesti. Eli ei hätää jos teillä jo kahden sanan lauseita kaksikielisellä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä poika ei ollut ollenkaan innoissaan neuvolasta, kun kuukautta aikaisemmin kävi samassa paikassa influenssarokotteella ja oltiin jouduttu käymään viikkoa aikaisemmin lääkärissä tarkistuttamassa korvat jne. Aloitti jo käytävällä "Ei ole hauskaa. Mennään pois." Huoneessa kiskoi villapuvun vetskarin takaisin kiinni eikä suostunut riisumaan. Juoksi ovelle ja yritti karata kaikin mahdollisin tavoin. Me jouduttiin miehen kanssa itse mittaamaan ja punnitsemaan, kun neuvolatädin lähestyminen sai aikaan vain huutoa. Lopulta leikki tyytyväisenä sitten leluilla lopun aikaa. Neuvolatäti sanoi, että sai karkailuyritysten yms. puolesta pelkkää plussaa motorisista taidoista :hilarious: ja puhua pälätti ja ymmärsi meidän puhetta täydellisesti, joten siitäkin puolesta plussaa. Pituutta oli 90cm ja painoa 14kg (ne vaatteet päällä :grin ). Meilläkin nukuttaminen kestää noin tunnin, mutta kun nukkuu kuitenkin terveenä ollessaan yöt ihan hyvin, niin ei puututtu siihen sitten sen enempää.
 6. Kylosaurus Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Meillä oli 2v neuvola päivää ennen synttäripäivää. Pituutta vähä yli 86cm ja painoa 11,1kg. Tasasesti kasvaa. Pienelle vaan vaikuttaa, ku lukee täältä noita mittoja. Tosin eipä me vanhemmatkaan mitään pitkiä olla.
  Neuvolassa touhuttiin samaan malliin, ku missä tahansa. Tuo sosiaalinen luonne on auttanu pärjäämään päiväkodissakin (9.1. aloitettiin, 11pv/kk).
 7. PiPaNat Rakastunut foorumiin

  Meillä poika juttelee lauseita ja se näyttää ulkopuolisista välillä hassulta (kuulema) kun on aika pikkuinen kooltaan ja puhua pälpättää. "Äiti tule tänne nyt heti" kuului äsken ja kohta kun saattui käteen nin "anna tutti minulle hetkeksi aikaa" vaikka tietää että tutti on aina vain unilla. Mutta pitäähän sitä vähän yrittää :happy: Esikoinen alkoi sanomaan vasta 2v4kk muitakin selkeitä sanoja kuin äiti ja ei mutta ikinä ei siitä nla:ssa oltu huolissaan kun kommunikaatio pelasi mutta omalla tavalla. Nyt 3,5v hän pälpättää kokoajan ja täysillä ja sanavarasto on äärimmäisen rikas eli kyllä sitä vanhempanakin ehtii alkaa puhumaan! Pituutta taitaa nyt olla noin 87cm ja painoa vajaa 12kg.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Kolibri Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Kaikkihan me ollaan yksilöitä, niin myös ne neuvolatädit. Se vaan meinaa välillä unohtua ja sitä alkaa niin helposti verrata neuvoloiden käytäntöjä toisiinsa vaikka eroja saattaa olla hoitajasta riippuen ihan saman neuvolan sisälläkin (näin ainakin Helsingon Kalliossa, mitä nyt muiden alueen vanhempien kanssa olen jutellut..)

  Ja tosi helposti vertaa lapsiakin toisiin koon ja kehityksen puolesta vaikka jokainenhan meistä tietää että lapset kasvaa omaa tahtiaan ja perusterveiden lasten kehityksestäkin turha olla huolissaan :rolleyes: joku tässä vanhemmuudessa ehkä pitää koko ajan varpaillaan ja sitä miettii onko meillä kaikki ok? voisinko tehdä jotain enemmän lapseni hyväksi? jne.. Oon miettinyt, että onko se asenne osittain tässä yhteiskuntarakenteessakin? Siinä että jo syntymästä asti lapsia pisteytetään ja laitetaan käyrille? Mutta sit taas...millä muuten seurata ja seuloa, että ovat perusterveitä..?

  Tein jo uudenvuoden lupauksen, että koita ottaa elämän ja äitiyden hieman rennommin, elää hetkessä ja stressata vähemmän -mutta tää rentous on aika haastavaa :grin
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Makarelli Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2015

  Kolibri, samaa mieltä, että työntekijöissä ja työpaikoissa varmasti eroja ihan kuin meissä kaikissa.
  Joskus kuitenkin asian ymmärtäminen on myös kuulijan korvassa. Lapset, vanhemmuus, terveys, minuus jne. on niin herkkiä asioita, että on todella taiteilua mitä kenellekin voi sanoa. Tarkoitan mitä / miten ammattihenkilö voi kommentoida vanhemmille ja toisin päin.
  Itsellä ainakin tullut vastaan mitä ihmeellisempiä kommentteja, mutta koska vähän edes tunnen alaa, niin olen selvinnyt pienellä purnaamisella :)

  Ja kolibrin uuden vuoden lupaus kuulostaa hyvältä! - ja optimistiselta :grin
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu