Miten menee, äiti?

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2014' aloitti Pippuri, 28 maalis 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hyppis Aloittelija

  Meillä samantyyppinen rytmi kuin teillä piia84. Meidän typykkä käy suht nätisti nukkumaan illalla klo 20-22 ja heräilee aamulla kasin aikaan. Mut nyt tosiaan yöt on menneet ihan villeiksi. Täällä heräillään ja on jopa kuultu oikein kunnon huutoa...! Ja se on meillä kovin epätavallista... Me ollaan oltu isin kanssa vähän ihmeissään o_O

  Täälläkin hampaita havaittu! Molemmat alahampaat esillä. Voi olla, että se on toki vaikuttanut uniinkin. Yöunta tulee melkein 11-12h ja sen lisäksi päikkäreitä noin 3-5h. Aamupäivällä usein yhdet lyhyemmät unet (klo 10-11) ja iltapäivällä yhdet pidemmät (klo 12-15) tai kahdet lyhyemmät (klo 13-14 ja 17-18). Vaikuttaa kyllä tosi paljon, että onko liikkeella vai peruspäivä kotona...
 2. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Meillä tyttö menee nukkumaan siinä illalla 19-20 ja nyt viikko nukuttu todella katkonaisesti, mutta ennen tätä heräillyt n.2x syömään ennen, kun aamulla siinä 7-8 aikoihin herätään. Pari tuntia ja joskus reipaskin, ollaan hereillä ennen päiväunia, jotka yleensä sen tunnin. Näitä päiväunia sitten on päivänaikana ne 3, ennen yöunia.

  Meillä nyt viikon ollut tosi paljon yöheräilyjä. Toivon vain, että johtuisi hampaista tai sitten konttaamaanopettejusta/uusien taitojen harjoittelusta. Jos oikein haluaa uskoa, ehkä meillä vähän olisi hampaan kärkeä pilkistämässä ikenestä :grin

  6kk tuli eilen täyteen ja sen kunniaksi syöttötuoliharjoittelut aloitettu :) Hienosti menee ja istuminen alusta asti todella vakaata :)
 3. sinsu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Maaliskuunmammat 2014

  Täällä on tullu alas kaksi hammasta. Pojan rytmi on ollu alusta asti melko selkeä siltä osin, että öisin nukutaan, vain sillon ku hampaat tuli läpi ni vähän heräili kesken unien, mut nukahti uudelleen tutin saamisen jälkeen. Kiinteitä on alotettu ja tänä saikin possua ekan kerran ja huomasinkin päiväl sit, että kakka oli limaista. Liekkö possun vai minkä takia, en tiiä. No ens viikol on 6kk neuvola, täytyy siel kysyä. Pojan kehitys on ollu hidasta, jumpas käydää säännöllisesti ja joskus jopa harmittaa lukea muiden hehkutuksia edistymisessä, kun meillä edistytään tosi hitaasti. Huomen taas fyssarin luo.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 4. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  sinsu Ymmärrän sinua hyvin. Esikoinen oli hidas kehittymään motorisesti. Kääntyi ekan kerran n 4kk:n iässä muutamia kertoja, mutta lopetti sen jälkeen kokonaan. Vasta 7kk alkoi taas kääntymään. Kaikki liikkeelle lähdötkin tapahtui verkkaisesti. 1v2kk oppi kävelemään. Mutta tänä päivänä 2,5v on reipas liikkuja, touhuaa samalla lailla kuin muutkin. Tsemppiä teille ja tosi hyvä, että saatte fyssarista vähän lisäapua! Me ollaan tämän uuden kaverin kanssa fyssarijonossa, koska on edelleen vino ja käyttää toista puolta enemmän.
 5. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Käyttääkö joku kestovaippoja? Meillä esikoiselle ei enää sovi mitkään kertsit, niin epätoivoisena tässä yritän uudelleen alkaa tytsyn kanssa kestoilla ja nyt on poitsullekin aikamoinen vaippakasa eli kestoillaan sitten poitsunkin kanssa.

