Miten menee, äiti?

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2014' aloitti Pippuri, 28 maalis 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hyppis Aloittelija

  Mihin se meidän vauva katosi ja mistä tuo vauhtihirmu ilmestyi!? Täällä on siis alettu ryömimään, pyörimään ja vierimään eri paikkoihin :grin

  Soseiden löysentämiseen olen käyttänyt lähinnä äidinmaitoa tarjoiluvaiheessa. Tosiaan joihinkin soseisiin ihan hiukan keitinvettä, mutta useimpiin ei tunnu olevan tarvetta lisätä mitään. Mehän saatiin neuvolasta kehotus aloitella jo lihaakin, joten huomenna taitaa olla kanaa ensi kerran tarjolla!

  Kaurapuuroa on nyt syöty välillä iltaisin, välillä aamuisin, välillä sekä että ja hyvin maistuu. Olen tehnyt vain veteen ihan löysän puuron kokonaisista kaurahiutaleista, lisään vähän maitoa valmiiseen puuroon.
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  millä tahdilla lisäätte uusia makuja? Myös meille neuvottiin ottamaan pian liha mukaan. Me vasta ollaan maisteltu/ syöty kesäkurpitsaa, kukkakaalia ja bataattia. Maanantaista lähtien syönyt kiinteää x2, lounaan ja päivällisen.

  Nyt tulee harvinaisen tyhmä kysymys :D Tiedän kyllä mitä vellit ovat, mutta miten, milloin ja miksi niitä ...juodaan? Onko ne lähinnä korvikevauvoille iltapalaksi? Jostain syystä näin olen asiaa pähkäillyt...
 3. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Mymmeli mä olen miettinyt ihan samaa noista velleistä. Mutta silloin kun tuo meidän poitsu ei syönyt noita soseita juurikaan ja alkoi heräillä tosi monta kertaa yössä syömään ja soittelin neuvolantätille, niin ehdotti velliä yhtenä vaihtoehtona että olisi vähän paksumpaa ruokaa. Mutta tultiin yhdessä siihen lopputulokseen, että miksei samantien sitten puuroa tee kun ei voi kaupasta valmiita vellejä kuitenkaan ostaa maitoallergian vuoksi. Riisipuuroa siis annettiin, kun ikä ei vielä riittänyt kotimaisiin viljoihin :) Että olisko ne sitten just tollanen helpommin alas saatava tujumpi ruoka:grin

  Nyt on mennyt kesäkurpitsaa pari päivää ja viime yönä ei taaskaan juuri nukuttu kun poika heräili x 100 ja piereskeli, pyöri ja itkeskeli. Kakkaa myös taas tullut paljon ja yölläkin tuli. Mistäköhän sitä nyt sitten tietäisi onko allergiaa vai vain jotain muuta? Ehkä pitää pojankin ruokailuista kysäistä kun tänään on esikoisen asioissa ravitsemusterapeutille aika.

  Täälläkin lattialla alkanut olemaan aika villi meno :grin Ei vielä eteenpäin mennä, mutta navan ympäri pyöritään ja noustaan suorien käsivarsien varaan ja jalat vispaa:grin
 4. Bumble84 Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014 Tammikuunmammat 2016

  Meille neuvotiin aloittamaan iltavellin syönti vähän jälkeen kun tyttö täytti 3kk, että nukkuisi öisin paremmin/pidempää. Ei enää pelkkä äidinmaito ilmeisesti riittänyt ja velli on lötköydeltään helpompi pienenkin vauvan sietää ja sitä saa syötyä tuttipullosta helposti paljon.

