Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Joulukuiset 2020' aloitti Vargynja, 19 maalis 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Marianne8 Silmät suurina ihmettelijä

  Tää on mun kolmas raskaus ja mulla ei oo yhdessäkään raskaudessa ollut mitään oireita. Ainut oli, että esikoista odottaessa kärsin alussa muutamia viikkoja migreenistä. Mut siinäpä se. Loppuraskaudet on jokaisessa ollut sit kivuliasta kylkien kohdalta.
 2. Sarappa Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Edellisestä ei ollu juurikaan isompia oireita, sillon muistaakseni rintoja vähän aristeli. Nyt taas tuntuu et oireita on senkin edestä. Rinnat on kipeenä, alavatsassa on erilaisia tuntemuksia, etovaa oloa pitkin päivää varsinkin jos on pitkä väli edellisestä syömisestä ja toisaalta etoo aamulla sen jälkeen kun on syönyt aamupalan sekä järjetön väsymys ja turvotus. Tässäpä nää suurinpiirtein on
 3. Hilma79 Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020

  Joo tää on kyllä tämmöstä itsensä tarkkailua, onko tissit tänään yhtä kipeet ku eilen ja miksei väsytä niin paljon ku pari päivää sitten.. mut aina kun keskenmenon pelko alkaa hiipiä mieleen niin mä päättäväisesti yritän syrjäyttää sen ja nauttia tästä tilasta nyt :Heartpink kun ei sitä voi tietää mitä huominen tuo tullessaan niin mieluummin nautin nyt ja koitan olla stressaamatta
  Mulla myös tullut parina päivänä tuota ruskeaa tuhrua mikä tietysti mietityttää.. toistaiseksi kuitenkin oon ihan luottavaisin mielin :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. palasaippua Jostain jotain jo tietävä

  Omalla kohdalla rasksus alkoi pakastealkionsiirrosta. Joten en ole varma mitkä oireista johtuu tukilääkityksestä ja mitkä raskaudesta.

  Ensimmäinen oire oli juurikin tuo iso nälkä, iltapalat ja aamupalat piti käytännössä vetää tuplamäärillä. Sitten tissit tuli kipeiksi, tällähetkellä (6+4) tämä on pahimmillaan aamulla. Nyt on yli viikon ollut aaltoillen ihan todella huono olo pitkin päivää ja vatsa jonkin verran sekaisin aamuisin. En kyllä ole vielä oksentanut vaika olenkin kulkenut kotona ämpäri kainalossa useamman päivän. Välillä todella haasteellista olla töissä kun olo on tämä. Yöllä vaatii vähintään 8h unta ja sillä yleensä on pärjännyt ilman päikkäreitä. Myös matkapahoinvointi on tullut nyt nopeammin, kerran jopa itse autoa ajaessa :hungover:
 5. riina83 Satasella mukana keskusteluissa Jouluäidit 2020

  Tänään on ollut fiilis, kuin olisi flunssa iskemässä ja samaan aikaan toipumassa vatsataudista. Velloo ja ällöttää siis, mutta pystyy syömään. Nenä on tukkoinen, sekin voi johtua vaan kuivista limakalvoista. Toivotaan niin, en haluisi sairastua. Mutta ihanaa kun on oireita ja eihän tämä ole mitään niiden verralla, jotka oksentaa ja ovat pahimmillaan tiputuksessa. Tsemppiä siis kaikille huonovointisille!
 6. BabyMama. Sukkela juttelija Jouluäidit 2020

  Eilen ilmaantui mulle samoja oireita, jotenkin tuntui kuin olisi käsiin räjähtänyt. Ja väsymys meni niin ultimaattiseksi, että jos en olisi tällä hetkellä lomautettu niin varmaan olisin sairaslomaa hakenut. Ällöttää eikä tee mieli syödä, onneksi ei vielä ainakaan ole kunnon pahoinvointi alkanut (toki olen vielä hyvin hyvin alussa 4+2). Ja ilman villasukkia ei pärjää! Vatsan vihlonta alkoi paljon aikaisemmin kuin keskenmenneessä, on jo viime viikolla tuntunut mutta eilen piti mennä istumaan kesken kauppareissun, kun tuntui että jalat lähti alta.
  Osaatteko sanoa, johtuuko se juurikin siitä edellisestä raskaudesta? Keskenmenon jälkeen olen esimerkiksi ovulaation tuntenut paljon voimakkaammin kuin ennen. Jotenkin päässäni olen ajatellut, että kun kohtu on ollut jo "koetuksella", niin siitä tulee sen jälkeen herkempi.
 7. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Huomaa, että mielialat on ruvennu päivä päivältä vaihtelemaan enemmän, eniten tuntuu tällä hetkellä olevan ärsytystä, v*tutusta ilmassa.. Samoin ruokahaluttomuutta on ollut enemmän, nälkä ois vähän väliä mutta oikeen mitään ei tee mieli mutta pakko jotain yrittää suuhunsa laittaa.
 8. Webu Näppärä viestien naputtelija Tammikuiset 2021

  Sain eilen haalean plussan ja tänään turvotus on ihan uskomatonta. Viime viikkoina on lähes kaikki leffat itkettäny ja ruoka on maistunu. Nukuin myös pääsiäisenä päikkärit esikoisen kanssa, mitä en tee ikinä :grin
 9. MrsCherry(?) Näppärä viestien naputtelija Jouluäidit 2020

  Vasta 4+2 menossa - kohdussa tuntuu jomotusta/painetta ja välillä vähän nippailee kevyesti. Muuten ei oo ollu ihmeempää, paitsi just äsken kävelyltä tullessa iski todella yököttävä olo... :depressed: Oliskohan tää jo raskauspahoinvointia? :grin
 10. Cara Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020 Marrasmammat 2017