  Epätoivoisena siksi että mitkään imut ei tunnu riittävän. Oon pojalle eteen laittanut vielä monikertaisena imut, mutta ei millään nyt tahdo pysyä (kummallakaan) pisut vaipassa. Oon koittanut tässä googletelle ja pähkäillä mitä imuja sinne laittais, mutta kun flanelliin kääritty bambu/hamppu-imu + villaimu ei tunnu taskuissa tai kuorissa riittävän, niin alkaa olla vähän epätoivoinen olo. Ehkä tässä nyt jatkan aiheesta googlettelua ja koitan saada jotain järkevää imusysteemiä kehitettyä:grin
 6. Leela Aloittelija

  Meidän tytöllekään ei kertsit sovi joten ollaan vaihdettu kestovaippoihin. Parhaiten meillä toimii myllymuksujen bambuhampputaitto. Vaippoina on muksujen taskuvaippoja. Vaippaa on vaihdettava tosi usein, melkeinpä samantien kun pissa on tullut. Öisin laitan kertakäyttövaipan ja sinne kuivaliinan jotta vaippa ei ole kosketuksissa ihoon. Kai sen vaan kokeilemalla saa selville mikä omalla lapsella toimii. Välillä niitä vuotoja tulee vaikka kuinka yrittää tarpeeksi usein vaihtaa.
  Tsemppiä Winksu vaippakokeiluihin ja vinkkaa jos keksit jonkun hyvän! :)
 7. sinsu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Maaliskuunmammat 2014

  Me osa kestoillaa ja taitaa olla flanellia ja bambu jotai imui pääasias. Päälle laitan sit aina kuivaliinan. Imuihin tulee imevyys sitä paremmaksi mitä useammin ne pesee. Toiseksi, muistathan pestä oikeilla pesuaineilla jotta vaipat säilyttävät ominaisuutensa. Se on melkoista etsimistä, jotta löytää sen oman. Ai nii ja meil on hyväksi koettu myös rainbowin vaipat. Tsemppiä metsästykseen.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 8. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meillä on kaikenlaisia imuja ja lisää tässä teen kokoajan. Nyt tässä asiaa tutkailtuani, tulin siihen lopputulokseen että esikoisella on liian pienet nuo vaipat. Pitäis olla vähän enemmän sitä kourua että jää paremmin pisut vaippaan. Ja poitsulle näyttää (ainakin tänään) toimivan nallen sisävaippa + villaimu + villahousut. Nyt testissä itsetehty sisätäyttövaippa (joustofrotee + frotee) jossa pellavaimu ja 2 villaimua. Tuli vähän tuhti paketti, mutta vähennetään sitten jos vaikuttaa muuten pysyvän pissat sisällä :grin Niin ja kuori päällä.

  Meillä riisipaperi aina vaipan ja pepun välissä, en nyt tiiä onko se varsinainen kuivaliina. Tosin tuntuu kyllä märkänäkin aika kuivalta.

  Tarkastin vielä nuo pesuaineetkin ja saippuaa on alle 5% ja ei ole zeoliitteja eikä valkaisuaineita. Eli sen puolesta pitäis olla kunnossa. Koitin vielä kaikki puhtaana olevat vaipatkin käyttää kraanan alla ja kaikista (polyestermokka tai mikrofleece) meni kyllä samantien vesiläpi ettei ne ainakaan oo tukossa. Nää vaipat ja imut mitä nyt on käytössä on ostettu käytettynä tai tehty käytetyistä kankaista (muutamat laudeliinat ja pyyhkeet saivat uuden elämän :grin ) Että jonkin verran pitäis jo imutehoa löytyä. Tosin just nuo bambu- ja hamppuimut vaikuttaa kyllä aika vähän käytetyiltä. Ehkä niitä pyöräytän koneessä vielä muutamaan kertaan ja koitan niitä sitten uudelleen.
 9. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Vaippapäivitystä :grin Nyt alkaa poitsulle löytyä optimaalinen imusysteemi! Mikrokuitu imu ja alle bambu-hampputaitto/bambu-puuvillataitto :) Myös tuo muksujen bambu-hampputaitto taiteltuna yhdessä 2 kertaisen flanellin kanssa toimii hyvin eli tässä vuorotellen flanellia ja tuota bambu-hampputaittoa :) Meillä myös muutamia muksujen taskuja, sekä babylandin että babyohka (muistaakseni) taskuja sekä muutamat pul-kuoret. Äipälle pistin villahousuja tilaukseen :) Nuo kaikki vaikuttaa poitsulle malliltaan sopivilta. Nyt odottelen vielä tarranauhoja postista saapuvaksi ja ompelen sitten tytsylle pul-kuoria. Tuntuu että kaikki nuo valmisvaipat on niin tosipieniä että sais jotain xl-kokoa jo etsiä. Katotaan kuinka käy.