  Meillä vaan nykyään menee vellejä niin hirmusti, että aloitettiin syömään iltapuuroa ennen velliä. Onnin vadelma puuro maistuu neidille todella hyvin ja kaks yötä ollaan nyt nukuttu ilman yöheräämisiä ekaa kertaa ikinä :grin Toivottavasti ei ole ohimenevä vaihe vain:confused:
 5. piia84 Ihastunut foorumiin

  helou! :) tuohon mymmelin vellikysymykseen :) näin ymmärtäisin, että sillä paksuudella olisi jotain tekemistä vauvojen nälän poissa pitämisen kanssa? mutta olen ymmärtänyt (en ole asiaa sen kummemmin tarkistellut) että ravinto arvoltaan, nämä kaupasta ostettavat vellit olisivat korvikkeen kanssa samaa luokkaa?

  Mie en ole antanut vellejä noille lapsille, vaan on sitte alettu maistelemaan suoraan löysiä soseita ja siitä sitte eteenpäin :)

  Meillä aika nopeasti mentiin nyt viimeisen viikon aikana siihen että soseita menee päivässä 4-5 kertaa. Se tarve niille huomattiin kun syöntivälit päiväsaikaan, jos pelkkä maito oli tarjolla meni alle kolmeen tuntiin. Kun on hoikka ja "pitkä" niin lääkärin suosituksesta nyt vain soseita lisää (soseen määrä / ruokakerta ei vielä tokikaan oo hirmunen, maito on suurimmassa osassa ruokailuissa, mutta kai sitä pitää kohta alkaa kääntämään toisinpäin tällä vauhdilla!

  Ton lihan mukaan ottamisesta tätyli vaan sano, että 6kk:n tietämillä :) se nyt on muistissa esikonkin kohdalta...

  täällä uidaan ku kala kuivalla maalla! halu liikkeelle ois kova, muttei oo hokastu vielä että miten! Toisaalta kivakin, mutta tyttö on kyllä hermo pinkeenä heti eikä hetken päästä....
 6. Hyppis Aloittelija

  Laskeskelin, että meillä on nyt 5 viikkoa soseiden maistelua takana ja yhteensä ollaan maisteltu yhdeksää eri kasvista/hedelmää (peruna, kukkakaali, bataatti, meloni, parsakaali, omena, banaani, kesäkurpitsa, päärynä) ja nyt tällä viikolla uutena makuna kana. Eli kaksi uutta makua per viikko ollaan otettu listalle. Ja lisäksi kaurapuuroa on nyt viikon verran maisteltu. Meillä tulee kans "ruokailu"kertoja 3-4 /päivä, pari kertaa soseita ja puuroa illalla ja/tai aamulla. Ja sen lisäksi maitoa välipaloilla (eli päikkäreille ja yöunille mennessä).

  Me ei olla myöskään vellejä syöty ollenkaan. Muutama yö oli tällä viikolla, että neiti heräili pitkin yötä (kun muuten nukkunut kaiket yöt jo useamman kuukauden). Napppasin kainaloon syömään, mut en tiedä oliko nälkää vai vaan läheisyydenkaipuu :Heartred Nyt jo taas kaksi yötä nukuttu kokonaan.
 7. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Ehkä mekin nyt voitais ottaa 3 ruokailukerta päivään. Nyt ollaan syöty puuroa aamulla ja illalla. Ja uusia makuja maisteltu näiden yhteydessä joko illalla tai aamulla. Vois varmaan siinä lounasaikaan vielä yhen ruokailun ottaa. Me ollaan 1 uusi ruoka-aine otettu viikossa, maitoallergia kun jo on niin edetään varovaisesti.

  Meidän poitsu oli äidin poissa ollessa (tietty) ryöminyt noin 1,5m matkan :Heartred Oli kuulemma puoli tuntia sitä matkaa ährännyt:grin Tietenkään ei ole tätä toistanut kun olen ollut kotona, pieniä matkoja mennyt. Aina välillä pelaa tuo käsien ja jalkojen yhteistyö, sitten se taas unohtuu ja sätkitään muuten vain:)

