Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Toukokuiset 2020' aloitti Vargynja, 14 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. marraskuinen Aloittelija

  mä kävin tänään lääkärissä pahoinvoinnin takia. Sain 2 viikkoa saikkua, mikä oli musta vähän paljon. Ajattelin et enintään viikko kerrallaan mutta käy tämäkin niin saa rauhassa levätä. En pysty tällä hetkellä tehdä muuta ku maata ja käydä oksentamassa vessassa. Tällä hetkellä kaikki tulee ulos mitä suuhunsa laittaa. Sain myös reseptin pahoinvointilääkkeisiin, täytyy vaan toivoa että niistä olisi apua.
  rv7+2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 11
 2. tseitsei Peruskäyttäjä

  Ummetus on saapunut kuvioihin. Turvottaa noin muuten vaan ja nyt ei suolikaan toimi kunnolla rautalääkkeen takia, oon niin ku kaheksannella kuulla raskaana nyt, varmaan sitte semmonen kuumailmapallon kokonen kun sinne asti päästään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Aaria Addikti Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Hyvä kun muistutit! Pitää hakea. Ekassa raskaudessa oli 20 viikkoa pahoinvointia, tokassa ja kolmannessa söin B6:tta eikä ollut yhtään pahoinvointia. Nyt on kaiken päivää merisairas olo, joten täytyy kaivaa vitamiinit esiin ja kokeilla, että onko siitä kiinni!
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Kenguroo Aloittelija Toukoäidit 2020

  Pahoinvointi alkoi plussasta seuraavana päivänä ja sen pahentumista odotellessa... Viimeksi oksensin koko raskauden, joten odotukset eivät kovin korkealla ole pikaisen laantumisen suhteen.
 5. Lovehearts_ Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  kaikki terveellinen ruoka meinaa tökkiä, salaatti kuvottaa ja vaikka on nälkä niin ei meinaa keksiä mitään mitä voisi syödä ilman etomisen tunnetta. nyt sain syötyä eiliset hunajasiipien rippeet ja mausteista nuudelia, mausteinen ruoka kyllä maistui :) ja eilen vielä tarkastelin oireettomuutta, pitäisi kai siis olla iloinen että etoilevaa oloa on..:sorry:
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Pipana Peruskäyttäjä Toukoäidit 2020

  Täällä pahoinvointi ja rintojen kipu alkoi jo ennen plussatestiä.
  Nyt menossa 6+3, (tai mielestäni 5+3 koska ovulaatio oli myöhään).
  -Pahoinvointi, joka pahenee päivä päivältä
  -Huimaus
  -Rintojen kipu ja "maidon" eritys. (Nännit aivan märät välillä ja kysyin asiaa gyneltä, ni sanoi sen olevan normaalia) Edellisessä raskaudessa tämä tuli vasta rv 20 paikkeilla...
  -Kohdun kasvukivut

  Tsemppiä kaikille! :smiley-bounce012
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Jigi Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukoäidit 2020

  Hämmentävä oire on ollut täysi ruokahaluttomuus muutamana päivänä. Lievät etova olo on osasyynä siihen.

  Sovelluksen mukaan 5+2
 8. Mirkki Peruskäyttäjä Toukomammat 2018 Toukoäidit 2020

  Ihan jäätävän huono olo on ollu vikat kolme päivää. Tänään ihan yyber huono, kävin kaupungilla kun oli melkein pakko, ja meinasin oksentaa vaikka kuinka monesti. En tiiä miten tästä selviää... pelottaa maanantai, en halua mennä töihin tässä olossa.
  Vaikka mulla on mahdollisuus tehdä etätöitä, niin esimies ei kovin innostunut ollut, kun olin 2 päivää pois viimeviikolla (tietää siis raskaudesta, oli pakko kertoa). Mietinkin että haenko ensiviikolla sairaslomaa ja en sitten tee töitä ollenkaan, olokin on kyllä sellainen että paljon huvittaisi mitään tehdäkkään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 9. Geysira Peruskäyttäjä