  Meillä muuten poitsu ryömii! Helpottanut huomattavasti pienen oloa kun pääsee lelujen perässä menemään, kun ne karkailevat aika usein kädenulottumattomiin :)

  Lihaa sai ekaa kertaa tänään, kanaa tuossa keittelin. Ei ollut oikein pojan suun mukaista, joko koostumus tai maku. Epäilen enemmän sitä koostumusta, ekaa kertaa ruuassa oli tuollaisia rakeita. Tosin loppua kohden alkoi jo sujumaan paremmin.
 10. Hyppis Aloittelija

  Täällä ollaan muuttopuuhissa, päivät täyttyy mukavasti pakkaamisesta ja vauvan hoidosta :wink

  Meidän neiti oli myös aluksi ihmeissään kanan koostumuksesta, mut aikansa ihmeteltyään on hyvin tottunut. Myös kalaa (siikaa) ja nautaa maisteltu. Tein vauvanruokakirjasta naudanliha-gulassia koko perheelle ja vauvan satsin vaan muussasin tehosekoittimella (ja pakastin osan). Gulassi on herkkua! Nyt tuntuu, että tytöllä on ihan hurja ruokahalu, syö jo sen 5 krt/pvä ja ihan hyvän kokoisia annoksia. Lisäksi äidinmaitoa ruuan jälkeen ja unille mennessä sekä aamulla. Liikkuu kyllä tosi paljon, yrittää hurjasti nousta konttausasentoon (välillä jo onnistuukin muutamaksi sekunniksi) ja nousta ite istumaan!

  Me ollaan osakestoiltu, välillä innokkaammin ja välillä vähän laiskemmin... Taidan taas muuton jälkeen yrittää vähän useammin laittaa sen kestovaipan. Osa vaipoista toimii hyvin, osasta tulee samantien pisut läpi, taitavat olla vielä sen verran isoja tai sit vaan vääränmallisia.
 11. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Heippa maalismammat! Jutut ovat enemmän käynnissä tuolla salaisella puolella :) Sinne vain halukkaat juttuihin mukaan!

  Kirjoittelen pitkästä aikaa vähän tännekin meidän kuulumisia. Tyttö kasvaa hyvin, kaikki käyrät 0SD :) Kiinteitä syödään 3-4 kertaa päivässä ja rintamaitoa päälle. Kaikki ruoka-aineet sopineet, mutta einesruoista ei niin välitä. Lihaa syödään kerran päivässä. Konttaamista harjoiteltu jo n.5kk lähtien ja nyt viikon menty jo metrin matka kontaten! Syöttötuolissa 6kk lähtien istunut todella vakaasti. Päiväunia otetaan päivässä kahdet, joskus kolmet. Nyt kun ilma jo viilentynyt, on alkanut nukkumaan vaunuissakin mielellään ja pidempään. Päiväunet ovat kestoltaan yleensä 30-1h, mutta ulkona voi joskus maistua 1,5h putkeen :)

  Kovin on nyt äidissä kiinni ja välillä vierastaakin kovin. Veljen kanssa puuhastelu on parasta mitä hän tietää. Veljen leikkimistä jaksaa sivusta katsoa PITKÄÄN: Saan tehtyä ruoan hyvin tässä välissä.

  Eli meillä asustelee hyvin tyytyväinen ja nauravainen tyttö, joka on hurmannut meidät kaikki :Heartred
 12. Hyppis Aloittelija

  Täällä oli niin hiljentynyt niin arvelinkin, että suurin osa keskusteluista siirtynyt salaiselle puolelle. Kas, kun täällä vielä uupuu viestiminimistä viestejä, hah! Noh, tässä muuton keskellä ei ole hirveästi ollut aikaa kirjoitella tai olla koneella ylipäätään. Mutta välillä tosiaan tuntuu kaipaavan teidän muiden kuulumisia!

  Meillä on hieman takunnut syöminen viime aikoina :sad001 Toisinaan typykkä syö hyvällä ruokahalulla, toisinaan alkaa muutaman lusikallisen jälkeen kiljunta ja huuto pöydässä, ei varsinaisesti itke, mutta selvästi syöminen jotenkin tuntuu epämiellyttävältä. Oliskohan lisää hampaita tulossa ja se syöminen jotenkin ärsyttää ikeniä? Toisaalta ollaan nyt kiireen keskellä turvauduttu välillä kaupan hedelmäsoseisiin ja niiden kohdalla tätä usein tapahtuu, ehkä siinä syy...

  Meilläkin isoveikan kanssa jaksetaan leikkiä ja riekkua pitkät tovit. Viihtyy kyllä itsekseenkin lattialla leluja tutkien ja äidin puuhailuja ihmetellen. Liikkuu ihan hurjasti kääntyillen, ryömien ja vierien. Ei konttaa vielä, mutta hytkyttää itseään konttausasennossa, joten varmaan ihan lähiaikoina alkaa konttaamaan. Ja nousee itse istumaan makuulta!