  Kuinka teidän vauvat nukahtaa? Meillä yleensä ja etenkin iltaisin ollaan ensin ihan villinä sängyssä, höpötystä riittää ja varpaista pidetään kiinni, kääntyillään ja naureskellaan. Tuttia pitää käydä laittamassa ja jos poika on mennyt liian väsyneeksi, pitää vähän auttaa rauhoittumaan silittelemällä tai hytkyttämällä pepusta. Niin ja tuo unilelu pitää olla kädenulottuvilla.
 8. Bumble84 Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014 Tammikuunmammat 2016

  Meidän tyttö on tällä hetkellä mahdoton saada nukahtamaan yksin. Vaatii sylittelyä tai vieressä oloa. Lisäksi nukahtaminen kestää ikuisuuden vaikka silmät kuinka jo lurpsahtelis, ei vaan voi antaa periks unelle. Ja pyllystä pitää kans hytkyttää. Hyvin usein tähän nukahtamiseen kuuluu myös kunnon itkuraivarit, että tulee kyllä selväks ettei tahdo nukahtaa. Tytsi usein myös herää muutaman minuutin päästä ja nukutus alkaa uudestaan. Ollaan mietitty, että taitaapi olla unikoulun paikka kun puoli vuotta tulee täyteen.. Unileluna ei ole suosikkia mutta joku pitää olla mistä pidetään unisena kiinni.
 9. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meidän poitsukaan ei juuri ilman äitiä nuku. Päiväunta nukkuu vaunuissa kyllä kolmekin tuntia. Iltaisin kun saan nukutettua, niin noin puolen tunnin päästä taas herää ja hengailee tässä niin kauan, että menen itsekin nukkumaan. Meillä siis nukkuvat molemmat lapset meidän sängyssä. Ahdasta on. Sitten, kun pienin alkaa nukkua kokonaisia öitä, niin yritän siirtää omaan sänkyyn ja pian molemmat pojat omaan huoneeseen nukkumaan. TOivon, että tulee onnistumaan. Pitää ladata akut hyvin valmiiksi ennen kuin siihen hommaan ryhtyy..
 10. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Nukkumaanmeno ei ole ollut hirveä ongelma meillä, tyttö nukahtaa yleensä ihan nätisti kun jompikumpi meistä pistää nukkumaan ensimmäisten väsymysmerkkien ilmaannuttua. Tosin pidetään aika kauan sylissä esim. sohvalla ennen sänkyyn laittamista. Meille (ja käsittääkseni myös vauvallemme) on sinänsä ok, että aikaikkuna, jolloin nukkumaan mennään, on tunnin tai jopa pari, päivästä riippuen. Joskus herää hetken päästä myös, vaikka olis mennyt yöunille hyvin väsyneenä, mutta nukahtaa pian uudelleen... ainakin pariksi tunniksi.

