Miten tarkkaan noudatatte ruokasuosituksia raskausaikana?

Keskustelun 'Maaliskuiset 2022' aloitti Bella Swan, 7 kesä 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Miten olette muuttaneet ruokailutottumuksianne? Noudatatteko suosituksia tiukasti? Täällä kerrotaan raskausaikana vältettävistä raaka-aineista.
 2. Carnation Peruskäyttäjä Maaliskuiset 2022

  Koitan noudattaa tosi tiukasti, koska en halua mahdollisen keskenmenon sattuessa miettiä, olisiko jotain voinut tehdä toisin. Kahvinjuonnin vähentäminen on kyllä ollut mulle hyvä juttu! Ennen join litratolkulla, nyt aamulla kupin ja iltapäivällä jo kofeiinitonta :)
 3. Mellie Peruskäyttäjä Maaliskuiset 2022

  En oikeastaan edes muutenkaan käytä noita rajoitettavia juttuja. Vain salmiakki on sellainen mikä aiheuttaa vähän luopumisen tuskaa. Kahvia en ole oikein ikinä juonut, teetä kyllä. Teen lopetin, koska arviot sen kofeiinipitoisuuksista on niin vaihtelevia ja ”kuppi” käsitteenä voi olla desistä puoleen litraan. En jaksa vaivata asialla päätä ja stressata, niin jätän kokonaan pois. Pääsee helpommalla niin.
 4. miiamaria Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Maaliskuiset 2022

  oon salmiakin suurkuluttaja, ajattelin tilata ja kokeilla niitä namituvan raskaussalmiakkeja :grin
 5. Lindukka Aloittelija Maaliskuiset 2022

  Yritän noudattaa kohtalaisen tiukasti. Eka raskaus menossa niin tässä alussa ei vaan vielä muista kaikkia kieltoja. Itelle juustot tuottaa haasteita. Sekä sit erilaiset raakakypsytetyt lihat ja kalat.
 6. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Maaliskuiset 2022 Lokamammat 2018

  Mahdollisimman hyvin yritän noudattaa ruokasuosituksia.
 7. Mellie Peruskäyttäjä Maaliskuiset 2022

  Onkohan jossain olemassa ihan viralliselta taholta listattuna vältettävät ruuat perusteluineen, että miksi vältetään? Oon löytäny vain sekavia ja keskenään ristiriitaisia listauksia.
 8. miiamaria Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Maaliskuiset 2022

  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Mellie Peruskäyttäjä Maaliskuiset 2022

  Tuota minäkin oon katsellut, mut toivoisin että ois joku selkeämpi vain raskaana oleville ilman lapsia ja vanhuksia samaan ämpättynä sekoittamassa.
 10. Aurinkoinenilta Peruskäyttäjä Toukokuiset 2022

  Viime raskaudessa oli alussa kovat tavoitteet, mutta karmea koko raskauden pahoinvointi johti siihen, että söin mitä pysty. Alkoholi tietty nollalinja ja raakaliha/kala jne. Luulen että saatan joiltain osilta ottaa rennosti jos esim jonkun kerran tuoretta juustoa on ruuassa tai pari salmiakkikarkkia tulee syötyä. Ei nyt tietenkään ehdoin tahdoin mitään
 11. huomio Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2022 Helmikuun äidit 2019

  Pyrin noudattamaan suht tarkasti mutta tervettä järkeä käyttäen, eli yksi salmiakkikarkki ei varmaan maailmaa kaada jos sellaista sattuisi haluttamaan.
 12. Rospuutto Peruskäyttäjä

  Ekan kanssa noudatin ihan täysin, nyt ehkä armollisemmin. Salmiakki siellä täällä.
 13. Nuppu22 Ihastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Noudatan kyllä parhaani mukaan. Testasin jo ne turvalliset salmiakitkin :p
 14. Kuparisiipi Aloittelija

  Tulee noudatettua tarkasti ne kaikkein "vaarallisimmat" eli jotain listeriaa ja toksoplasmoosia jne aiheuttavat. (Raaka liha ja kala, pastöroimattomat maitotuotteet, meetwursti)

  Salmiakkia nappaan jos siltä tuntuu, kahvia juon mutta en yhtä paljon kuin ennen. Tupakka ja alkoholi täysin nollassa tottakai :hello
 15. Tiituntii Ihastunut foorumiin Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Tarkkaan noudatan. Eipähän jää jossittelun varaa, jos ikävästi käy, että aiheutinko itse omalla toiminnallani mahdollisen keskenmenon.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Syksynlapsi Peruskäyttäjä Maaliskuiset 2022

  Viime raskaudessa salmiakki auttoi pahoinvointiin. Tässäkin raskausessa olen silloin tällöin salmiakkia imeskellyt kun on ollut etova olo.
 17. miiamaria Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Maaliskuiset 2022

  aurajuusto ja salmiakki itselle pahimpia mistä olla erossa :grin Mutta aika hyvin tulee noudatettua, tarkistan onko tuote pastöroitu(monet tuotteet on) ja päiväyksiä seuraan. Mitään raakaa kalaa/lihaa, meetwurstia en syö muutenkaan. juustoja pitää aina vilkuilla listasta kun en niistä muista mitä saa syödä(mozzarella, tuorejuustot ym)
 18. huomio Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2022 Helmikuun äidit 2019

  Juustojen kohdalla ainakin se helpottaa että kiehuvan kuumaksi kuumennettuna niitä kai pitäisi saada syödä kaikkia :grin

  Itsekin juustofanina niistä luopuminen sinänsä harmittaa mutta onneksi on sitten taas loppuelämä aikaa kunhan raskaus olisi onnellisesti ohi! :p
 19. Lindukka Aloittelija Maaliskuiset 2022

  Laitoin tänne aikaisemmin että koitan noudattaa kohtuullisen tiukasti, mutta tuntuu että joka päivä mokailen jotain. Tänään opin, että lasipurkissa oleva silli on raakakypsytettyä. Opin myös, että kaupan valmiiksi pakattuja salaatteja ja kolmiovoileipiä pitäisi välttää.
  Ja eilen milkshake-baarissa laittoivat pakastettuja vadelmia pirtelön päälle koristeeksi enkä tajunnut tsekata mistä ne olivat.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 20. move88 Naimisissa foorumin kanssa Helmimammat 2018

  yritän olla hyvinkin tarkka, raaka liha, vakuumipakatut ja raa'at kalat sekä pastoröimattomat juustot jää nyt kyllä kokonaan. lakritsaakin korkeintaan maistan ja kahvia tai alkoholia en juo muutenkaan, teetäkin vaan kupin päivässä.

Jaa tämä sivu