  Päiväunia otetaan kahdet-kolmet 30min-2h. Ihan päivästä riippuen, välillä pidemmät aamupäivällä, välillä iltapäivällä. Päiväunille meno onnistuu kaikkein helpoiten vaunuissa ja liikkeessä tai äidin kainalossa :Heartred

  On tämä vauva-arki kyllä kaiken kiireenkin keskellä aikamoisen hellyyttävää ja ihanaa! Oikein meinaa sydän pakahtua rakkaudesta näitä lapsia kohtaan, huh! :love7:Heartpink:Heartblue:Heartred
 13. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Jospa minäkin hieman kuulumisia tänne laittaisin :)

  Meillä tuli juuri 6kk täyteen ja ensimmäinen hammas tuli läpi myös. Meillä kieritään, vieritään ja ähelletään paikasta toiseen, ei vielä ryömi. En myöskään istuta vielä, kun mielestäni ei ole selkä ihan suora. Maanantaina mennään neuvolaan, kysyn siellä terkkarilta siitä asiasta. Meillä on edelleenkin pojalle oma stokke hommaamatta, joten ei senkään puolesta kiirettä :)

  Tällä kaverilla on mieletön ruokahalu. Syö tai söisi niin paljon, etten uskalla edes niin paljon antaa vielä. Me ollaan osittain kaupan ja osittain omia sörsseleitä syöty, eikä mitään vaikutusta. Kaikki uppoo. Parina aamuna olen antanut 1-2tl kaurapuuroa. Kaikki tuntuu sopivan tähän mennessä. Kukkakaalista saatiin aika massiiviset kakkandeerukset aikaiseksi ja vielä kauppareissulla. Kun lähdettiin lastenhoitohuoneesta, oli kakkaa pojan vaatteissa ja äipän takissakin. Että pitikin siellä alkaa vaihtamaan :eek: :)

  Myös täällä isoveikka on ihan paras tyyppi, toisena taitaa tulla meidän koira :) Mutta oikeastaan kaikki täällä saa hymyjä ja innostuneita heilutuksia. Vierastamista on jonkin verran, mutta nopeasti rauhoittuu, kun huomaa äitin olevan paikalla.

  Poitsu nukkuu yleensä kahdet unet päivässä, joskus kolmet (riippuen tosiaan siitä mitä päivään sisältyy). Ekat unet usein ulkona 2-3 tuntia, toiset sisällä n.1h tai ulkona 2h. Yöt ovat menneet vaihtelevasti. Taitaa olla nyt kovin nälkäinen öisin, joten yritän pian saada puuron iltaan. Iltaruoka onkin välillä venähtänyt kahdeksaan, jolloin saa kasvissosetta. Se on heti vaikuttanut yöuniin.

  Olisi tosiaan kiva, jos muitakin tulisi tuonne salaiselle puolelle. Mutta varmaan vaikea kerryttää viestejä, jos keskustelu täällä on niukkaa.
 14. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Mäkin laitan nyt sitten kuulumiset tännekin :)

  Meilläkin tuli se eka hampulainen läpi ja päälle flunssa. Mahakin meni sekaisin, liekö sitten tuosta hampaasta tai flunssasta. Vielä en poron kanssa luovuta. Meillä ollut suuren suuri ongelma saada pojalla mitään ruokaa sopimaan ja nyt on käytössä riisi ja poro. Kauhee ripuli siis oireena, tai kauhee ja kauhee mutta kun vaihdat noin 10 kertaa vuorokaudessa kakkavaipan (onneksi vain päivällä öisin oli vähän rauhallisempaa, parina yönäkin kyllä piti kakkulit pestä) ja peset pepun niin alkaa kyllä pidemmän päälle tympimään ja omat kädetkin meni ihan verille kun kuivui kaikesta läträämisestä niin paljon. Kanaa sai ennen poroa ja silloin tuli ihottumaläiskät poskiinkin. Nyt on posket muuten parantuneet. Koitetaan sitten kun flunssa hellittää, saada jotain marjaa, kasvista tai hedelmää lisättyä ruokavalioon.

  Poitsu on oppinut ryömimään ja nousemaan istumaan. Istuma-asento ei tosin ihan täysin vakaa vielä ole ja välillä muksahdetaankin kumoon. Välillä ei malta sylissä istua ollenkaan, kun pitää päästä touhuamaan lattialle ja viihtyykin todella hyvin lattialla puuhailemassa.