  Tiuhasta yöheräilystä pitäisi vaan päästä vähitellen eroon... tai siis ensiksi vähentää imetystä yöllä vaikka yhteen kertaan. Tällä hetkellä siis herää hyvin tarkalleen 2 tunnin välein ja on pakko imettää (vaikk ei kai 5kk ikäinen enää niin usein maitoa taida tarvita), jos ei halua raivostuttaa naapureita huutokonsertilla :rolleyes: mikä neuvoksi..?
 11. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Itse asiassa, kun tätä tarkemmin mietin, en olekaan ihan varma, tarvitseeko tiuhasta yöheräilystä päästä eroon. Tai onko se lapsen edun mukaista. En oikeastaan tiedä. Pitäisi varmaan ensiksi tietää, miksi heräilee niin usein, siis onko kyseessä oikeasti kiljuva nälkä vai läheisyydentarve. Pitääpä tutkailla tilannetta. Asian toinen puoli on tiety oma jaksaminen, mutta onhan meitä tässä kaksi vanhempaa. On vaan tosi vaikea tietää, milloin mikäkin on parasta. En halua, että vauva alkaa "pompotella" meitä öisin, mutta en myöskään halua, että hänellä on nälkäinen tai turvaton olo.
 12. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meillä esikoinen heräili tooosi pitkään monta kertaa yössä ja aina annoin tissiä. Nukkui vieressä, niin se oli helppoa enkä aina itse siinä edes kunnolla herännyt. Voi olla, että heräili maidon tuoksuun tmv. Onko teillä Kittis tuttia käytössä? Olen kuullut, että sen putoaminen voi herättää vauvoja monta kertaa yössä. Mutta toisaalta, jos maitoa aina syö, niin voishan se nälkääkin olla. Sitä vaan on vaikea arvioida, paljonko tissistä sitä oikeasti sitten syö. Syöttekö jo iltapuuroa? En nyt yhtään muista :)
 13. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Tutti on yöllä usein suussa, mutta ei ihan aina. Sitä tarjotaan nukahtamisavuksi ja yöheräilyissä jos on tippunut. Kyllä se joskus riittääkin. Vauva tuntuu oikeasti syövän, sen huomaa nielemisäänistä, mutta melko vähän aikaa, jonka jälkeen imee vaan kevyesti, kuin tuttia. Me annetaan 3x päivässä soseita, mutta puuroa ei olla vielä aloitettu. Pitäisköhän se nälkää poissa tehokkaammin kuin n. puoli purkkia kasvissosetta, mitä iltaisin annetaan tunnin tai pari ennen nukkumaanmenoa. Ollaan käyty niin paljon kasviksia ja hedelmiä nyt läpi, ettei oo vielä ehtinytkään. Mistään ei näytä tulleen vatsavaivoja vielä, onneksi. Mut ehkä otetaan puuroa ruokavalioon lähiaikoina!

  Mielenkiintoista sinänsä, että vauvamme nukkui viime yönä isänsä hoidossa kahdessa 4 tunnin pätkässä, ja välissä annettiin vaan 100ml korviketta, kun minun kanssa heräilee tosiaan 2 tunnin välein. Sain toisessa huoneessa nyt sitten ihanat 7 tuntia unta putkeen :Heartpink mutta siis tästä voi ehkä päätellä, että kyse olisi heräilyssä ehkä kyse muusta kuin tosi kovasta nälästä. Nää on taas näitä "vaiheita", mitä vauvan ja pienen lapsen kanssa on koko ajan meneillään, yhtään ei tiedä mitä seuraavaksi tulee :eek:
 14. MammaMaria Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2014

  Hei Kittis! Meillä siirty tyttö omaan huoneeseen viikko sitten, kun heräilyjä alkoi olla 4-5, pyöri vaan ja heräs pieneenkin rasahdukseen/kuorsaukseen mitä näitä nyt on. No saman tien heräilyt jäi yhteen, vaikkakin ekoina öinä jouduin "nukuttaa" uudestaan, kun oli vissiin niin jännä toi oma huone... Et ehkä just nuuhki sitä maitoa, kun en usko, et noin usein olisi nälkä. Tyttö on nyt siis reilut 4,5kk ja nyt nukkunut jo 5 päivää n. klo 19.15-04. Aiemmin heräsi siis jo klo 23 ekan kerran syömään, siitä sitten ne koko ajan vaan tiheni aamua kohden. Nyt herää sitten klo 6-7 välillä.

  Meillä toi nukkuminen on onneks parantunut ja iteki tuntuu, et jaksaa paremmin, kun samassa huoneessa ollessa heräsin joka peiton kahinaan ja yskäsyyn. Mut tääkin voi olla tietty väliaikaista ja kohta taas heräillään, ken tietää...
 15. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  MammaMaria, teillähän nukutaan tosi hyvin! Ja kyllä maidon tuoksu taitaa olla aika voimakas, pakko uskoa! Meillä se taitaa oikeasti tuntua nenään jopa vähän matkan päässä olevaan pinnasänkyyn asti. Meillä vauva lähestyy 6 kuukauden ikää, joten enää ei tarvitse olla niin sekunnissa paikalla, jos vähän inahtaa, vaikkei ihan unikoulua aloittaisikaan. Katsotaan miten alkaa sujua, yö kerrallaan!
 16. MammaMaria Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2014

  *kop kop* niin nukutaan :) Mut ite epäilin sitä maidon tuoksu hommaa, mut ehkä siinäkin voi olla ihan perää.