  Nyt varmaan tilanne kääntyy kun tämän "ääneen" lausuu, mutta ihan fine on olo ollut, 7+0. Ihan pientä mietoa etovaa oloa oli viikko sitten, liittyi lähinnä hajuihin, jotka mieskin kyllä haistoi. Meni ihan nieleskelemällä ohi. Maha kerää nestettä kyllä aika kovasti, turvottaa, tuikkivaa (kiinnikkeitä?) kipua on joka päivä silloin tällöin, ihokarvat nousee pystyyn mutta pärjäilen. Pari kertaa tullut tujumpi menkkakivun tyyppinen kipukohtaus, se pysäytti kyllä silloin mutta meni ohi muutamassa minuutissa. Makeaa ei tee mieli, voin kyllä syödä. Nälkä tulee yllättäen ja äkkiä voimalla päälle, sitten on saatava jotain HETI. Sinänsä en valita, mies kantaa lakua kotiin koko ajan ja normaalisti olisin tullannut ne saman tien, mutta nyt ei kiinnosta ollenkaan, vaikka olisi avonainen pussi pöydällä.

  Olen syönyt kyllä b-vitamiinikomboa koko ajan, mutta äitini myös kuulemma oli elämänsä kunnossa raskauden aikana, joten pidän sormet ristissä, että se toistuu minulle.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Jenpula Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  Mulla tuli eilen illalla joskus 11 aikaan ekaa kertaa pyyhkiessä semmosta vähä tummempaa valkovuotoa. Vähän ruskeeseen vivahtavaa.sitä tulee välillä pyyhkiessä, välillä ei, ja välillä enempi. Oon panikoinut pitkin päivää ja nyt peiton alla itken kun ajattelen heti pahinta. Mä niiiiin haluisin tän vauvan!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 11. AnnLa Uusi käyttäjä

  Täällä myös yksi joka on nyt useamman viikon voinut pahoin. Pahoinvointi alkoi siinä rv 5 tienoilla ja jatkunut nyt tänne rv 7 tienoille. Maanantaina viimeksi oksensin työpaikan roskikseen... :depressed: Onneksi oli sellainen työpäivä että olin toimistolla ja yksin. Samaan syssyyn sattui jonkinlainen kausivirus-pöpö joten sen varjolla jättäydyin muutamaksi päiväksi pois töistä omalla ilmoituksella. Samoihin aikoihin oli esimiehen kanssa vuosittainen kehityskeskustelu niin päätin sitten paljastaa raskaudenkin näin alkuvaiheessa. Esimies itsekin saanut lapsia viime vuosina joten onneksi ymmärsi hyvin.

  Nyt viikonloppuna oireet ovat lieventyneet todella paljon, käytännössä kokonaan(onneksi!) ja toivon todella ettei jatkossa ei enää tarvitsisi oksennella. Onneksi sattui olemaan juuri yksityisellä varhaisultra tänään, jossa kaikki oli hyvin. Muuten olisin pelännyt mihin kaikki oireet yhtäkkiä katosivat.. :rolleyes:

  Tsemppiä kaikille muillekin pahan olon kanssa painiville!
  • Tykkää Tykkää x 4
 12. marraskuinen Aloittelija

  Heräsin viime yönä viiden aikaan pahoinvointiin. Kyökkäilin vessassa mutta eihän sielä ollut mitään mitä olisi ulos tullut. Olin hereillä reilut 3h kunnes nukahdin uudelleen Kaikki päivät menee sohvalla maatessa ja oksentaessa. Lähes kaikki tulee ulos mitä suuhunsa laittaa eikä pahoinvointilääkkeistä ainakaan tähän mennessa ole ollut apua. Tänään repesin itkuun kun en enää jaksaisi oksentaa ja on niin huono olo koko ajan. Maanantaina neuvola josko sieltä saisi jotain jelppiä tähän.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 10
 13. SannaEmilia80 Aloittelija

  I feel you! Samassa veneessä ollaan. Tää pahoinvointi ja oksentaminen on niin perseestä! Sitä tuijottaa vain kelloa että meneekö se yhtään eteenpäin. Mulla helpotti viimeksi kun kävin sairaalassa tiputuksessa.. hoen itelle että tää loppuu iha kohta.. helpottaa jos voi jutella jonkun kanssa tai on seuraa.. menee aika vähä nopeammin. Koita jaksaa ja laita viestiä!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 14. Lovehearts_ Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  "
  Raskauden alussa voi tulla niukkaa vuotoa, vaikka nainen olisikin tehnyt positiivisen raskaustestin. Niin sanottuja valekuukautisia ilmenee joka neljännellä naisella. Vuoto voi tulla samaan aikaan kuin kuukautiset olisivat normaalisti tulleet, ja se voi olla ruskehtavaa tai hennon vaaleanpunaista.