  Nippailua täälläkin ja aamulla oli vähän huono olo, mutta onneksi se meni ohi. 4+2 täällä.
 11. BabyMama. Sukkela juttelija Jouluäidit 2020

  Uteliaisuuttani kun meillä näyttää olevan ihan samat viikot ja hyvin samantyylinen historiakin (:p), onko sulla kuinka vahvoja noi alavatsan nippailut olleet? Mietin tekikö se edellinen kkm tästä kohdusta niin herkän vai mikä on, kun itsellä ne on yhtä kipeitä jo nyt 4+3 kuin keskenmenneessä joskus 7-8 viikoilla. Olen tietenkin googletellut ja diagnosoinyt kaiken kaksosista kohdunulkoiseen. :banghead::banghead: Onneksi enää reilu 2vko niin pääsee sinne varhaisultraan, siinähän saa ainakin tietää onko kaikki hyvin! Odottavan aika vain on niin valtavan pitkä..... :wtf::wtf:
 12. MrsCherry(?) Näppärä viestien naputtelija Jouluäidit 2020

  Must on kans tuntunut nyt vahvemmilta kohdun tuntemukset kuin viimeksi. Oon ajatellut et se olis hyvä merkki, mut eihän näistä voi tietää... Jostain jos kysyy niin aina sanotaan kaiken (oireiden tai oireettomuuden) olevan ihan normaalia raskaudessa :hilarious:

  Mulla on kyl ollut sen kkm jälkeen ylipäätään huomattavasti aiempaa enemmän kohtuun liittyviä tuntemuksia (esim. ovis ja loppukierron oireilut) ihan jo ennen tätä raskauttakin (kaikki kuitenkin ultrattu olevan ok), ja oon miettinyt että johtuuko siitä, et kohtu on herkempi, vai kiinnittääkö niihin kaikkiin tuntemuksiin vaan niin paljon enemmän huomiota kuin aiemmin :confused005
 13. Tin_ti Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Nyt plussan jälkeen uskallan lukee oireiksi..

  - väsymys tavallista pahempaa (oon leipomo työssä joten aina väsyttää muutenki aikaisten herätysten vuoksi.)

  - h i m o i t s e n hiekkaa, se ääni kenkien alla on Ihana

  - epämääräsii repäsykipuja

  - valkovuoto lisääntyny

  - turvotusta hieman

  - himottaa eräs tietty bonaquan kuplavesi ja lapsien istuttamat herneenversot

  - ällötystä on ollut nyt pari päivää, esikoisesta oksensin viikot 8-18 aina iltapainotteisesti, kuopuksesta vaan paristi koko raskausaikana.

  - paleltaa

  - toivoisin taas suklaa ällätystä koska ei haittaisi yhtää tämmönen 9kk irtiotto siitä taas. Heheh
  • Tykkään Tykkään x 4
 14. BabyMama. Sukkela juttelija Jouluäidit 2020

  Mulla myös kaikki tuntunut selvemmin, ja juuri samoin olen järkeillyt. :grin Mulla tosin tuntuu niin paljon selvemmin, että tiedän ettei aiemmin näin voi voimakasta etenkin ovisoireilu ole ollut. o_O
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. MrsCherry(?) Näppärä viestien naputtelija Jouluäidit 2020

  Oireista vielä: muutamana iltana on ollut tosi voimakasta palelua, ja sit nyt jo pitkäään (käytännössä melkein ovulaatiosta asti) valkovuoto on lorahdellut ihan hysteerisiä määriä! :eek: Saa pelkäämään vessassa käymistä, kun iskee vähän väliä pelko, et eihän vaan olisi verta lorahtanut, mut ei onneksi ainakaan toistaiseksi mitään merkkiä siitä.. On tää vaan niin piinaavaa!
 16. Miljamilja Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020

  Mulla on ollut tosi oireettomat edelliset raskaudet. Nyt tuntuu painetta ja nippailua vatsassa ja keskenmenoja useamman kokeneena mietin tietysti et liittykö siihen vai pitäisikö tuntemuksista olla iloinen. Vaikea vielä edes oikein uskoa kunnolla raskauteen, niin kovasti toivon että pysyy vauva itsellä ja teillä muilla matkassa :Heartbigred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 17. Sarappa Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020


  Mullakin on ollut unet jotenki tosi eläviä ja todentuntuisia viime aikoina. Tosi omituista :D
  • Hauska Hauska x 2
 18. BabyMama. Sukkela juttelija Jouluäidit 2020

  Jep, mulla on muutenkin tosi elävä unimaailma. Ja nää hormoonit on sekottanu sitä kyllä lisää :laughing002
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Biiby Oman äänensä löytänyt

  Melko oireettomasti tämä raskaus on alkanut. Tai oireita on, mutta miten tuntuu, että ne esikoista odottaessa olivat voimakkaampia. Tässä raskaudessa oireina:
  - aamuyön unettomuus (tänäänkin jo neljältä heräsin pyörimään)
  - ehkä sen myötä ja muutenkin väsymys
  - iltapalelu ja yöllinen hikoilu (koska on illalla nukkumaan mennessä ladannut vaatetta ja vilttiä)
  - alamahan juilinnat ja turpoaminen aina iltaa kohden
  - jano
  - näläntunteen puuttuminen ja makean syönti lakannut tyystin (tosi outoa minulle :wink)
  Koko ajan kuulostelee itseään ja toivoisi selkeää raskaanaoloa. Vaikea selittää mitä tällä haen. Pitäisi vain nauttia, jos näillä oireilla saa raskaana olla.
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Onko muilla ilmenny esim.ylös noustessa huimausta? Mulla on nyt muutaman päivän heitättäny kun noussu esim. lattialta tai nopeesti sohvalta, sängyltä tms.