  Ei olla siis mitään unikoulua pidetty, mulla on jopa itkuhälytin varuiks korvan vieressä, vaikka itku viereisestä huoneesta hyvin kuuluu kyllä.

  Tsemppiä kummiskin öihin, jos ne meillä helpotti, niin helpottaa varmasti muillakin! :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Bumble84 Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014 Tammikuunmammat 2016

  Hampaita näköpiirissä!:grin

  Meillä jo ruvettiin nukkumaan 6-8 asti (illalla nukkumaan siinä 23-24) ennen tätä hammas episodia, nyt ei nimittäin nukuta lähes ollenkaan. Ruvettiin iltasin syömään puuroa ja se tuntuu toimivan, ei enää yösyöttöjä tota joskus tapahtuvaa kello kuuden makustelua. Toivottavasti päästään siihen takas kuhan ienkivut hellittää.

  Kuinka paljon teidän lapsoset keskimäärin nukkuu? Musta tuntuu et meidän tytsy on todella vähäuninen. Eli nukkuu yöllä siinä 8 tuntia ja päivällä päikkäreitä yhteensä 2,5 tuntia (eli viidet puolen tunnin päiksyt). Joinakin päivinä nukkuu yhet kahen tunnin päikkärit mutta vain vieressä ollessaan eikä tapahdu tiettyyn aikaan tai ees joka päivä. Vaikee siirtyy pidempään valveillaoloon ja vähentää päikkäreiden määrää, kun ei tunnu oikein puolen tunnin päikkäreillä kauheesti jaksavan..
 18. RS Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016 Elomammat 2018

  Meillä nukutaan päivällä yleensä kolmet päikkärit, siinä klo 11, 15 ja 18. 20-60min kerrallaan, joskus harvoin kauemmin, Autoilut sotkee rytmiä, kun sinne usein nukahtaa. Yöunille käydään klo 21 ja muutamilla heräämisillä siivitettynä noustaan uuteen aamuun klo 8-9 aikaan.
 19. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meillä nukutaan 10-12h yöunet (menee nukkumaan 18-20 illalla ja herää 6 aamulla). Öisin herätään 1-2 kertaa syömään. Aikaisemmin meni 9-10 välillä ekoille päiksyille ja nukkui noin 1h, mutta nyt jonkin aikaa 8 maissa nukkumaan ja nukkunut 2-3h. Ja sitten loppupäivän on pari tuntia hereillä ja ottaa sitten unet, yleensä vielä 2 lyhyemmät noin 1h kerrallaan. Joinakin päivinä saattaa nukkua vain 2 pidemmät päiksyt. Mutta yhteensä päikkäreitä tulee yleensä se 4-5h.
 20. piia84 Ihastunut foorumiin

  Täällä myös yöt oli jo tosi rauhallisia ja nyt sitte ollaan NIIIN tutin perään ja muutenkin herkkäunisia, että havahtuu tositositosi helposti ihan kaikkeen... Illalla kyllä käy nukkumaan yleensä klo 20-21 ja aamulla herää loppullisesti klo 7. yksi syöntikerta mahtuu kuvioihin yöllä... ja viimeisen kuluneen kahden viikon aikana monen monta muuta herätystä...

  Tänään neiti onkin 6kk :) ja sen kunniaksi toinenkin hammas ilmaantui vihdoin läpitte viikon puolivälissä! Mä oon niin toivonut, että nuo päiväunet vakiintuis kun näitä kiinteitä alkaa syömään, mutta nooouuu... ei ainakaa vielä oo semmosta joululahjaa näkyny... Alkaa vaan mamitsu olla välillä aika kypsä täällä kotona laughing6

Jaa tämä sivu