  Meillä myös isosiskon touhut on ihan parasta viihdettä ja ai että sitä onnellista hymyä kun isosisko tulee ja silittää päätä tai tulee muuten vain touhuamaan pojan kanssa:Heartred

  Pojalla on myös todella hyvä ruokahalu kiinteiden suhteen, mutta maito ei ole maistunut tässä nyt hetkeen. Tai maistuu aamulla ja illalla, muttei oikein päivällä. Nyt on jo jonkin aikaa nukkunut koko yöt (noin 19-6), mitä nyt välillä pitää vähän herätä treenailemaan istumista jne. Välillä tulee hetkiä, kun isin antama maito ei kelpaa (täysin pullolla siis mennään), eli hieman ahdistaa lähteä kotoa, jos pojan ruoka-aika osuu siihen mun poissaoloaikaan.

  Päikkäreitä nukutaan normaalisti aamupäivällä 1h, lounaan jälkeen 1-3h ja näiden päikkäreiden pituudesta riippuu sitten nukkuuko kolmannet päiksyt vielä iltapäivällä, jotka ovat yleensä sen 1h myös.
 15. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Käytättekö Winksu maitohappabakteereja? Meillä auttoi tosi paljon, mutta myös kiinteät rauhoittivat vatsaa. Suolistoperäinen allergia on todella ikävää. Ystävän lapsella on kovin paha. Ennen sitä en ole oikeasti voinut ymmärtääkään millaisesta jutusta on kyse. Tsemppiä ja toivotaan, että löydätte uusia makuja ruokavalioon!
 16. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Maitohappo ja suolisto-oireinen :) Aamulla ei vielä aivot toimi...
 17. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meillä on noi d-vitamiinitipat, missä on maitohappobakteeri samassa. Meillä taas nuo kiinteet ei oo kyllä yhtään auttanut kiinteyttämään kun mikään ei sovi... Esikoisella sama juttu ja kohtalaisen niukka tuo ruoka-ainevalikoima. Nyt jo menee jotkin ruoka-aineet niin että sopii esikoiselle, muttei pikkumiehelle. Poitsullahan on myös suolisto-oireinen maitoallergia, joten ruuanlaitosta tulee varmaan tosi mielenkiintoista.
 18. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Esikoiselle ei muuten sopineet nuo D-vitamiinit missä mukana maitohappobakteeri. En nyt muista tarkalleen mitä oireita, mutta suolisto-oireita joka tapauksessa.

  Voi kun meilläkin nukuttaisiin kunnon pitkät päiväunet! Monesti pitemmät unet ovat nekin sellaisia, että tuttia saanut käydä laittamassa uudelleen , vaunuja kiikuttamassa, siirtämässä ulkoa sisälle yms. Ja varma herääminen on sitten, kun aikoo aloittaa tekemään jotain.
 19. Hyppis Aloittelija

  Muutto onnellisesti ohi ja pikkuhiljaa palaillaan taas tuttuihin arkikuvioihin. Muutettiin siis noin 400m matka isompaan asuntoon eli esikoinen menee samaan kouluun ja kaverit sekä tutut ympyrät säilyvät.

  Ja neidillekin on taas ruoka alkanut maistumaan. Itse asiassa muutin vähän ruoka-aikoja, että tulee pidempi väli niin johan alkoi maistumaan. Ei ilmeisesti vaan yksinkertaisesti ollut nälkä :) Meilläkin oli tossa yhdessä vaiheessa maitolakko päivisin, mut illalla ja aamulla maistui ihan hyvin. Sekin oli ilmeisesti joku vaihe vaan ja nyt taas maito maistuu, imetän edelleen.

  Meillä on ollut alusta asti käytössä D-vitamiinit, joissa on mukana maitohappobakteeri. Apteekissa neuvottiin vaihtamaan eri maitohappoihin/valmisteeseen joka kerran ja näin ollaan tehty.
 20. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  onnea Hyppikselle uuteen kotiin :)

  ymmärsinkö Hyppis oikein, kun maitohappobakteerivalmiste loppuu pitäisi ottaa jonkun toisen valmistajan mhb seuraavaksi kerraksi? Jos näin, mihin perustuu?

  Onko teille koskaan käynyt niin, että vauvan/lapsen vaate menee vahingossa pesukoneeseen aikuistenpyykin sekaan, missä ollut tuoksullista pesuainetta...? Jos niin miten olette toimineet, pesseet uudelleen?

  Meikä molemmat lapset ihan mielettömässä räkätaudissa :sad001

Jaa tämä sivu