  Alkuraskauden vuoto ei ole vaarallista, mutta se saattaa säikäyttää. Harmittomat valekuukautiset ovat niukat ja kivuttomat. Keskenmenon merkkejä ovat runsas verenvuoto ja supistuksenomaiset, kouristavat vatsakivut."

  netistä löydettyä. uskon vahvasti että ihan harmitonta vuotoa sinulla on kun niin niukkaa eikä runsasta. Tsemppiä sinne :Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 15. Jenpula Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  Kiitos lovehearts_ tsempistä :Heartred edelleen tulee, välillä vähän enemmän ja välillä vähemmän. Mies on sitä mieltä että huomiselle voisin varata yksityiseltä ajan, kun oon niin huolissani. Pahimmat menkkajomot loppu pe ja sit alkoki tää rusehtava vuoto illalla. Koko ajan kuulostelee liikaa kroppaansa ja ravaan vessassa tarkistuksella..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 16. Lintunenn Uusi käyttäjä

  Täällä aivan sama juttu! Viimeiset kaksi viikkoa jäätävä ummetus ja vatsa on kuin ilmapallo varsinkin yöaikaan :arghh: yöunetkin jääneet vatsanväänteiden vuoksi ihan onnettomiksi. Kiva kombo tän pahoinvoinnin kanssa :angelic: tänään ajattelin hakea apteekista magnesiamaitoa, katsotaan onko apua. Viikkoja nyt 8+3 :love7
 17. Aza Ihastunut foorumiin Toukoäidit 2020 Kesämammat 2017

  Mulle lääkäri sanoi viime raskaudessa kun oli noita rusehtavia vuotoja, että hyvinkin yleisiä alkuraskaudessa. Liittyy kuulemma kohdun kasvuun kuten myös ne menkkamaiset jomot. Siinä kohtaa jos vuoto muuttuu runsaaksi tai selvästi veriseksi (kirkas tai tumman punainen vuoto) on syytä selvitellä tarkemmin. Näillä ohjeilla ite menin ja vuotoja jatkui melkein nelisen viikkoa kunnes sitten jäivät itsestään pois.
  Mie aloin taas vuotelemaan sellasta ruskeeta valkovuotoa melkein heti plussan jälkeen ja edelleen jatkuu, päivästä vähän riippuu määrät. Toki oon kokonut tän ennenkin niin ajattelin olla panikoimatta,mutta kyllä se ekalla kerralla pelästytti ihan hirveesti.
 18. Jenpula Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  Toivottavasti olis kyse minullakin tuommoisesta harmittomasta asiasta!
  Oon ollu kauheen herkillä tänään, löysin koiran kyljestä oudon patin niin oikeesti huutoitkin vaan puol tuntii koira kainalossa, kunnes mies sai tsempattua mut ylös ja lenkille

  Muokkaus:
  Mulla ei siis pitäisi olla menkat oikeen kierron mukaan, vaan enemmänkin ovulaation aika ois. Pikkuisen tummempana on tullut nyt mut ei sentään verisenä...
  Vollotan silti vähän väliä
  Last edited: 29 syys 2019
 19. Mirkki Peruskäyttäjä Toukomammat 2018 Toukoäidit 2020

  Soitin tänään ns. ”oikealle” esimiehelleni (hän on nainen), niin hän sanoi heti että ensiviikko etänä oman jaksamisen mukaan ja jos olo pahenee, niin sitten saikulle, jatkoa katsotaan sitten miun voinnin mukaan.
  Mulla siis on sellainen tilanne, että mulle vaihtui vasta esimies. Nykyinen esimieheni on nainen jota en ole koskaan tavannut, eikä työskentele siis samassa kaupungissa.
  Entinen esimies on konttorimme johtaja, kenen kanssa siis päivittäin työskentelen. Hän tuumasi minulle tänään ”koitahan hoitaa itsesi kuntoon”. Tuosta kommentista suivaantuneena päätin siis soittaa tälle oikealle esimiehelleni, ja onneksi soitinkin! Saa olla levollisin mielin ❤️
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 20. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Oksentelu jatkuu ja jatkuu. Nyt viikonloppu ollut erityisen rankka, en oo pystynyt muuta kuin oksentelemaan ja nukkumaan. Pääkoppa alkaa seota :confused: Kaikki ruokakin maistuu pahalle, joudun kokeilemaan paljon, että saan syötyä edes jotakin. Eilen hyvä on tänään tosi pahaa jne.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5

Jaa tämä sivu